Výběr case

Cokoli okolo skříní, jejich výběru, doporučení a problémů. Úpravy se řeší v sekci Casemodding.

Moderátor: L4mka

Odpovědět
shelby_nr
Čestný člen
Čestný člen

Re: Výběr case

Příspěvek od shelby_nr »

- zlé/slabé predné nasávanie, zdroj hore, horšie možnosti chladenia, žiadny cablemanagement, blbe rýchlo upínanie...a najme ide o to, že za tie peniaze sú o lepšie skrinky.
PC: Fractal R3+ Noiseblocker eLoop B12-PS, Noctua S12B FLX@ U.L.N.A + King Mod Premium, Seasonic X-560, G630 (dočasne) + Prolimatech Armageddon, MSI ZH77A-G43, 2x4 Kingston Blu, WD 6400AAKS. Monitor: Dell P2314H
NB: IBM/Lenovo T60 + 9 cell
Bumblebee
Nováček
Nováček

Příspěvek od Bumblebee »

No asi vezmu tedy ten Carbide 300R. Jen by mě zajímalo jak zprovozním přední USB když na desce nemám integrovaný USB3, pouze na zadním panelu... Podle fotky k tý skříni je přímo konektor do desky, myslíte že tam bude i konektor pro zapojení do zadního usb jako to má třeba NZXT H2? Mě by stačilo nějak zprovoznit ty přední usb klidně jako usb2 :/

a napadlo mě ucpat tu perforaci nahoře tímto, hlavně kvůli prachu.. a v bočnici asi taky
http://www.alphacool.cz/produkt/King_Mo ... ?arg1=0120
Cunt
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Cunt »

TOC píše:Já to nechápu, proč se lidi vždycky snaží šetřit na nejdůležitějších věcech jako jsou periferie, zdroj nebo case.
Na case bych rozhodně nešetřil, protože:
- má vliv na celé chlazení PC (teploty)
- má vliv na to, jak je PC tichý (třeba ten můj osobně skoro neslyším)
- je to důležitý estetický doplněk interiéru pokoje
- a pak důvody co jsi napsal ty, aby se tam vlezly komponenty
Když máš tolik disků a nároky na prostor a aby to bylo decentní, tak musíš holt vypláznout pár tisíc.
Cosmos II je fajn skříňka a našlo by se jich určitě víc, každopádně s tím co jsi napsal bych ti sem mohl nalinkovat skoro všechny Bigtowery....
Sám jsi to vyjmenoval, věci, který řeší jenom BFUčka... Jediný co beru je to chlazení s tím bojuju odjakživa, ale právěproto, že jsem zatím an dobře vychlazenou skříň NENARAZIL, to od ní ani trošku nechci, páč stejně investuju stovky ne-li tisíce do chlazení mimo, takže case je pro mě skutečně jenom pohodlnej držák na HW. Tichost PC mi je u tralalá, estetický doplněk - to je to o čem mluvím, žádný posratý vesmírný lodě jak si kupujou nahonění gameři. Ale díky za rady, stále vybírám...

Jinak ta Perla http://www.czc.cz/fractal-design-define ... 13/produkt
zas tak špatná není, ale co říkáš na tohodle krasavce? http://www.czc.cz/nzxt-source-210-elite ... h889nselc5
Case: BITFENIX Shinobi, Supply: Corsair HX1000i@1000W, MB: GIGABYTE Z68X-UD7-B3, CPU: Intel Core i7 2600K ~ 3,4 GHz, RAM: Corsair Vengeance Pro ~ 1600MHz CL 9-9-9-24 (32GB), GPU: GIGABYTE nVidia GTX 1060 OC ~ 1582MHz/8008MHz (3GB), Sound: CREATIVE Sound Blaster X-Fi Elite Pro - 64MB X-RAM, HDD: 12x Seagate (10 + 10 + 10 + 10 + 6 + 3 + 3 + 3 + 3 + 3 + 0,5 + 0,25) TB, 1x Intel (250GB)
TOC
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od TOC »

Jde to, ale dokázal bych si představit lepší skříň.
Prý co řeší jenom BFUčka... :D
Jako já vesmírný lodě co všelijak svítí a blikají nenávidím, potrpím si na decentnost (Define R3 jsem měl, než jsem si PC zabudoval pod deku stolu) a rozhodně ti nenavrhuju, abys kupoval něco typu HAF, apod.
Mě osobně se dost líbí třeba Corsair Obsidian série (550D a 650D), ty jsou fajn.
Dobře "vychlazená skříň" může být klidně ta define, dvva na outtake nahoře, jeden vzadu a dva na intake vepředu a jeden dole.
Tichost PC je ti u tralalá, ale předtím jsi nadával, že je to furt jak motorovka....
Laptop: Lenovo Legion 5 Pro 16" (R7 5800H, RTX3060, 16GB, 2TB) ///
Periferie: Razer BlackWidow Elite (yellow) / Razer Orbweaver Chroma / Roccat Nyth / Dell S3220DGF + Dell U2719D (portrait) + Alza Ergo ///
Audio: Sennheiser HD650 / Cambridge Audio Dacmagic / Hypa 1 ///
Cunt
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Cunt »

Já to myslel jako že stejně se časem nějakej z těch hromady větráčků co tam mám vykoní a začne drnčet a třeba teď už mi tu jeden rok vrčí a sem línej ho vyměnit, takže to s tou motorovkou bylo jen taková poznámka. Byl jsem zvyklej jako malej mít deset let v pokoji křečka co celou noc motal v kolečku, takže jsem teď vycvičenej a i při drnčícím compu se dá spát. :-D

Ti Corsaiři, to ani nápad, jako do skříně 2k max... Už motherboard za skoro 9 litrů mi přišel jako docela luxus co sem si pořídil... No já nevim s tim co jsem si vybral taky nejsem 100% spokojenej (zejména ten vzhled si nedovedu představit a nevím zda půjde vyměnit bočnice za plexi, v Alze mi to dementi nechtějí říct), ale jinak za tu cenu to vypadá jako jednak kvalitní zboží, je to největší co jsem našel...

Jinak fakt nevím, pokukuju po klasických CoolerMasterech, ale nemůžu si pomoct, všechny ty úchyty disků na mě působěj moc fórově nebo že se to tam prostě nevejde. Už mýho Centuriona jsem musel ihne dpo rozbalení vevnitř trošku (doslova) "upilovat" aby tam šlo všecko narvat. :-D
Case: BITFENIX Shinobi, Supply: Corsair HX1000i@1000W, MB: GIGABYTE Z68X-UD7-B3, CPU: Intel Core i7 2600K ~ 3,4 GHz, RAM: Corsair Vengeance Pro ~ 1600MHz CL 9-9-9-24 (32GB), GPU: GIGABYTE nVidia GTX 1060 OC ~ 1582MHz/8008MHz (3GB), Sound: CREATIVE Sound Blaster X-Fi Elite Pro - 64MB X-RAM, HDD: 12x Seagate (10 + 10 + 10 + 10 + 6 + 3 + 3 + 3 + 3 + 3 + 0,5 + 0,25) TB, 1x Intel (250GB)
TOC
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od TOC »

Njn, ty levné rychloupínací systémy nejsou dobré.
Motherboard za 9 litrů je těžkej luxus a nikdy to nevyužiješ, ušetřit 4k a použít to třeba na GK nebo právě na Skříň/Chlazení, kde se ti to vrátí, což u MB neplatí a na jakýkoliv CPU je to na normální používání overkill jak prase, já mám MB za 4k a nestěžuju si. ;)
Periferie: Razer BlackWidow Elite (yellow) / Razer Orbweaver Chroma / Roccat Nyth / Dell S3220DGF + Dell U2719D (portrait) + Alza Ergo ///
Cunt
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Cunt »

Nedá se nic dělat, jakmile se člověk zamiluje do HW, je to ajsný... Procík do toho stál taky asi 7 litrů... No a s paměťma a SSD bootdisku od Intelu sem skoro na 25 litrech za důležitý věci. Grafiku? haha naco? To je přesně to, co člověk k životu nepotřebuje. Při výkonných sestavách, které si stavím na všechny hry stačí grafika z roku 2005. ;-) Ale jsme OT, furt nemám ten case... :-(

Klidně i nějakou neznámějšího výrobce...

Koukal jsem ještě na:

http://www.czc.cz/coolermaster-elite-33 ... 02/produkt
(ale to má pochybnej design zepředu, ale zase to má plexi bočnici... ale nemá to zdroj dole...)

http://www.czc.cz/aerocool-qs-202-cerna/93423/produkt
zajímavej počin, takovej kompromis, lehce sci-fi, to s emi zas líbí, to jo, ale je hrozně maličká...

http://www.czc.cz/bitfenix-shinobi-cern ... 8b23f77s4d
jelínek je jedna z nejhezčích beden co sem viděl, tu bych bral hned, ale vevnitř je to dle obrázků děs a bída!

EDIT:

WOW, tak jsem našel Jelínka v profi verzi: http://www.czc.cz/bitfenix-shinobi-wind ... 42/produkt
To je slušnej náser, má to stejně dobrej počet kapes, navíc prosklenou bočnici, samomontážní systém, správu kabelů, zdroj dole... a vypadá to výsostně důstojně... Co ty na to?
TOC
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od TOC »

Neni to špatná skříň no. :)
Cunt píše:....Grafiku? haha naco? To je přesně to, co člověk k životu nepotřebuje. Při výkonných sestavách, které si stavím na všechny hry stačí grafika z roku 2005. ;-)....
Lol.
Grafika je dneska jedna z nejdůležitějších součástí herního PC vůbec. Dnešní hry se pomalinku učí používat vícejádrové procesory, ale stejně je zatím skoro všechno na bedrech grafiky a rozhodně není pravda, že by to stíhalo cosi z roku 2005. Já sám mám dvě GTX480 a někdy v tomto roce chystám výměnu, protože jim leckde už dochází dech (ale to je dáno rozlišením - 5060x1200 - nV Surround).
Z toho vyplývá, že pokud si chceš všechno zahrát na rozumné detaily a v nějakém normálním rozlišení, tak to jakákoli grafika z roku 2005 neutáhne.

Pokud je to PC na výpočty a rendering, kde využíváš jen CPU, tak to beru, ale když napíšeš na hry, tak už je to něco jiného.

BTW: Na minulé straně píšeš, že hledáš pořádného mamuta, protože ti Centurion nestačí prostorově, tahle case je ale +- stejně velká a sám vybíráš jenom z nejlevnějších miditowerů.....
Když ti je to tak jedno, tak si kup nějaký Elite papírák od CM a máš vystaráno....
Cunt
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Cunt »

Ono je rozměr jako rozměr a ten Jelínek je rozhodně větší a nejde jen o měření pravítkem, ale prostě vevnitř uspořádání. Bigtower je buď debilně vypadající nebo stojí 5 a více tisíc a nejsem blázen, to si rači nastrkám HW do šuplíku jak někteří lidi maj...

A s tou grafikou si stojím za svým, pokud se nejedná o počítačovou hru, je to pravda. Řekni mi co potřebuješ dneska na hru víc jak 256MB grafické paměti, 540MHz GPU a ani SM3 či DX10 netřeba, toť tvrdá realita dnešních Xboxovejch sraček na poblití. Samozřejmě nejsem idiot a mluvim s nadsázkou a sám mám GIGABYTí SOCku, ale je to pravda. Je a je. :-P

Jo a hry jsou to poslední co na tom PC provozuju, proto jsem víc jak jednu grafiku nikdy nepotřeboval a co je to proboha za dementní rozlišení? Hraješ si na Hollywood? :-D Zatím jsem NEVIDĚL hru co by na 1920x1200 co mám já na nativním LCD na ultra detaily vypadal graficky hezky... Všecko je to k zblití. ALe neřešme to prosím, já nehraju a nepotřebuju to...

Elite nechci, ten byl pěknej, ale kvalita uvnitř je děsná. Jak už jsem psal, všecko je to nezabroušený, koš na disky v oblasti externích 3,5" je vlastně 2x2,5" nebo podobnás račka (3,5" tam bez kleští nenarvu) a úchytnej samošroubovací systém je bída...
jakubom
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od jakubom »

Máte někdo zkušenost s touhle Skříní ?
http://interlink.tsbohemia.cz/case-ther ... 25181.html

Nebo nic nevymýšlet a vzít CMe ??
Hladis
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od Hladis »

jakubom píše:Máte někdo zkušenost s touhle Skříní ?
http://interlink.tsbohemia.cz/case-ther ... 25181.html

Nebo nic nevymýšlet a vzít CMe ??
Lepsi je v tehle cene CM Elite 311.
shelby_nr
Čestný člen
Čestný člen

Příspěvek od shelby_nr »

Bumblebee píše:No asi vezmu tedy ten Carbide 300R. Jen by mě zajímalo jak zprovozním přední USB když na desce nemám integrovaný USB3, pouze na zadním panelu... Podle fotky k tý skříni je přímo konektor do desky, myslíte že tam bude i konektor pro zapojení do zadního usb jako to má třeba NZXT H2? Mě by stačilo nějak zprovoznit ty přední usb klidně jako usb2 :/

a napadlo mě ucpat tu perforaci nahoře tímto, hlavně kvůli prachu.. a v bočnici asi taky
http://www.alphacool.cz/produkt/King_Mo ... ?arg1=0120
Bohužiaľ asi ťa sklamem - nepôjde to...síce sú nejaké redukcie od (sami zdá) Antec či Silverstone, ale bežne sa asi nedajú zohnať.

To upchatie pomocou hentoho nie je zlé no ani naj. kvôli tomu, že to ide na perforáciu a zadná strana je lepivá.

Cunt a TOC: poprosím zdržať sa OT a riešiť len skrinky.
PC: Fractal R3+ Noiseblocker eLoop B12-PS, Noctua S12B FLX@ U.L.N.A + King Mod Premium, Seasonic X-560, G630 (dočasne) + Prolimatech Armageddon, MSI ZH77A-G43, 2x4 Kingston Blu, WD 6400AAKS. Monitor: Dell P2314H
Riku
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Riku »

Shelby_nr: taky řešim čím zacpat perforaci v bočnici a nahoře, věděl bys o něčem lepším než o tom king mod za podobnou cenu?
PS5 Pro | LG OLED CX55
shelby_nr
Čestný člen
Čestný člen

Příspěvek od shelby_nr »

Bohužiaľ neviem o ničom takom...tiež niečo také riešim na jednej skrinke a jediné čo ma napadlo je "home made" riešenie - na spôsob ako je to u R3 čiže nejaký plast/kov (vo farbe skrinky) priskrutkovať a na to prípadne nalepiť tú penu.
LoCo99
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od LoCo99 »

čau, hledám pro kamaráda ATX skříň, hlavní je cena, pokud byste byly tak ochotní tak i tip na větráky, snažim se o tichost
shelby_nr
Čestný člen
Čestný člen

Příspěvek od shelby_nr »

Síce je pekné, že hlavná je cena...ale tú cenu si nedal. Napíš celkový rozpočet na skrinku+ventil.
LoCo99
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od LoCo99 »

no, tak bylo by fajn kdyby se to povedlo třeba za 1500, ale pokud to bude problem tak do 2000
Buldy
Nováček
Nováček

Příspěvek od Buldy »

Ahoj lidi, potřeboval bych prosím poradit jakou skříň koupit do 10 max 15 000Kč s kompletním vodním chlazením?
Bude v ní umístěno: DIMM DDR3 Kingston 16GB (Kit 4x4GB) HyperX 2133MHz, Pevný disk Kingston SATA 2,5" SSD disk 120GB, HyperX SSD SATA3, Základní deska ASUS RAMPAGE IV EXTREME, LGA2011, X79, PC zdroj CoolerMaster Silent Pro Gold Active 1200W Modular PFC v2.3, 13,5cm fan, Gigabyte nVidia GTX590 3072MB 768bit DDR5, Intel Core i7 3960X 3,30GHz (15MB) BOX LGA2011 (bez chladiče).
Hladis
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od Hladis »

Jestli myslis komplet skrin s instalovanym vodnikem ,tak to si musis nechat vyrobit zakazkove.
Odpovědět

Zpět na „Počítačové skříně“