Výběr antiviru - stolni PC

Problematika virů a antivirů, zabezpečení PC - firewall, spyware, atd.
Odpovědět
Shit
Odborník PCT
Odborník PCT

Re: Nejlepsi antivir

Příspěvek od Shit »

Jája píše:Avast je podle tebe teda lepší nebo horší než ta avira? Ta četnost aktualizací mě tak netrápí, protože mailů domů moc nestahuju.
Avira má lepší detekci, Avast zase scanuje poštu a síťový tok.
V tvém případě bych si volil Aviru.
zombux píše:zkoušels i aktuální novou betaverzi 2.0? prý se tam soustředili na zlepšení zatížení systému...
Ještě ne.
Jája píše:Já už dlouho používám AVG free, vím že to není žádnej zázrak, ale z pohodlnosti že se nemusí nikde registrovat a proto že to instaluji i lidem co maji u mě PC na opravu (lepší než žádnej antivir)
Tam bych preferoval Avasta - ta registrace je otázkou tří sekund a ačkoliv se AVG zlepšilo, tak víc věřím Avastu.
Naposledy upravil(a) Shit dne pon 23. srp 2010, 11:14, celkem upraveno 1 x.
Jája
Čestný člen
Čestný člen

Příspěvek od Jája »

to zombux: tak to sem rád že se budu moct těšit v každým připadě ze zlepšení :roll:

to Shit: díky zkusím teda tu Aviru

//edit: ještě dotaz - liší se nějak zásadně funkčnost a vlastnosti danejch antivirů v závislosti na OS? primárně jedu pořád ve win XP
Core i7 8700K , Asus Prime Z370-A, 2x8GB DDR4 3200 G.Skill TridentZ, GTX1060 6GB, Adata SX 8200 Pro 512GB, 120GB Intel SSD 320, 2x Crucial MX500 1TB, X-Fi Titanium, 22" LG W2252TQ, EK water blocks (CPU+GPU, DDC1+EKtop, NexXxos Pro III+II), Avance C001 Terminator, Seasonic Focus GX-650
Shit
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od Shit »

zombux píše:
Jája píše:Takže po jiným antiviru bych chtěl oproti stávajícímu AVG:
1. nižší zátěž systému
2. míň planejch alertů
tyhle podmínky splní úplně cokoliv :mrgreen:
Skoro cokoliv.
Třeba Comodo AV bod 1) splňuje, ale bod 2) je Achilovou patou Comoda AV.
Pokud posílám nové emailové syfly do online snanerů, tak mě docela mile překvapil z freewarů PCTools AV díky své detekci úplně nových mrch (často rychlejší než Avira, o AVG, MSE a Avastu ani nemluvím). Bohužel podle PCTools fóra má jiné nepříjemné mouchy.
Jája píše://edit: ještě dotaz - liší se nějak zásadně funkčnost a vlastnosti danejch antivirů v závislosti na OS? primárně jedu pořád ve win XP
Ne.
rousini
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od rousini »

I SpywareDoctor odsud je dobrý kousek softu. Navíc se dá snadno deaktivovat a spustit jako 2. AV pro kontrolu.
Avira je dle mého trošku nad Avastem, ale občas je paranoidnější než já. Asi před týdnem dával Bitdefender roční AV grátis. To už je OT, ale taky supr na domácí skenování.
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

jenže SpywareDoctor není antivir, ale antispyware...
ignorelist: kremrole a dezoláti
Delarge
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Delarge »

zombux píše:jenže SpywareDoctor není antivir, ale antispyware...

Já myslim, že existuje i verze s anti-virem. Ostatně v tom google packu je to taky napsáno.
Back to AMD: Ryzen 7 9800X3D + Noctua NH-U12A CB -- MSI MAG B850 Tomahawk Max WiFi -- Gainward Phantom RTX 4080 -- Kingston FURY Beast 2x32GB DDR5 6000MT/s CL30 -- Seagate FireCuda 530 2TB + WD Black SN850 2TB + Samsung 990 PRO 4TB -- Corsair RM750x -- Fractal Design Torrent -- USB DAC EarMen Eagle -- PreSonus Eris 3.5 BT -- Fractal Design Scape -- Samsung Odyssey OLED G8 -- Razer BlackWidow V3 Pro + Razer DeathAdder V2 Pro + Xbox Wireless Controller -- Windows 11 Home 25H2
Shit
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od Shit »

Existuje to => http://www.pctools.com/spyware-doctor-antivirus/, ale ten AV má docela dost mušek (ne snad v detekci, ale "zlobením" v systému).
rousini
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od rousini »

Asi je to individuální, doma na pár PC funguje OK, jak jsem psal výše, jinak bych ani nepřispíval. Ale nikomu ten "antispyware" nenutím.
Duster
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Duster »

Najviac sa mi momentalne osvedcuje Kaspersky PURE... nespomaluje pc, je stabilny a ma dobru obranu sameho seba pred vyrusmi. pred tym som vyskusal Comodo Internet Security premium (free), ktore mi po dvoch dnoch na zavirenom pc spadlo a postupne dovolilo vyrusom ovladnut pc tym, ze mi zacaly padat sluzby az bolo nakoniec pc neovladatelne.
Co sa tyka firewallu nema podla mna comodo konkurenciu ale free antivir je slaby a uz po pol hodine od nainstalovania bola sluzba antiviru v pc ukoncena bez moznosti jej obnovenia. moj druhy pokus bol nainstalovat do pc kaspersky pure, s ktorym zatial problem nemam a ma notebook dokonale pod kontrolou a nedovoli si nechat vypnut ziadnu sluzbu,,, netusim co to mam v pc za malware ale jediny bic na neho je zatial kaspersky pure.

nech to niekto prosim neberie ako reklamu ale skor test v realne zavirenom a neaktualizovanom pc, nie tie umele testy "akoze zavirenych pc" ktore sponzoruje eset.
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

jenže soudit antivir podle toho jak se chová v zavirovaném systému je nesmysl. antivir by správně neměl žádnou nákazu vůbec propustit, natož se nechat vypnout. jestli máš v systému malware, prvně ho odstraň
Duster
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Duster »

tvoje slova sa potvrdili... po cca dvoch tyzdnoch sa pc rapidne spomalilo, kis pure som musel odinstalovat a pomohlo, prehnal som cez comp comodo reg. cleaner a momentalne to skusam s microsoft security essentials a comodo firewall s max nastavenim aj zapnutym blokovanim neznamych poziadaviek, ked je aplikacia vypnuta... snad ten bordel dostanem s compu von inak to cele natvrdo sformatujem. comodo cloud scanner mi nasiel 2365 chyb v pc len skoda ze live pc suport je trial a podpora iba v anglictine. skoda!
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

boha jeho, převzal jsem správcování ve firmě kde je z finančních důvodů AVG. ani ve verzi 2011 ten bazmek není žádný zázrak, aspoň že je ve výchozím nastavení vypnuté naplánované testování, aktualizace jsou nastavené na 4hod. interval. příšernost typu LinkScanner nechutně zpomaluje práci s webem, hlavně tady na PCT způsobuje šnečí rychlost načítání např. formuláře s postováním odpovědi (teď nemyslím quick reply ale plnohodnotný formulář s barevnou mozaikou napravo, která LinkScanneru očividně dává hodně zabrat). ach jo... :(
jan.svoboda
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od jan.svoboda »

Tak to hodně štěstí, protože mě stačila i verze 2011 AVG na virtuálce... Občas přemýšlím, jestli se AVG dá považovat za antivir...
Zde na foru již nejsem aktivní, vyskytuji se na Google+ (http://gplus.to/JanSvoboda), kde aktivně píšu nejen o IT.
Thellwin
Administrátor
Administrátor

Příspěvek od Thellwin »

Já jsem po dlouhé době přešel na PC i NB na Aviru, kdysi jsem jí zkoušel, ale nějak blbly aktualizace, tak jsem to zase vyhodil, Teď už je to ok, ale jak tu psal Shit, o nastavení aktualizací po 2 hodinách, tak mě Avira nedovolí menší interval, než je 1 den.
Goldnoob team proud member!
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

jan.svoboda píše:Tak to hodně štěstí, protože mě stačila i verze 2011 AVG na virtuálce... Občas přemýšlím, jestli se AVG dá považovat za antivir...
jo, a lidi tu brečí jak mají pomalý počítače, přitom nějaké dvoujádro s 1GB paměti a Windows XP musí lítat jak z praku. AVG je prostě šílenost. jenže tady se to těžko změní, vzhledem k tomu že něco na způsob NOD32 je výrazně dražší, a pro nasazení MS Security Essentials zas nejsme dost "malá firma". tak jako tak, ať si to vedení rozhodne samo, já si nad tím myju ruce :roll:
killerek
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od killerek »

Ja si pamatuju jeste stare AVG a to se na PC pri nem dalo delat a naplanovany sken sel prerusit. Pak ta firma presla na McAffee a ten byl teprve zrout vykonu. Pustil se denni sken kolem obeda a mohl si jit na hodinu na obed, protoze preklinuti mezi Outlookem a Excelem zabralo klidne 3 minuty. Pak zavedli fajnove politiky a kolegove z konfigurace, kdyz uz jsem tam nebyl, presli vsichni na pracovnich stanicich na linux :-)
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

jo, McAffee to je taky žrout výkonu.
jan.svoboda
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od jan.svoboda »

zombux píše:AVG je prostě šílenost.
Tak tak... :wink:
Já si nedovedu představit, že bych tento balast nasadil na stolní PC / školní NB, natož do firmy :-D Ale je fakt, že licence bude určitě levnější a výhodnější pro firmu, než ESS / EAV... Ale pro "pomlouvání" AVG bychom museli založit nový thread, protože to je na dlouho :-D Jinak např. s Avirou sice moc zkušeností nemám (z oblasti detekce), ale každopádně mi tak nebrzdila virtuálku...
Zde na foru již nejsem aktivní, vyskytuji se na Google+ (http://gplus.to/JanSvoboda), kde aktivně píšu nejen o IT.
S.h.I.t.
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od S.h.I.t. »

AVG je akciovka, cílem jsou zisky. Aktuálně se to docela dobře (a to i celosvětově) prodává, relativně to funguje. faktem je, že novější verze mají trochu lepší scany počítače, jsou o něco rychlejší, ale ten balast - Web shield, LinkScanner nebo nedej bože PC Analyzer v poslední verzi... to je dílo boží.
Některé věci zas fungují celkem dobře... třeba AVG pro Email server není nijak problémová věc a opravdu to jde používat bez problémů.
Jája
Čestný člen
Čestný člen

Příspěvek od Jája »

U AVG hlavně neinstalovat ten jejich security toolbar (asi je pod tím i link scanner) brzdí to prohlížeč úplně neskutečně.
Core i7 8700K , Asus Prime Z370-A, 2x8GB DDR4 3200 G.Skill TridentZ, GTX1060 6GB, Adata SX 8200 Pro 512GB, 120GB Intel SSD 320, 2x Crucial MX500 1TB, X-Fi Titanium, 22" LG W2252TQ, EK water blocks (CPU+GPU, DDC1+EKtop, NexXxos Pro III+II), Avance C001 Terminator, Seasonic Focus GX-650
Odpovědět

Zpět na „Viry, antiviry a bezpečnost“