Já tady nikono ke koupi něčeho jiného nepřesvědčuji, já jen říkám, že BD je shit (a to tak že je) ať si jej nekupujou, alternativu si můžou najít sami. Protože kdyby se to tu nechalo tak to tu fakt za chvíli bude vypadat extra pozitivně, pochybuji že ty či kdokoliv jiný z tábora AMD půjde a narve sem třeba ty patetické herní výsledky. Jenomže já jsem ten kdo pak bude muset řešit ty kompy které dle zákazníků "neběhají jak mají", vždyť tam mám 8 jader! Mělo to bejt super výkonné. Atd. Navíc ještě není úplně známa kompatibilita se širším spektrem pamětí, atd. Nenfuguje to korektně na 95% desek!!! 95% desek ani s posledními biosy nerozchodí BD korektně. Špatné detekce vcore, podtaktovávání, throtling, atd. To tu třeba vůbec nezaznělo.flanker píše:DOC_ZENITH píše:To se nestane, protože pokud ano, tak tu pár lidí za chvíli zaplní tenhle thread benchmarky kde BD nepropadá, pak to začne vypadat jako by to byl OK CPU s dobrym poměrem cena/výkon a někdo na to těžce doplatí když to pak koupí. Pokud si myslíš že naše argumenty jsou mimo, řekni proč, nebo jdi do Intel sekce a přesvěc lidi tam že SB suxx ať si kupujou Buldozery....
já se jen domnívám, abych se zde zastal maltry, že toto téma je téma daného procesoru a lámat někoho do jiného CPU sem absolutně nepatří, ani já to nikde nedělám,abych v Intel sekci někoho přesvědčoval do FX nebo Thubana a nebo do SB. Prostě pouze zajímavosti daného procesoru, výkony, rady s OC apod. POkud píši zde, SB mě tu prostě vůbec nezajímá, pokud píšu v SB vlákně, FX mě tam vůbec nezajímá.
AMD FX-81xx, 61xx, 41xx - recenze, zkušenosti, dotazy
Moderátoři: flanker, Eddward, Baneshee
- DOC_ZENITH
- Středně pokročilý

Re: AMD FX-81xx, 61xx, 41xx - recenze, zkušenosti, dotazy
- del42sa
- Pokročilý

myslím , že to moc dramatizuješ DOCu, ano FX není herní procesor, ale že by byl úplně useless pro všechno ? To zase buď aspoň trochu objektivní....
"The more you buy, the more you save" AI everywhere - Nvidia CEO at Computex 2023 https://www.youtube.com/watch?v=FhlE3m1trM4
Vega Primitive Shader combines the functions of vertex and geometry shader and with the right knowledge you can discard game based primitives at an incredible rate" https://pcper.com/2017/01/amd-vega-gpu- ... tecture/2/
MSI MPG GUNGNIR 110R White | CPU AMD Ryzen 7 9700X Granite Ridge | DeepCool AK500 White | GPU Sapphire Pure RX 9070 XT 16GB plus UV | MB MSI MAG X670E GAMING PLUS WIFI | 32GB DDR5 A-DATA XPG LANCER RGB Dual KIT 7200 MHz | system HDD SSD M.2 Kingston FURY Renegade NVMe 1TB | Seagate Baracuda HDD 1TB SATA III | data HDD WD RED 1TB SATA III | Quad HD VA monitor 27" MSI Optix G27CQ4 Free Sync 165 Hz 10bit HDR | Soud Blaster Audigy Fx | PSU MSI MAG A850GL 850 W 80 PLUS Gold PCIe 5 II | Win 10-64 bit Pro
Vega Primitive Shader combines the functions of vertex and geometry shader and with the right knowledge you can discard game based primitives at an incredible rate" https://pcper.com/2017/01/amd-vega-gpu- ... tecture/2/
MSI MPG GUNGNIR 110R White | CPU AMD Ryzen 7 9700X Granite Ridge | DeepCool AK500 White | GPU Sapphire Pure RX 9070 XT 16GB plus UV | MB MSI MAG X670E GAMING PLUS WIFI | 32GB DDR5 A-DATA XPG LANCER RGB Dual KIT 7200 MHz | system HDD SSD M.2 Kingston FURY Renegade NVMe 1TB | Seagate Baracuda HDD 1TB SATA III | data HDD WD RED 1TB SATA III | Quad HD VA monitor 27" MSI Optix G27CQ4 Free Sync 165 Hz 10bit HDR | Soud Blaster Audigy Fx | PSU MSI MAG A850GL 850 W 80 PLUS Gold PCIe 5 II | Win 10-64 bit Pro
- DOC_ZENITH
- Středně pokročilý

Objektivní pohled je že nepřináší na trh nic pozitivního. Výkon jaký má on tu byl už dávno před ním a to smenším odběrem, nemá ani dobrej poměr cena/výkon. Tak co po mě chceš abych říkal? Je to lower mainstream procesor co na mainstream boardech nefunguje. Takovejch retardů co si koupěj předraženou desku pro AM3+, buldozera, super chaldič, přetaktujou to že to bude brát 400W v loadu a pak to možná dorovná ( v hrách ne ) Sandybrdige tam kde se dá vytaktovat s boxem a jeho load se téměř nezvedne? Sorry ale racionální důvod není.
- del42sa
- Pokročilý

chci je abys byl aspoň trochu objektivní. Každý nehraje hry a tudíž mu může být herní výkon FX úplně u zadele. Chceš snad popřít, že jsou aplikace, kde se FX na SB 2600 dotahuje a nebo je na úrovni 2500 a to vše za nižší cenu celé platformy ? Jak říkám, na hry to opravdu není stavěný, dokonce i ten zabedněnej Stach to uznal a na hry dopručuje SB. Ale tvrdit, že je to nanic ve všem ? to přece nemyslíš vážně.... Už jsem ti to napsal jednou, připomíná mi to křižácký tažení proti BD a pokud tak odsuzuješ zaslepenost některých AMD uživatelů, tak bys ses měl aspoň pokusit nebýt sám stejně zaslepený.
"The more you buy, the more you save" AI everywhere - Nvidia CEO at Computex 2023 https://www.youtube.com/watch?v=FhlE3m1trM4
- DOC_ZENITH
- Středně pokročilý

Ne nechci, problém je, že cena SB platformy je momentálně menší. 2500K jde s prstem v nose na 4,6 - 4,8Ghz i s boardem za 2200kč (docela vybavenym) a chladičem za 500kč. BD potřebuje drahej board a drahý chlazení. Neviděl jsi moje posty tak tejden dozadu v původním threadu? BD mi ve většině boardů nefungoval, throtloval, podtaktovával se na 2800Mhz, default vcore bylo moc vysoké, atd. Takže cena platformy pokud chceš funkční paltformu je bohužel větší a těch situací kde má konkurenceschopnej výkon se dá spočítat na prstech jedné ruky, a to je konkurenceschopnej když pomineš cenu desk, pominbeš spotřebu a pomineš OC. Prostě suxx. Ano na Crosshair V Formula funguje, ale už na Sabertootu jsem měl problémy co se nepovedlo úplně vyřešit, a levnější desky - nedonutil jsem CPU aby se mi nepodtakovával.
- godlike
- Středně pokročilý

-
Hele Doc, jak se resi chciply CPU?Kdyz treba tady kolegovi kousek vzdu jeden zhebnul?To vy neresite ne?Posilate to nekam jinam?
Mac...
- DOC_ZENITH
- Středně pokročilý

To řeší AMD. Dostaneš novej kus. CPU jsou jak u AMD tak u Intelu vyráběny do zásob a prakticky vždy ti přijde CPU. Měli jsme tu někoho kdo měl ňákou rozšířenou záruku a měl socket 423 (první P4) a reklamoval jí... a do 14-ti dnů mu přišla přímo z Malaysie nová v originálním balení.....
Ale CPU obecně, alespoň doteď, vůbec nechcípaj. U Intelu pojde třeba po 10 to letech provozu 1 ze 100 u AMD tak 2-3 ze 100? Když se PC vysere, ani se obvykle nepředpokládá že by za tím mohlo bejt CPU.
Ale CPU obecně, alespoň doteď, vůbec nechcípaj. U Intelu pojde třeba po 10 to letech provozu 1 ze 100 u AMD tak 2-3 ze 100? Když se PC vysere, ani se obvykle nepředpokládá že by za tím mohlo bejt CPU.
- del42sa
- Pokročilý

DOCu: jistě že jsem tvé posty viděl a četl jsem je důkladně. Nicméně neřídím se jen podle výsledků které vyšly tobě. Nevím, proč zrovna ty jsi měl takovou smůlu, že ti nic nefungovalo pořádně, ale u jiných se to v takové míře nevyskytlo a jestli si myslíš, že Flankerovi to blblo stejně jako tobě a jen z loajality ke značce se to snažil ututlat a navenek působit, že BD je vlastně super procesor tak seš paranoidní. Ty jsi navíc zkoušel pouze osmijádro, pokud se pamatuji. Víš jak se budou chovat nižší modely ? Z jednoho testu děláš komplexní závěry, už ti to napsal i webwalker ve starém vlákně.A to že některé desky mají špatně odladěné biosy je známá věc a upozorňoval na to už i OBR.DOC_ZENITH píše:Ne nechci, problém je, že cena SB platformy je momentálně menší. 2500K jde s prstem v nose na 4,6 - 4,8Ghz i s boardem za 2200kč (docela vybavenym) a chladičem za 500kč. BD potřebuje drahej board a drahý chlazení. Neviděl jsi moje posty tak tejden dozadu v původním threadu? BD mi ve většině boardů nefungoval, throtloval, podtaktovával se na 2800Mhz, default vcore bylo moc vysoké, atd. Takže cena platformy pokud chceš funkční paltformu je bohužel větší a těch situací kde má konkurenceschopnej výkon se dá spočítat na prstech jedné ruky, a to je konkurenceschopnej když pomineš cenu desk, pominbeš spotřebu a pomineš OC. Prostě suxx. Ano na Crosshair V Formula funguje, ale už na Sabertootu jsem měl problémy co se nepovedlo úplně vyřešit, a levnější desky - nedonutil jsem CPU aby se mi nepodtakovával.
( Je pravda, že si to mělo AMD lépe ohlídat, ale to nic na věci nemění )
BD není herní procesor, ale taky to není kompletně fail, jak se ty snažíš pořád všechny přesvědčovat.
Maltra ti to taky napsal jasně, myslím, že si lidé sami dokážou udělat názor z recenzí na různých webech nezávisle na tom, co ty tady napíšeš nebo nenapíšeš. Tvoje názory jsou vítané a cenné, ale neměly by působit jako dogma, měly by být věcné a nezaujaté. Právě to poslední slovo je v tvém případě nejvíce aktuální
- StepanPepan
- Začátečník

-
Tak já osobně vnímám zaujatost jako nějaký názor nepodložený věcnými argumenty a fakty, ale jenom nějakými pocity. Pokud Doc odmítá Bulldozer na základě vlastních i cizích měření a zkušeností, není zaujatý. Odmítání není to samé jako zaujatost.del42sa píše:Tvoje názory jsou vítané a cenné, ale neměly by působit jako dogma, měly by být věcné a nezaujaté. Právě to poslední slovo je v tvém případě nejvíce aktuální
- godlike
- Středně pokročilý

-
Nojo ale co je to bejt nezaujatej?Proti Intelu je vsem horsi.A proti vlastnim starym CPU taky nezari ne?To jako lidi maji jasat, ze po x letech vyvoje porazi svy vlastni konkurenty o par procent a je mnohem drazsi?Ja kdybych dnes premyslel o upgradu, pockam na Piledriver.Beta tester bych nechtel bejt...
Mac...
- flanker
- Moderátor

- Kontaktovat uživatele:
nějak tak. Hráč jsem pouze příležitostný, zahraju si zajímavé tituly kampaně a na to vše mi doposud vždy sestava stačila (a to u grafik nemám žádný highend). POuze u SII jsem našel oblibu v multiplayeru a tu a tam zahraju. Proto víc vítám apliakční výkon. SPotřeba, zde mluvím pouze sám za sebe, mi je u CPU ukradená, do 500W za CPU pohoda (stokoruny za rok neřeším, to je jako řešit, kolik ušetřím za rohlíky za ýden a kolik by to dalo za rok).
Ale jak říká del, ten zbylý výkon rozhodně není tragický, ne ani skvělý, ale pořád si polepším vzhledem k 1100T o cca 20% v průměru.
Stepan: potom mě tedy nazveš zaujatým, poněvadž moje poznatky i zkušenosti mluví trochu jinak? Tedy že vidím FX v celkovém hodnocení jako šedý průměr?
godlike, ale....že by fake? Můžu se skutečně asi jako jediný pochlubit tím,že jsem četl opravdu všechny recenze a všímal si tetsovaných softwarů a různých nastavení? Ne, FX je v praktických testech poznatelně lepší než 1100T v průměru a leckde, jak vidíš, se dotahuje i na 2600k...

Ale jak říká del, ten zbylý výkon rozhodně není tragický, ne ani skvělý, ale pořád si polepším vzhledem k 1100T o cca 20% v průměru.
Stepan: potom mě tedy nazveš zaujatým, poněvadž moje poznatky i zkušenosti mluví trochu jinak? Tedy že vidím FX v celkovém hodnocení jako šedý průměr?
godlike, ale....že by fake? Můžu se skutečně asi jako jediný pochlubit tím,že jsem četl opravdu všechny recenze a všímal si tetsovaných softwarů a různých nastavení? Ne, FX je v praktických testech poznatelně lepší než 1100T v průměru a leckde, jak vidíš, se dotahuje i na 2600k...

ROG Power PC1:AMD Ryzen 7 5700X, Crosshair VII Hero, ROG Ryuo II 360, 512GB NVMe+500GB Samsung SSD, 2x 16GB GSkill TridentZ Neo RGB 3600 MHz, Dual RTX 2060,CM V750, Lian Li O11 Dynamic XL. PC2:AMD FX-8370, Silentium Fera, Asus 970 Pro Gaming/Aura, 240GB SSD HyperX 3K, R9-270X OC, 2x 4GB GSkill RipjawsX 2400 MHz, Corsair AX750, Bitfenix Pandora
- del42sa
- Pokročilý

zaujatý ve smyslu toho, že se dívá na FX jen z pohledu hráče a OCStepanPepan píše:Tak já osobně vnímám zaujatost jako nějaký názor nepodložený věcnými argumenty a fakty, ale jenom nějakými pocity. Pokud Doc odmítá Bulldozer na základě vlastních i cizích měření a zkušeností, není zaujatý. Odmítání není to samé jako zaujatost.del42sa píše:Tvoje názory jsou vítané a cenné, ale neměly by působit jako dogma, měly by být věcné a nezaujaté. Právě to poslední slovo je v tvém případě nejvíce aktuální
- godlike
- Středně pokročilý

-
Hm, zajimavy.Osobne bych si to rad porovnal.Kazdej web udela nakej jeden test a vyvozuji si z toho zavery..

Mac...
- StepanPepan
- Začátečník

-
Ano. Pokud nový procesor vyniká pouze v několika málo speciálních mnohavláknových úlohách využívajících speciální instrukce a v normálních situacích nepřekonává procesor předchozí generace, který má o dvě jádra míň a je taktovaný níž, není to "šedý průměr" ale totální propadák.flanker píše:Stepan: potom mě tedy nazveš zaujatým, poněvadž moje poznatky i zkušenosti mluví trochu jinak? Tedy že vidím FX v celkovém hodnocení jako šedý průměr?
Pro mě by to byl "šedý průměr", kdyby procesor v porovnání s x6 phenomem byl rychlejší 8/6*36/34 krát.
Vzpomínám si na zklamání, které jsem před několika měsíci cítil, když jsem na základě obrových výsledků došel k závěru, že je to jenom osmijádrový phenom. Ono je to ale ještě daleko horší...
- ArgCZ
- Začátečník

jen jeden člověk tu chtěl koupit BD a je tu flame na pár stran..... fakt vám to nepřijde trapný? Tohle je dle mě naprostý fanatismus, totiž kdyby vám to bylo tak strašně fuk jako tu hrajete, mávnete nad tím rukou a nezasíráte další vlákno 100x řečeným
Mimochodem docente ty osobně jsi tvrdil že jsi na low desce otestoval co jsi potřeboval a už se k tomu nehodláš vracet a teď tady popisuješ počty vyzkoušených desek a to včetně vyších modelů... to je trochu divný ne? Za tejden zjistíme, že jeden Dozer máš doma koupenej
Mimochodem docente ty osobně jsi tvrdil že jsi na low desce otestoval co jsi potřeboval a už se k tomu nehodláš vracet a teď tady popisuješ počty vyzkoušených desek a to včetně vyších modelů... to je trochu divný ne? Za tejden zjistíme, že jeden Dozer máš doma koupenej
PS5 Pro, LG OLED65BX, Samsung HW-Q700A + SWA-9500S = 5.1.4 Dolby Atmos, DTS:X
- DOC_ZENITH
- Středně pokročilý

Na flankerův popud jsem to pak zkusil ještě jednou s jinym CPU a jinou deskou, vše je v původním threadu.
- del42sa
- Pokročilý

StepanPepan píše: Ano. Pokud nový procesor vyniká pouze v několika málo speciálních mnohavláknových úlohách využívajících speciální instrukce a v normálních situacích nepřekonává procesor předchozí generace, který má o dvě jádra míň a je taktovaný níž, není to "šedý průměr" ale totální propadák.
srovnáváš jádra a ... jádra. Ano je to osm jader, ale ty jádra nejsou stejně silné jako např. jádra Phenomu II. To je stejné jako srovnávat šestiválec o objermu 2.0l l se šestiválcem 3.0l a argumentovat tím, že ten dvoulitr má přece taky šest válců...
I slepej vidí, že jedno jádro FX není srovnatelné s jedním jádrem K10. Je menší, má méně exekučních jednotek, používá menší L1 cache, tudíž je samo o sobě méně silné. Chyba návrhuje, že se ty vnitřní jednotky neuměj spojit v případě potřeby do jednoho silného jádra/threadu IMHO.
Celé je to o tom, že je to serverové CPU optimalizovaní pro paralelizované úlohy , které není ideální pro desktop jako univerzální procesor, protože dokáže ze svého návrhu profitovat jen v určitých situacích. To z něj ale nedělá propadák, jen se takové CPU zaměří na užší skupinu uživatelů nez procesory SB. Tak buďte prosím objektivní !
Naposledy upravil(a) del42sa dne pon 24. říj 2011, 13:59, celkem upraveno 2 x.
- flanker
- Moderátor

- Kontaktovat uživatele:
on je to totiž opravdu spíš quad procesor s 8 vlákny...To je to, že není až tak superefektivní. Ale hlav í kámen úrazu je v čistém singlu, takový ten pure, co dnes už běžně není, ale je přesto důležitý pro zbytek aplikací.
Co člověk, to názor. U mě je to holt průměr
.
godlike: ten Photoshop vycházel hodně jinak všude možně, většinou se vměstnal někde k 2500K. Ale as tak zlé to tam skutečně nebude a zde je jasný nárust. Všiml jsem si, že FX nesedí třeba převody hudby do jiných audio formátů vyjma asi dvou programů, daří se mu celkem v převodu videí s vysokými rozlišeními (pochopitelně is oftware, který pracuje slušně s vlákny) a neurazí ani render. Zlepšil se dokonce i obecně microsoft office a komprese/dekomprese. Z toho praktického je tam přínos slušný až na audio.Naopak teoretické testy co třeba dával Thuban dost slušně FXku moc nejdou. Na hry je to v průměru tak šul-nul.
Co člověk, to názor. U mě je to holt průměr
godlike: ten Photoshop vycházel hodně jinak všude možně, většinou se vměstnal někde k 2500K. Ale as tak zlé to tam skutečně nebude a zde je jasný nárust. Všiml jsem si, že FX nesedí třeba převody hudby do jiných audio formátů vyjma asi dvou programů, daří se mu celkem v převodu videí s vysokými rozlišeními (pochopitelně is oftware, který pracuje slušně s vlákny) a neurazí ani render. Zlepšil se dokonce i obecně microsoft office a komprese/dekomprese. Z toho praktického je tam přínos slušný až na audio.Naopak teoretické testy co třeba dával Thuban dost slušně FXku moc nejdou. Na hry je to v průměru tak šul-nul.
ROG Power PC1:AMD Ryzen 7 5700X, Crosshair VII Hero, ROG Ryuo II 360, 512GB NVMe+500GB Samsung SSD, 2x 16GB GSkill TridentZ Neo RGB 3600 MHz, Dual RTX 2060,CM V750, Lian Li O11 Dynamic XL. PC2:AMD FX-8370, Silentium Fera, Asus 970 Pro Gaming/Aura, 240GB SSD HyperX 3K, R9-270X OC, 2x 4GB GSkill RipjawsX 2400 MHz, Corsair AX750, Bitfenix Pandora
- godlike
- Středně pokročilý

-
Krasne receny.Jeden.ArgCZ píše:jen jeden člověk tu chtěl koupit BD a je tu flame na pár stran..... fakt vám to nepřijde trapný? Tohle je dle mě naprostý fanatismus, totiž kdyby vám to bylo tak strašně fuk jako tu hrajete, mávnete nad tím rukou a nezasíráte další vlákno 100x řečeným
Mac...
- StepanPepan
- Začátečník

-
V tom případě je nejslepější a nejblbější samotné AMD, které ten procesor bombasticky propagovalo jako první osmijádrový procesor pro desktopy na světě s brutálním výkonem! Dokonce byli tak blbí a sprostí, že lhali nebo aspoň klidně nechali lidi v omylu, že bude výkon na jádro vyšší, než u phenomů!del42sa píše:I slepej vidí, že jedno jádro FX není srovnatelné s jedním jádrem K10.
Tak šmarjá, proč ho uvedli pro desktopy?! V celé historii moderního průmyslu za 150 let se snad nenajde podobný případ uvedení nového výrobku, který by tak významně ztrácel proti předchozímu!del42sa píše:Celé je to o tom, že je to serverové CPU optimalizovaní pro paralelizované úlohy , které není ideální pro desktop jako univerzální procesor
Dělá! Dělá! Je to v desktopech totální katastrofa a šestijádra a čtyřjádra jsou doslova směšné produkty, a ten název Bulldozer tomu ještě nasadil korunu.del42sa píše: To z něj ale nedělá propadák, jen se takové CPU zaměří na užší skupinu uživatelů nez procesory SB.