Výběr case
Moderátor: L4mka
- Hladis
- Moderátor

Re: Výběr case
H100 zrovna nepovazuju za super napad a Lian-LI jen pokud mas nejaky fetis na hlinik. Staci plechovy "Lian-LI" od Lancool K62.
- Imhotep
- Nováček

-
Takze podle tebe je K62 lepsi nez PC-60FNWX. V cem jestli se muzu optat? Muzu si vzit i NH-D14 jeste se rozmyslim cena je priznivejsi.
- Hladis
- Moderátor

K62 je Lian-LI jen v plechu a diky tomu podstatne levnejsi takze tak.
- Donic
- Mírně pokročilý

Co říkáte novince od Nexus Thrio 310 v cenách okolo 1200 Kc. V obou bočnicich by měla mít hluk pohlcujíci hmotu, a taky jeden ventilátor 120 mm Real Silent. Tak na první pohled nevypadá špatně,ale asi zádné zkušenosti doposud s ni nebudou (tak je to novinka)...Ale měla by to byt ticha a snad i relativne kvalitni skříň za slušnou cenu.
www.nexustek.nl
www.nexustek.nl
- elcrys
- Začátečník

Vypadá slušně.
- otvor na stropě (pro klasické airflow k ničemu)
- děrované záslepky na zadní straně
- příliš otevřeného prostoru na přední straně case (hluk, prach), což ale zároveň zaručí dobré sání
+ konečně skříň s I/O panelem vepředu
+ koš na disky nebrání průchodu vzduchu
+ USB 3.0 header přímo do základní desky
+ decentní vzhled
? zajímavě umístěné otvory pro cable management
? prachový filtr pro zdroj
? materiál (váha skříně)
- otvor na stropě (pro klasické airflow k ničemu)
- děrované záslepky na zadní straně
- příliš otevřeného prostoru na přední straně case (hluk, prach), což ale zároveň zaručí dobré sání
+ konečně skříň s I/O panelem vepředu
+ koš na disky nebrání průchodu vzduchu
+ USB 3.0 header přímo do základní desky
+ decentní vzhled
? zajímavě umístěné otvory pro cable management
? prachový filtr pro zdroj
? materiál (váha skříně)
Naposledy upravil(a) elcrys dne sob 14. črc 2012, 16:15, celkem upraveno 1 x.
- Waleron
- Začátečník

-
Jaký je ideální počet ventilátorů v case pro dobrý airflow v herních PC ?
- Suke001
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Já provozuju 2x120mm in a 1x120mm, 1x140mm out a je to tak ideální, samozřejmě mám na nich zredukované otáčky na 5V, takže jsou neslyšné. 
Ale stačit určitě bude 1x120mm in a 2x120mm out.
Ale stačit určitě bude 1x120mm in a 2x120mm out.
- Vizi
- Začátečník

H100 mám už nějakou dobu a stěžovat si rozhodně nemohu. Chladící potenciál je max dostatečný i na 5Ghz, chladící set je tichý, když nebudeš mít hlavu u bočnici, tak o něm nebudeš vědět. Osobně ti doporučuji do něho jít a negativní názory na tohle chlazení zde na foru brát s rezervou. Ano má své mouchy, ale to mají i všechny ostatní chladiče vč. Noctua. Asi největší problém je kam umístit radiátor, ale dnes je spousta case (např. Corsair, NZXT) které tomu vyhovují a cena je relativně v pohodě.Imhotep píše:Zdar vybiram novy case do 3k s pozadavkem na montaz Corsairu H100. Nejvic se mi zamlouva LIAN LI PC-60FNW bude to vhodna volba? Taky by me zajimal ten predni 140mm ventilator: neni hlucny? vzit hned Noctuu 140? v buducnu tam pude matx Maximus V GENE takze prostor me moc netrapi. Mel jsem v merku i Fractal R3 ale LianLi urcite nebude krok vedle ne?
- Svestka
- Nováček

-
Vybírám case s cenou max do 3500Kč pro nastávající PC, kde konečná konfigurace by měla vypadat takto:
http://www.alfacomp.cz/php/basket.php?i ... O6011K9M01
Do budoucna plánuji dokoupit grafiku, ale težko říct co bude v té době zrovna na trhu, pro představu uvažujte třeba GTX 560 OC.
Procesor i grafiku bych chtěl taktovat pouze v rozumné míře bez citelného zvýšení voltáže, takže stačí průměrné chlazení skříně.
Na skříň mám pár požadavků, ale jelikož nejsem žádný extrémista, tak nepotřebuji ani maximální ticho, ani maximální chlazení (stejně se to částečně vylučuje) spíš takový zlatý střed za rozumnou cenu:
Lian Li PC-9FB
http://www.czc.cz/lian-li-pc-9fb-cerna/96989/produkt
Na můj vkus nejhezčí vzhled celé case. Daní je oproti konkurenci v této cenové kategorii horší interiér. S hliníkovýma skříněma nemám zkušenosti, a tak netuším nakolik jsou schopny tlumit hluk.
Corsair Obsidian 550d
http://www.alza.cz/corsair-550d-obsidia ... 299623.htm
Na to, že je z oceli jde o lehčí kus skříně. Trochu se bojím plastového uchycení dvířek. Uchycení disků údajně taky nepatří úplně k nejlepším co se hluku týče, ale špatné to údajně taky není. Celkový dojem ze skříně pokulhává i v plastových záslepkách na ventilátory.
Fractal Define R3
http://www.czc.cz/fractal-design-define ... 35/produkt
Tady není moc o čem se bavit, byla tady doporučována snad 100x, vzhledově mi ale z těchto 3 sedí nejméně a vzhledem k tomu, že nedělám ULN tak přidanou hodnotu kromě toho, že stojí míň nevidím.
Rád si nechám poradit, proto tady i píšu a budu jenom rád za případné návrhy jiných skříní.
http://www.alfacomp.cz/php/basket.php?i ... O6011K9M01
Do budoucna plánuji dokoupit grafiku, ale težko říct co bude v té době zrovna na trhu, pro představu uvažujte třeba GTX 560 OC.
Procesor i grafiku bych chtěl taktovat pouze v rozumné míře bez citelného zvýšení voltáže, takže stačí průměrné chlazení skříně.
Na skříň mám pár požadavků, ale jelikož nejsem žádný extrémista, tak nepotřebuji ani maximální ticho, ani maximální chlazení (stejně se to částečně vylučuje) spíš takový zlatý střed za rozumnou cenu:
- Skříň by rozhodně měla být jednoduchá (industriální~funkcionální vzhled) a pěkná, jinými slovy nekoupím si škaredou bednu jenom proto, že má na chipsetu o 1°C míň, něž ta co se mi líbí.
- Vzhledem k ceně skříně adekvátní zpracování materiálů a minimum plastu
- Měla by se aspoň snažit utlumit hluk a rozhodně by jej neměla sama vytvářet
- Rozumné proudění vzduchu
- Preferuji spíše skříň bez dvířek, ale ne na úkor ostatních bodů
Lian Li PC-9FB
http://www.czc.cz/lian-li-pc-9fb-cerna/96989/produkt
Na můj vkus nejhezčí vzhled celé case. Daní je oproti konkurenci v této cenové kategorii horší interiér. S hliníkovýma skříněma nemám zkušenosti, a tak netuším nakolik jsou schopny tlumit hluk.
Corsair Obsidian 550d
http://www.alza.cz/corsair-550d-obsidia ... 299623.htm
Na to, že je z oceli jde o lehčí kus skříně. Trochu se bojím plastového uchycení dvířek. Uchycení disků údajně taky nepatří úplně k nejlepším co se hluku týče, ale špatné to údajně taky není. Celkový dojem ze skříně pokulhává i v plastových záslepkách na ventilátory.
Fractal Define R3
http://www.czc.cz/fractal-design-define ... 35/produkt
Tady není moc o čem se bavit, byla tady doporučována snad 100x, vzhledově mi ale z těchto 3 sedí nejméně a vzhledem k tomu, že nedělám ULN tak přidanou hodnotu kromě toho, že stojí míň nevidím.
Rád si nechám poradit, proto tady i píšu a budu jenom rád za případné návrhy jiných skříní.
- Blue Storm
- Odborník PCT

Tebou odkazovaná Lian Li není špatná, ale hluk ti moc neutlumí a dodávané ventilátory od Lian Li často za moc nestojí. U Fractalu, jak píšeš, není co řešit. V současné době asi jasná volba v té ceně. Ale vzhledem k tomu, že jsi ochoten investovat i víc, tak by ten Obsidian měl být v pohodě. Dával jsem ho zatím k jedné sestavě a moc se mi líbil. Na recenzi jsem jej ještě neměl, ale pokud se nebude jednat o horší kus (což u skříní zase nějak extra nehrozí), tak si myslím, že budeš spokojen. Prachové filtry všude, tlumení hluku solidní, jen to uchycení disků je takové trochu ne ideální. Není vyloženě špatné, ale mohlo být lepší. Horší je spíš to rychlouchycení mechanik, které je jen na jedné straně, tak tam kdyžtak doporučuji mechaniku uchytit pomocí šroubků. S těmi dvířkami dlouhodobou zkušenost nemám, ale co mám dlouhodobější zkušenost s jinými Corsair skříněmi, tak to rozhodně nejsou žádné levné nekvalitní šmejdy a týká se to i těch nejlevnějších Carbide.
PC: AMD Ryzen 7 9700X | Asus Prime B650-Plus WiFi | GTX 980 Ti | Kingston Fury 64 GB 5600MHz | Samsung 990 Evo Plus 1 TB | ADATA XPG GAMMIX S11 Pro 1 TB | Samsung 870 Evo 2 TB | Corsair RM550 | Fractal Design Define R5 | Dell U2515H
NTB: Apple MacBook Air M1 | Phone: Apple iPhone 15 Pro
- shelby_nr
- Čestný člen

-
Všetky 3x sú dobré, rozhodni sa podľa toho čo ti viac vyhovuje resp. aj páči.
Dobrá skrinka je aj Anidees AI6
Ešte sa vrátim k tej zostave - je ok, ale ram sú zlé, zober Kingston Blu.
Dobrá skrinka je aj Anidees AI6
Ešte sa vrátim k tej zostave - je ok, ale ram sú zlé, zober Kingston Blu.
PC: Fractal R3+ Noiseblocker eLoop B12-PS, Noctua S12B FLX@ U.L.N.A + King Mod Premium, Seasonic X-560, G630 (dočasne) + Prolimatech Armageddon, MSI ZH77A-G43, 2x4 Kingston Blu, WD 6400AAKS. Monitor: Dell P2314H
NB: IBM/Lenovo T60 + 9 cell
- Fenous
- Začátečník

-
Ted koukam na ten Obsidian, je to pekna skrin, me by ale dost vadily ty dvirka. Kdyz budu mit neco v USB + pripadne sluchatka, tak jejich otvirani bude docela krkolomny, je to ptakovina, ale nepotesi....
- Svestka
- Nováček

-
Díky moc za názory. Anidees A16 vypadá zajímavě, ale na můj vkus je už příliš kulatá, ale díky za tip, úplně jsem ji přehlédl.
Fenous: Máš pravdu, to mě nenapadlo, taky by mi více vyhovovalo, kdyby tam dvířka nebyly (aspoň že je možnost je případně oddělat aniž by byl vzhled nějak příliš narušený). Na druhou stranu dvířka otevřu doslova párkrát do roka, takže to nebude tak strašné a audio se budu vždycky snažit dávat dozadu, protože to vyvedení na přední panel těmi mini kablíky nebývá nic moc.
Blue Storm: To že je bezšroubové řešení 5.25" šuplíků hodně špatné mě až tak netíží, v praxi je mi jedno jestli tam jsou šroubky nebo ne, horší to je u těch 3.5" mohl by jsi to trochu rozepsat v čem to není ideální, jestli to hodně ovlivní množství hluku, stačilo by šuplíky jen nějak vypodložit, nebo není jak? S horším uchycením disků jsem počítal, ale praktické zkušenosti jsou přecejen hodnotnější.
Fenous: Máš pravdu, to mě nenapadlo, taky by mi více vyhovovalo, kdyby tam dvířka nebyly (aspoň že je možnost je případně oddělat aniž by byl vzhled nějak příliš narušený). Na druhou stranu dvířka otevřu doslova párkrát do roka, takže to nebude tak strašné a audio se budu vždycky snažit dávat dozadu, protože to vyvedení na přední panel těmi mini kablíky nebývá nic moc.
Blue Storm: To že je bezšroubové řešení 5.25" šuplíků hodně špatné mě až tak netíží, v praxi je mi jedno jestli tam jsou šroubky nebo ne, horší to je u těch 3.5" mohl by jsi to trochu rozepsat v čem to není ideální, jestli to hodně ovlivní množství hluku, stačilo by šuplíky jen nějak vypodložit, nebo není jak? S horším uchycením disků jsem počítal, ale praktické zkušenosti jsou přecejen hodnotnější.
- Blue Storm
- Odborník PCT

No hlavní problém je v tom, že jsou plastové a gumové podložky u trnů, které drží disky, tam jsou skoro k ničemu. Vibrace se z disků přes ten rámeček přenáší na koš. Naštěstí ale teda nic u takového 400R nerezonovalo, protože je poměrně dobře stavěná, jen šly ty vibrace cítit na konstrukci skříně. Tohle je bohužel slabina některých Corsair skříní (nevím teď, jestli mají všechny stejné uchycení). Nezkoušel jsem ale to nějak „vylepšit“, tak ti nedokážu poradit, čím to zredukovat. Kolem těch plastových šuplíků není moc místa, takže se to zase nedá nějak moc podkládat, apod.Svestka píše:Blue Storm: To že je bezšroubové řešení 5.25" šuplíků hodně špatné mě až tak netíží, v praxi je mi jedno jestli tam jsou šroubky nebo ne, horší to je u těch 3.5" mohl by jsi to trochu rozepsat v čem to není ideální, jestli to hodně ovlivní množství hluku, stačilo by šuplíky jen nějak vypodložit, nebo není jak? S horším uchycením disků jsem počítal, ale praktické zkušenosti jsou přecejen hodnotnější.
PC: AMD Ryzen 7 9700X | Asus Prime B650-Plus WiFi | GTX 980 Ti | Kingston Fury 64 GB 5600MHz | Samsung 990 Evo Plus 1 TB | ADATA XPG GAMMIX S11 Pro 1 TB | Samsung 870 Evo 2 TB | Corsair RM550 | Fractal Design Define R5 | Dell U2515H
- Svestka
- Nováček

-
Tak ještě jednou všem zůčastněným děkuji za informace a poznatky, půjdu do skříně od Corsairu, jen si asi ještě měsíc počkám.
- durod
- Středně pokročilý

Kterou vybrat, Fractal Design Define R4(muzu mit za 2200.-) nebo Fractal Design Arc Midi? 200Kc nehraje roli. Nebo neco jineho do 2500Kc? Jde mi o co nejucinejsi chlazeni pri nejnizsim hluku.
i5 2500K, 16GB RAM, HD7750
- shelby_nr
- Čestný člen

-
Ujasni si čo chceš viac, či o niečo lepšie teploty alebo tichšiu prevádzku. Z princípu Arc nie je v hodná na tichý chod.
Ak by si zobral R4 a ventil. dal na vrch, tak to môžeš zobrať aj Arc. No s ani jednou nespravíš chybu.
Ak by si zobral R4 a ventil. dal na vrch, tak to môžeš zobrať aj Arc. No s ani jednou nespravíš chybu.
PC: Fractal R3+ Noiseblocker eLoop B12-PS, Noctua S12B FLX@ U.L.N.A + King Mod Premium, Seasonic X-560, G630 (dočasne) + Prolimatech Armageddon, MSI ZH77A-G43, 2x4 Kingston Blu, WD 6400AAKS. Monitor: Dell P2314H
- Riku
- Začátečník

Já mám ARC MIDI s základnima větrákama zregulovaný a jediný co slyším je HDD a teploty jsou bezva.
PS5 Pro | LG OLED CX55
- shelby_nr
- Čestný člen

-
Tak záleží čo (kto) považuje za hluk. Tiež záleží koľko a aké ventil. tam budú, a na akých rpm...no to už je OT.
Ak osadí väčšinu pozícií na ventil. (najmä hore) tak môže zobrať aj Arc, kedže tá odhlučn. hmota a dvierka v tom prípade moc nepomôžu. Aj tak by som osobne šiel do R4 - síce neviem ako je Arc spracovaná, ale R4 je lepšie spracovaná ako R3, tiež mi príde v R4 lepší predná panel (uchytenie ventil., prech. filtra a ľahší prístup pri čisteni)...
Ak osadí väčšinu pozícií na ventil. (najmä hore) tak môže zobrať aj Arc, kedže tá odhlučn. hmota a dvierka v tom prípade moc nepomôžu. Aj tak by som osobne šiel do R4 - síce neviem ako je Arc spracovaná, ale R4 je lepšie spracovaná ako R3, tiež mi príde v R4 lepší predná panel (uchytenie ventil., prech. filtra a ľahší prístup pri čisteni)...
- Riku
- Začátečník

Já bych šel spíš do R4 taky, mně na ní ale hrozně vaděj ty dvířka 
PS5 Pro | LG OLED CX55