ATi Radeon HD3870 X2 (R680) - Problémy a jejich řešení

Grafické karty s libovolným GPU firmy AMD/ATI (např. Rage, Radeon).

Moderátoři: morke, Walker1134, Wilik

Odpovědět
crYpton
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od crYpton »

udělal jsem uplně přesně co si radil tinky a pořád 11 500 a v hrách je horší jako 3870 ... zdá se mi to nebo ta karta se pořádně zapne jenom když zapínám nebo restartovávám pc :X
KunNy
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od KunNy »

crYpton píše:... zdá se mi to nebo ta karta se pořádně zapne jenom když zapínám nebo restartovávám pc :X
A to poznáš jak?
Zkus napsat kompletní sestavu včetně OS, jakou GK jsi tam měl předtím?
crYpton
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od crYpton »

no poznám to tak že to začne pěkně řvát ... jakože větrák konečně se rozjede ... mám E6600@2,4, 4gb ram CL4, deska DS4, Windows XP, 320 gb disk, a grafiku jsem tam měl před touhle 3870, všechno jelo jak mělo a když mi poslali tuhle tak jsem ji tam hodil a všechno jede děsně pomalu, zkusil jsem přeinstalovat celej komp a nepomohlo, ve hrách se to pořád škube, ovladače 8.2

edit : ted jsem si všimnul, že se mi 4 gb ram hlásí jako 3,2 místo 3,5 který jsem tam měl před touhle kartou ...
Naposledy upravil(a) crYpton dne pát 11. dub 2008, 11:32, celkem upraveno 1 x.
Marx
Nováček
Nováček

Příspěvek od Marx »

Zkušenosti po zbastlení přídavného 2pinu nejsou příliš povzbudivé.
Je pravda, že SmartDoctor nabíhá (žádná výhra) a položka Overclocking se v CCC již zjevila.
Celkově však musím konstatovat, ať mám AI zaplé nebo ne, že na hře např. Assasins Creed je znatelné zpomalení. Nijak jsem to neměřil, ale je to znát od oka. Jakoby celkově "cukanější" -> nižší framerate.
Větráček, nyní pod správou ASUS SmartDoctora, pracuje značně hystericky. Automatická regulace otáček funguje tak na půl, dost často náhodně "ohulí" větrák na plný koule, i když jsem ve 2D a třeba zrovna brouzdám po webu. V tom to stavu to leckdy i zůstane, takže nezbyde nic jiného, než jít a manuálně ve SD toto důkladné chlazení ztlumit.
ATitool mi tuto kartu nedetekuje, ale CCC mi hlásí v klidovém stavu třeba i 75°C.
3D aplikace Blender padá při startu. Jakmile odinstaluju drivery, nabíhá, čili bude potíž kdesi v sriverech. Taktéž Bioshock zamrzne při natahování prvního levelu (hned po menu) Ovladače mám ve verzi 8.471.
Takže tolik k mé nové zkušenosti se zapojeným 2pinem a ASUS EAH3870X2.
DukeNukemCZ
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od DukeNukemCZ »

taky zrovna nejsem z ty HD 3870X2 moc nadseny sou to docela rozporuplny vysledky... je to hodne daleko od ty basne z computebase.de jednu chvily sem dokonce myslel ze mi nejede jedno jadro (vysledky 3Dmark X2 4200+ = 8500bodu, X2 5000+BE (3.0Ghz) = 11200 bodu).

Dnesni Testy = Vetsi Bordel v kompu

Catalyst AI Standart = 10500 bodu (cca)
Catalyst AI Advance = 10680 bodu (cca)
Catalyst AI OFF = 9700 bodu (cca)

Mam Catalysty 8.3 a tech chyb ve hrach je opravdu dost (treba UT3 si vubec ani nezahraju to crashe hned a v Crysis to nevykresluje zadni kola u jeepu, divny LOD, nejakej divnej AF.. atd)

Taky je karta docela dost horka, vzal sem rivaturner a nahodil otacky na 50% sice to rve ale teplota je o dost nizsi (cerny heatsing je slabe teply)

jinak mam zapojenej 1x8pin a 1x6pin.

Vista 64
Stratos
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stratos »

mas hrozne slabej procesor na tuhle kartu. Tahle karta vynikne az v rozliseni vyssim jak 1600x1050. na Crysis hod posledni 1,21patch i kdyz me od verze 1.1 nic neblbne a cross funguje jak po masle ale mam WIN XP tak jestli to ma na to vliv buhvi. Dyztak mi napis SZ dam ti ICQ na kamose co ma HD3870X2 + VISTY mozna ti poradi jak to vyresit
Sobo
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Sobo »

Hmm, jsem snad jedinny, komu jede vsechno tak, jak ma?? Spajdr ale taky zadne takove problemy nereportoval.

Jenom me napada, pokud mate nizky vykon, tak:
1. Ujistete se, ze mate pod Win XP Catalyst 8.2, nikoliv 8.3
2. Nastavte vetrak rucne treba na 50 procent pomoci Rivatuneru.
3. Spravne ma byt Catalyst A.I. nastavena na "Standart".

Pokud se nic nestane, pak opravdu nevim, cim to je, kdyztak reklamace. Jinak vyborne benchmarky jsou ve hrach Fear ci World in Conflict, zaberou asi dve minutky narozdil od 3D marku...

Marx: Ty uz mas Assasins Creed?? Odkud jsi jej dovezl?
So, Lone Star, now you see that the Evil will always triumph, because Good is dumb! - Lord Dark Helmet @ Spaceballs
DukeNukemCZ
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od DukeNukemCZ »

Stratos píše:mas hrozne slabej procesor na tuhle kartu. Tahle karta vynikne az v rozliseni vyssim jak 1600x1050. na Crysis hod posledni 1,21patch i kdyz me od verze 1.1 nic neblbne a cross funguje jak po masle ale mam WIN XP tak jestli to ma na to vliv buhvi. Dyztak mi napis SZ dam ti ICQ na kamose co ma HD3870X2 + VISTY mozna ti poradi jak to vyresit
Phenom 9850 uz mam objednanej, nativni rozliseni mam 1600x1200 problem je ze po upgradovani z 4200+ na 5000+ (3.0ghz)resp 6000+ se hnulo score ledatak v 3D marku ve hrach to nejak znat nebylo.

Kdyz sem kupoval tuhle kartu je fakt ze sem pocital s tim ze muzu slouzit jako takej pokusnej kralik ale ze az tak? :D

Asi sem si mel spis koupit 2x HD3870 ...

Ale treba se stane zazrak a po nainstalovani 4jadra se to hne bliz k tem krasnym cislum z computerbase.de :) ... byt stale optimistou ;)
Sobo
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Sobo »

No na Computerbase zapomen, oproti tomu je i ten Phenom srot, ale opravdu je u tebe neco spatne, ja mam relativne prumerny dualcore a udelam 14 500 bodu, pri 1680*1050 pak asi 14 200, holt je to CPU limited.
So, Lone Star, now you see that the Evil will always triumph, because Good is dumb! - Lord Dark Helmet @ Spaceballs
Tinky
Nováček
Nováček

Příspěvek od Tinky »

crYpton píše:udělal jsem uplně přesně co si radil tinky a pořád 11 500 a v hrách je horší jako 3870 ... zdá se mi to nebo ta karta se pořádně zapne jenom když zapínám nebo restartovávám pc :X
Odinstaloval jsi poradne stare ovladace pres DRIVER CLEANER PRO ? Me nestacilo jen odebrat CATALYSTY - restart - nove CATALYSTY , to blblo furt. Teprve DRIVER CLEANER PRO - restart - nove CATALYSTY to pomohlo. Sestavu mame prakticky stejnou, musi Ti to dat kolem 14500 bodu. Opravdu ted mam na XP-8.2 a na VISTACH 8.3 a vse funguje ok.
crYpton
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od crYpton »

ten můj "výkon" bude asi tím procákem ... při 3Dmarku jsem měl zaplem CPUmom abych zjistil využití cpu a většinu testu se to pohybovalo na 100 procentech, pak jsem zkoušel crysis a tam taky ...
jinak Sobo máš skoro stejnou sestavu jako já akorát ten procák máš přetaktovanej na 3,2 ... kdybych taky uměl taktovat tak si ho taky hodím na 3,2 ... bohužel jsem to ještě nikdy nedělal a vůbec nevím jak ... nechcete nějak jednoduše poradit ? ( aby to chápal i takovej nAAb jako jsem já )

to tinky: udělal jsem to správně to bude bohužel procákem :(
Tinky
Nováček
Nováček

Příspěvek od Tinky »

crYpton píše: to tinky: udělal jsem to správně to bude bohužel procákem :(
Myslíš že za rozdíl mezi 14500 body na mem compu a 11500 body u Tebe muze jenom 800Mhz navic na mem procaku ? To se mi nejak nezda, jinak mame comp uplne stejny...

Pekny navod na OC procesoru mas zde http://pctuning.tyden.cz/index.php?opti ... &Itemid=57.
crYpton
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od crYpton »

notak čím jiným by to mohlo být ? byl bych rád kdyby to bylo něčím jiným ... toho taktování se docela bojím :X

všiml jsem si že ve hře(například crysis) jde všechno zezačátku uplně parádně fps se drží o dost výš než s jednou kartou(něco kolem 40-50) a asi tak po 15 minutách se to začně pěkně debilně sekat ale fpska to ukazuje zhruba stejný (35-45) ...
Stratos
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stratos »

crYpton píše:notak čím jiným by to mohlo být ? byl bych rád kdyby to bylo něčím jiným ... toho taktování se docela bojím :X

všiml jsem si že ve hře(například crysis) jde všechno zezačátku uplně parádně fps se drží o dost výš než s jednou kartou(něco kolem 40-50) a asi tak po 15 minutách se to začně pěkně debilně sekat ale fpska to ukazuje zhruba stejný (35-45) ...
tak me 500Mhz na prociku udelalo + 1500bodů v 2006
crYpton
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od crYpton »

proč mi to v GPU-Z ukazuje pixel filtrate jenom 6.6gpixel/s, texture taky a propustnost jenom 28.8 GB/s ? to tak má být ? a GPU clocky se mi taky nezdají jak mají být ... :(
Tinky
Nováček
Nováček

Příspěvek od Tinky »

GPU-Z mi ukazuje presne stejne hodnoty jako Tobe.
crYpton
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od crYpton »

aha :D tak jedině procák ... zkoušel jsem taktovat a přetaktoval jsem to na 2,7 ale v 3D marku to ukazovalo ještě horší score (10 800) tak jsem to zase hodil na default (bude to asi tím že neumím taktovat :X)
Sobo
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Sobo »

GPU-Z ukazuje male hodnoty, protoze se karta ve 2D rezimu automaticky podtaktovava, aby nespotrebovavala zbytecne mnoho energie. Pracovni frekvence jsou 825/1800Mhz, ve 2D pak 300/900Mhz.
btw: Nic osobniho, ale lidem jako vy nedoporucuji takoveto karty kupovat, jsou prilis narocne na udrzbu a porozumeni a kdyz ani nevite, ze se karta v prostredi Windows podtaktovava, tak budete mit problemy.
Petan_lama
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Petan_lama »

Mno,jak to tady sleduji,tak až na vyjímky mají všichni problémy stejné nebo velice podobné,což asi bude fakt chyba nepříliš šťastně vyladěné technologii.Já nahodil po formatu všechno znova a vyzkoušel XP a Vistu na dvou discích.Ve Vistě mi s 8.3 to začalo šlapat poměrně slušně,ikdyž vyjímky se stále nacházejí.Ve 3DMARKU06 mám 17500 bodů a crysis mi při rozlišení 1920*1200 jede naprosto v poho až na již zmíněné auta bez zadních kol :-D Kartu jsem netaktoval a ventilátor taky nechal,ať se teda karta hřeje jak chce.
V XP s ovladači 8.2 to jede dobře,ale z nějakého důvodu mi to občas padá

Sobo:Je fajn,že je to karta pro pokročilé,tak by to taky výrobci,popř. prodejci mohli uvádět!Určitě by se tak ušetřili spustě reklamací,protože ať je karta výkonná a drahá,jak chce,tak prostě stabilní není :wink:
hazo
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od hazo »

Tinky píše:Myslíš že za rozdíl mezi 14500 body na mem compu a 11500 body u Tebe muze jenom 800Mhz navic na mem procaku ? To se mi nejak nezda, jinak mame comp uplne stejny...
Tak tak.. CPU skore Ti v 06 urobi docela dost... a tiez je rozdiel ked mas rozdiel 800MHz na vysokom FSB, alebo 800MHz na vysokom nasobici...

mne napr. na mojej zostave (vid. popdis) vyletelo skore 06 po pretaktovani procaku z def. 1800MHz (FSB 200 => 800MHz) na 3000MHz (FSB 333 => 1333) takmer o 3000bodov... Proste E2160 na defaulte neukrmila tu 3870 (a to nemam X2 len obycajnu...)... Takze pre 3870X2 treba silny procak, dobru dosku a pamate a aj ten este pretaktovat, co to da hlavne cez FSB :razz:
ASUS P5K SE; Dual E2160@2700Mhz AC Freezer7 Pro; 4x1GB DDRII A-DATA EE Vitesta 800+dual 160GB SATA HDD IBM 8MB cache; 80GB SATA HDD IBM 8MB cache; ASUS EAH3870 (850/2500) 512MB DDR4 Zalman VF900Cu cooler; DVD-ROM:LG sata ; DVD-RW:LG sata; LG 20" LCD L206WTQ-WF 2ms DVI; 2,5" 20GB HDD IBM Travelstar-USB2.0; TV Tuner WinFast 2000XP DeLuxe; 8x8 glacial silent fan OUT on back, 12x12 glacial silent fan IN on side POWERED BY ThermalTake PUREPOWER 420W Silent W0008

Odpovědět

Zpět na „AMD/ATI grafické karty“