PROJEKTORY
Moderátor: maXXmilian
- deputy
- Začátečník

-
Re: PROJEKTORY
Měl bych dotaz na porovnání technologií DLP (Benq) a 3LCD (EPSON) z hlediska "vadných" pixelů. Jaké jsou tolerance, jestli na to současné výrobky trpí, jak se k tomu staví výrobce v případě reklamace atd.
- Charvat
- Nováček

-
Nemá někdo zkušenosti s led projektorem Asus P2E?
- Stratos
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Tak BenQ W1300 otestovan zde dojmy
2D obraz
- kvalita dobra, horsi cerna.
- ostrost dobra, rastr nepatrny
3D
-lehke bryle (na pasivni ale stale nemaji ale to se cekalo)
-temer nepatrny blikajici efekt aktivniho 3D - zde velke prekvapeni
-obraz po prepnuti do 3D zbarveny do zelena - bryle toto dost opravi ale stale je to patrne zde tedy zklamani. (nepodarilo se mi to odstranit)
- 3D obraz mene patrny nez na me 3D pasivni LG 47" coz me prekvapilo. Testoval jsem 3x 3D filmy "side by side".
- velky klad beru to ze 3D film se nemusi poustet z PC z nakeho specializovaneho prehravace jako starsi modely BENQ. (projektor si to sladi sam)
LensShift
- bohuzel jenom vertikalni (stale se rozbíhavost obrazu musi upravovat pres menu - mysleno lichobeznikove zkresleni svislych bocnich hran obrazu)
- rozsah zoomu celkem omezeny cekal jsem ze to zvladne vetsi obraz z mensi vzdalenosti ale to neberu jako neco hrozneho.
Hlucnost
- economic je velmy tichy (zde chvala)
- normal naopak hlucnejsi (na obývak celkem dost)
Zaver
Je to tak na pul cesty k tomu konkurovat Epsonu TW3200 ktery sice nema 3D ale ma plnohodnotny LenShift, je tizsi, obraz celkove lepsi i kdyz rozdil je minimalni.
Velka skoda ze se 3D neobětovalo na plnohodnotny LenShift a do tizsiho chlazeni, byl by to jinak velky konkurent prave onomu TW 3200 od Epsonu.
2D obraz
- kvalita dobra, horsi cerna.
- ostrost dobra, rastr nepatrny
3D
-lehke bryle (na pasivni ale stale nemaji ale to se cekalo)
-temer nepatrny blikajici efekt aktivniho 3D - zde velke prekvapeni
-obraz po prepnuti do 3D zbarveny do zelena - bryle toto dost opravi ale stale je to patrne zde tedy zklamani. (nepodarilo se mi to odstranit)
- 3D obraz mene patrny nez na me 3D pasivni LG 47" coz me prekvapilo. Testoval jsem 3x 3D filmy "side by side".
- velky klad beru to ze 3D film se nemusi poustet z PC z nakeho specializovaneho prehravace jako starsi modely BENQ. (projektor si to sladi sam)
LensShift
- bohuzel jenom vertikalni (stale se rozbíhavost obrazu musi upravovat pres menu - mysleno lichobeznikove zkresleni svislych bocnich hran obrazu)
- rozsah zoomu celkem omezeny cekal jsem ze to zvladne vetsi obraz z mensi vzdalenosti ale to neberu jako neco hrozneho.
Hlucnost
- economic je velmy tichy (zde chvala)
- normal naopak hlucnejsi (na obývak celkem dost)
Zaver
Je to tak na pul cesty k tomu konkurovat Epsonu TW3200 ktery sice nema 3D ale ma plnohodnotny LenShift, je tizsi, obraz celkove lepsi i kdyz rozdil je minimalni.
Velka skoda ze se 3D neobětovalo na plnohodnotny LenShift a do tizsiho chlazeni, byl by to jinak velky konkurent prave onomu TW 3200 od Epsonu.
- Sybik
- Nováček

-
- Kontaktovat uživatele:
to deputy
vadné pixely u DLP existují, ale trpí jimi většinou konkrétní modely. Samotný DMD čip je velmi kvalitní zařízení a TI na něj dává snad až 5let záruku. U lcd jsem neslyšel zmínku, ale zase se stává, že se usadí prach na panelech a dělá na obraze tmavé fleky velikosti několika málo pixelů. Takže občasné problémy s tím jsou, ale spíše vyjímečně a v záruční době bez problémů řešitelné.
vadné pixely u DLP existují, ale trpí jimi většinou konkrétní modely. Samotný DMD čip je velmi kvalitní zařízení a TI na něj dává snad až 5let záruku. U lcd jsem neslyšel zmínku, ale zase se stává, že se usadí prach na panelech a dělá na obraze tmavé fleky velikosti několika málo pixelů. Takže občasné problémy s tím jsou, ale spíše vyjímečně a v záruční době bez problémů řešitelné.
- deputy
- Začátečník

-
Děkuji za odpověď. Předpokládám že ta zrcátka se nastavují mechanicky a při počtu 2mil kusů se statisticky některá unaví dřív než ostatní a bude to potom dělat v obraze nějakou neplechu.Sybik píše:to deputy
U 3LCD jsem pochopil, že nemusí být z výroby ty 3 panely přesně slícované přes sebe.
Nechci být hnidopich, jen před nákupem zjišťuji jaké případné neduhy mohou u té které technologie nastat.
- Stratos
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
kolik do toho chces vrazit penez?
- deputy
- Začátečník

-
rad bych se pohyboval v rozmezí 20-25tisíc (při nativním fullhd rozlišení)Stratos píše:kolik do toho chces vrazit penez?
- Stratos
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
tak di do EPSON TW3200 nic lepsiho v tyhle cene dlouhodobe neni
http://www.ddworld.cz/index.php?option= ... &Itemid=75
- je celkem smutny ze po tolika letech to je stale TOP projektor v tyhle cene a nikdo ho nedokaze sesadit
http://www.ddworld.cz/index.php?option= ... &Itemid=75
- je celkem smutny ze po tolika letech to je stale TOP projektor v tyhle cene a nikdo ho nedokaze sesadit
- Sybik
- Nováček

-
- Kontaktovat uživatele:
to deputy:
Asi tak, bohužel stejně velká, ne-li větší pravděpodobnost je že se odejde i pixel na monitoru či TV. U DLP je ještě 50% že to bude černý nebo bílý pixel. Ten černý je v pohodě, to moc vidět nejde. Horší je bílý, ale jak říkám je to v podstatě statisticky nevýznamné, pokud se budeme držet těchto termínů
Jinak koukám že tu TW3200 asi postavím pořádně na test vůči "nové" konkurenci. Přeci jen už mu nehraje do karet starší lampa(a drahá), BL taky není taková pecka, a kůli šílené konvergenci jsem ho musel dát pryč. Jinak ale potvzuji zbylé kvality.
Asi tak, bohužel stejně velká, ne-li větší pravděpodobnost je že se odejde i pixel na monitoru či TV. U DLP je ještě 50% že to bude černý nebo bílý pixel. Ten černý je v pohodě, to moc vidět nejde. Horší je bílý, ale jak říkám je to v podstatě statisticky nevýznamné, pokud se budeme držet těchto termínů
Jinak koukám že tu TW3200 asi postavím pořádně na test vůči "nové" konkurenci. Přeci jen už mu nehraje do karet starší lampa(a drahá), BL taky není taková pecka, a kůli šílené konvergenci jsem ho musel dát pryč. Jinak ale potvzuji zbylé kvality.
- deputy
- Začátečník

-
na TV vadne body mam a na statickém obraze mne to ruší... navíc to podvědomě svádí tam častěji koukat jestli náhodou nezmizel
Z bílého bodu bych se snad zbláznil
)
Právě proto mne zajímá jak to mají konkrétně vyřešeno výrobci (např. Benq) Zda je bílý bod (případně kolik) vyskytnuvší se v záruční době důvod k oprávněné reklamaci.
TW3200 se mi zdá moc nevyhovuje. Požadovaný obraz (3m šířka ze 4 metrů) umí na samotné hranici zoomu. Navíc se nám doma myslím i víc práší a ještě ten prach honíme stropním ventilátorem.
Z bílého bodu bych se snad zbláznil
Právě proto mne zajímá jak to mají konkrétně vyřešeno výrobci (např. Benq) Zda je bílý bod (případně kolik) vyskytnuvší se v záruční době důvod k oprávněné reklamaci.
TW3200 se mi zdá moc nevyhovuje. Požadovaný obraz (3m šířka ze 4 metrů) umí na samotné hranici zoomu. Navíc se nám doma myslím i víc práší a ještě ten prach honíme stropním ventilátorem.
- Stratos
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
ja teda jeste vadny bod u noveho projektoru nevidel.
jinak co se tyce optiky je TW3200 spcicka na trhu nehlede na kompletni lenshift.. Ohledne toho prachu staci 1x za 1-2 mesice prachovy filtr proste vyluxovat nebo profoukat stlacenym vzduchem. Ja mam TW5000 uz 4 roky s puvodnim filtrem ktery takto cistim a nemam zadny problem.. A to se u me celkem prasi + mam kocku tj chlupy apod...
jinak co se tyce optiky je TW3200 spcicka na trhu nehlede na kompletni lenshift.. Ohledne toho prachu staci 1x za 1-2 mesice prachovy filtr proste vyluxovat nebo profoukat stlacenym vzduchem. Ja mam TW5000 uz 4 roky s puvodnim filtrem ktery takto cistim a nemam zadny problem.. A to se u me celkem prasi + mam kocku tj chlupy apod...
- axeli
- Nováček

Ahoj
mám Epson EH-TW3200, mám ho víc jak 2 roky, stále první lampa, nalítáno 951h.
Řeším "dust blobs" , konkrétně jeden už je znatelně vidět viz. foto.
Nevím zda se mám do čištění pustit sám, živím se opravováním IT techniky, ale ještě jsem nikdy nečistil optickej kanál projektoru. Máte s tím někdo zkušenost? Nevadí mi za čištění zaplatit, máte někdo tip na nějakou firmu, do které byste projektor poslali? Koukal jsem, že Epson v ČR spravuje např. Dileris s.r.o. Nebo to zatím mám nechat být?
Díky za rady
mám Epson EH-TW3200, mám ho víc jak 2 roky, stále první lampa, nalítáno 951h.
Řeším "dust blobs" , konkrétně jeden už je znatelně vidět viz. foto.
Kód: Vybrat vše
http://s10.postimg.org/p2y3v67cp/EH_TW3200.jpgDíky za rady
i9-13900K / NZXT Kraken Z63 / TG Kryonaut / Contact Frame / -0.1Vcore • RTX 4080 AERO OC • Asus ROG STRIX Z790-E • ADATA XPG Lancer RGB 32GB 6000MHz • 4x Kingston FURY Renegade NVMe 1TB• Meshify 2 • Corsair RM850x v2
- Stratos
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
ja bych doporucil urcite naky autorizovany servis. Jinak filtr cistis/menis jak casto?
- axeli
- Nováček

ok, každé 2 měsíce. Vždy je čistý, koukám jen když výjde nějaký dobrý film. Problém je v tom, že jsem ho ničim nepřikrýval.
i9-13900K / NZXT Kraken Z63 / TG Kryonaut / Contact Frame / -0.1Vcore • RTX 4080 AERO OC • Asus ROG STRIX Z790-E • ADATA XPG Lancer RGB 32GB 6000MHz • 4x Kingston FURY Renegade NVMe 1TB• Meshify 2 • Corsair RM850x v2
- Stratos
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
to je zvlastni tj pres filtr asi nic neproslo.. Pride mi ze nektereTW3200 sou asi nejak spatne sestaveny a nakou skvirou to nasava vzduch dovnitr protoze to je fakt divny. Ja TW5000 neprekrivam akorat z nej obcas utru prach a tento problem ani po skoro 3 letech nemam.
- axeli
- Nováček

Přesně to jsem si říkal, no budu ho něčím přikrývat a porozhlédnu se po nějaké firmě. Díky za rady
- Sybik
- Nováček

-
- Kontaktovat uživatele:
Tady jak se to dělá jest... i s foto. Jo holt LCD neduh. Tohle se u DLP nestane
I když jsem zažil u DLP prach pod čočkou.
http://www.avsforum.com/t/1280137/the-o ... hread/7200
http://www.avsforum.com/t/1280137/the-o ... hread/7200
- axeli
- Nováček

To vypadá hodně dobře, díky za link.Sybik píše:Tady jak se to dělá jest...
- F_r_o_s_t
- Nováček

-
Čau, poohlížim si po projektoru, aby vytvořil projekční plochu max. 2m ze vzdálenosti 4,5m. Vidim, že tu je řeč o Epson TW3200, což je popravdě jedinej projektor, o kterým vim, že tohle umí. Všechny ostatní (do 30k) se zdá se dělají tak, aby to vytvořilo nesmyslně velkou plochu z minimální vzdálenosti. Měl bych na vás pár dotazů, třeba mi něco poradíte a usměrníte moje rozhodování, za což předem děkuju..
1) Skutečně neexistuje jiná varianta pro ty moje požadavky než zmiňovaná TW3200? Popravdě neni právě nejlevnější, zdá se, že za tu dobu co technologicky stárne, ještě o pár tisíc podražila, nemá bohužel ani 3D.. Proč se nedělá něco jako je TW5200 se zoomem ala TW3200?
2) Vlastníci oněch Epsonů, porovnávali jste LCD obraz s DLP? Neni LCD se všim co k tomu patří nakonec zase spíš ústupek v kvalitě zobrazení?
3) Přijde mi, že se tu nachází opravdoví nadšenci, co sledují novinky a vývoj v tomto odvětví. Nevyplatilo by se ještě třeba půl roku s koupí projektoru vyčkat, nemá se objevit nějaká rozumná novinka nebo aspoň pokles cen?
1) Skutečně neexistuje jiná varianta pro ty moje požadavky než zmiňovaná TW3200? Popravdě neni právě nejlevnější, zdá se, že za tu dobu co technologicky stárne, ještě o pár tisíc podražila, nemá bohužel ani 3D.. Proč se nedělá něco jako je TW5200 se zoomem ala TW3200?
2) Vlastníci oněch Epsonů, porovnávali jste LCD obraz s DLP? Neni LCD se všim co k tomu patří nakonec zase spíš ústupek v kvalitě zobrazení?
3) Přijde mi, že se tu nachází opravdoví nadšenci, co sledují novinky a vývoj v tomto odvětví. Nevyplatilo by se ještě třeba půl roku s koupí projektoru vyčkat, nemá se objevit nějaká rozumná novinka nebo aspoň pokles cen?
- F_r_o_s_t
- Nováček

-
Opět zdravím,
posunu téma o něco dál, snad mi tentokrát někdo i odpoví.
Stal jsem se vlastníkem Epsonu EH-TW3200. Jelikož je to můj první projektor a popravdě s nimi nepřicházím do kontaktu denně, zajímalo by mě jak poznat, jestli je obraz dostatečně v pořádku, co se konvergencí týče? Dřív se to tady řešilo, takže jsem hned zkoumal při max. přiblížení jak jsou jednotlivý barvy od sebe rozjetý. A připadá mi, že u testovacího obrazce je rozjetá červená barva. Ale nemam srovnání, takže nevim, jestli to nakonec neni normální úkaz, protože nejsou vlastně viditelný přímo červený pixely mimo bílou čáru, ale spíš jenom taková červená rozmazaná čára vedle tý bílý, jakoby červenej stín tak na šířku dvou pixelů.
Může mi prosím někdo vysvětlit, jak by chyba (dostatečná na reklamaci) měla vypadat? Případně poradit, jak to rozeznat, eventuálně poskytnout nějaký foto, jak to vypadá u něj (ostatní vlastníci Epsona)?
Vím, nechci toho málo, ale všem ochotným jedincům předem moc děkuju!
P.S.: sám nevlastnim tak schopnej foťák, abych vytvořil použitelný ukázkový foto.
posunu téma o něco dál, snad mi tentokrát někdo i odpoví.
Stal jsem se vlastníkem Epsonu EH-TW3200. Jelikož je to můj první projektor a popravdě s nimi nepřicházím do kontaktu denně, zajímalo by mě jak poznat, jestli je obraz dostatečně v pořádku, co se konvergencí týče? Dřív se to tady řešilo, takže jsem hned zkoumal při max. přiblížení jak jsou jednotlivý barvy od sebe rozjetý. A připadá mi, že u testovacího obrazce je rozjetá červená barva. Ale nemam srovnání, takže nevim, jestli to nakonec neni normální úkaz, protože nejsou vlastně viditelný přímo červený pixely mimo bílou čáru, ale spíš jenom taková červená rozmazaná čára vedle tý bílý, jakoby červenej stín tak na šířku dvou pixelů.
Může mi prosím někdo vysvětlit, jak by chyba (dostatečná na reklamaci) měla vypadat? Případně poradit, jak to rozeznat, eventuálně poskytnout nějaký foto, jak to vypadá u něj (ostatní vlastníci Epsona)?
Vím, nechci toho málo, ale všem ochotným jedincům předem moc děkuju!
P.S.: sám nevlastnim tak schopnej foťák, abych vytvořil použitelný ukázkový foto.