Dragonov píše:No právě, že mi těch 3.2 GHz jede při default napětí tedy 1.35 V.
tak pokud ti to jede tak jak rikas tak by ti to stim programem melo v poho ficet i na setreni, uz je jen otazka jak se pohodne ten program s deskou me na gigabyte bezi bez sebemensich problemu, ten rozdil 70wattu je celkem pekny jeste by chtelo zjistit jestli ten rozdil je tak velky ve skutecnosti a ne jen podle nejake kalkulacky
jesli by byl zajem tak to muzem poresit po SZ jelikoz si myslim ze to zde uplne nepatri
jj na cpu
podle tech strane ktere zde byly zmineny (dokonce si na ne odkazoval ty) se da pocitat teoreticka spotreba pc a je tam polozka ohledne pretaktovani cpu pricemz tam vychazi kdyz mas cpu podtaktovane na 1ghz pri 0.8v je spotreba udajne do 10W a pri pretaktu na 3.1ghz s voltazi 1.39 je to myslim neco kolem 80w a pak jde o to jak to je v reale
tak to vypada ze moje PC a muj procesor nemaj radi taktovani..dal sem multiplier na 16x FSB nechal na 200MHz,napeti dal na 1,375V,vypnul CaQ a spustil...nabihaly ty informace a rovnou to napsalo Overcloking Failed! Sel sem teda do BIOSu a dal sem jen 15x..ulozil a vyjel..nabihalo info ale seklo se to u Auto detecting USB Mass Storage Devices..Tak nasledoval restart...nabihalo to..zacal bootovat system..bootoval nejak dlouho a pak cerna obrazovka..tak znova restart...to samy..tak sem dal BIOSu Load Deafult Settings..poprvy se to zase seklo na tom USB Mass Storage Devices...po druhy uz zacal bootovat system,pak chvili cerno a nakonec teda nabehl...Znamena to teda ze muj procesor je spatnej na taktovani.?? kdyz nezvladne nasobic ani 15x.?? Nebo je chyba nekde jinde.? Potreboval bych to cely restartovat a zacit to cely od znova.. nebo ze by byla chyba ve Windows Vista 64bit.?
Woko_O píše:tak to vypada ze moje PC a muj procesor nemaj radi taktovani..dal sem multiplier na 16x FSB nechal na 200MHz,napeti dal na 1,375V,vypnul CaQ a spustil...nabihaly ty informace a rovnou to napsalo Overcloking Failed! Sel sem teda do BIOSu a dal sem jen 15x..ulozil a vyjel..nabihalo info ale seklo se to u Auto detecting USB Mass Storage Devices..Tak nasledoval restart...nabihalo to..zacal bootovat system..bootoval nejak dlouho a pak cerna obrazovka..tak znova restart...to samy..tak sem dal BIOSu Load Deafult Settings..poprvy se to zase seklo na tom USB Mass Storage Devices...po druhy uz zacal bootovat system,pak chvili cerno a nakonec teda nabehl...Znamena to teda ze muj procesor je spatnej na taktovani.?? kdyz nezvladne nasobic ani 15x.?? Nebo je chyba nekde jinde.? Potreboval bych to cely restartovat a zacit to cely od znova.. nebo ze by byla chyba ve Windows Vista 64bit.?
daj 16x multiplier napatie 1.375 a nehaj zapnute Cool´n´Quiet
AMD Phenom II 940@4Ghz 1.5875V, ASUS M4A79 Deluxe, Ati Radeon 5870 4GB RAM CL4-4-4-11 800Mhz 1.8V, Corsair TX750W, Case Thermaltake ARMOR PLUS, HDD WDC 6400AAKS, Win 7 64-bit, Water cooled..
s pametma nic nedelam..menim jen napeti na procesoru tak ze dam 1,375..pak dam 16x nasobic..v cem mi pomuze ze necham zaplej cool n quiet.?? Cetl sem ze se to ma vypinat..ne tady ale na jinym serveru..
TO 6480jojo : Jo, přesně v čem mu pomůže ta tvoje rada to jako vůbec nechápu poradil si mu uplně to samé co měl s jediným rozdílem a to tím aby zapl CaQ, si jako myslíš, že mu to CaQ zpraví?
MB Asus M3A32 MVP Deluxe Wifi / AP :: CPU AMD Athlon X2 5400+ Black Edition @ 3.2 GHz [ Cooled By Cooler Master Geminii S ] :: RAM A - Data Vitesta Extreme Edition 2x2 GB 800 MHz @ 4-4-4-12 / 1T :: GK Asus 8800 GTS 640 MB - Core 513 MHz / Shader 1188 MHz / Memory 1584 MHz :: HDD 2x Seagatte Barracuda 7200.10 320 GB / 16 MB Cache :: PSU Tagan EasyCon 430W @ Cable Manegement ...
To Woko_O : Napíšu ti jak to mám nastavené já ....
Takže v biosu jsem v nabídce ADVANCED >>> JUMPERFREE CONFIGURATION nastavil taktování z AUTO na MANUAL, tím se mi odemkly ty možnosti taktování, s FSB jsem nedělal nic, nechal jsem ho tak jak bylo, násobič jsem zvedl na 16x, CPU VOLTAGE jsem nastavil na 1.375V, DDR VOLTAGE na 2V. Časování pamětí jsem nastavil manuálně podle výrobce, u mě konkrétně 4-4-4-12/1 nebo 2T... Poté jsem nastavil jako první bootovací jednotku HDD a ostatní jsem zakázal ... s tímto nastavením mi PC jede naprosto stabilně.
MB Asus M3A32 MVP Deluxe Wifi / AP :: CPU AMD Athlon X2 5400+ Black Edition @ 3.2 GHz [ Cooled By Cooler Master Geminii S ] :: RAM A - Data Vitesta Extreme Edition 2x2 GB 800 MHz @ 4-4-4-12 / 1T :: GK Asus 8800 GTS 640 MB - Core 513 MHz / Shader 1188 MHz / Memory 1584 MHz :: HDD 2x Seagatte Barracuda 7200.10 320 GB / 16 MB Cache :: PSU Tagan EasyCon 430W @ Cable Manegement ...
Prispevek byl hodnotnej jako vetsina od uzivatele 6480jojo (tj. vhodnej na smazani). Naprosto me nejde na mozek, ze se tu problematika pretaktovani X2 Black Edition, ktera se da sepsat tak do dvou odstavcu, resi na 7 stran. Proste zvedas nasobic a kdyz to nejede, tak pridas napeti. Pokud to nejede porad, tak se hold musis vratit o stupen zpet. Nejakej mod by to tu mel masivne procistit, kdyby se nekdo chtel ridit pri pretaktovani timhle threadem, tak se asi osype, kazdej tu tvrdi neco jinyho a pulka toho sou nesmysly.
myslis ze sem to nedelal.?? nesedelo mi to na 16x tak sem to dal na 15x a taky to neslo..sam nevim v cem je chyba..nejak to jeste poresim..jinak to tady klidne promazte..jinak nevite proc se mi to pri nabihani sekne u toho Auto detecting USB Mass Storage Devices.? Jinak to casovani pameti necham tak jak je ne.??
To Baneshee : Hold každý v tomhle thredu asi není tak ostřílený borec jako jsi ty aby mu to hnedka šlo... já silně pochybuju, že si Woko_O ty problémy vymýšlí ... Pro někoho kdo to zná je to jednoduché, pro někoho kdo to nikdy nedělal zase tak ne, sám vidíš, že má nastavené to co si mu radil i ty a pořád mu to nejde.
Dragonov ked sme sa tu zacali bavit o CnQ a Woko_O s tym CnQ zacal nieco robit tak prvy krat mu to spadlo vtedy ked sa hral s tym CnQ tak prave preto nech to skusi zo zapatim CnQ
AMD Phenom II 940@4Ghz 1.5875V, ASUS M4A79 Deluxe, Ati Radeon 5870 4GB RAM CL4-4-4-11 800Mhz 1.8V, Corsair TX750W, Case Thermaltake ARMOR PLUS, HDD WDC 6400AAKS, Win 7 64-bit, Water cooled..
Tak sem skusil vsechno...i se zapnutym CaQ i to co psal Dragunov..kdyz sem dal nasobic na 16x a napeti na 1,375,u RAM sem dal 2.000V.. tak to nikde nenapsalo zadnou chybu nebo tak ale nenabeh system...proste jen Loadoval a pak cerno...skusil sem teda na 15x s napetim 1,350V a u RAM 1,900V..zadna chyba..zase loadoval system a pak cerno..dal sem teda zase load deafult setting..zadna chyba na zacatku nebo neco podobnyho ale system mel problemy..nenabihal,jen vzdycky loading a pak cerno..az asi na patej pokus to nabehlo...napada me teda uz jen jedina moznost..a to nastavit ten procesor na 16x s napetim 1,375V,RAM dat na 2.000V a s timhle nastavenim reinstalovat windows...protoze tohle prece neni mozny...bud je spatnej procesor,nebo RAMky..a nebo proste na ho*no deska..co myslite.?? vyslo by to s tim reinstalem.?? nebo se proste mam vykaslat na taktovani a smirit se s tim jak to je.?
jo mam Sata disk..ten disk je pripojenej nejakym kablikem na desku a druhym je spojenej s mechanikou...v cem mi to pomuze.?? myslis ze disk mi dela to ze mi to po nataktovani nebezi tak jak ma.??
No po přetaktování systému dochází i k jakémusi přetaktování SATA portu a některé disky pak mají problémy, mi to tak dělalo na starém PC a porty 3 a 4 na základní desce jsou na taktování nejméně náchylné.
Ten tenký kablík co vede do desky zkus přepojit do jiného konekteru jsou i popsané nebo to najdeš v manualu budeš to mít číslované asi jako sata 1,3 a 2,4. A ten kabel kterým je disk propojený s mechanikou bude asi napájecí kabel od zdroje takže máš i sata mechaniku, že? Mechaniku můžeš nechat tam kde je jen zkus přepojit ten kablík co vede do desky do jiného portu.
ok..je to takovej cervenej plochej kablik..vede na desku kde sou dva cerveny porty a dva cerny porty..kdyz sem to tenkrat dal do toho cernyho tak to neslo..asi to pude jen v tech cervenejch.. takze mam prehodit a pak nataktovat nebo nataktovat a pak prehodit.??
Woko_O píše:ok..je to takovej cervenej plochej kablik..vede na desku kde sou dva cerveny porty a dva cerny porty..kdyz sem to tenkrat dal do toho cernyho tak to neslo..asi to pude jen v tech cervenejch.. takze mam prehodit a pak nataktovat nebo nataktovat a pak prehodit.??
sa budes tolko hrat s tymi sata portami ze sa ti nenabootuje pc
V jaké pořadí to uděláš je jedno, ale to s tím bootováním je divné, protože když ti přejede POST a pak ti nenajede systém, ale zároveň ti to nevyhodí žádnou chybu je to divné. Mi to dělalo na starém PC skoro to samé a pomohla změna SATA portu, těžko říct čím je to u tebe takhle na dálku se to blbě řeší.