Risen (nástupce G3 od Piranha Bytes)
Moderátor: Baneshee
- mazolini
- Černá karta

-
Re: Risen (nástupce G3 od Piranha Bytes)
Ja myslim ze Risen se da hrat vice jak 60 hodin , na zacatku jsem sel do bazin tam jsem splnil temer vsechny ukoly kromne dvou poslednich a vychazel jsem z bazin na levelu 7 , pak do mesta tam zase pro inkvizici vsechny ukoly a potom teprve k magum , tam zase hromada ukolu a potom teprve zacal chapter 2 , takze kdyz se to hraje s rozumem a pomalu tak u te hry stravite aji 100 hodin , nejsem zadny rychlik a hledam ve hre vsechny veci , jinak bez CF nebo SLI se to na plny detajli hrat neda . mam 3870X2 a 3870 v CF . hraji na 1920x1080 42 HD a nespadne to pod 50 fps 50 mam jen s pochodni jinak tak 80 fps protoze nejde zapnout v-sync no jide .ale pak zas nejde CF (mam Crysis.exe a na v-sync musi byt Uturnament.exe)
Asus P5E WS Pro x38, QX9650 3.80Ghz , OCZ 4GB DDR2 1086Mhz (5,5,5,15) , 2x MSI 5850 CFX (1Ghz Core,5000Mhz memory) Win7 x64 Ultimate, CoolMaster Cosmos, Rosewill 950W , Toshiba REGZA 42" RV530U 1080HDTV
- schali
- Začátečník

delka neni spatna, 30h cisteho casu je velmi dobrej prumer, dohrani zabere tyden pokud chodite do prace, na delsi hrani by musela byt herni plocha rozhodne vetsi. Co si vzpominam tak podobnou herni dobu meli i Kotory.
i7 12700KF | Asus Prime Z690-A | Kingston 32GB RAM DDR5 5200 Mhz | TUF RTX3060TI-O8G | 2x Samsung 970 EVO PLUS 1TB | Fractal Define S2 | Corsair RM 850x V2 | Logitech G Pro Wireless | Logitech G915 GL Tactile | NOCTUA NH-U12A + 5x NOCTUA NF-A12x25
2 PC - Asus Z97-AR | Xeon E3-1231v3 | 16 GB RAM | MSI 1060 Gaming 6G | MX500 500 GB | MX500 1TB |850 EVO 500GB | Corsair RM 550x | Fractal R4 | Samsung C24FG73
2 PC - Asus Z97-AR | Xeon E3-1231v3 | 16 GB RAM | MSI 1060 Gaming 6G | MX500 500 GB | MX500 1TB |850 EVO 500GB | Corsair RM 550x | Fractal R4 | Samsung C24FG73
- Thellwin
- Administrátor

Na G1 a G2 to herní dobou asi mít nebude, jenom v datadisku Night of Raven pro G2 jsem strávil určitě víc jak 30 hodin, nicméně myslím, že když to člověk nebude brát jako závod, tak by to měla být dost dobrá a relativně dlouhá porce zábavy.
Já se musím přiznat, že teď už mám málokdy třeba dva dny po sobě, které můžu věnovat jenom hraní, a RPG kouskované na hoďku nebo dvě denně hrané přes půl roku je o ničem, protože člověk se do toho nemůže zažrat,
Já se musím přiznat, že teď už mám málokdy třeba dva dny po sobě, které můžu věnovat jenom hraní, a RPG kouskované na hoďku nebo dvě denně hrané přes půl roku je o ničem, protože člověk se do toho nemůže zažrat,
Goldnoob team proud member!
- kakao
- Začátečník

Mohl by sem prosim někdo hodit CZ titulky? Díky
- barco
- Středně pokročilý

xzone.cz píše:Hra vyjde nejdříve v angličtině s českým manuálem. Přeložena hra bude hotová cca. 18. listopadu. Kdo si na Xzone koupí anglickou verzi dostane pak tu českou dodatečně zdarma na CD, až bude hotová.
.
- kakao
- Začátečník

Aha,já jsem se někde díval že jsou český titulky...tak jsem se asi díval špatně 
- shadow
- Středně pokročilý

No jo, no, někdo hraje, někdo adminujeThellwin píše:Já se musím přiznat, že teď už mám málokdy třeba dva dny po sobě, které můžu věnovat jenom hraní, a RPG kouskované na hoďku nebo dvě denně hrané přes půl roku je o ničem, protože člověk se do toho nemůže zažrat,
Jinak jsem dal demo a k mému překvapení mě naprosto nadchlo. Nečekal jsem to. Protože Gothic 3 byl pro mě zklamání, tak jsem i k Risen přistupoval s jistým despektem. Ale líbilo se mi to od prvních okamžiků. Ten design a styl grafiky, sympatický a přirozeně působící hlavní hrdina, vůbec atmosféra, a na mé obstarožní, i když vyvážené HW sestavě se to hýbe vše krásně plynule na maximální detaily. Aspoň v demu.
Neváhal jsem a koupil přes u nás nový http://www.gamesload.cz/ obchod provozovaný Deutsche Telecomem. Placeno paypalem. Ke stažení to pak nabídne i UK manuál i soundtrack. Akorát mi padá ten jejich Download manager, takže to musím stahovat bez něj. Takže snad to půjde /právě se to stahuje/.
Takže to vypadá, že Dragon Age Origins (který se mi tak nějak už znechutil tou všudypřítomnou reklamou) se odkládá na neurčito a jdu hrát Risen
show must go on..
- MichiGen
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Ja som na zaciatku tretej kapitoly, je to fajn hra, prostredie je graficky velmi pekne, postavicky zasa maju svoj vlastny styl, paci sa mi celkom aj dabing, rozhovory niesu tak suche ako niekedy v Gothicovi, je tam pocut v hlase ironiu a pod.
Co ma vsak trochu sklamalo, je asi napln, prva kapitola bola bohata na questy, v druhej kapitole ich este v prvej polovici bolo celkom dost, ale odvtedy to zacina vyzerat ze uz tam bude iba zopar jednoduchsich questov a bude to hlavne o zabijani potvor. Ale beriem to, ze autori oproti G3 sa radsej vydali cestou spravit hru mensiu a skromnejsiu ale lepsie dotiahnutu, aj tak si to vsak vyzaduje datadisk, alebo dufajme v pokracovanie vacsich rozmerov na ktore dostanu od vydavatela dost casu.
Co ma vsak trochu sklamalo, je asi napln, prva kapitola bola bohata na questy, v druhej kapitole ich este v prvej polovici bolo celkom dost, ale odvtedy to zacina vyzerat ze uz tam bude iba zopar jednoduchsich questov a bude to hlavne o zabijani potvor. Ale beriem to, ze autori oproti G3 sa radsej vydali cestou spravit hru mensiu a skromnejsiu ale lepsie dotiahnutu, aj tak si to vsak vyzaduje datadisk, alebo dufajme v pokracovanie vacsich rozmerov na ktore dostanu od vydavatela dost casu.
CPU: C2D E4500 2,2GHz@3,2GHz 1,352V real (Scythe Ninja Plus+ Noctua NF-P12-1300) MB:Asus P5K,bios ver 1005 RAM: Corsair 2x2GB Twin2X C5DHX 960MHz CL5-5-5-15 2T, 2,1V VGA:Palit GTX 260 OC 663/1152/2304MHz HDD:Seagate SATA II 320GB DVD-ROM:Plextor PX750A LCD Monitor:LG L226WTQ-PF 22" Black Zdroj:Corsair 520W HXEU Case: Rebel 9 Economy + 2xNoctua NF-S12-800 Gamepad: Logitech cordless Rumblepad 2 || 92% of teens have moved onto rap. If you are part of the 8% that still listen to real music, copy and paste this into your signature ||
- shadow
- Středně pokročilý

Tak já tuto zvolenou cestu chválím a podporuji ji a osobně doufám v podobě stylizované pokračování.. Lepší, než nějaký obrovský, ale nedotažený svět a herní zážitek.MichiGen píše:Ale beriem to, ze autori oproti G3 sa radsej vydali cestou spravit hru mensiu a skromnejsiu ale lepsie dotiahnutu, aj tak si to vsak vyzaduje datadisk, alebo dufajme v pokracovanie vacsich rozmerov na ktore dostanu od vydavatela dost casu.
show must go on..
- Thellwin
- Administrátor

To shadow - to není kvůli adminování 
Chci si koupit gamepad na PES 2010, takže řeším docela dilema, jestli si koupím Risen a nebo počkám na Dragon Age.
Chci si koupit gamepad na PES 2010, takže řeším docela dilema, jestli si koupím Risen a nebo počkám na Dragon Age.
- shadow
- Středně pokročilý

Risen - technical faqs, tuning, hints & tricks:
http://forum.worldofplayers.de/forum/sh ... p?t=685412
http://forum.worldofplayers.de/forum/sh ... p?t=683985
http://forum.worldofplayers.de/forum/sh ... p?t=684089
mj.: disable autosave (DONE - lze i přes konzolu: "minsky" a pak "AutoSave off), force AA on NVIDIA a ATI/AMD cards, change QuickSave Key (DONE - na F5) ..
Akorát jsem tam nenašel, jak mám nastavit, aby se mi titulky zobrazovaly dole, místo nahoře.. Ono já je ani vlastně nepotřebuju. Ale přeci jen, jenom tak z 90 procent
).
Thellwin: Kup si teď Risen a Dragon Age až potom
).
http://forum.worldofplayers.de/forum/sh ... p?t=683985
http://forum.worldofplayers.de/forum/sh ... p?t=684089
mj.: disable autosave (DONE - lze i přes konzolu: "minsky" a pak "AutoSave off), force AA on NVIDIA a ATI/AMD cards, change QuickSave Key (DONE - na F5) ..
Akorát jsem tam nenašel, jak mám nastavit, aby se mi titulky zobrazovaly dole, místo nahoře.. Ono já je ani vlastně nepotřebuju. Ale přeci jen, jenom tak z 90 procent
Thellwin: Kup si teď Risen a Dragon Age až potom
show must go on..
- Sir_-_Death
- Mírně pokročilý

Já to řešim fikaně - kupuju obojí
.
Ryzen 7 9800X3D + Lian-li Galahad 360; MSI MPG X870E EDGE TI WIFI; G.Skill Trident Z5 Neo RGB 2x32GB 6000 MHz; XFX Quicksilver AMD Radeon RX 9070 XT White Magnetic Air 16G ; SSD: Samsung 990 EVO Plus - 1TB + Samsung 980 PRO - 1TB + Crucial MX500 - 250GB; HDD: WD Blue - 1TB; Corsair RM850X White 850W, NZXT H7 Flow Black&White
- Nordir
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Ja to vyresil koupi DA:O ... Risen mi nejak nesedlo, DEMO ... a kdyz sem videl videorecenzi tak si pockam az to zlevni
Me nezajimaji zadny podmínky, jaky mel suvereni stat nekde za krale klacka
- shadow
- Středně pokročilý

hmm, tak s vynuceným 4xAA přes ovladače se na 8800 GT s plynulostí (tj. cca 30+ fps) nechytám..
show must go on..
- Thellwin
- Administrátor

V plné už funguje vynusení AA ? V demu mi to nešlo.
- Mayhem(cz)
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Nefunguje.Thellwin píše:V plné už funguje vynusení AA ? V demu mi to nešlo.
Intel Core i5-3570K +Cooler Master Hyper N520| MB> ASUS P8H77-V LE (bios 1301) |
Corsair Vengeance Black 16GB DDR3 1680 cl9 (9-9-9-24)| GPU>Gigabyte GTX 970 G1 Gaming [LCD> Dell S2740L 27 černý HDD>INTEL SSDSA2M080G2GC, Western Digital Velociraptor 150 GB Hitachi Deskstar P7K500 500GB , Hitachi HDT725025VLAT80 250gb , Transcend SSD340 256GB (systém) Myš>A4T EVO XGame Laser Oscar X750 Brown Fire | KB>A4Tech X7 G800V Programmable Gaming Keyboard CZ> Corsair HX1000 1000W| OS> Windows 10 Home CZ 64bit | case>Thermaltake VH6000BWS Armor
Corsair Vengeance Black 16GB DDR3 1680 cl9 (9-9-9-24)| GPU>Gigabyte GTX 970 G1 Gaming [LCD> Dell S2740L 27 černý HDD>INTEL SSDSA2M080G2GC, Western Digital Velociraptor 150 GB Hitachi Deskstar P7K500 500GB , Hitachi HDT725025VLAT80 250gb , Transcend SSD340 256GB (systém) Myš>A4T EVO XGame Laser Oscar X750 Brown Fire | KB>A4Tech X7 G800V Programmable Gaming Keyboard CZ> Corsair HX1000 1000W| OS> Windows 10 Home CZ 64bit | case>Thermaltake VH6000BWS Armor
- HEAD
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
Jestli mas NV kartu de zapnout AA pomoci Nhanceru.
Uz sem to tu postoval http://www.pcgameshardware.com/aid,6967 ... /Practice/
Je tam rovnou i navod na zlepseni grafiky.
EDIT: pro predstavu par screenshotu.Mam tam i vylepsenou grafiku-Vykreslovani vegetace do dalky je prodlouzeno na 2 nasobek a mam vypnutej Depth of Field.Pouzivam supersampling kombinovanej s multisamplingem+multisampling transparetnich textur.Je to samozrejme brutalne narocny na vykon.

Uz sem to tu postoval http://www.pcgameshardware.com/aid,6967 ... /Practice/
Je tam rovnou i navod na zlepseni grafiky.
EDIT: pro predstavu par screenshotu.Mam tam i vylepsenou grafiku-Vykreslovani vegetace do dalky je prodlouzeno na 2 nasobek a mam vypnutej Depth of Field.Pouzivam supersampling kombinovanej s multisamplingem+multisampling transparetnich textur.Je to samozrejme brutalne narocny na vykon.
- shadow
- Středně pokročilý

Jde to i jinak, návod jsem tady už linkoval.. viz hned ze začátku..
(podle toho, co tam píšou, by to mělo snad jít i na ATI, ale ... However, some users also reported having severe performance issues with that or having to correct brightness and contrast settings.
Ad GamePlay: líbí se mi, jak je řešeno pickpocketing. Jednoduše, ale pěkně. V žádném RPG dříve jsem pickpocket moc nevyužíval, ale tady si to doslova užívám
.
BTW jak je to s paklíči? Po kolika špatných pokusech se zlomí, nebo jak to s tím je?
(podle toho, co tam píšou, by to mělo snad jít i na ATI, ale ... However, some users also reported having severe performance issues with that or having to correct brightness and contrast settings.
Ad GamePlay: líbí se mi, jak je řešeno pickpocketing. Jednoduše, ale pěkně. V žádném RPG dříve jsem pickpocket moc nevyužíval, ale tady si to doslova užívám
BTW jak je to s paklíči? Po kolika špatných pokusech se zlomí, nebo jak to s tím je?
show must go on..
- MichiGen
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Tak som to dnes hral hoooodne dlho a aj som to dohral
, hra velmi pekna som s nou spokojny.
Dosiahol som level 25, HEAD ako si mohol mat silu 151? Mne isla vytrenovat iba po 100, alebo ti to daval nejaky predmet alebo to permanentne zvysila nejaka bylina?
Inak na achievementy kaslem, nechat sa zozrat respektive chytit 10x vodnym monstrom ani zabijat 2000 nepriatelov sa mi moc nechce. Tesim sa na pokracovanie, zda sa ze to bude ako Gothic ale namiesto orkov mame titanov a lizardmenov
Inak pacilo sa mi ze vyvolany kostlivec nemal len nejaky suchy nazov ale normalne meno, Fred
bol celkom napomocny, hlavne k tomu aby odlakal utocnikov ked sli na neho bolo velmi lahke ich zasiahnut.
Siel som cestou bojovnika a k tomu vytvaranie zvytkov. Btw nevie niekto komu dat tu knihu? viz vpravo v inventari na obrazku.

EDIT:
Tento dialog ma v hre dostal tak som ho musel nahrat
http://www.youtube.com/watch?v=9BX6ayyIGsg
Sorry za horsiu kvalitu, titulky sa nedaju citat, ale kto nema problem s vyslovnostou bude rozumiet.
Dosiahol som level 25, HEAD ako si mohol mat silu 151? Mne isla vytrenovat iba po 100, alebo ti to daval nejaky predmet alebo to permanentne zvysila nejaka bylina?
Inak na achievementy kaslem, nechat sa zozrat respektive chytit 10x vodnym monstrom ani zabijat 2000 nepriatelov sa mi moc nechce. Tesim sa na pokracovanie, zda sa ze to bude ako Gothic ale namiesto orkov mame titanov a lizardmenov
Inak pacilo sa mi ze vyvolany kostlivec nemal len nejaky suchy nazov ale normalne meno, Fred
Siel som cestou bojovnika a k tomu vytvaranie zvytkov. Btw nevie niekto komu dat tu knihu? viz vpravo v inventari na obrazku.

EDIT:
Tento dialog ma v hre dostal tak som ho musel nahrat
http://www.youtube.com/watch?v=9BX6ayyIGsg
Sorry za horsiu kvalitu, titulky sa nedaju citat, ale kto nema problem s vyslovnostou bude rozumiet.
Naposledy upravil(a) MichiGen dne ned 1. lis 2009, 00:51, celkem upraveno 3 x.
CPU: C2D E4500 2,2GHz@3,2GHz 1,352V real (Scythe Ninja Plus+ Noctua NF-P12-1300) MB:Asus P5K,bios ver 1005 RAM: Corsair 2x2GB Twin2X C5DHX 960MHz CL5-5-5-15 2T, 2,1V VGA:Palit GTX 260 OC 663/1152/2304MHz HDD:Seagate SATA II 320GB DVD-ROM:Plextor PX750A LCD Monitor:LG L226WTQ-PF 22" Black Zdroj:Corsair 520W HXEU Case: Rebel 9 Economy + 2xNoctua NF-S12-800 Gamepad: Logitech cordless Rumblepad 2 || 92% of teens have moved onto rap. If you are part of the 8% that still listen to real music, copy and paste this into your signature ||
- Still.Lord
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
S pomocí byliny Ogrefoot (+1 Str) se dá namíchat ve 3(?) kapitole lektvar který ti permanentně přidá +5 Str