GTA 4 - technická stránka hry
Moderátor: Baneshee
- rudyrudy33
- Žlutá karta

-
Re: GTA 4 - technická stránka hry
kdyz mam gta4 na uplne nejvissi detaily pri 50fps je to uplne o necem jinym nes na medium pri 20-25fps tem hw narokum se nedivim
- lantis
- Začátečník

To je přeci jasný, že bude rozdíl mezi 25 a 50 FPS. Taky se těm HW narokům nedivím, ale určitě to nezáleží jen na grafice jak si rudy myslíš.
- rudyrudy33
- Žlutá karta

-
na cem to zalezi jeste?
- lantis
- Začátečník

"Euphoria se v GTA IV počítá přes procesor stejně jako běžná fyzika ve hře. Procesor proto dostává opravdu brutálně zabrat a Grand Theft Auto IV je bezesporu první hrou, kde se čtyřjádrový procesor vyplatí a to ne málo, jak za chvíli uvidíte."
Je to daný fyzikou hry... proto to 4jádro. Vice viz: http://pctuning.tyden.cz/grand_theft_au ... s_hardware
Je to daný fyzikou hry... proto to 4jádro. Vice viz: http://pctuning.tyden.cz/grand_theft_au ... s_hardware
- HEAD
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
Nezalezi jen na CPU.Me to treba hodne brzdi graficka karta.Kdyz ji pretaktuju, tak mi stoupne fps o 7 a to je fakt hodne.Navic po instalovani novych ovladacu stoupne FPS o dalsich 7.Graficka karta je teda hodne velka brzda.
- Bez_n1ck
- Pokročilý

A kdyz jsem vymenil A64 X2 3600+ za Phenom 9850, tak FPS stouplo cca z 12 na cca 28 
PC: MB: ASUS TUF Z370-PRO GAMING ; CPU: INTEL Core i7-8700K @ 3,7GHz ; CPUcooler: Noctua NH-D14 ; GPU: GIGABYTE GTX2070 WINDFORCE 3X 8GB ; DDR4: 2x16 GB 2666MHz CL16 ; HDD: Samsung 960 EVO M.2 500GB + WD Green 2,5TB + WD Red 4TB + 2xWD Red 8TB ; CASE: Be Quiet! Dark Base 900 ; PSU: Corsair RM650x ; MOUSE: Logitech G700s ; KEYBOARD: Razer Huntsman Elite ; SOUND: Logitech X530 ; MONITOR: 2x Dell U2515H (25" QHD IPS) | Games, that you can play with me | Diablo III - Divina
NOTEBOOK: Dell Precision 7730 ; CPU: Intel Core i7-8750H ; GPU: nVidia Quadro P4200 8GB ; DDR4: 2x16GB 2667MHz ; HDD: Samsung NVMe 256GB + Samsung 980 EVO M.2 1TB ; FullHD
NOTEBOOK: Dell Precision 7730 ; CPU: Intel Core i7-8750H ; GPU: nVidia Quadro P4200 8GB ; DDR4: 2x16GB 2667MHz ; HDD: Samsung NVMe 256GB + Samsung 980 EVO M.2 1TB ; FullHD
- Kedlub64
- Začátečník

Už se to tady asi řešilo, ale měl bych dotaz:
Má někdo zkušenosti jak hra běhá na starším stroji?
AMD Athlon X2 3800+
2GB RAM
Radeon X1950 Pro
GTA 4 bych si rád zahrál, ale holt můj současnej pc nemá šanci. Na druhou stranu, rvát x tisíc do pc kvůli jedný hře je taky blbost, na výše uvedené věci bych se ale zmohl, víc bych nepotřeboval.
Co se týče detailů ve hře, jsem skromný. Bohatě stačí low, ideálně v 1024x768, případně míň - aby to bylo hratelné.
Má někdo zkušenosti jak hra běhá na starším stroji?
AMD Athlon X2 3800+
2GB RAM
Radeon X1950 Pro
GTA 4 bych si rád zahrál, ale holt můj současnej pc nemá šanci. Na druhou stranu, rvát x tisíc do pc kvůli jedný hře je taky blbost, na výše uvedené věci bych se ale zmohl, víc bych nepotřeboval.
Co se týče detailů ve hře, jsem skromný. Bohatě stačí low, ideálně v 1024x768, případně míň - aby to bylo hratelné.
- barco
- Středně pokročilý

CPU na 2Ghz + VGA iba s 256MB VRAM sú veľká brzda, čo sa týka GTA IV. Skús si hru požičiať od kamaráta a vyskúšať, ako pôjde, ale veľké nádeje tomu nedávam ani na low 
.
- Kedlub64
- Začátečník

Njn, je to škoda. GTA 4 bych si opravdu rád zahrál, ale hraju spíše příležitostně a na malém monitoru. Vylepšila by něco výměna karty za HD 3850 nebo HD 4670?
- Stano K.
- Středně pokročilý

V prípade že grafickú kartu vymeníš za novšiu napr: HD4770 a procesor pretaktuješ čo najviac (+2GB RAM pomôže aj pri práci) tak áno je tu šanca že by si to rozbehal.
- Kedlub64
- Začátečník

OK díky za rady, udělám tedy radikálnější upgrade.
- Zub
- Začátečník

-
Dneska jsem zkusil GTA 4 přes win7 a hra mi pěkně seká, zkusil jsem rozlišení 800*600 abych vyloučil grafiku, pamět mam 4GB, procík jede na 3,4 C2D, fps mi lítá kolem 40, ale hra se kouše jakoby mi stále hrabal disk.
Setkal se s tim někdo kdo ma též Win7?
Ještě podotýkám že hra je origo a na Win XP mi hra běží v rámci možností hratelně a sekání nepocituji.
Setkal se s tim někdo kdo ma též Win7?
Ještě podotýkám že hra je origo a na Win XP mi hra běží v rámci možností hratelně a sekání nepocituji.
- Stano K.
- Středně pokročilý

Preinštaloval si hru alebo si spustil tú čo bola nainštalovaná pod XP?
- Baneshee
- Moderátor

- Kontaktovat uživatele:
Co jsem pochytil na netu, tak prej pomuze vypnout sluzbu Windows Event Log, lagovani u GTA4 by potom melo prestat. Sam jsem to nezkousel, takze nemuzu zarucit, ale zkus to. Najdes to: klikni na Start a do toho hledani zadej "Services" (bude to k nalezeni urcite i v ovladacich panelech, ale v ty anglicky verzi se moc neorientuju), klikni na to a otevre se ti seznam sluzeb (stejny jak v XP) a najdi Windows Event Log a nastav ho na Disabled misto Automatic
Ryzen 7800X3D | Noctua C12P SE14 | 2x32GB Kingston Fury 6000MHz | Sapphire Pulse 9070XT 16GB | ASRock X870 Pro RS | Micron 2TB NVMe & Kingston KC3000 4TB | FD North Black TG | Seasonic GX 750W | Dell G3223Q
- Zub
- Začátečník

-
nene já mám nyní jen Win7, porovnával jsem když jsem měl XP jako hlavní systém.sTano11 píše:Preinštaloval si hru alebo si spustil tú čo bola nainštalovaná pod XP?
no, vypadá to, že sekance zmizely. Pro jistotu sem přidal trochu napětí na procík, na desku i paměti.Baneshee píše:Co jsem pochytil na netu, tak prej pomuze vypnout sluzbu Windows Event Log, lagovani u GTA4 by potom melo prestat. Sam jsem to nezkousel, takze nemuzu zarucit, ale zkus to. Najdes to: klikni na Start a do toho hledani zadej "Services" (bude to k nalezeni urcite i v ovladacich panelech, ale v ty anglicky verzi se moc neorientuju), klikni na to a otevre se ti seznam sluzeb (stejny jak v XP) a najdi Windows Event Log a nastav ho na Disabled misto Automatic
Díky, a netušíš co ta služba Windows Event Log jinak vykonává za funkci? mimo to že zdržuje GTA
Musim ale říct, že pod XP ta hra jela tak nějak svižněji, a to jsem měl onehdá 2GB RAM.
No co, pomalu si musim zvykat, že se mi z mojeho stroje času stává dědeček
- n-gaga
- Nováček

-
zdravím, jak odranit lagování u XP 32.
dělalo mi to na HD 2900XT tak jsem koupil HD 4870 a dělá to pořád, ale je to rychlejší přesto znatelné hlavně u pomalejší kamery (skoky, nemocnice a tak) dík za odpověd´
dělalo mi to na HD 2900XT tak jsem koupil HD 4870 a dělá to pořád, ale je to rychlejší přesto znatelné hlavně u pomalejší kamery (skoky, nemocnice a tak) dík za odpověd´
- capone2
- Nováček

-
ahojte, mám problém, dávám instalovat GTA IV ze dvou imagů a při druhém obrazu mi to potom hodí katastrofální chybu. v čem může být problém?
zkoušel jsem i druhý obraz "rozbalit" na disk, to šlo, ale poté zase chyba..
zkoušel jsem i druhý obraz "rozbalit" na disk, to šlo, ale poté zase chyba..
- Vacil
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Kup si original, ten ti pude nainstalovat v pohode 
Home PC:CPU: AMD Ryzen 7950X3D +XPG Levante X 360mm (Corsair AF120 Slim); MB:Asus Prime X670E-PRO Wi-Fi; VGA: Gigabyte RTX4090 Gaming OC@UV; RAM: 2x48GB Kingston Fury Beast RGB 6400 CL32 (1:1); HDDs: Samsung 990PRO 4TB; PSU: Seasonic Prime 750W Titanium; Case: Fractal Design North; LCD:32" ASUS ROG Swift PG32UCDM
- capone2
- Nováček

-
mám Visty 32bit, může to být nějakým install shieldem (dočetl jsem se na nějakých stránkách prodejce, že prý přeinstalovat windows, což nechci).. díky za rady
- Vacil
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Jestli ti to hodi chybu az pri instalaci z druhyho DVD, tak je spatny spis to DVD nez Install Shield (ten kdyz je spatnej, tak to obecne hodi chybu na zacatku instalace). Taky by nebylo od veci nekam upnout screen ty chyby.
Pri predpokladu ze mas original (coz doufam mas, kdyz sem pises), proc to nenainstalujes z nej, ale instalujes to z image souboru, hm ?
Pri predpokladu ze mas original (coz doufam mas, kdyz sem pises), proc to nenainstalujes z nej, ale instalujes to z image souboru, hm ?
Home PC:CPU: AMD Ryzen 7950X3D +XPG Levante X 360mm (Corsair AF120 Slim); MB:Asus Prime X670E-PRO Wi-Fi; VGA: Gigabyte RTX4090 Gaming OC@UV; RAM: 2x48GB Kingston Fury Beast RGB 6400 CL32 (1:1); HDDs: Samsung 990PRO 4TB; PSU: Seasonic Prime 750W Titanium; Case: Fractal Design North; LCD:32" ASUS ROG Swift PG32UCDM