Vodní chlazení - vybíráme komplet
Moderátor: morke
- Flegy
- Mírně pokročilý

-
Re: Vodní chlazení - vybíráme komplet
promin, uz mi asi hrabe (mam 39°C horecku). hlucne to nebude ani v expe. jedine o co jde je mi expu dostatecne zaplnenou vodou aby si cerpadlo nenasalo vzduch.to u tyhle expy neprichai v uvahu.staci kdyz ji budes mit zaplavenou...jinak samozrejme vzduch v ni je trochu potreba, protoze k unikum (velice nepatrnym,v dusledku uniku skrz plast hadic atd) dochazi samovolne v prubehu dlouhe doby a kdyby byla expa zaplavena kompletne,mohla by se hadice v ohybu zlomit (podtlakem v okruhu)
- eLPeCKo
- Začátečník

Díky moc, to jsem chtěl slyšet.
Ještě teda zbývá otázka na blok na procesor.
Máte někdo dlouhodobou zkušenost se Stixionem, nebo mám jít do EK ?
Jinak jsem dal špatnej link, bral bych tendle poniklovanej:
http://www.alphacool.cz/produkt/EK_Wate ... 0106070604
HT 3.0 jsem již vyloučil.
Přečetl jsem toho hodně a všude samá chvála na Gorelordovu práci, láká mně to taky z cenového hlediska.....
P.S. jako kapalinu bych dal destilku, jelikož to doporučuje drtivá většina lidí v diskuzích.
Ještě teda zbývá otázka na blok na procesor.
Máte někdo dlouhodobou zkušenost se Stixionem, nebo mám jít do EK ?
Jinak jsem dal špatnej link, bral bych tendle poniklovanej:
http://www.alphacool.cz/produkt/EK_Wate ... 0106070604
HT 3.0 jsem již vyloučil.
Přečetl jsem toho hodně a všude samá chvála na Gorelordovu práci, láká mně to taky z cenového hlediska.....
P.S. jako kapalinu bych dal destilku, jelikož to doporučuje drtivá většina lidí v diskuzích.
CPU: Core i9 7900X + Be quiet Dark Rock PRO 4, MB: ASUS ROG RAMPAGE VI APEX, RAM: Corsair 3200MHz 4x8 GB, GPU: ASUS RoG STRIX 1080Ti,
PSU: Seasonic Prime 850W, Case: Be quiet! Dark Base 700, HDD: Samsung 960 PRO 1TB NVMe + Samsung 850 PRO 512GB,
LCD: Dell U2515H, Zvuk: Creative X7 + Creative EMU XM7
PSU: Seasonic Prime 850W, Case: Be quiet! Dark Base 700, HDD: Samsung 960 PRO 1TB NVMe + Samsung 850 PRO 512GB,
LCD: Dell U2515H, Zvuk: Creative X7 + Creative EMU XM7
- gejmer
- Začátečník

-
Všechny bloky,které jsi napsal jsou dobré.. Stixion je,ale kvalitou a zpracováním asi nejvýš,sám ho mám už 3/4 roku a chladí parádně.
Kapalinu si používej co chceš,pokud máš uzavřenou skříň a nebo často měníš komponenty a je Ti jedno co máš vevnitř,tak používej destilku..
Pokud Ti jde o nějaký efekt a chceš mít PC "živé" tak zkus Feser One,osobně používám a mohu jen doporučit.
Kapalinu si používej co chceš,pokud máš uzavřenou skříň a nebo často měníš komponenty a je Ti jedno co máš vevnitř,tak používej destilku..
Pokud Ti jde o nějaký efekt a chceš mít PC "živé" tak zkus Feser One,osobně používám a mohu jen doporučit.
- CyberDeath
- Začátečník

Uvazuju nad vodnim chlazenim ale mam par otazek ... premyslim nad timhle setem
http://www.alphacool.cz/produkt/EK_Wate ... rg1=010608
Nebo timhle
Rozdil v cene je litr a nevim jeslti pro mne bude mit ten druhy set dostatecne vyhod abych dalsi litr investoval.
+ dva tyhle bloky na grafiku
http://www.alphacool.cz/produkt/EK_Wate ... 0106070004
Budu tim chladit momentalne sestavu co mam v popisu (planuju vetsi OC procesoru + VoltMod grafik)
Ovsem cena je dost masna ... ja vim ze budou vyhody o ktere mi jde hlavne udrzitelna teplota pri vysokem OC a velmi nizka hlucnost.
Ale PC mi jede 24/7 a aby semi vyplatilo ivestovat do vodniho chlazeni misto do kvalitniho vzduchu (pri kvalitnim vzduchu jde udrzet teplota a hluk taky velmi nizko a to bez rizika vyteceni).Kdyz si spocitam ze PC upgraduju jednou za 1rok az 1,5roku ... musel by vodni set mit zivotnost aspon 8let. Je to realne ? kdyz pri kazdem upgrade se udela udrzba setu (nevim co se dela proplachnuti cistici smeci ? , antikorznimi srackami ? , vymena hadic,tesneni a ventilatoru ? )
Taky by me zajimal vas nazor na muj vyber popripade jestli jde to same pro me podminky realizovat levneji . napriklad jinym setem nebo nakupem dilu samostatne.
Nebo timhle
Rozdil v cene je litr a nevim jeslti pro mne bude mit ten druhy set dostatecne vyhod abych dalsi litr investoval.
+ dva tyhle bloky na grafiku
http://www.alphacool.cz/produkt/EK_Wate ... 0106070004
Budu tim chladit momentalne sestavu co mam v popisu (planuju vetsi OC procesoru + VoltMod grafik)
Ovsem cena je dost masna ... ja vim ze budou vyhody o ktere mi jde hlavne udrzitelna teplota pri vysokem OC a velmi nizka hlucnost.
Ale PC mi jede 24/7 a aby semi vyplatilo ivestovat do vodniho chlazeni misto do kvalitniho vzduchu (pri kvalitnim vzduchu jde udrzet teplota a hluk taky velmi nizko a to bez rizika vyteceni).Kdyz si spocitam ze PC upgraduju jednou za 1rok az 1,5roku ... musel by vodni set mit zivotnost aspon 8let. Je to realne ? kdyz pri kazdem upgrade se udela udrzba setu (nevim co se dela proplachnuti cistici smeci ? , antikorznimi srackami ? , vymena hadic,tesneni a ventilatoru ? )
Taky by me zajimal vas nazor na muj vyber popripade jestli jde to same pro me podminky realizovat levneji . napriklad jinym setem nebo nakupem dilu samostatne.
PC - R9 7945HX, BD795i SE, 2x48GB 5600 CL46, Kolink Rocket Heavy Vented, 2TB PM9A1, 2TB XG7000, Pulse RX7900GRE, ROG LOKI 1000W
NB1 - China Laptop 18.5" FullHD, N150, 16Gb RAM, 256GB SSD -> Endeavour OS - River
NB2 - HP Zbook Fury 16 G11 4K, i9-14900HX, RTX 5000 Ada, 128GB RAM, 2TB SSD + HP G4 280W
NAS - 12450H ES, Erying QXZR , 8GB DDR4, A09S 4.2L + 120W ITX, 2x5TB 2,5 HDD, 2+4TB P3 Plus, 5Gbps M2 LAN
NB1 - China Laptop 18.5" FullHD, N150, 16Gb RAM, 256GB SSD -> Endeavour OS - River
NB2 - HP Zbook Fury 16 G11 4K, i9-14900HX, RTX 5000 Ada, 128GB RAM, 2TB SSD + HP G4 280W
NAS - 12450H ES, Erying QXZR , 8GB DDR4, A09S 4.2L + 120W ITX, 2x5TB 2,5 HDD, 2+4TB P3 Plus, 5Gbps M2 LAN
- MaWa
- Čestný člen

- Kontaktovat uživatele:
Kvalitni vzduch, tedy napriklad noctua d14 na cpu a dve accelera extreme na grafiky te vyjdou na 4.5tis, toto te vyjde o cca dva tisice draz. A teplotama i moznosti pretaktovani je voda nekde uplne jinde. Jestli se ti to vyplati to uz si musis rozmyslet sam...
Pokud jsou v tom okruhu kvalitni komponenty, coz v tomto setu jsou, tak je udrzba vicemene jen dolevani kapaliny jednou dejme tomu za pul roku a kompletni vymena dejme tomu jednou za dva roky. Samozrejme to chce nejakou vizualni kontrolu alespon 1x mesicne se podivat, zda tam neplave neco, co by tam byt nemelo. V tom pripade je to samozrejme nutno resit hned. Ale to se u dobrych komponent prilis nestava. Hadice jsou nesmrtelne, pokud nebudes mit nejakou smejdskou barevnou prisadu do vody, nebo pokud to neprezenes s antikorozivni prisadou. V tom prvnim pripade ti to hadice obarvi, v tom druhem pripade ti hadice zezloutnou az zsednou. Na funkci to ale nema vliv...takze se to da pouzivat i tak. Tesnici krouzky jsou take nesmrtelne, pokud je teda napriklad neplanujes davat kazdy den na prime slunce a kazdou noc do mrazaku
Pokud jsou v tom okruhu kvalitni komponenty, coz v tomto setu jsou, tak je udrzba vicemene jen dolevani kapaliny jednou dejme tomu za pul roku a kompletni vymena dejme tomu jednou za dva roky. Samozrejme to chce nejakou vizualni kontrolu alespon 1x mesicne se podivat, zda tam neplave neco, co by tam byt nemelo. V tom pripade je to samozrejme nutno resit hned. Ale to se u dobrych komponent prilis nestava. Hadice jsou nesmrtelne, pokud nebudes mit nejakou smejdskou barevnou prisadu do vody, nebo pokud to neprezenes s antikorozivni prisadou. V tom prvnim pripade ti to hadice obarvi, v tom druhem pripade ti hadice zezloutnou az zsednou. Na funkci to ale nema vliv...takze se to da pouzivat i tak. Tesnici krouzky jsou take nesmrtelne, pokud je teda napriklad neplanujes davat kazdy den na prime slunce a kazdou noc do mrazaku
"A computer allows you to make mistakes faster than any other invention with the possible exceptions of handguns and Tequila."
- CyberDeath
- Začátečník

Ja povazuju za kvalitni vzduchove chlazeni vybrat grafiku s urcite rady a pak s co nejlepsim jiz namontovanym chladicem (tet napriklad MSI 5770 HAWK) pri idle neslysytelne a pri plne zatezi sice uhci ale velmi ucinne chladi.
Pro procesor napriklad Scythe Ninja 3 (cca 1000,-) + dodatecne vetraky pro proudeni vzduchu ve skriny a smen dejme tomu na 1500,- takze voda pro me znamena 5x tolik ale zase ticho i pri plne zatezi.
Pro procesor napriklad Scythe Ninja 3 (cca 1000,-) + dodatecne vetraky pro proudeni vzduchu ve skriny a smen dejme tomu na 1500,- takze voda pro me znamena 5x tolik ale zase ticho i pri plne zatezi.
PC - R9 7945HX, BD795i SE, 2x48GB 5600 CL46, Kolink Rocket Heavy Vented, 2TB PM9A1, 2TB XG7000, Pulse RX7900GRE, ROG LOKI 1000W
- semmtex
- Začátečník

- Bydliště: Největší komunistická králíkarna v ČR,Praha / Lipno nad Vltavou
Zdravim. Konečne jsem se rozhodl jít do vodního chlazení. Pročetl jsem všechny možný články,FAQ tu i jinde a vyplodil jsem toto: http://www.alphacool.cz/ShoppingBasket.aspx . Bohužel cena je jaksi moc mastná
Sestava (Corsair HX 1050W,Gigabyte GTX580 SOC [855mhz],Intel core i7 2600k,Intel ssd 320 120GB,Corsair Vengeance 8GB 1866mhz,deska asus,Hitachi deshstar 1.5TB)
Tudíž prosím o kritiku a úpravy s tím že bych rád vykuchal všechny větráky mimo zdroje a radiátoru.Dál by chtěl aby to mělo potenciál pro případný upgrade (např druhé GK,i když s tím spíše nepočítám ale co kdyby)
Byl bych štasten kdyby se to celý dalo nacpat do skříně (doporučte nějakou vhodnou)
A bylo by fajne kdyby to nestálo těch 18k co teď ale třeba do těch 10k.Samozřejmě čím méně tím lépe
Díky moc !
Sestava (Corsair HX 1050W,Gigabyte GTX580 SOC [855mhz],Intel core i7 2600k,Intel ssd 320 120GB,Corsair Vengeance 8GB 1866mhz,deska asus,Hitachi deshstar 1.5TB)
Tudíž prosím o kritiku a úpravy s tím že bych rád vykuchal všechny větráky mimo zdroje a radiátoru.Dál by chtěl aby to mělo potenciál pro případný upgrade (např druhé GK,i když s tím spíše nepočítám ale co kdyby)
Byl bych štasten kdyby se to celý dalo nacpat do skříně (doporučte nějakou vhodnou)
A bylo by fajne kdyby to nestálo těch 18k co teď ale třeba do těch 10k.Samozřejmě čím méně tím lépe
Díky moc !
- Woyta
- Středně pokročilý

Neni co hodnotit. 
AMD Ryzen 7 5800X, XFX Radeon RX 7900 GRE, Asus ROG STRIX B550-A Gaming, 2x8GB Corsair Vengance LED 3200mhz, 2x8GB G.SkillRGB 3200mhz, 1TB SSD Patriot Viper VP4300, 2TB1TB SSD Samsung 970 EVO, 1TB SSD Samsung 840 EVO, 3TB Western Digital, 4TB Western Digital,Creative Sound Blaster Z, Seasonic Focus+ 650W, 31,5" MVA 4k LCD Samsung , myš Logitech G602, klávesnice Tesoro Colada, volant Logitech G25
Intel C2Q Q9400@3,3ghz, Saphire RX 550, DFI Blod Iron P35, 4x2GB G. Skill PI Series 1066mhz, 640GB Seagate,Creative Sound Blaster Audigy, Seasonic S12 550W
It is better to live dangerously for 34 years than to be bored for 84 years. (Adelaide Siffert)
Intel C2Q Q9400@3,3ghz, Saphire RX 550, DFI Blod Iron P35, 4x2GB G. Skill PI Series 1066mhz, 640GB Seagate,Creative Sound Blaster Audigy, Seasonic S12 550W
It is better to live dangerously for 34 years than to be bored for 84 years. (Adelaide Siffert)
- MaWa
- Čestný člen

- Kontaktovat uživatele:
musis kliknout na "vygenerovat trvaly odkaz" a ten odkaz, ktery ti to ukaze, sem zkopirovat 
"A computer allows you to make mistakes faster than any other invention with the possible exceptions of handguns and Tequila."
- semmtex
- Začátečník

- MaWa
- Čestný člen

- Kontaktovat uživatele:
Mas tam 2x Koolance Bracket, proc ?
Mas tam 12x fitinky ale pokud dobre pocitam tak budes potrebovat jen 10x.
Fitinky bych vzal urcite nejaky s prevlecnou matici, tzn napriklad http://www.alphacool.cz/produkt/Sroub_1 ... -10mm.html nebo http://www.alphacool.cz/Vyhledat?arg0=ek-psc%2b10
Jinak bych rekl ze OK.
Mas tam 12x fitinky ale pokud dobre pocitam tak budes potrebovat jen 10x.
Fitinky bych vzal urcite nejaky s prevlecnou matici, tzn napriklad http://www.alphacool.cz/produkt/Sroub_1 ... -10mm.html nebo http://www.alphacool.cz/Vyhledat?arg0=ek-psc%2b10
Jinak bych rekl ze OK.
- semmtex
- Začátečník

Upraveno: http://bit.ly/kCoVD5
Btw myslíte že je lepší koupit referenční grafiku a fullcover nebo nerefernční a blok?
Btw myslíte že je lepší koupit referenční grafiku a fullcover nebo nerefernční a blok?
- MaWa
- Čestný člen

- Kontaktovat uživatele:
To uz zalezi na tobe, full cover je pro chlazeni cele karty mnohem lepsi nez jen blok na jadro a zbytek patlat nejakymi pasivy, ale samozrejme univerzalni bloky na jadro ti vydrzi nekolik let, full cover ti vydrzi s jednou grafikou...navíc full cover stoji +- dvojnasobek univerzalu. Obecne tak 80% lidi kupuje full cover bloky...ale to si proste musi kazdy rozmyslet sam...
- semmtex
- Začátečník

Ještě poslední dotaz stačil by i radiator se 3 fany
(Pak by se to krásně nacpalo do Corsair Obsidian 800D) 
- MaWa
- Čestný člen

- Kontaktovat uživatele:
Pro jednu grafiku a ten cpu zcela v pohode. Pokud bys dokupoval druhou grafiku tak bych pak dokoupil jeste nejaky 1x120mm radiator a nekam ho pripojil...
- dredd23
- Nováček

Zdravim
Nedavno sem si koupil levne GK HD6970 z referencnim chladicem (priprava na TES V) a uz od zacatku mi bylo jasne ze chladic nebude stacit. Pri prvnim testu mi to bylo jasne - Musim ten chladic vymenit, ty teploty byli silene.
Zezacatku sem dost uvazoval o koupi klasickeho chladice jenze cena effektivniho chladice byla kolem 1.5-2k. Tak me napadlo jednoho dne ze jelikoz bude potreba trochu taktnout i CPU, mohl bych zacit z Vodnikem jenze otom nic nevim.
Moje sestava je:
Deska: Gigabyte GA-P35-DS4
Grafika: Sapphire HD6970
Procesor: Intel E8400 (775)
Je mi jedno jestli komplet nebo po dilech.Chladit chci jen CPU a GPU. Nakupovat mam moznost jen v CZ. Muze byt i hlucny, hlavne at je efektivni a cenu kolem tech 3k.
edit:
Zatim uvazuju o Corsair H70 nebo Corsair H80. U te H70 pisou ze ma expanzni nadobu kdezto u te H80 to nepisou tak netusim jaky je tam rozdil. Dale bych ktomu dokoupil Zalman ZM-GWB3 + Alphacool hadice 11/8mm ale zde nevim jestli bude mozne na ten komplet nasadit tato hadice a hlavne, nevim zda to jde takto rozsirit.
Nedavno sem si koupil levne GK HD6970 z referencnim chladicem (priprava na TES V) a uz od zacatku mi bylo jasne ze chladic nebude stacit. Pri prvnim testu mi to bylo jasne - Musim ten chladic vymenit, ty teploty byli silene.
Zezacatku sem dost uvazoval o koupi klasickeho chladice jenze cena effektivniho chladice byla kolem 1.5-2k. Tak me napadlo jednoho dne ze jelikoz bude potreba trochu taktnout i CPU, mohl bych zacit z Vodnikem jenze otom nic nevim.
Moje sestava je:
Deska: Gigabyte GA-P35-DS4
Grafika: Sapphire HD6970
Procesor: Intel E8400 (775)
Je mi jedno jestli komplet nebo po dilech.Chladit chci jen CPU a GPU. Nakupovat mam moznost jen v CZ. Muze byt i hlucny, hlavne at je efektivni a cenu kolem tech 3k.
edit:
Zatim uvazuju o Corsair H70 nebo Corsair H80. U te H70 pisou ze ma expanzni nadobu kdezto u te H80 to nepisou tak netusim jaky je tam rozdil. Dale bych ktomu dokoupil Zalman ZM-GWB3 + Alphacool hadice 11/8mm ale zde nevim jestli bude mozne na ten komplet nasadit tato hadice a hlavne, nevim zda to jde takto rozsirit.
Naposledy upravil(a) dredd23 dne sob 20. srp 2011, 15:25, celkem upraveno 1 x.
- MaWa
- Čestný člen

- Kontaktovat uživatele:
Za 3 tisice blok na vga, cpu, dale pumpu, radiator a hadice, fitinky tezko sezenes. Jedine bazar. Pridej tisicovku a dalo by se asi neco poskladat...
- dredd23
- Nováček

Tak dost lidi mi reklo ze vodnika pod 5k nema moc smysl porizovat. Takze asi si radeji nasetrim a koupim neco poradneho 
Zatim sem si sam poskladal toto:
GPU Blok: Alphacool NexXxoS ATXP 6970/50 Serie - 1x 1176,-
CPU Blok: Magicool MC-Block Copper rev2 - Universal - 4x 804,-
Cerpadlo + Expanzni Nadoba: Magicool MC-PUMP700 Pump Station 700 - 12V - 1x 1392,-
Radiator: Alphacool NexXxoS Xtreme III rev2 - 1x 1416,-
Fitinky: Bitspower G1/4" Silver Shining 10mm ID Fitting 8x 72,-
Hadice: Alphacool hadice 13/10 Clear - 1m - 3x 90,-
Kapalina: The Feser Company Ultra Pure Water - 1L - 2x 120,-
Ted trochu okomentuju proc sem vybral zrovna tohle a trochu otazek ktomu.
1) GPU Blok sem vybral tento kvuli tomu ze mam otevrene dvere do budoucna az budu chtit CF a hlavne odpada reseni chlazeni pameti.
2) CPU Blok sem vybral tento abych mohl casem pouzit napr. na i7 atp. Ale nejsem si jist jestli se neda najit vyhodnejsi a lepsi.
3) Cerpadlo a Ex. nadobu sem vybral za pomoci jednoho fora a hlavne nechci mit zadne pridavne napajeni.
4) Radiator - Tady bych chtel dost poradit nevim totiz jestli sem nevybral prilis velky. Beru to tak abych mel moznost casem pouzit na 2x HD6970 a i7.
5) K Hadici,Vode a Fitinkam tam asi neni co dodat (Zadnou diskoteku formou UV nechci
)
Zatim sem si sam poskladal toto:
GPU Blok: Alphacool NexXxoS ATXP 6970/50 Serie - 1x 1176,-
CPU Blok: Magicool MC-Block Copper rev2 - Universal - 4x 804,-
Cerpadlo + Expanzni Nadoba: Magicool MC-PUMP700 Pump Station 700 - 12V - 1x 1392,-
Radiator: Alphacool NexXxoS Xtreme III rev2 - 1x 1416,-
Fitinky: Bitspower G1/4" Silver Shining 10mm ID Fitting 8x 72,-
Hadice: Alphacool hadice 13/10 Clear - 1m - 3x 90,-
Kapalina: The Feser Company Ultra Pure Water - 1L - 2x 120,-
Ted trochu okomentuju proc sem vybral zrovna tohle a trochu otazek ktomu.
1) GPU Blok sem vybral tento kvuli tomu ze mam otevrene dvere do budoucna az budu chtit CF a hlavne odpada reseni chlazeni pameti.
2) CPU Blok sem vybral tento abych mohl casem pouzit napr. na i7 atp. Ale nejsem si jist jestli se neda najit vyhodnejsi a lepsi.
3) Cerpadlo a Ex. nadobu sem vybral za pomoci jednoho fora a hlavne nechci mit zadne pridavne napajeni.
4) Radiator - Tady bych chtel dost poradit nevim totiz jestli sem nevybral prilis velky. Beru to tak abych mel moznost casem pouzit na 2x HD6970 a i7.
5) K Hadici,Vode a Fitinkam tam asi neni co dodat (Zadnou diskoteku formou UV nechci
- MaWa
- Čestný člen

- Kontaktovat uživatele:
Vykasli se na "Ultra Pure Water", misto toho vezmi treba http://www.alphacool.cz/produkt/AC_Flui ... isada.html + litr destilky na jakykoliv benzince za 20,- Kc a usetris cca stovku, kterou bych kazdopadne investoval do lepsich fitinek http://www.alphacool.cz/produkt/Sroub_1 ... -10mm.html
Dal bych doporucil lepsi blok na CPU...konkretne treba http://www.alphacool.cz/produkt/Alphaco ... -1366.html - rozdil v cene tri stovky ale ve vykonu dost zasadni...
Dal bych doporucil lepsi blok na CPU...konkretne treba http://www.alphacool.cz/produkt/Alphaco ... -1366.html - rozdil v cene tri stovky ale ve vykonu dost zasadni...
- dredd23
- Nováček

Mno dik za radu. Nad touhle fitinkou sem tez uvazoval ale nevim jak je to z kvalitou uchyceni. To co sem vybral ja bych priskrtil klasickou skrtici paskou - Tato metoda aspon co sem se na par zahranicnich forech docetl, byla hodnocena jako nejspolehlivejsi.
U tech CPU bloku sem nenasel nic podle ceho porovnavat tak sem vybral to co se mi zdalo nejlepsi. Kazdopadne rozdil v cene je minimalni tak vemu to co rikas ty.
Jinak je jeste neco co ktomu podotknout ?
edit: hlavne me zajima ten radiator - nejsem si jist jestli to nemam prilis "predimenzovane" na budouci sestavu
U tech CPU bloku sem nenasel nic podle ceho porovnavat tak sem vybral to co se mi zdalo nejlepsi. Kazdopadne rozdil v cene je minimalni tak vemu to co rikas ty.
Jinak je jeste neco co ktomu podotknout ?
edit: hlavne me zajima ten radiator - nejsem si jist jestli to nemam prilis "predimenzovane" na budouci sestavu