S.T.A.L.K.E.R.: Call of Pripyat

Problémy, zážitky, rady či pořádání LAN party

Moderátor: Baneshee

Odpovědět
HEAD
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Re: S.T.A.L.K.E.R.: Call of Pripyat

Příspěvek od HEAD »

No jak je videt, tak tomu nerozumis ani ty :-D .
Ty proste nedokazes pochopit, ze ta hra je hodne narocna na grafiku, kdyz se zapne DX11 + 4xAA + tesalace a vsechny ty blbosti v menu se daj na max?Pripocitej k tomu rozliseni 1920x1080 a 5850 je v hajzlu.
EDIT pro nechapave screenshoty z nastaveni a ze hry
ObrázekObrázekObrázekObrázekObrázek
ObrázekObrázekObrázekObrázek
Poc oc na 1000/5000 se vykon zvedne asi o 35%, ale stejne to neni idealni. :wink:
kotas
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od kotas »

GIGABYTE B450M DS3H, AMD Ryzen 7 2700 (8C/16T), 32GB RAM DDR4 (@2933 CL14-14-14-34), Sapphire Pulse RX 5700 XT 8GB/256 bit GDDR6, SSDs CRUCIAL MX500, LCD 32" IIYAMA IPS 2560x1440, HP OMEN 1100 mechanical keyboard, Logitech G402 mouse, Windows 11PRO
Fenous
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Fenous »

Zkousel jsi jak to funguje s HBAO a s HDAO? Co jsem vygooglil, tak to HDAO je narocnejsi a jenom omylem je na predposlednim miste v menu, ale to jsou jenom domnenky lidi z for, oficialne jsem se nic nedozvedel, mam taky 5850 a nejdou mi nektery posuvniky az nadoraz doprava, zustanou v predposledni poloze, nevim cim to je, ty je mas vsechny az vpravo.
Weightlifter
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Weightlifter »

No jak říkám ta grafika je na svoje nároky hodně slabá
Still.Lord
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Still.Lord »

JO, taky si myslím, vypadá to hnusněji než původní Stalkeři..Ani DX11 to bnezachrání, když s ním nebylo počítáno od začátku..
HEAD
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od HEAD »

Grafika je nekolikanasobne horsi jak puvodni stalker s LURK modem.A ten mi beha 100+fps :roll:
kotas
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od kotas »

HEAD píše:Grafika je nekolikanasobne horsi jak puvodni stalker s LURK modem...
Pravda, pravda :sad: :( ....
GIGABYTE B450M DS3H, AMD Ryzen 7 2700 (8C/16T), 32GB RAM DDR4 (@2933 CL14-14-14-34), Sapphire Pulse RX 5700 XT 8GB/256 bit GDDR6, SSDs CRUCIAL MX500, LCD 32" IIYAMA IPS 2560x1440, HP OMEN 1100 mechanical keyboard, Logitech G402 mouse, Windows 11PRO
jayjayos
Nováček
Nováček

Příspěvek od jayjayos »

Přijde mi, že se soustředili víc na detaily, ne na vizuální stránku celýho prostředí. Tesselce je fajn, ale všimnete si jí na zdi, až když u zdi stojíte :D Když vylezete na stožár, dohlednost je ubohá, vykreslování vegetace se neposunulo, a tim, že zvětšili oblasti zóny, je krátký vykreslování ještě víc do očí bijící...
Biosta TPower I45 Core 2 Quad Q9550@3.7Ghz 1.35V 6GB A-DATA EE@1044Mhz 5-5-5-15 2T 2.16V 2xHD5870@950/5200 CrossfireX 2x Samsung Spinpoint F1 640GB RAID_0 + Externí 160GB Seasonic X-750 750W Win 7 64bit
Pitbulls
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pitbulls »

Čus lidi,víte jak je ta první mise že si máte promluvit z nějakýma stalkerama ?No tak sem šel k tý čističce a ty se semnou nechtěli bavit :D nevíte ještě o nějakých?
"Snaž se a dokážeš to!" Ing.Pitbulls
Moje pc zde
MB:Asus Maximu​s III Extreme ​- Intel P55,CPU:Intel Core i5​-670,RAM:Corsair DIMM 8192MB DDR III 1600MHz XMS3 DHX ,GPU:PowerColor HD5970 2GB GDDD5, PCI-E,Zdroj:Enermax MODU87+ 600W,Disk:WD Caviar Black - 2TB.
Pitbulls
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pitbulls »

Už OK.
"Snaž se a dokážeš to!" Ing.Pitbulls
Moje pc zde
MB:Asus Maximu​s III Extreme ​- Intel P55,CPU:Intel Core i5​-670,RAM:Corsair DIMM 8192MB DDR III 1600MHz XMS3 DHX ,GPU:PowerColor HD5970 2GB GDDD5, PCI-E,Zdroj:Enermax MODU87+ 600W,Disk:WD Caviar Black - 2TB.
BudyCZ
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od BudyCZ »

Fenous píše:Zkousel jsi jak to funguje s HBAO a s HDAO? Co jsem vygooglil, tak to HDAO je narocnejsi a jenom omylem je na predposlednim miste v menu, ale to jsou jenom domnenky lidi z for, oficialne jsem se nic nedozvedel, mam taky 5850 a nejdou mi nektery posuvniky az nadoraz doprava, zustanou v predposledni poloze, nevim cim to je, ty je mas vsechny az vpravo.
Protože ti to nejede po DX11 musíš si stáhout patch. Případně máš blbou pirátskou verzi. :-D (což byl u mě problém s nákupem origa vše valí tak jak má :) )
Mobo: ASUS B550-EXTREME / CPU: AMD Ryzen™ 9 5900X @ DEFAULT / Cooling: AMD Wraith Prism RGB LED / RAM: G.SKILL 32GB 3600MHz CL17 (2x16GB) / GPU: PowerColor RX 6800XT 16GB @ DEFAULT / HDDs :2x2TB SAMSUNG 980PRO, 2x2TB SAMSUNG SSD = 8TB SSD / PSU:Corsair HX1000i 1000W / CASE: Phanteks Enthoo Evolv X Tempered Glass stříbrná / Panel: 43" ASUS ROG Strix XG438QR 4K UHD HDR
Fenous
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Fenous »

DX11 mi normalne jde, mam samozrejme origo od Cenegy, takze opatchovanou. Proste mi akorat nejaky ty posuvniky nejdou nadoraz doprava.
Konkretne jsou to Detaily objektu a Dosah osvetleni.
Gladiator
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Gladiator »

karicz píše:Tri pratele,ti dva jsou v jeskyni u toho horiciho baraku.
Aha, a můžeš to pls přiblížit? V jaký lokaci ten hořící barák přesně je ?
C2D E6600 2.4GHZ(3,5GHZ), Gigabyte P965 DS4(rev1.0), 2x2GB ram(Geil), GIGABYTE HD 6850 Ultra Durable OC 1GB , WD 400GB+Samsung 1TB, Samsung Syncmaster (24'), Xilence SPS-XP600.(135)R3 600W, skříň Thermaltake Swing, Wokna 7 64bit
MichiGen
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MichiGen »

Hoci som este ziadneho STALKERa poriadne nehral, chystam sa na nich, pripadne zhanam rozne kvalitne mody, neviem ci tu tento bol, ale screenshoty s nim vyzeraju bozsky.

http://atmosfear.crommcruac.com/call-of ... nshots.php
CPU: C2D E4500 2,2GHz@3,2GHz 1,352V real (Scythe Ninja Plus+ Noctua NF-P12-1300) MB:Asus P5K,bios ver 1005 RAM: Corsair 2x2GB Twin2X C5DHX 960MHz CL5-5-5-15 2T, 2,1V VGA:Palit GTX 260 OC 663/1152/2304MHz HDD:Seagate SATA II 320GB DVD-ROM:Plextor PX750A LCD Monitor:LG L226WTQ-PF 22" Black Zdroj:Corsair 520W HXEU Case: Rebel 9 Economy + 2xNoctua NF-S12-800 Gamepad: Logitech cordless Rumblepad 2 || 92% of teens have moved onto rap. If you are part of the 8% that still listen to real music, copy and paste this into your signature ||
winter.ondra
Žlutá karta Bazar
Žlutá karta Bazar

Příspěvek od winter.ondra »

Osobne ti doporucuju zahrat si Stalkera nejprve bez modu, protoze hratelnost se dost zmeni. ZKusil jsem par modu (Datastor modpack, Complete 2009) a popravde nevydrzel jsem to s tim dlouho hrat. Ale to si musis zjistit sam co ti vyhovuje ;-)
Tenhle mod upravuje jen grafiku, takze pokud mi to comp solidne rozjede beru vsema deseti :)

P.S. Fakt ti zavidim, ze jsi je jeste nehral :-D
Ladis1
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Ladis1 »

Michigen
Já bych to hrál alespoň napoprvé taky bez modu. Možná nějaký modík na změnu 1,2 věci, ale modpacky mění v té hře strašnou spoustu věcí a už je to úplně jiná hra. 1 díl jsem hrál bez modu, 2 s Datastor modpackem, 3 zase bez modu a nestěžoval jsem si :) . Určitě ale některé mody stojí za vyzkoušení, když už si s něma dá někdo tolik práce 8)
MichiGen
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MichiGen »

Diky za rady, tento atmosfear mod upravuje hlavne oblohu, a dohladnost, mne sa to s vacsou dohladnostou paci viac, ale chcelo by to uz lepsiu grafaren, s tym modom mi fps klesli o polovicu ak nie viac. Do Shadow of Chernobyl a Clear Sky ked tak pohladam len nejake male mody ktore moc neovlivnia hratelnost, je asi pravda ze najlepsie je to prejst najskor bez modov.
CPU: C2D E4500 2,2GHz@3,2GHz 1,352V real (Scythe Ninja Plus+ Noctua NF-P12-1300) MB:Asus P5K,bios ver 1005 RAM: Corsair 2x2GB Twin2X C5DHX 960MHz CL5-5-5-15 2T, 2,1V VGA:Palit GTX 260 OC 663/1152/2304MHz HDD:Seagate SATA II 320GB DVD-ROM:Plextor PX750A LCD Monitor:LG L226WTQ-PF 22" Black Zdroj:Corsair 520W HXEU Case: Rebel 9 Economy + 2xNoctua NF-S12-800 Gamepad: Logitech cordless Rumblepad 2 || 92% of teens have moved onto rap. If you are part of the 8% that still listen to real music, copy and paste this into your signature ||
gmn
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od gmn »

Já osobně nechápu, jak někdo může hru nejdřív namodovat a pak ji dohranou hodnotit :)
Pepa1
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

S.T.A.L.K.E.R.: Call of Pripyat - dotaz

Příspěvek od Pepa1 »

Hra se mi líbí, dohrál jsem již 2x, a chtěl jsem se zeptat:

1) Dá se nějak upravit vykreslování vegetace (větší dohlednost)? Mám to sice v nastavení posuvníkem na max. ale stejně je to dost ošklivé jak postupně naskakuje tráva.

2) Je možné nastavit podporu pro čtyřjádro? Zkoušel jsem sledovat při hraní zatíženost jader a bylo vytíženo pouze jedno na max a pak trochu druhé. Ostatní dvě se "flákali". Našel jsem utilitku: Affinity Fix Quad Core 0.1 Download, Stalker Clear Sky
http://stalker.filefront.com/file/Affin ... Core;94271 ale je to jen asi na clear sky.

3) Po spuštění hry do menu se ozývá "pískání. Při hraní je vše v pořádku. Je to jen v menu. Zjistil jsem , že to asi dělá grafika a jen v režimu dx10. Když se dá dx9 tak nic v menu nepíská. Bohužel nemohu zkusit dx11 jelikož to moje grafika neumí. Je fakt, že při hře je klid, ale i tak to v menu ruší. Dočet jsem se, že by to mohl dělat zapnutý Vsync, ale odzkoušel jsem to při zapnutém i vypnutém a stále stejné.

PC:q9505@3,4Ghz, gtx285@402/1584/2700, Win7
Naposledy upravil(a) Pepa1 dne pát 12. úno 2010, 10:24, celkem upraveno 2 x.
Pepa1
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Pepa1 »

Fenous píše:Zkousel jsi jak to funguje s HBAO a s HDAO? Co jsem vygooglil, tak to HDAO je narocnejsi a jenom omylem je na predposlednim miste v menu, ale to jsou jenom domnenky lidi z for, oficialne jsem se nic nedozvedel, mam taky 5850 a nejdou mi nektery posuvniky az nadoraz doprava, zustanou v predposledni poloze, nevim cim to je, ty je mas vsechny az vpravo.
taky mi nešli všchny posuvníky až doprava, asi nějaký bug, tak jsem si pomohl od kamaráda - souborem user.ltx (měl vše na max) a už to mám až do konce.

HBAO@HDAO pár informací:
Got no clue what or which is better HBAO, Default or HDAO??
HBAO gives much better performance than default, and HDAO is a waste of resources. For me default with medium setting performs about like HBAO with high setting, however HBAO with high looks better to me. viz. http://www.nvnews.net/vbulletin/showthr ... ?p=2179727
Naposledy upravil(a) Pepa1 dne pát 12. úno 2010, 10:28, celkem upraveno 1 x.
Odpovědět

Zpět na „Hry a zábava“