GeForce GTX 1080 - info, recenze, zkušenosti

Grafické karty s libovolným GPU firmy nVidia (např. Riva, GeForce).

Moderátoři: Walker1134, Wilik

Odpovědět
brbla
Nováček
Nováček

Re: GeForce GTX 1080 - info, recenze, zkušenosti

Příspěvek od brbla »

Hladis píše:Zigo:
Tak Gigabyte nejspis lepsi jak ASUS. Hezky tam mají ty 3 masivni heatpipe, ktery kryjou pekne plochu cipu. Chlazeni kaskady telesem chladice taky standart. Jen ten plech nekreje uplne pameti, ale jen tak z 3/4. To trochu odflakli.
brbla píše:no 1080Ti by nemela byt delana pro hrace
To si vzal kde. To samo pro hrace bude.
chmmchmm, cetl sem to nekde u recenzi na 1080, nicmene asi spatne, bo co sem ted googlil, tak to vypada ze mas pravdu ty :)
nicmene bych necekal vic nez 10-15% rozdil vykonu od zakladni 1080. coz za ty prachy asi stat nebude. pochybuju ze se vlezou pod 30k :)
racecar
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od racecar »

Podme teraz spekulovat ako velmi bude vykonna 1080ti a kolko bude stat.
"Nepochválím-li se sám, nikdo jiný to za mě neudělá."
CZ_viper
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od CZ_viper »

To by spíše chtělo vlastní vlákno.
AMD 9800X3D PBO2e 80°C, 64 GB DDR5 6400 CLK 32, Gigabyte RTX 4090 OC, 3x 4 TB SSD, Acer Predator 43" 4k/120.
brbla
Nováček
Nováček

Příspěvek od brbla »

CZ_viper píše:Souhlasím s brbla, otázka je, jestli ve 4k je potřeba 8xAA. Pro mě osobně tedy ne, zvlášť na 32" LCD. Možná to bude na 43" Dellu jinak.

Jo a 1080Ti bude založena na GP102, takže to nebude GP100.
no problem vidim spis v tom, ze i bez AA to neda stabilnich 60 ve witcherovi. a to nevime co prijde pristi rok. 4k gaming je proste podle me porad zalezitost SLI karet. radsi 1440p a 100 fps nez 4k a 50 fps :)
Hladis
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od Hladis »

brbla:
Myslim, ze tam bude vetsi rozdil, ale to uz patri do spekulačního vlakna.

zigo:
Gigabyte nikdy nebyl pro milovníky ticha.
CZ_viper píše:To by spíše chtělo vlastní vlákno.
Spekulacni vlakno k Pascalu tu stale je.
morke
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od morke »

Zigo, dík za tu Gigabyte. I když není pokryt celý paměťový čip, tak hlavní část je chlazena. Hlavně jsou chlazeny všechny paměti, ne jako u Strix jen 3. Chlazení jádra ukázkové, tak to má vypadat. Ony 3 heatpipes jsou rovnoměrně rozloženy v pasivu, takže ventilátor dokáže jednodušeji pasiv profouknout a nesníží se jeho účinnost.
PC: I5-11600K, Gigabyte Z590 UD AC,
PNY RTX 3070, Corsair 16 GB DDR4, Seasonic Prime GX 750, SSD Samsung 850 EVO 500 GB/Samsumg 980 Pro 500 GB/980 1TB, Noctua NH-D15, Fractal Design Torrent
Zvuk: Foobar2000 → KS → Topping D10s → Chord C-line → Primare i22 → Chord Clearway → Monitor Audio Silver 2
brbla
Nováček
Nováček

Příspěvek od brbla »

Hladis píše:brbla:
Myslim, ze tam bude vetsi rozdil, ale to uz patri do spekulačního vlakna.

zigo:
Gigabyte nikdy nebyl pro milovníky ticha.
CZ_viper píše:To by spíše chtělo vlastní vlákno.
Spekulacni vlakno k Pascalu tu stale je.
no Ti bude podle me karta pro 4K hrani.
ale jakozto nekdo kdo mel doted Ti kartu (ikdyz teda "jen" 780Ti) vidim situaci tak, ze v okamziku kdy prestane 1080 stihat, prestane stihat i 1080Ti (pocitam tak 2 roky od vydani). a to kvuli novym technologiim.
Ono Papirove ma stara 780Ti byla silnejsi nez treba takova 970, ale v praxi prave kvuli ruznym blbinam v podobe novych technologii a lepsi optimalizaci pro dane technologie u nove generace byla znatelne horsi. ve finale bude imo uplne jedno esli mas 1080 nebo 1080Ti. Teda samozrejme nepocitam situaci 4k gamera. ten holt 1080Ti veme, bo ta mu asi teprve dovoli hrat si na 4k na single jadru. ale tam se teda pod 30k nepodivame :D to zase budou AMDckari vzyvat cthulhu a prskat jaka je ta nvidia zla a jeji cenova politika je k bliti
Hladis
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od Hladis »

Tohle res ale v spekulacnim vlakne http://pctforum.tyden.cz/viewtopic.php?f=10&t=222057 , ne tady.
brbla
Nováček
Nováček

Příspěvek od brbla »

na ja, uz mlcim. btw.

to si menite pasty na vlastnich kartach za 22k ? :) jakoze, zaruka nezajem? :)
zigo
Černá karta
Černá karta

Příspěvek od zigo »

morke píše:Zigo, dík za tu Gigabyte. I když není pokryt celý paměťový čip, tak hlavní část je chlazena. Hlavně jsou chlazeny všechny paměti, ne jako u Strix jen 3. Chlazení jádra ukázkové, tak to má vypadat. Ony 3 heatpipes jsou rovnoměrně rozloženy v pasivu, takže ventilátor dokáže jednodušeji pasiv profouknout a nesníží se jeho účinnost.
njn, všechno fajn až na ty 2100rpm v idle...představ si to večer při surfování po netu

MSI to jisti... já rád ticho...MSI 1070 900-1000rpm v zátěži a to bez v sync
Hladis
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od Hladis »

brbla:
Pokud vim, tak MSI tam lepi nejaky nalepky a je tam problem se zárukou, ale třeba u Gigabyte si clovek muze menit chladic jak chce. A samo někdo musí byt pokusny kralik, co zjisti, ze ASUS dal na kartu za 20koliku prasopastu.
zigo
Černá karta
Černá karta

Příspěvek od zigo »

Hladis píše: Pokud vim, tak MSI tam lepi nejaky nalepky a je tam problem se zárukou...
Eugene Kuo
Official MSI Representative

Just to clarify if you are worried about the warranty sticker. Like my original post regarding the issue, our official stance is that we do not want customers modifying the heatsinks, due to many different variables/issues that could happen to the card due to user/random errors. However, we all know that customers such as yourself and the rest of the modding community all want to do exactly that. We will be glad to still RMA your card as long as the user did not affect the card themselves due to user error.

If there is an RMA issue with the card and you send it in with the warranty sticker ripped, we will know you modified/worked on the card yourself and we will look into what caused the problem to decide if the RMA should be granted or not.

TL;DR-Don't mess up your card while you work on it, and you will be A-Okay
VeCkO
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od VeCkO »

Jak by řekl redyW > "Mám v pi**" (ti kteří neví o čem mluvím to neřešte :lol: )
Né.. i když mi přímo prodejce mé karty napsal, že projetím plomby bude problém se zárukou, já z toho strach nemám.. dokážu si případně u té reklamace dupnout tak, že to vezmou.. :twisted:
Nebo si seženu nálepku a nalepím ji tam zpátky :lol:

Spíše jen doufám, že ta CLU mi nic neudělá s povrchem chladiče :huh: i když by snad nemělo.
Jinak jsem rád, že jsem jí přepastoval.. ta teplota šla rapidně dolů.
Ryzen 7 9800X3D -|- ASUS ROG Strix B650E-F Gaming WIFI -|- RX 9070XT Pulse -|- ADATA XPG 48GB CL30
5120x1440 UltraWide Samsung G9

>>>>INSTAGRAM<<<<
>>>>CBR1000RR / GoPro / POV / YOUTUBE<<<<
Hladis
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od Hladis »

Zigo:
MSI muze rict co chce, ale když tohle prinesu do kramu, tak me s porusenou nalepkou vykopnou v Recku i v Cesku. Pak nezbyva nez ji nejak opatrne sejmout a pak pripadne dat zpet, nebo sehnat ji jinde.
zigo
Černá karta
Černá karta

Příspěvek od zigo »

Jak kde, já mam písemné vyjádření od CZC které zní víceméně stejně jako MSI...

edit//
Prodávající má podle § 19 z. o ochraně spotřebitele povinnost reklamaci přijmout a vyřídit. K předchozímu omezení zákonného rozsahu svých povinností z vadného plnění prodávajícím se nepřihlíží (např. vyloučením možnosti reklamace z důvodu poškození plomby). Prodávající má povinnost se při vyřizování reklamace zabývat povahou vytýkané vady. Pokud prodávající zamítl reklamaci z důvodu narušené pečetě, musel by prokázat, že mezi vadou a narušením pečetě je příčinná souvislost.
Shaquille
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Shaquille »

Zadna pecet nebo nalepka nema oporu v CR zakonu. Museli by ti prokazat, ze udavana chyba vnikla prave strzenim nalepky. Stejne tak plobmy na PC.
Dobrý den, děkujeme Vám za využití internetové poradny dTestu na peníze.cz. Máte pravdu. Sama skutečnost, že došlo k odlepení „pečeti“ nemá žádný vliv na trvání zákonné záruky. Servis může reklamaci zamítnout pouze z důvodu, že se o vadu výrobku nejedná, nikoliv s odkazem na záruční podmínky, které odstranění „pečeti“ z výrobku spojují se ztrátou záruky. Záruční podmínky musí být v souladu s kogentní úpravou záruky v zákoně, tj. úpravou, od které se nelze odchýlit ani dohodou stran. Vůči servisu můžete argumentovat ustanovením § 2174 zákona č. 89/2012 Sb., občanský zákoník, které uzavírá blok ustanovení týkajících se prodeje zboží v obchodě a stanoví, že k ujednáním omezujícím či vylučujícím práva zákazníka z vadného plnění se nepřihlíží. Věříme, že Vám tato informace pomůže. V případě potřeby další konzultace kontaktujte prosím poradenskou linku dTestu na telefonním čísle 299 149 009. S přáním příjemného dne dTest
http://www.penize.cz/spotrebitelska-por ... te-sroubku
Spoiler
Define 7 XL * 13700KF * 2x16GB A-Die * 1TB 990 PRO + 1TB 970 EVO * 1000W PSH * RTX 3080 ti * voda * MPG321QRF-QD
DAN Cases A4-SFX V4.1 * 5700X * 2x8GB LP * 2x M2 + SATA SSD * 750W PSU * RTX 3060 ti
NAS 3x8TB RAID 5 + 2x4TB RAID 1 * OLED65C12 * HW-Q950A
VeCkO
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od VeCkO »

Hele.. já jsem teď volal do Asusu ta technockou podporu / grafické karty a řekl jsem mu, že si chci dát na kartu vodní blok a že se tím pádem poruší plomba na šroubku.. tak jestli ztratím záruku.
Ten KOK mi řekl, že jo :mrgreen:

"Při porušení plomby se ztrácí záruka karty". Tohle mi ten technik z Asusu řekl do telefonu teď.

Takže i když se ti třeba teplem odlepí na nějaké kartě ta plomba tak jako záruky konec? To je dobrý joke :D to je podle mě blbost.. stejně bych se s nimi hádal...
No nevím.. příjde mi to divné.

začne ti třeba hučet ložisko na jednom fanu tak to dáš na reklamaci a oni uvidí že nemáš plombu tak ti jako řeknou smůla? Ta plomba zavinila nefunkčnost větráčku :mrgreen:
Ryzen 7 9800X3D -|- ASUS ROG Strix B650E-F Gaming WIFI -|- RX 9070XT Pulse -|- ADATA XPG 48GB CL30

>>>>INSTAGRAM<<<<
zigo
Černá karta
Černá karta

Příspěvek od zigo »

VeCkO píše:Hele.. já jsem teď volal do Asusu ta technockou podporu / grafické karty
...
"Při porušení plomby se ztrácí záruka karty". Tohle mi ten technik z Asusu řekl do telefonu teď.
Ten technik je bývalý traktorista nebo číšník ne právník... :-D
VeCkO
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od VeCkO »

Je tu někdo kdo měl sundanou plombu u nějaké asusky třeba vodním blokem nebo tak a pak jí reklamoval někdy?
Tohle jsem trochu nečekal :x ale taky si myslím, že je to blbost a měli by mi to vzít na reklamaci..
Jak mi jako dokážou, že sem jí sundal? Když jím řeknu, že se asi teplem odlepila? :mrgreen:

>>>>INSTAGRAM<<<<
woodydaocas
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od woodydaocas »

mno, uz se bavime o 22k, to uz by bylo na pravnika pomale :))
Odpovědět

Zpět na „NVIDIA grafické karty“