CM Geminii II - oficiální thread

Vše co se týká chlazení vzduchem - větráčky, ventilátory, žebrované pasivy, atp.

Moderátor: morke

Odpovědět
Alert03
Červená karta
Červená karta

Příspěvek od Alert03 »

Holda píše:no tak to je nadhera, jaka pasta?
Ta co byla u geminu2 , ted jsem v praci ale zejtra sem postnu screen teplot po 3hodinach orthosu , nejde to nad tech 48C a to jsou jeste venku takova vedra , opravdu jsem takove dobre chlazeni necekal. CPU mam ten ze serie G0 nekde jsem cetl ze jsou dobre na taktovani a vypada to ze je to pravda :)

EDIT - Jak jsem psal ten chladic jsem skoro vubec nedotahl , vubec jsem nezatlacil. Prave na hodne utazenych matkach je kamen urazu u tohoto chladice (to jsem vycetl na jednom forku, neni to z me hlavy :) )
Motherboard ASUS Striker 2 Formula nForce780i CPU Intel Quad Core Q9550@3.2Ghz (max. OC stable 3,9Ghz na vzduchu) + Cooler Gemin2 + 2xTT 120FAN -Idle 42C-Burn max(orthos)60C GK PoW GTX280 default (zatim) RAM 2x2GB A-data vitesta extreme DDR2 800Mhz 4-4-4-12 HDD 1x Samsung F1 250GB SATA2 16MB Cache + 2x Samsung F1 500GB SATA2 8MB Cahe + 1x External Western Digital MY BOOK 500GB Case Sharkoon Elite Plus , 2x120fan , 1x 250fan , 2x Blue neon ligth Zdroj POW/Tagan Black Diamond 650WKeyboard Logitech G15 Gaming Keyboard New Mouse Razer Lachesis + Cyber Snipa Pad Repro Logitech Z4 2.1 Headset Logitech Precision Gaming Headset MonitorLCD24" Dell UltraSharp 2408WFP
kupca
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od kupca »

Alert03 píše:
Holda píše:hodne utazenych matkach je kamen urazu u tohoto chladice (to jsem vycetl na jednom forku, neni to z me hlavy :) )
No tenhle napad je z me hlavy projdi si par stranek zpet :)
Holda
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Holda »

dneka mi GeminII prisel, jsem nadsenej z toho, jak je to maly, cekal jsem vetsi obludku. Hlavne je delany presne na 2x92mm fan pokud by nekdo chtel. Ja bohuzel nemam cas ho nasadit, ale kazdopadne vyriznu v tom drzaku vetraku ty nesmyslny vyztuhy a promeri se windtunel.
Zatim jsem nemeril, ale prijde mi minimalne uzsi jak Ninja a nebal bych se ho dat do desktopu
.
Alert03
Červená karta
Červená karta

Příspěvek od Alert03 »

Holda píše:dneka mi GeminII prisel, jsem nadsenej z toho, jak je to maly, cekal jsem vetsi obludku. Hlavne je delany presne na 2x92mm fan pokud by nekdo chtel. Ja bohuzel nemam cas ho nasadit, ale kazdopadne vyriznu v tom drzaku vetraku ty nesmyslny vyztuhy a promeri se windtunel.
Zatim jsem nemeril, ale prijde mi minimalne uzsi jak Ninja a nebal bych se ho dat do desktopu
Jj mam tam nasazen 2x120mm TT Fany a je to parada. Zachvili prilozim slibeny screen s teplotamy pri orthosu :)

Edit - Tak tady je fotka po 12minutach orthosu , pak ji premazu fotkou po par hodinach ale co jsem testoval tak ty teploty uz nelezou nahoru max o stupen :) http://nahrajobrazek.cz/index.php?page= ... eploty.JPG
Motherboard ASUS Striker 2 Formula nForce780i CPU Intel Quad Core Q9550@3.2Ghz (max. OC stable 3,9Ghz na vzduchu) + Cooler Gemin2 + 2xTT 120FAN -Idle 42C-Burn max(orthos)60C GK PoW GTX280 default (zatim) RAM 2x2GB A-data vitesta extreme DDR2 800Mhz 4-4-4-12 HDD 1x Samsung F1 250GB SATA2 16MB Cache + 2x Samsung F1 500GB SATA2 8MB Cahe + 1x External Western Digital MY BOOK 500GB Case Sharkoon Elite Plus , 2x120fan , 1x 250fan , 2x Blue neon ligth Zdroj POW/Tagan Black Diamond 650WKeyboard Logitech G15 Gaming Keyboard New Mouse Razer Lachesis + Cyber Snipa Pad Repro Logitech Z4 2.1 Headset Logitech Precision Gaming Headset MonitorLCD24" Dell UltraSharp 2408WFP
Holda
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Holda »

zkus burn v TAT
.
DngrsKuzle
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od DngrsKuzle »

kupca píše:Rozmery i s fany jsou 240x120x115(Delka*sirka*vyska od pcb MB).

Obrázek
muzu se zeptat, co mas za skrin?
Partyman
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Partyman »

DngrsKuzle píše: muzu se zeptat, co mas za skrin?
to vypadá na CoolerMaster Centurion.
,,Vyhrát v internetové diskusi je jako vyhrát na paraolympiádě.Ať vyhraješ,nebo prohraješ pořád jsi mrzák''
Holda
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Holda »

ted zvazuju, ze na geminII hodim jen 2x 92mm, prece jen tech 120uz je fakt kravskech :)
.
DngrsKuzle
Začátečník
Začátečník

Holda píše:ted zvazuju, ze na geminII hodim jen 2x 92mm, prece jen tech 120uz je fakt kravskech :)
taky jsem nad tim premyslel, ale uz je pozde, vcera jsem ho objednal se dvema 120. Snad to do ty svy AeroJet II narvu.
morglar
Nováček
Nováček

Příspěvek od morglar »

Mam stejny dotaz na GeminII s deskou Asus P5K Deluxe. Mate nekdo tuto kombinaci ?
DngrsKuzle
Začátečník
Začátečník

Dneska mi došel GeminII. Docela mě překvapila (ne)kvalita zpracování. Je to tedy první chladič, co jsem si kdy kupoval. Některá žebra mi připadají pokroucená, zvlášť v místech, kde jsou do nich zavrtány šrouby držící rámeček. Je to normální, nebo mám špatný kus?
Holda
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Holda »

ja je mel rovny, ale 2x jsem to menil a moc utahnul a taky se zkrivila, ale na funkci to vliv nema, neresim, uz jsem o 6°C niz nez s Ninjou a cekam, az se zapece pasta ;)
.
Gerimo
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Gerimo »

Holda píše:ja je mel rovny, ale 2x jsem to menil a moc utahnul a taky se zkrivila, ale na funkci to vliv nema, neresim, uz jsem o 6°C niz nez s Ninjou a cekam, az se zapece pasta ;)
a jak je to tedy s tim utahvanim? Mam ho utahnout rovnomerne a ne moc?
Jinak mam ho taky doma a nic zkroucenyho nemam, ale jestli to nema na fci vliv, tak bych to neresil...
Úspěch je často dítětem odvahy. - Voltaire
KnOx
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od KnOx »

gerimo píše: a jak je to tedy s tim utahvanim? Mam ho utahnout rovnomerne a ne moc?
Jinak mam ho taky doma a nic zkroucenyho nemam, ale jestli to nema na fci vliv, tak bych to neresil...
presne tak utahni to rovnomerne a jen trochu...moc hrube sily na to nepouzivej..a o to utahnuti je dost znat jak sem chladic montoval poprve pritahl sem to nadoraz..pak sem to trosku odtahl a nechal to jen krapec pritahly a teploty byli hned o nekolik stupnu nizsi... :wink:
Holda
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Holda »

zkusim sehnat backplate a uvidim co to udela
.
Highlander
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Highlander »

Kazdej chladic nebo WB blok musis utahovat tak aby se ti neprohybala deska,cim vic se ti prohyba deska tim to má mensi ucinnek to utahovani a vetsiho tlaku stejne nedocilis....Proto je velice dulezity pouzivat u vsech chladicu a WB bloku Backplate(kterej je hodne kvalitni) a tím padem cástecne pomuzes tomu aby se ti deska neprohybala a muzes to daleko vic dotahnout....
Treba vis jak brutalne pomuze backplate u BOX chladice ? Más hnedka lepsi teploty o 15C.
Holda
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Holda »

to ujde a jaky backplaty povazujes za kvalitni ty?
.
Kašpec
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Kašpec »

Celkem je dobrej když se upraví CrazyCool od Gigabytu ale ten samostatně neseženeš.... :wink:
PC: AMD Ryzen 7800X3D | Asus Ryujin 240 | Asus Strix B650E-E | G.Skill Z5 Neo 32GB 6000MHz CL30 | Gainward Phantom RTX 4080 | Solidigm P44 Pro 500GB | Solidigm P44 Pro 1TB | Seagate HDD 2TB | Asus Thor 850W | case CoolerMaster 932 | keyboard Asus Falchion | mouse Asus Keris | mousepad Razer Strider | headphones Beyerdynamic DT 770 PRO | monitors Asus PG27AQDM + XG27AQ
Highlander
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Highlander »

jo ten není spatnej já pouzivam ten plate co se dává k chladicum od Thermalrightu...
Holda
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Holda »

neco zkusim dneska vyrobit, tak ze 3 plechu a uvidim
.
Odpovědět

Zpět na „Vzduch“