Intel Core 2 Duo Processor - Recenze, informace, články

Vše o procesorech Integrated Electronics.

Moderátoři: Eddward, Baneshee

Odpovědět
jessie.james
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od jessie.james »

Highlander píše:Newim kolik ma C2D pocet tranzistoru ale jestli C2D s 4 mb cache udáva intel, ze ma 291mil. tranzistoru,tak je to maximum tranzistoru co v tom procesoru je....kdyz se cast L2 uzamce na 2MB cache tak procesor bude mit logicky mensi pocet "aktivnich tranzistoru" ....treba 200 mil.....newim to z hlavy.
Ale celkovej pocet tranzistoru v procesoru bude porad stejnej akorat urcita jeho cast je proste nefunkcni a nepouziva se,ale porad tam fyzicky jsou....
jasne, tak jsem to taky myslel. je mi jasne, ze ty tranzistory nikam jen tak nezmizi. zustanou v CPU, jen jsou proste nefunkcni.
Koro
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Koro »

a mozu to byt aj vadne kusy aj naschval vypnuta cache, vyssie modely predsa musia mat daku vyhodu :D
Wiruz
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od Wiruz »

nechapu co tady porad resite, proste cache zabira nejvetsi plochu z jadra, takze obsahuje nejvetsi pravdepodobnost na chybu a tak se proste vypne , ale CPU je jako takove porad stejne, tudiz mi nejaka vypla L2 vazne neva, vysvetli mi nekdo o co tu vsem jde?
CPU: Intel Core i5 12600K @ -0,05mV COOLER: Deepcool AK400 MB: Gigabyte B660M Gamming X DDR4 RAM: Kingston 2x 16GB DDR4 3600 CL18 VGA Gigabyte Aorus RTX 3070 8GB @ 1800MHz/0,825V > 170W SSD / HDD: 1TB KC3000 NVME / Seagate BarraCuda 3TB CASE: Fractal Design Define Mini C PSU: Corsair RM550x 550W LCD: 27" Samsung ViewFinity S60UA IPS 2560x1440 @75Hz REPRO: Logitech Z3 2.1 MOUSE: CM MM720 KEYBOARD: MS Sidewinder X4 OS: Win 11 Pro 64
Obrázek
Obrázek
Sentenced
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sentenced »

Podle me je celá tahle hádka o ničem, je to celkem jedno.

I když by me samotnyho zajímalo jestli je moje 6300 Allendale nebo Conroe s pulkou cache vyplou. Cpu-z 1.36 hlásí Allendale a novejší CPU-z 1.38 hlásí conroe, zajímavý.
Huutamalla voi saada kiven itkemään vaan ei puhumalla toista anteeksi pyytämään, pyytämään
- ja niinpä meillä tuulta kylvetään

Wiruz
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od Wiruz »

Sentenced píše:Podle me je celá tahle hádka o ničem, je to celkem jedno.

I když by me samotnyho zajímalo jestli je moje 6300 Allendale nebo Conroe s pulkou cache vyplou. Cpu-z 1.36 hlásí Allendale a novejší CPU-z 1.38 hlásí conroe, zajímavý.
jo s tim CPU-Z mi to dela to same, to nove mi hlasi taky Conroe
CPU: Intel Core i5 12600K @ -0,05mV COOLER: Deepcool AK400 MB: Gigabyte B660M Gamming X DDR4 RAM: Kingston 2x 16GB DDR4 3600 CL18 VGA Gigabyte Aorus RTX 3070 8GB @ 1800MHz/0,825V > 170W SSD / HDD: 1TB KC3000 NVME / Seagate BarraCuda 3TB CASE: Fractal Design Define Mini C PSU: Corsair RM550x 550W LCD: 27" Samsung ViewFinity S60UA IPS 2560x1440 @75Hz REPRO: Logitech Z3 2.1 MOUSE: CM MM720 KEYBOARD: MS Sidewinder X4 OS: Win 11 Pro 64
Obrázek
Obrázek
Coololooser
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Coololooser »

0118 999 881 999 119 7253
OBR
Černá karta
Černá karta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od OBR »

hele ...

Obrázek

:wink:
Red Devil
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Red Devil »

Mam dotaz,proc muj e6400 bezi na 1600Mhz??
[img=http://img218.imageshack.us/img218/1470/upr6iv.th.jpg]
Je zapnuta nejaka funkce pro snizeni spotreby?
Jsem z toho paf jeste mam core po amd a v tom biosu je toho na me nejak moc :wink:
A proc ho cpu-z detekuje jeko pentium m?
Coololooser
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Red Devil píše: Je zapnuta nejaka funkce pro snizeni spotreby?
Ocividne ano. (eist)
Red Devil píše:A proc ho cpu-z detekuje jeko pentium m?
Protoze by nebylo od veci obcas cpuz aktualizovat :wink:
Red Devil
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Red Devil »

Myslel jsem si to,ale jak se ta funkne v biosu jmenuje??
Koro
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Koro »

Red Devil píše:Myslel jsem si to,ale jak se ta funkne v biosu jmenuje??
eist
Wiruz
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od Wiruz »

sorry hosi ze vam do toho tady skacu, ale nevidim duvod EIST vypinat, 1600MHz ti na vse staci a kdyz CPU zatizis, tak ti pujde na 2133. Dyt je to super funkce, snizuje spotrebu a setri CPU. Ja ho mam i pri pretaktu a kdyz nic nedelam tak mi jede na 2350 / cca 1,1V a kdyz ho zatizim tak jde na 3100 /1,475V. Co vic si prat.
Obrázek
Obrázek
OBR
Černá karta
Černá karta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od OBR »

Obrázek

tohle hledej ...

nebo - http://www.pctuning.cz/index.php?option ... mitstart=5

//edit mhl, promazáno OT
Sentenced
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sentenced »

Tohle je treba vyzkoušet, mel jsem tu par CPU, ktery pri pretaktu a ponechaní EIST zapnutýho trochu zlobili, prece jen je tam pak vysoká frekvence a nízký V.

Osobne mam EIST vyplej, C1E zaplej (ale ten je stejne tak nejak k ničemu :) )
Huutamalla voi saada kiven itkemään vaan ei puhumalla toista anteeksi pyytämään, pyytämään

Coololooser
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Sentenced píše:Tohle je treba vyzkoušet, mel jsem tu par CPU, ktery pri pretaktu a ponechaní EIST zapnutýho trochu zlobili, prece jen je tam pak vysoká frekvence a nízký V.

Osobne mam EIST vyplej, C1E zaplej (ale ten je stejne tak nejak k ničemu :) )
Vono kdyz ti nevyhovuje eist tak muze vyuzit rmclock ze... :)
Sentenced
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sentenced »

No vzhledem k tomu, ze kdyz uz u svyho herního PC sedim, tak od nej chci vykon, tak myslim, ze by to bylo i zbytečný... Ale to že mam vyplej EIST neznamená, ze nejsou jiny moznosti jak cpu donutit šetřit, kdyby to bylo nutný :roll:

Highlander
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Highlander »

Sentenced píše:No vzhledem k tomu, ze kdyz uz u svyho herního PC sedim, tak od nej chci vykon, tak myslim, ze by to bylo i zbytečný... Ale to že mam vyplej EIST neznamená, ze nejsou jiny moznosti jak cpu donutit šetřit, kdyby to bylo nutný :roll:
no zvlast ten vykon je potreba na icq nebo irc atd ze jo... :roll:
Stejne vsechno co delame ve woknech je z 90% nepotrebny na vykon cpu.A kdyz proste komprimujes nebo delas neco narocnyho tak se procesor sám prepne a valis na maximum.....podle me funkce EIST je paradni vec.
jessie.james
Začátečník
Začátečník

nevim proc, ale RM clock mi nechce menit napeti. proste ne-undervoltuje. sice ukazuje, ze je vsechno v poradku, ale jine utility ukazuji stale stejnou voltaz, jakou pouzivam standartne. naivc taky vubec nespadne teplota, cili podle toho jsem si skoro jist, ze RM clock to napeti nesnizi. nevi nekdo, cim by to mohlo byt? nastavene bych to mel mit snad spravne.
Coololooser
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

jessie.james píše:nevim proc, ale RM clock mi nechce menit napeti. proste ne-undervoltuje. sice ukazuje, ze je vsechno v poradku, ale jine utility ukazuji stale stejnou voltaz, jakou pouzivam standartne. naivc taky vubec nespadne teplota, cili podle toho jsem si skoro jist, ze RM clock to napeti nesnizi. nevi nekdo, cim by to mohlo byt? nastavene bych to mel mit snad spravne.
Ma v biosu nastavenu voltaz napevno nebo default?
jessie.james
Začátečník
Začátečník

cool.user píše:Ma v biosu nastavenu voltaz napevno nebo default?
mam ji nastavenou napevno.
Odpovědět

Zpět na „Procesory Intel“