Krteq píše:Mantle, zdá se, přišel s novým trendem
Diit - DirectX a OpenGL chtějí dohnat Mantle, sníží overhead
Diit.cz to je ako postovat z ddworld.cz
Moderátoři: morke, Walker1134, Wilik
Krteq píše:Mantle, zdá se, přišel s novým trendem
Diit - DirectX a OpenGL chtějí dohnat Mantle, sníží overhead

Ne to rozhodně nemaj. Většina lidí už z něčeho takového upgradovala. Zrovna Geforce 8 (Tak 40% desktop a tak 70% mobilních) je dnes už mrtvejch na studeňáky, u desek pro Core2 to odhaduju tak na 35%.AllowedCry píše:Pokud to platí i pro DX10, jsem pro, ještě dalších 5 let bych nemusel upgradovat
E// Ale je pravda, že spousta dnešních her má nároky vysoko nad kvalitou enginu, což je velmi smutné, např takový DmC 5 mě velmi překvapil, vypadá božsky a jel na max na má old school 8600GTS, samozřejmě, ve hře není zrovna moc fyziky, která by zatěžovala CPU, ale co se grafiky týče, tak ta je povedená a stejně to jelo nádherně, nebo takový bioshock, nároky jsou taky velmi solidní...
Vývojáří by se měli více zaměřit na optimalizaci. Většina "hráčů", kteří jsou okolo mě, mají old schoold gaming PC Q6600, PII, nebo Phenom 1, Athlony II, grafiky 8800GT a pod, nejsou to vyloženě špatné stroje, ale spoustu nových her si moc kvalitně nezahrají, přitom by mohli.
Nebo dobrý příklad je i HL2 a source engine, který podle mě co do kvality a stability nebyl překonán, neberme teď v potaz grafiku, ovšem je to hra z roku 2004.
E2// Taky se mi nelíbí moc výkon levných karet, např okolo 2000Kč, tyto karty by podle murphyho zákonu měli 7-8 let staré high endy (8800Ultra a pod.) strčit do kapsy a neděje se tak.
Ale to už je trochu OT...

Tušíš špatně, DX11 only her se dají spočítat na jedné ruce.Tušim že BF4 nejde spustit pokud člověk nemá DX11 kartu

DX je to poslední, ale já mam nestandardní zvukovku, raid řadiče, ramdisk drivery a jiné věci kvůli kterejm win8 nechci. Druhej PC kde tento problém neni je OK (ten s 24C a dvěma opterony) tak tam jednak nemam vůbec benefity ani v MT SW (enkóding a tak) a druhak mi tam nefungoval refresh override pro CRT. MS si může políbit víteco protože HW k tomu abych měl stupidní DX11.2 které má benefity zatim tak leda v BF4 kde je stejně i mantle, to fakt ne. Nehledě na to že AMD dosud nemá funkční DX11 multithread rendering v driverech (jak potvrdily testy pod DX Radeon vs Gefroce třeba na FX procesorech). To nevíme jestli je lenost/neschopnost driver teamu a nebo záměr pro přiživení mantle hypu.Hladis píše:Hmm OGL by to nemelo trvat tri roky. Muze byt, ze pod OGL prislusny extesion budou hotovy v nonBeta verzi dřív, nez Mantle a AMD drivery. No ale to je jedno, moc her OGL nepouziva a v profi sfere me nenapada nic, kde by to mělo nejaky prinos.
U Dx nevim, ale ze by to zabralo 3 roky ? Kdyz je konkurence, jde všechno tak nejak rychleji. Jinak názor Microsoftu je myslim takovy, ze problém je na strane vyvojaru a jejich prasacky práce a ne v API. Vyvojari mají problém, protože s nevzrustajicim vykonem CPU není prostor na jejich praseciny, tak rvou, aby s tim někdo něco udelal. Jooo zvyk je zelezna kosile a optimalizace smrdi moc praci s hodinama navíc. Je opravdu smutny videt i podprumerny hry, ci budgetovky, jak jsou brzdeny CPU![]()
Microsoft není charita. Nemuze udelat jeden dokonaly systém a z neho zit. To si lidi koupej a pak by MS jen prodelaval na aktualizacích a udrzbe bez prisunu penez. Ta strategie (nejen) s Dx je z obchodního hlediska spravne. Jinak je rozdil prekotna doba tehdejšího vývoje a dnes. Dnes uz se nemuseji upgradovat API jak ovladace.
Jinak je fakt, ze dnesni konzole snad posunou vse uz k x64 a Dx11 only. Když si zavzpominam, jak jsem u TERA nadaval, proc to sakra stále delaji 32 bit bez MTR zrovna u MMONa zabiti.

Nepleteš si to s miniGL?DOC_ZENITH píše:ala okrouhané upravené OGL pro herní účely a pro minimální CPU overhead.

Flanker: To je paráda!AMD: To je dobře

Mantle je samozřejmě opodporováno i na GCN 1.0, ale nejsou zatím obsaženy všechny optimalizace.webwalker píše:PS: Ještě sem časem postnu výsledky s HD7850, kde to samozřejmě tak slavné nebude (spíše naopak) vzhledem k tomu, že Mantle dosud nepodporuje GCN1.0.
Jinak díky za výsledky a sumář, GJ
- Intermittent stuttering or stability issues may occur when utilizing Mantle with AMD CrossFire technology in BattleField 4
- Mantle performance for the AMD Radeon HD 7000/HD 8000 Series GPUs and AMD Radeon R9 280X and R9 270X GPUs will be optimized for BattleField 4 in future AMD Catalyst releases. These products will see limited gains in BattleField 4 and AMD is currently investigating optimizations for them.
- Multi-GPU support under DirectX and Mantle will be added to StarSwarm in a future application patch
- Notebooks based on AMD Enduro or PowerXpress technologies are currently not supported by the Mantle codepath in Battlefield 4™
- AMD Eyefinity configurations utilizing portrait display orientations are currently not supported by the Mantle codepath in Battlefield 4™
- Graphics hardware in the AMD A10-7850K and A10-7700K may override the presence of a discrete GPU under the Mantle codepath in Battlefield 4
- AMD testing for the AMD Catalyst 14.1 Beta has been concentrated on the following products: AMD Radeon R9 290X, R9 290, R9 280, R9 270, R7 260X, R7 260, HD 7000 Series, HD 8000 Series, A10-7850K and A10-7700K. Future AMD Catalyst™ releases will include full test coverage for all AMD products supported by Mantle.