DOPORUČTE 24" A VĚTŠÍ LCD
Moderátor: maXXmilian
- japko33
- Začátečník

-
Re: DOPORUČTE 24" A VĚTŠÍ LCD
Jak vidim opet se zde bourlive resi HP LP2475w, pro ktery se i ja dlouho rozhoduju, opet su stoho pekne nervozni
po precteni vsech for ktere jsem o tomhle monitoru nasel mam takovy nazor ze monitor je to za tu cenu dobrej ale ma jeden velkej problem a to ten zeleno ruzovej prechod a vykricenou cervenou barvu, tak ted co stim? Vsichni se to snazi resit upravou v OSD nebo kalibraci, coz skoro vuubec nepomaha, hlavne na onu cervenou barvu, dale pak se aplikuji ICC profily ktery sou vicemene taky nepouzitelny a nebo se ovoce projevy pouze v nekterych aplikacich, mozzila, photoshop, acdsee,ve hrach asi ne ,windows taky ee, nebo sem to nikde nevycetl.Co ted stim? Ja jakozto bezny uzivatel PC (Hry,filmy,muzika,net,fotky) pouzivam uz dlouhou dobu monitory s TN matrici, zajima me zda pro me bude prechod na tenhle monitor prinosem nebo se budu trapit jako polovina lidi zde, nebo i pres nepresne nastaveni a podani cervene budu s tohoto monitoru uplne vedle jako druha pulka uzivatelu? Nebo je snad jina moznost kterou v cenove hladine muzu zvolit abych mel konecne celkovy zazitek lepsi nez ten nynejsi?Diky za odpoved...
MB: ASUS PRIME Z370-A CPU: Intel Core i7-8700K@5GHz OC by python.p FAN: Arctic Freezer 33 RAM: Kingston HyperX Predator DDR4 16GB (2x8GB) 3200MHz CL16 GPU: MSI GeForce GTX 1080 Ti GAMING X TRIO SSD: Samsung SSD 850 PRO 512GB PSU: Corsair RMx Series RM650x CASE: PHANTEKS Enthoo Evolv ATX LCD: Samsung C27HG70
- zombux
- Odborník PCT

a přesně o tom to je. jsem z toho taky lehce nervózníjapko33 píše:zajima me zda pro me bude prechod na tenhle monitor prinosem nebo se budu trapit jako polovina lidi zde, nebo i pres nepresne nastaveni a podani cervene budu s tohoto monitoru uplne vedle jako druha pulka uzivatelu? Nebo je snad jina moznost kterou v cenove hladine muzu zvolit abych mel konecne celkovy zazitek lepsi nez ten nynejsi?
ignorelist: kremrole a dezoláti
- rosich
- Nováček

-
Po včerejšku ještě další update - gradaci beru zpět, zmátl mě nTest ale ve Photoshopu jsou přechody plynulý. Nikde ve fotkách ani ve hrách jsem žádnej problém s gradací nezaznamenal.
Dal jsem si user nastavení barev na R45, G51, B55 a barvy jsou subjektivně výborný ikdyž IMHO mírně přesycený.
Co mě ale mrzí je slyšitelnej zvuk z trafa při určitejch hodnotách jasu. Neni to nic hroznýho, je to takový tlumený pískání- kdyby nebylo úplný ticho tak to člověk asi nezaznamená, ale když o tom vím tak to slyšim
.
Kromě jasu 25-40 a 85-100 to je slyšitelný. Asi nějaká interference trafa - ale to může bejt i problém u mě v bytě. Občas mi tam pískal i hi-end CRT trinitron HP. Jenom doufám, že se to časem nezhorší
.
Akční hry zatím naprosto bez problému, rychlý scény jsou vpohodě.
Koupě zatím rozhodně nelituju.
Pro ty co zvažujou HP - podívejte se na srovnání odchylek barevnosti v sRGB na pradu - LG vychází líp - co k tomu víc říct opravdu nevím co kromě konektivity HP nabízí navíc.
Dal jsem si user nastavení barev na R45, G51, B55 a barvy jsou subjektivně výborný ikdyž IMHO mírně přesycený.
Co mě ale mrzí je slyšitelnej zvuk z trafa při určitejch hodnotách jasu. Neni to nic hroznýho, je to takový tlumený pískání- kdyby nebylo úplný ticho tak to člověk asi nezaznamená, ale když o tom vím tak to slyšim
Kromě jasu 25-40 a 85-100 to je slyšitelný. Asi nějaká interference trafa - ale to může bejt i problém u mě v bytě. Občas mi tam pískal i hi-end CRT trinitron HP. Jenom doufám, že se to časem nezhorší
Pro ty co zvažujou HP - podívejte se na srovnání odchylek barevnosti v sRGB na pradu - LG vychází líp - co k tomu víc říct opravdu nevím co kromě konektivity HP nabízí navíc.
- zombux
- Odborník PCT

hm, nahlodals mě
takže zatím mám asi 3 možnosti - TN samsung s tím že bych ho v případě nespokojenosti obratem vyměnil za HP nebo LG. co dál?
- japko33
- Začátečník

-
LG pro me byla druha moznost , jediny co je nejvetsi problem a to uz hodne dlouho je dostupnost navic sem cetl na nejakej foru ze maji koncem ledna prijit nove modeli ktere nahradi tento monitor, pak se bojim hrubsiho rastru diky vetsi uhlopricce a stejnemu rozliseni, prece jen pokud se nebudu divat s postele na filmy budu u nej docela blizko a nemam rad kosticky, jinak verim ze to urcite i pres par much co ma za ty penize je taky skvely monitor...rosich píše:Po včerejšku ještě další update - gradaci beru zpět, zmátl mě nTest ale ve Photoshopu jsou přechody plynulý. Nikde ve fotkách ani ve hrách jsem žádnej problém s gradací nezaznamenal.
Co mě ale mrzí je slyšitelnej zvuk z trafa při určitejch hodnotách jasu. Neni to nic hroznýho, je to takový tlumený pískání- kdyby nebylo úplný ticho tak to člověk asi nezaznamená, ale když o tom vím tak to slyšim.
Kromě jasu 25-40 a 85-100 to je slyšitelný. Asi nějaká interference trafa - ale to může bejt i problém u mě v bytě. Občas mi tam pískal i hi-end CRT trinitron HP. Jenom doufám, že se to časem nezhorší.
MB: ASUS PRIME Z370-A CPU: Intel Core i7-8700K@5GHz OC by python.p FAN: Arctic Freezer 33 RAM: Kingston HyperX Predator DDR4 16GB (2x8GB) 3200MHz CL16 GPU: MSI GeForce GTX 1080 Ti GAMING X TRIO SSD: Samsung SSD 850 PRO 512GB PSU: Corsair RMx Series RM650x CASE: PHANTEKS Enthoo Evolv ATX LCD: Samsung C27HG70
- rosich
- Nováček

-
Kostiček jsem se po TN samsungu 26" bal, ale u SIPS je obraz vic homogenni, ja teda navidim zrovna jako ostříž, ale rastr nepozoruju už tak od 25-30cm ( musel bych ověřit doma)
- majeje
- Nováček

-
Zdravím, možno trochu prispejem do pléna svojími skúsenosťami s lp2475w a nasmerujem vás k inému monitoru
HP som mal, obraz bol dobrý, vady spočívali v tu spominanom prechode z ružovej do zelenej farby na panelu monitora, tiež čierna farba stala za prd. Taktiež sa na tomto monase vyskytovali dosť často vadné subpixeli, ktoré svietili na modro. Na to by som si dával dosť veľký pozor pri odbere z kamenného obchodu a žiadal o preskúšanie na vadné pixely. Tiež som sa stretol s blikaním monitoru, kedy z ničoho nič monitor stmavol a o pár sekund nabehol obraz, tento problém je vidieť aj na youtube.com( lp2475w flickering). V súčasnoti rieším buď kúpu LG-w2600hp-bf alebo Benq fp241w. LG som mal objednané za 450eur aj s dopravou, nakoniec z toho vzyšlo kvôli insolventnosti predajcu.
- zombux
- Odborník PCT

přesně to je důvod proč (zatím) preferuju HP, bohužel jsem tohle v praxi nikdy neviděl. mám rád drobnější rastr než hrubý, přece jen na CRT je ten obraz výrazně homogennějšíjapko33 píše:pak se bojim hrubsiho rastru diky vetsi uhlopricce a stejnemu rozliseni, prece jen pokud se nebudu divat s postele na filmy budu u nej docela blizko a nemam rad kosticky
- rosich
- Nováček

-
Záleží kolik má člověk místa na stole, víc dozadu se pak dá vždycky posunout a výhoda je že před monitorem vznikne víc prostoru a člověk na něm nemusí bejt nalepnej. Přeci jen velikost obrazu hraje svoje -když dám gamesu na plazmu 127cm tak je to tak nějak o jinym
Když pak člověk hraje Grid tak volant má už reálnou velikost atd 
- zombux
- Odborník PCT

místa na stole mám dost, budu nahrazovat 17" CRT takže v "hloubce" tam nějakou rezervu ještě mám. jinak o tomhle LG tady máme koukám zvláštní threadrosich píše:Záleží kolik má člověk místa na stole, víc dozadu se pak dá vždycky posunout a výhoda je že před monitorem vznikne víc prostoru a člověk na něm nemusí bejt nalepnej. Přeci jen velikost obrazu hraje svoje -když dám gamesu na plazmu 127cm tak je to tak nějak o jinymKdyž pak člověk hraje Grid tak volant má už reálnou velikost atd
- japko33
- Začátečník

-
Jo to je ale uz dlouho se v nem nic nedeje:-) navic je to opet docela out protoze to LG proste nikde nemaji...zombux píše:místa na stole mám dost, budu nahrazovat 17" CRT takže v "hloubce" tam nějakou rezervu ještě mám. jinak o tomhle LG tady máme koukám zvláštní threadrosich píše:Záleží kolik má člověk místa na stole, víc dozadu se pak dá vždycky posunout a výhoda je že před monitorem vznikne víc prostoru a člověk na něm nemusí bejt nalepnej. Přeci jen velikost obrazu hraje svoje -když dám gamesu na plazmu 127cm tak je to tak nějak o jinymKdyž pak člověk hraje Grid tak volant má už reálnou velikost atd
- petzed
- Nováček

- Kontaktovat uživatele:
HP>>
add nastaveni barev - nevim co vsichni resite, ano tovarni nastaveni HP je na nic, kdyz jsem ho dostal a chvili byl na netu nevedel jsem jestli uz jsem navstivil odkaz nebo ne (google) tragicke nastaveni. Stahnul jsem tedy icc profil z tftcentraly a SH recenze > aplikoval , trochu doladil v OSD a s cervenou ve windows ani na netu NEMAM problem. Na netu se muze objevit banner kde muze ta cervena kricet, ale za celou dobu se mi to temer nestalo. Ten monitor se da podle sondy nastavit spickove. Ve windows taky nemam zadne problemy.
Pokud bych se mel ted rozmyslet co koupit, tak bych volil asi to LG. 1. je levnejsi a 2. netrpi chybami HP. Za cenu 12-13k je ten monitor (HP) drahy. Ja ho koupil se zarukou za 9k coz je vzhlem k pomeru cena/vykon uplne neco jineho.
add pozorovaci uhly - videl jsem uz hodne TN panelu a HP je rozhodne lepsi. Ano, meni se trochu contrast diky anitireflexni vrstve, ale u TN dochazi k vetsim zmenam a meni se i barva.
add green-pink - muj monitor ma najeto 550h, prechod tam je, ale uz ho temer neregistruji. Netvrdim, ze se zmirnil diky najetym hodinam, to nevim, spis uz jsem si na nej zvykl. Velice casto pracuji s bilym podkladem (pdf, word).
add nastaveni barev - nevim co vsichni resite, ano tovarni nastaveni HP je na nic, kdyz jsem ho dostal a chvili byl na netu nevedel jsem jestli uz jsem navstivil odkaz nebo ne (google) tragicke nastaveni. Stahnul jsem tedy icc profil z tftcentraly a SH recenze > aplikoval , trochu doladil v OSD a s cervenou ve windows ani na netu NEMAM problem. Na netu se muze objevit banner kde muze ta cervena kricet, ale za celou dobu se mi to temer nestalo. Ten monitor se da podle sondy nastavit spickove. Ve windows taky nemam zadne problemy.
Pokud bych se mel ted rozmyslet co koupit, tak bych volil asi to LG. 1. je levnejsi a 2. netrpi chybami HP. Za cenu 12-13k je ten monitor (HP) drahy. Ja ho koupil se zarukou za 9k coz je vzhlem k pomeru cena/vykon uplne neco jineho.
add pozorovaci uhly - videl jsem uz hodne TN panelu a HP je rozhodne lepsi. Ano, meni se trochu contrast diky anitireflexni vrstve, ale u TN dochazi k vetsim zmenam a meni se i barva.
add green-pink - muj monitor ma najeto 550h, prechod tam je, ale uz ho temer neregistruji. Netvrdim, ze se zmirnil diky najetym hodinam, to nevim, spis uz jsem si na nej zvykl. Velice casto pracuji s bilym podkladem (pdf, word).
- Woyta
- Středně pokročilý

JJ cervena jde stahnout. Tovarni nastaveni bylo dost do cervena.
Ke kombinaci zelene a ruzove barvy jsem se pro bezne cinnosti nedostal. Tak jsem to zkusil. A je tam potvora
LCD ma nasviceno 600h.
Ke kombinaci zelene a ruzove barvy jsem se pro bezne cinnosti nedostal. Tak jsem to zkusil. A je tam potvora
LCD ma nasviceno 600h.
AMD Ryzen 7 5800X, XFX Radeon RX 7900 GRE, Asus ROG STRIX B550-A Gaming, 2x8GB Corsair Vengance LED 3200mhz, 2x8GB G.SkillRGB 3200mhz, 1TB SSD Patriot Viper VP4300, 2TB1TB SSD Samsung 970 EVO, 1TB SSD Samsung 840 EVO, 3TB Western Digital, 4TB Western Digital,Creative Sound Blaster Z, Seasonic Focus+ 650W, 31,5" MVA 4k LCD Samsung , myš Logitech G602, klávesnice Tesoro Colada, volant Logitech G25
Intel C2Q Q9400@3,3ghz, Saphire RX 550, DFI Blod Iron P35, 4x2GB G. Skill PI Series 1066mhz, 640GB Seagate,Creative Sound Blaster Audigy, Seasonic S12 550W
It is better to live dangerously for 34 years than to be bored for 84 years. (Adelaide Siffert)
Intel C2Q Q9400@3,3ghz, Saphire RX 550, DFI Blod Iron P35, 4x2GB G. Skill PI Series 1066mhz, 640GB Seagate,Creative Sound Blaster Audigy, Seasonic S12 550W
It is better to live dangerously for 34 years than to be bored for 84 years. (Adelaide Siffert)
- Mr.Katana
- Začátečník

-
Tak jako majitel LG bych se k tomu taky vyjádřil...
Rastr hrubý není, běžně na něj hledím z 35 - 40 cm, což je hodně blízko (blíž, než normální pracovní vzdálenost) a rastr nepozoruji. Dioptrie nemám žádné, jednou jsem kvůli alergii šel na oční a řekl mi cosik o čtvrtce, opravdu jsem trochu hůř viděl, ale na konci jara, kdy ustal nápor alergie, to je zase na normálu, takže to, že nevidím hrubost rastru, nebude mým špatným zrakem
)
Co se týče zmiňovaného bzukotu trafa, skutečně bzučí. Jakýkoli 120mm větrák běžící na průměrných otáčkách však bzukot přehluší tak, že pokud nedáte ucho přímo na větrací otvory monitoru, nic neslyšíte. Pravda, pokud v noci vypnu počítač a zapnu monitor, všude je ticho, slyším trafo i když je monitor otočen větracími otvory na druhou stranu. Obvykle mi je ale zapnutý monitor bez zapnutého PC tak nějak k ničemu, takže mě tohle netrápí
Já nejenom, že koupě nelituji, ale skutečně si myslím, že poměrem cena/výkon při mých nárocích jsem si lépe vybrat nemohl.
Rastr hrubý není, běžně na něj hledím z 35 - 40 cm, což je hodně blízko (blíž, než normální pracovní vzdálenost) a rastr nepozoruji. Dioptrie nemám žádné, jednou jsem kvůli alergii šel na oční a řekl mi cosik o čtvrtce, opravdu jsem trochu hůř viděl, ale na konci jara, kdy ustal nápor alergie, to je zase na normálu, takže to, že nevidím hrubost rastru, nebude mým špatným zrakem
Co se týče zmiňovaného bzukotu trafa, skutečně bzučí. Jakýkoli 120mm větrák běžící na průměrných otáčkách však bzukot přehluší tak, že pokud nedáte ucho přímo na větrací otvory monitoru, nic neslyšíte. Pravda, pokud v noci vypnu počítač a zapnu monitor, všude je ticho, slyším trafo i když je monitor otočen větracími otvory na druhou stranu. Obvykle mi je ale zapnutý monitor bez zapnutého PC tak nějak k ničemu, takže mě tohle netrápí
Já nejenom, že koupě nelituji, ale skutečně si myslím, že poměrem cena/výkon při mých nárocích jsem si lépe vybrat nemohl.
- zombux
- Odborník PCT

trafo není asi až takový problém, u mého CRT trochu bzučí taky, ale když u něj jsem tak to přehluší hudba, a když spím tak ho vypínám. dal jsem dotaz na místní obchodníky, dodací doba by mohla být 10 dnů, ještě mi dají vědět. každopádně ale počkám na revizi 3, ta by mohla být v hojnějším počtu skladem.
- Fofrer
- Začátečník

a co ma byt s tim green pink u HP LP2475? Nejaky prechody nebo co? Ja si tedy niceho nevsim...
Monitor sem si po case i oblibil
Jedina chvile kdy me zere, ze ho mam je pri hrani GRID... ten overdrive!!!
Jinde uz ho nevidim a nevnimam.
Barvy mam nastaveny trosku prehrate
Jak mi vyhovuje.
Jo ale puvodne sem mel vybrany to LG, bohuzel jeho nedostupnost me donutila k ustupkum.
Monitor sem si po case i oblibil
Barvy mam nastaveny trosku prehrate
Jo ale puvodne sem mel vybrany to LG, bohuzel jeho nedostupnost me donutila k ustupkum.
- rosich
- Nováček

-
Ještě malej update 26"LG vs "kostičkování" - když se hodně soustředim tak ho někde vidim i ze vzdálenosti cca 50cm, ale běžně není nic vidět už od 35cm.
- Paul
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Fofrer píše:Monitor sem si po case i oblibilJedina chvile kdy me zere, ze ho mam je pri hrani GRID... ten overdrive!!!
Sakra co to znamená tohle? Je na tom ten GRID hratelnej? dost o tomhle monitoru uvažuju, chci ho na hry, filmy a net...je to teda na hry (i GRID, ten hraju hodně) použitelný?
Ryzen 5800X3D, Gigabyte Aorus X470 Gaming, 2*8GB FlareX@3200, nVidia RTX 3080Ti, 500GB SSD Evo 970, 2TB Crucial MX500, 120GB M4 SSD, 2 * Samsung F1 1TB SATAII, A4-Tech A7, Panasonic ST50 55" Plasma, NEC 24WMGX3 24", Win10 64bit Home, Steam Deck
If you have been voting for politicians who promise to give you goodies at someone else's expense, then you have no right to complain when they take your money and give it to someone else, including themselves.
If you have been voting for politicians who promise to give you goodies at someone else's expense, then you have no right to complain when they take your money and give it to someone else, including themselves.
- Fofrer
- Začátečník

tak jestli vis jak se projevuje, tak pak vis, ze v hrani te to neomezujePaul píše:Fofrer píše:Monitor sem si po case i oblibilJedina chvile kdy me zere, ze ho mam je pri hrani GRID... ten overdrive!!!
Sakra co to znamená tohle? Je na tom ten GRID hratelnej? dost o tomhle monitoru uvažuju, chci ho na hry, filmy a net...je to teda na hry (i GRID, ten hraju hodně) použitelný?
Takze to bude platit o vsech zavodech na silncici - jo kdyz je to homogeni barva na barvu tak tam je to pri rychlejsim pohybu (zatoceni) videt. Na bahne to neuvidis
- Paul
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Já měl vždycky CRT (doteď, kdy mám 19" Belineu), na LCD jsem nikdy pořádně nehrál, takže nevím co to overdrive je ani jak se projevuje.Tvůj popis to trochu osvětlil...takže při zatáčení jsou vidět duchové :/ super.Fofrer píše:tak jestli vis jak se projevuje, tak pak vis, ze v hrani te to neomezujeJen to konkretne u lajny silnice pri zatoceni udela sedyho ducha. Je to tam proste videt v kazdy zatacce, ale neijak te to neomezuje, jen mi to to pripomina nedostatky tohohle HP
Takze to bude platit o vsech zavodech na silncici - jo kdyz je to homogeni barva na barvu tak tam je to pri rychlejsim pohybu (zatoceni) videt. Na bahne to neuvidis
Ryzen 5800X3D, Gigabyte Aorus X470 Gaming, 2*8GB FlareX@3200, nVidia RTX 3080Ti, 500GB SSD Evo 970, 2TB Crucial MX500, 120GB M4 SSD, 2 * Samsung F1 1TB SATAII, A4-Tech A7, Panasonic ST50 55" Plasma, NEC 24WMGX3 24", Win10 64bit Home, Steam Deck