Len snad sis vsimol, ze ten moj su DVA Samsungy 320GB.kurcatovium píše:Tenhle thread mi pomohl, vezmu také toho 640 samsunga.
Danke schön!
Aby nedoslo k nejakemu nedorozumeniu
Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567

Len snad sis vsimol, ze ten moj su DVA Samsungy 320GB.kurcatovium píše:Tenhle thread mi pomohl, vezmu také toho 640 samsunga.
Danke schön!

MiP píše:Mozna blba otazka. Tato nova deska ma jizni mustek ICH10R. Dals tam pri instalaci XP
nazacatku(po stisknuti F6) do mechaniky AHCI ovladac pro ICH10R?
M.

mam stejny problem jako ty a nevim co s tim. Mam desku Gigabyte P965 DS4 revize 1.0. ON to ten chipset nepotporuje nebo proc to nejde, muze nekdo poradit?look píše:mám problém s tímto diskem Samsung HD103UJ 1TB, po připojení k PC bios hlásí že má kapacitu 32MB a po naběhnutí systému přes diskové nástroje ho můžu naformátovat na kapacitu 8GB. PC se skládá z těchto komponent: Intel Core2 duo 2,4GHz, MB GIGABYTE EP45-DS3R P45 s775,DDR2,SATA2,GLAN,PCIE2.0,1394,ATX, HDD WD raptor 74GB, MSI NX7300GT-TD256EH, 256MB DDR2/128b, DVI,TV, Heatsink PCI-Ex, DIMM DDR2 1024MB 800 ECC REG TRANSCEND CL5
AHCI zapnuté mám, při pokusu instalovat na tento disk systém (XP) to psalo u hlášky kde je normálně formátování, že disk je zamknutý. Zkoušel jsem i nástroj od samsungu (HD103UJ ES-Tool (ver.2.11) ) a při jakém koliv pokuse cokoliv nastavit ten program kočí chybovým hlášením.
Neváte s tím někdo zkušenost?
Kód: Vybrat vše
Koupil jsem si tento disk, bios ho rozeznal ukazal kapacitu 1000GB po nacteni win jsem chtel disk naformatovat ale win disk automaticky nerozeznali. Kouknul jsem do sparvce disku a tam to ukazovalo kapacitu 7,87GB namisto nejakych 956GB a naformatovat ho stejne neslo. Po restartu bios disk sice detekuje ale ukazuje kapacitu 32MB coz je velikost cache. Je to uz druhy kus ktery se takle chova. Kde muze byt chyba? On chipset P965 nepodporuje 1TB disky? Nebo je to jen nekombabilita DS4 a Samsungu 1TB? Je pravdepodobne ze jine disky s kapacitou 1TB od jinych vyrobcu budou funkcni?
doufam, ze nekdo poradi a poda nejake vysvetleni

tohle "bzučení" mi vydává case vždycky, když tam je víc než jeden disk, jako by se scházely vibrace. musím to nějak pořešit. jinak spokojenostMax Casper píše:V poslední době se mi dostaly do rukou 3 kousky série F1 a dva z nich (640GB HD642JJ a 750GB HD753LJ ) vydávaly velice nepříjemný zvuk. Jakési bzučení, kolísající asi ve vteřinových intervalech. Také nadprůměrně vibrovaly. Po všech těch oslavných recenzích je to docela zklamání. Občas člověk může narazit na špatný kus, ale dva ze tří?

cože? jak to myslíš?Flegy píše:presne jak psal zomb. nejlepsi reseni je mit disky vuci sobe o 90° otoceny.

já mám oba v boxu Scythe Himuro, jeden klasika v 5,25" pozici a druhej položenej na dně case, přesně jak říkáš o 90st. kolmo vůči tomu nahoře, a stejně to takhle pravidelně hučí. napadlo mě case položit na zem na koberec, a disky položit vedle case na zem, ale zas koberec = statika, tak co s tím?Flegy píše:no jeden mit treba normalne v sachte 5,25" a druhy (jestli je to mozne) mit zasunuty kolmo k bocnici, jako treba v nekterejch chieftecach. znamimu sem nedavno stavel komp se 4ma diskama a kdyz sem to takhle "prostridal" tak to vibrovalo podstatne mene (2x raid 0)