FAQ: Chladič CPU - aktualizace 14.11.2014

Vše co se týká chlazení vzduchem - větráčky, ventilátory, žebrované pasivy, atp.

Moderátor: morke

Odpovědět
Highlander
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Re: xxx

Příspěvek od Highlander »

snopec píše:co říkáte na tento chladič s fanem, má někdo zkušenosti??

Scythe SCZP-1000 Zipang
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=52813
test přímo na PCT
http://pctuning.tyden.cz/index.php?opti ... mitstart=2
izerS18
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od izerS18 »

Nebo ještě zde ve větším porovnání http://www.frostytech.com/articleview.c ... cleID=2248 :)
AsRock Z370 Taichi | 8700K @ 4,9GHz 1.28v @ Corsair 110i GT | Crucial Ballistix 2 x 16 GB 3200MHz CL 16 | Evga RTX 3080 Ti Ultra | Corsair MP510 1GB + 20TB Capacity | Seasonic Prime 1200 W Platinum | PHANTEKS Enthoo Elite
snopec
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

ok

Příspěvek od snopec »

ano já vím ale potřebuju ještě něčí názor než ho koupím, nebo jestli ho někdo používá dýl než na test...

nevíte kde seženu backplate pro LGA775?? nebo jestli je součástí dodávky?? nebo jestli ho nepotřebuju
PC1: Cpu: INTEL cpu CORE 2 DUO E6750 775 BOX Conroe (2,66GHz 4MB 1333MHz, SLA9V) I RAM: OCZ 2GB DDR2 PC6400 800MHz 5-6-6-18 (Vista Upgrade 2048MB s chladičem XTC) I MB: MSI MB P31 NEO2-FR (775, Intel, PCIE, DDR2, IDE+SATAII, 7.1, GLAN, ATX) I storage1: WDC WD3000JS-00PDB0 (300,1GB) I storage2: WDC WD3000JS-00PDB0 (300,1GB) I storage3: WDC WD2500KS-00MJB0 (250,1GB)

Pomož i ty rozvoji nového fóra o moddingu - http://forum.modding.cz
faugusztin
Začátečník
Začátečník

Re: ok

Příspěvek od faugusztin »

snopec píše:nevíte kde seženu backplate pro LGA775?? nebo jestli je součástí dodávky?? nebo jestli ho nepotřebuju
Pozeram, ze Zipang ma rovnaky system montaze ako Ninja. Takze :
1) kup si Thermalrigh Bolt-Thru Kit for Socket 775.
2) odstran push-piny z drziaka dodavaneho ku chladicu
3) nahod na dosku backplate z Bolt-Thru Kitu.
4) cez dierky po push-pinoch naskrutkuj skrutky z Bolt-Thru Kitu.

I ked skrutkovanie tych skrutiek bude v tomto pripade asi vcelku problem :-D.
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

řeším pasivní chlazení E6300, žádný overclock. přídavný fan v case nemám, ale case je prakticky jen kostra, takže výměna vzduchu s okolím zas takový problém není. co doporučíte? četl jsem testy Thermalrightu i Scythe a nevím.
ignorelist: kremrole a dezoláti
faugusztin
Začátečník
Začátečník

zombux píše:řeším pasivní chlazení E6300, žádný overclock. přídavný fan v case nemám, ale case je prakticky jen kostra, takže výměna vzduchu s okolím zas takový problém není. co doporučíte? četl jsem testy Thermalrightu i Scythe a nevím.
Scythe Ninja, Thermalright HR-01 Plus. To je vsetko co sa da odporucit, ale pridavny case musis mat. Bez airflow ti zadny pasiv fungovat nebude. Potrebujes prietok vzduchu, aj ked pomaly, ale musi byt.
izerS18
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od izerS18 »

THM IFX 14 jasná volba nebo THM Ultra Extreme 120 :wink:
AsRock Z370 Taichi | 8700K @ 4,9GHz 1.28v @ Corsair 110i GT | Crucial Ballistix 2 x 16 GB 3200MHz CL 16 | Evga RTX 3080 Ti Ultra | Corsair MP510 1GB + 20TB Capacity | Seasonic Prime 1200 W Platinum | PHANTEKS Enthoo Elite
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

izerS18 píše:THM IFX 14 jasná volba nebo THM Ultra Extreme 120 :wink:
jo na IFX-14 jsem koukal, tam bych musel udělat menší casemod, jak jsem to rozměřoval tak nad deskou překáží příčka, kterou bych musel ohnout, nevím jak by se na to tvářil ten pancéřovej plech chieftecu

http://www.imageox.com/image/288290-IM000054.jpeg
faugusztin
Začátečník
Začátečník

izerS18 píše:THM Ultra Extreme 120 :wink:
Na pasiv ? No neviem, neviem... Podla mna velmi zla volba.
Highlander
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

zombux píše:
izerS18 píše:THM IFX 14 jasná volba nebo THM Ultra Extreme 120 :wink:
jo na IFX-14 jsem koukal, tam bych musel udělat menší casemod, jak jsem to rozměřoval tak nad deskou překáží příčka, kterou bych musel ohnout, nevím jak by se na to tvářil ten pancéřovej plech chieftecu
Myslíš, že se to tam nevleze kvůli tomu "elku" ? ja bych řekl, že to tam dás v pohode...
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

ono to je U, je to mírně "výš" než ten zadní plech od desky. napadlo mě že nejlepší řešení bude tu spodní část U ohnout o takovejch 100° a pak by to tam mělo vlýzt. otázka zní - má smysl ten přídavnej pasiv?
Highlander
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

zombux píše:ono to je U, je to mírně "výš" než ten zadní plech od desky. napadlo mě že nejlepší řešení bude tu spodní část U ohnout o takovejch 100° a pak by to tam mělo vlýzt. otázka zní - má smysl ten přídavnej pasiv?
Jojo ja to blbe napsal je to Ucko. Já si to neumim moc predstavit , pac jsem ted doma a nemam tu bednu pred sebou, ale myslim, že by jsi to tam i tak dostal...
Pokud nebudeš drtit nějaky hardcore OC (tím myslim quad na 4ghz apd), tak to žádnej smysl určitě nemá...
Ten IFX-10 začne "slušneji" (asi v rozmezí 1-3 stupnu) fungovat, až při brutalních teplotach CPU a celé desky...
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

ne, OC rozhodně ne, tenhle výkon mi stačí bohatě. chci jen co nejtišší provoz, na VGA už mám accelero. zkusil bych IFX-14 pasivně, kdyby to nevyšlo holt bych musel něčím ofukovat. problém by mohl být jen teď v létě, mívám v pokoji i silně přes 30°C a všechno se dost hřeje. no uvidíme, cca za 3 týdny bych to viděl reálně, koupím IFX-14 a snad to bude fajn.
Highlander
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

No a ted zní otázka. Má smysl uplně pasivní běh ? proč nedát doprostřed mezi ty dvě věže ventilátor, kterej bude staženej na např. neslyšítelných 500 ot./min ? I když , pokud máš v zadu na bedně 120mm fan , tak ten bude odsávat teplej vzduch i tak a zdroj též...
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

to by šlo taky. teď - jak to vyřešit? jde to řešit přes BIOS? mám povolenej Qfan a nastavenej na Silent mode, dovede to stáhnout takhle? fan tu v záloze mám, Arctic Fan 120mm PWM. moc se mi nechce jít do nějakýho regulačního softwaru ani do hardwarové úpravy voltáže fanu
tx3rf
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od tx3rf »

zombux píše:to by šlo taky. teď - jak to vyřešit? jde to řešit přes BIOS? mám povolenej Qfan a nastavenej na Silent mode, dovede to stáhnout takhle? fan tu v záloze mám, Arctic Fan 120mm PWM. moc se mi nechce jít do nějakýho regulačního softwaru ani do hardwarové úpravy voltáže fanu
ten silent mod ti toho arctica stahne na cca 700rpm, z vlastni zkusenosti doporucuju koupit PWM od scythe za 200,- toci porad 400rpm, teda podle zateze, na silent mod se rozjede nekam k 700rpm max.
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

tx3rf píše:ten silent mod ti toho arctica stahne na cca 700rpm, z vlastni zkusenosti doporucuju koupit PWM od scythe za 200,- toci porad 400rpm, teda podle zateze, na silent mod se rozjede nekam k 700rpm max.
máš na mysli tenhle? http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=35990
tx3rf
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od tx3rf »

zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

jo to vypadá velice dobře. tím mám asi vyřešeno, díky za rady.
faugusztin
Začátečník
Začátečník

Ja na procesor pouzivam Nexus D12SL-12 PWM :
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=54750

Vacsinou mi bezi tak na 670-700RPM.
Odpovědět

Zpět na „Vzduch“