PROJEKTORY

Stolní i přenosné projektory - rady a zkušenosti, včetně výběru.

Moderátor: maXXmilian

Odpovědět
Stratos
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Re: PROJEKTORY

Příspěvek od Stratos »

kolem 15tisic neni spatny tento
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=70585
pro tvoje potreby si myslim dostacujici. Ma i clekem prijemnou vydrz lampy tj 5000 hodin coz je celkem nadstandart.
naar
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od naar »

cau cau vzhledem k tomu ze ted resim projektor a pripravu na nej tak sem si pocet a timto dik za informace ktery se blbe ziskavaj :)
a abych nebyl za skrta tak pridam taky info ktery se blbe shani a ktery tady padlo..da-lite 16/9 v elektrice. ma cernej horni pruh na max vysunutej dlouhej..40cm takze u cca 3metrovyho stropu ma platno spodek v 90cm. +- samozrejme se bavim o 240/130 ci jak je presnej rozmer .a jeste jednu vec na kterou nikdo nikde neupozornuje to platno smrdi jak bolava noha zezacatku nez vysmradne..

a jeste jednu vec bych chtel doplnit
http://content.epson.cz/EpsonDistanceCalculator/ tady je moznost "zapnout" lens a je videt krasne ze jeho sila je obrovska takze opravdu se da umistit projektor temer kamkoliv..(predpokladam teda ze jim to nekeca ) :)
R.I.P. Rest In Pain
Stratos
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stratos »

jj platno trosku smrdi je to napusteny nakou impregnaci nebo co ale neni to tak hrozny :). Jinak proto sem volil platno s 1:1 muzu si to vysunoout kam az chci a vyslo to levnejc. Nechapu proc sou t 16:9 drazsi kdyz je tam mene platna :)
Macropus
Nováček
Nováček

Příspěvek od Macropus »

Chtěl bych se zeptat jaký stropní držák k TW-3500.

Lze použít tento?
http://www.softcom.cz/produkt/drzak-pro ... ci-silver/
martil
Nováček
Nováček

Příspěvek od martil »

Macropus píše:Chtěl bych se zeptat jaký stropní držák k TW-3500.

Lze použít tento?
http://www.softcom.cz/produkt/drzak-pro ... ci-silver/
Já použil tento:
http://www.televiznistolky.com/drzaky-p ... 8-az-60-cm

A musim říct, že i když má projektor 7,5Kg, tak na nejmenší rozměr držáku (co nejvíc zataženej) je to i tak páka a "klinká" se to. Přemejšlim, že ho nějak ještě prošroubuju, holt je to páka no...

Ještě čekam na plátno a pak šoupnu nějaký foto i s držákem včetně "protažení" 10m ProfiGoldu husím krkem menším než průměr konektoru :)
Stratos
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stratos »

na to tvy protazeni sem zvedavej :), ja nastesti protahoval jenom u zdi pod kobercem + lista na zdi.
naar
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od naar »

hele stratos odkad tlacis slusny mkv ?
R.I.P. Rest In Pain
Stratos
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stratos »

cztorrent
naar
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od naar »

hh takze nic prelomovyho :)skoda :Dale dik za potvrzeni mejch zdroju :D
i kdyz ted sem teda presel z velky casti na x264-bb.com
R.I.P. Rest In Pain
martil
Nováček
Nováček

Příspěvek od martil »

Takže jsem nakonec objednal Kanadský plánto GrandView Fantasy 233x233.
S Da-Lite jsou problémy a měsíc na to nehodlam čekat.
Kvalita je srovnatelná, parametry plátna totožný (zisk, úhel, složení) GrandView má snad lepší hliníkový tubus.
Tak uvidíme.
Stratos
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stratos »

s Da-Lite je problem ze to dovazej z USA a nekdy se ceka dele :(. Ja na svuj tehdejsi High contrast mathe white cekal 3 mesice a bylo to opravdu nekonecny, bohuzel srovnatelne kvalitni platno skoro nikdo nedela a ceny sou zas vejs. Jinak s jakym konkretnim platnem mas problem sehnat? ja kdyz sem tedka kupoval mathe white 244x244 tak byl skoro vsude skladem v CZC sem cekal 2 dny.

edit: a jak koukam stale maji 2 dny dostupnost :)
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=52790
martil
Nováček
Nováček

Příspěvek od martil »

Já chci elektrický...... 180x240 Electric Master II. Ale už to neřešim....v ATC mi ho slibujou už druhym týdnem, tak sem to dnes zrušil a objednal Grandview. Dam report, jakmile namontuju a zprovoznim. Zatim mi vysí projektor a nemam kam promítat, nejhorší co se mohlo stát :D
naar
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od naar »

clovece nevim ja ted toho da-lite kupoval a mel sem ho druhej den.(pravda rikali ze posledni :)).
ale zase este nemam projektor :D taky mizerna varianta :lol:
btw jak si protah ten kabel ?:)
R.I.P. Rest In Pain
martil
Nováček
Nováček

Příspěvek od martil »

Chci to pak všechno sepsat najednou, dokud nemam komplet tak na to nemam náladu :)
Protáh jsem ho na hranici zničení kabelu za 3.500,- :D
Rozebral jsem kovový pouzdro na konci konektoru (plochym šroubovákem) a pak flexou s brusnym kotoučem ubrousil umělo hmotu konektoru až ke zlatýmu kovu a k samotnym žílám kabelu (zalitý v průhledný umělý hmotě). Dostal jsem tak minimální průřez kabelu o šířce pouze kovový části konektoru. Kabel jsem namazal vazelínou a protáhl v husim krku spolu s dalšími 2 koaxy (TV + Anténa) krkem o průměru 16mm (konektor má taky 16mm).
Zdá se to nemožný, ale po namazání vazelínou to šlo jak po másle bez vazelíny jsem to málem přetrh).
Obroušenej konektor jsem potom opatlal Patexem, přicvaknul kovový části, očistil vlhkym kapesníkem. Druhý den tvrdý jak kámen a skoro ani známka po "devastaci"
Spojení šlape ok bez problémů, nemusel jsem stříhat, ani letovat (i když jsem si 2 letovací HDMI pro jistotu objednal) :D

Každopádně z toho plyne závěr pro všechny, kteří toto na netu řešili (a vyřešili stříháním nebo letováním).
=> Nejužší husí krk co se používá ve stavbě na zadělání do zdi je právě 16mm, konektor HDMI je taky 16mm, takže pokud se plast kolem něj opatrně obrousí, jde kabel bez problémů protáhnout (mě to šlo ještě s dalšíma dvě koaxama). Takže nestříhejte, neletujte, nejdřív zkuste obrousit a pořádně namazat :D
Stratos
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stratos »

aha ty chces elektricky platno tak to jo ty se moc neprodavaj tj se delaj primo na obednavku tj neco podobneho co ja tenkrat s tim high contrast mathe white ktere se taky prodavalo minimalne. Tj podle me bys cekal tak 2-3 tydny prinejhorsim mesic. ale tak dej pak vedet jaky to platno je :). Jinaks tim protahnutim tim husim krkem sem vedel ze si nak poradis :wink:

Jinak zrovna pisu rozsahly clanekcek o TW5000 + jako perlicka srovnani s jeho predchudcem TW2000. SNad se to bude libyt a kdyz to vyjde bude to i v jednom dost znamem ceskem HW webu ale jaky to si necham jako prekvapeni :)
martil
Nováček
Nováček

Příspěvek od martil »

Tak právě dorazilo plátno, tak tak jsem ho narval do auta, tak snad se mi podaří dnes namontovat. Ještě k tomu budu muset vymyslet kabeláž - mám v obýváku husí krk se záslepkou pro spínače na plátno, tak natáhnu kabely k plátnu, nějak pospojim a budu spínat vypínačem na zdi, tak uvidíme :D

Jo jinak jsem se chtěl zeptat na kalibraci projektoru. Je možný si ho nějak zkalibrovat amatérsky sám? O žádný specializovaný firmě z okolí nevím...

Díkys.
Stratos
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stratos »

skus zavolat do firmy Komplex mozna ty kalibrace delaj. Jinak udelas naky fotky/video?
naar
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od naar »

za ty prachy k tomu neni dalkac ?
jinak chlapi jak moc nutna je kalibrace ?
R.I.P. Rest In Pain
Stratos
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stratos »

u kvalitnich projektoru moc nutna neni.
naar
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od naar »

ok tak to resit nebudu. jinak co ted koukam na epson 3500 byla nahrazena 3600 ktera papirove ma bejt trochu lepsi nevis k tomu neco kdyz mas zdroje ? chtel sem v patek objednat 3,5 a ted mi v tom zase udelali bordel :D
R.I.P. Rest In Pain
Odpovědět

Zpět na „Projektory“