MSI K7N2 DELTA2 (nF2 Ultra 400) - tipy, triky a zkusenosti

Pro procesory AMD Athlon, Athlon XP, Duron a Sempron.

Moderátor: Eddward

Odpovědět
mozkohryz
Nováček
Nováček

Re: problem

Příspěvek od mozkohryz »

mozkohryz píše:mam MSI K7N2 Delta2 FSR, zkousel jsem trochu pretaktit pameti a klasicky to vytuhlo, ale ted nemuzu ani resetovat bios ani nic. zkousel sem vytahnout kabel ze zdroje, pak resetovat bios a nic. proste to nemuzu rozjet. HELP!

nedostanu se proste do biosu, vetracky se tocej , vsechno se normalne zahriva ale na monitoru tma.. :(

tak uz nic, uz to jede, muselo to bejt vypnuty cca 12 hodin a pak uz ten bios sel vyresetovat. asi se tam drzelo napeti tak dlouho (coz nechapu).
-martin--
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Re: problem

Příspěvek od -martin-- »

mozkohryz píše:
mozkohryz píše:mam MSI K7N2 Delta2 FSR, zkousel jsem trochu pretaktit pameti a klasicky to vytuhlo, ale ted nemuzu ani resetovat bios ani nic. zkousel sem vytahnout kabel ze zdroje, pak resetovat bios a nic. proste to nemuzu rozjet. HELP!

nedostanu se proste do biosu, vetracky se tocej , vsechno se normalne zahriva ale na monitoru tma.. :(

tak uz nic, uz to jede, muselo to bejt vypnuty cca 12 hodin a pak uz ten bios sel vyresetovat. asi se tam drzelo napeti tak dlouho (coz nechapu).
tak si mel vyloupnou baterku :)
aramis
Nováček
Nováček

Příspěvek od aramis »

Mám dotaz ohledně této desky Msi K7n2 Delta 2 Lsr
Pořídil jsem si Seagate Sata2 a je zvláštní že pří startu počítače mi to najde vše jak vypalovačku Asus tak i Lg po restartování počítače už to ovšem mechaniku Lg nenajde. Další věc je že po několika restartech po nastavování v biosu už mi to nenajde ani disk Seagate nebo lépe řečeno snaží se najít a tím to hasne. Pak by mě ještě zajímalo proč se mi windows samy nevypínají a místo toho mi to hlasí že počítač může být bezpečně vypnut.
jara_mara
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jara_mara »

aramis píše:Mám dotaz ohledně této desky Msi K7n2 Delta 2 Lsr
Pořídil jsem si Seagate Sata2 a je zvláštní že pří startu počítače mi to najde vše jak vypalovačku Asus tak i Lg po restartování počítače už to ovšem mechaniku Lg nenajde. Další věc je že po několika restartech po nastavování v biosu už mi to nenajde ani disk Seagate nebo lépe řečeno snaží se najít a tím to hasne. Pak by mě ještě zajímalo proč se mi windows samy nevypínají a místo toho mi to hlasí že počítač může být bezpečně vypnut.
Žeby to bylo tím, že nepodporuje SATA2 ??? :)
Dej v biosu defautni nastavaní, pak by mělo jít vše....
MB: MSI K7N2 Delta2 LSR nForce(Ultra400)(už II. ta první vyhořela 15.7.2005), CPU: Athlon 2600+Bart.@2300MHzAC cooper silent 2TC(úprava TC=), Ram: KINGMAX 2x256MB 2,5-3-3-8(SR)+Transcend 256MB JR2,5 400MHz2,5-3-3-8, GK: ATI RADEON 9550Infinite default 472/650@510/730MHz (Silencer rev.3), HDD: WesternDigital 160GB SATA, 300W Eurocase, DVD-RW NEC 4550; DVD-R Toshiba. (and ligth case modding) CPU core:1,775V, memory core:default, idle:25°, burn 57°; 12hod36min Prime(pak uz me to nebavilo)
ja_ma´s mod
EfineSS
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od EfineSS »

SATA a SATA2 jsou vzajemne kombatibilni, takze v tom problem urcite nebude..
Ryzen 5 5600X, ASRock Fatal1ty B450 Gaming K4, Gigabyte Radeon RX 5700XT Gaming OC
aramis
Nováček
Nováček

Příspěvek od aramis »

Kód: Vybrat vše

Dej v biosu defautni nastavaní, pak by mělo jít vše....
To už jsem zkoušel ale stejnak to nepomohlo, je to celkem náladový někdy 5x restart a pohoda a někdy už na podruhý to nemůže najít buď disk nebo nějakou s mechaniku. Taky je zvláštní že pokud disk připojím na sata1 tak bios disk nenajde a když na sata2 tak ho to najde možná by to chtělo jumprovat ale u tohoto disku jsou jen 4piny a žádnej jumper takže teď je asi úplně jinej systém ne u starejch dobrej ata disků.
Evilko
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Evilko »

EfineSS píše:SATA a SATA2 jsou vzajemne kombatibilni, takze v tom problem urcite nebude..
jsou sice kompatibilni ale na bazi konektoru a spis smerem nahoru jak dolu totiz disk SATA1 muzes bezproblemu zapojit do SATA2 radice spetne to uz tak snadny neni (zavisi na cipsetu a vyrobci disku)nektere disky SATA2 se daji prejumprovat na SATA1 ale muze to pusobit problemi
Evilko
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Evilko »

aramis píše:[pokud disk připojím na sata1 tak bios disk nenajde a když na sata2 tak ho to najde
co mas namysli tim sata1 a sata2 ?? konektori?? pak by to mohl byt problem desky jinak sata disky se vzasade nejumprujov (vyjimka trebars WD SATA2 se da prejumprovat na klasicke SATA) ti piny jsou tam ciste ze servisniho hlediska
aramis
Nováček
Nováček

Příspěvek od aramis »

Mám namysli konektrory, Sata1 Sata2 a pokud disk píchnu do Sata1 tak ho to vůbec nenajde, prostě ho musím mít v Sata2. Což je nějaký celý zvláštní.
Maaarty
Nováček
Nováček

Příspěvek od Maaarty »

Mam pa otazecek na MSI K7N2 Delta2-FSR

Kolik je max FSB ktery jde nastavit v BIOSu) :?:

Jaky je max. napeti na CPU, pameti a chipset :?:

Funguje v pohode zmena nasobice :?:

Jsem si ted koupil za par korun novy hracky - GF6800 a 200GB SATA disk a nechce se mi kupovat SATA radic na myho SOLTEKA (i kdyz je skvelej), tak premyslim, ze ho vymenim za tuhle pochybnost od MSI ... mam wassermana a docela pretaktovano (podpis uz davno neplati), tak se tyhle desky bojim ...
AMD Athlon XP1700+@2800+ DLT3C JIUHB 0308SPMW (11x133-1.5V @ 12x200-1.8V), Homemade "Wasserman", 2x 512MB DDR 3200 A-Data, MSI K7N2 Delta2-LSR, Inno3D GeForce 6800 (325/700@375/800), Seagate 200GB SATA, Bigtower Eurocase, FORTRON 350W, DELL P990 19" Trinitron
EfineSS
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od EfineSS »

Je tak tezky si na strankach MSi stahnout manual od tehle desky? Je tam vse na co se ptas napsany.. Zmena nasobice samozrejme funguje jen pokud je CPU odemceny, jinak ne..
Ryzen 5 5600X, ASRock Fatal1ty B450 Gaming K4, Gigabyte Radeon RX 5700XT Gaming OC
Maaarty
Nováček
Nováček

Příspěvek od Maaarty »

EfineSS píše:Je tak tezky si na strankach MSi stahnout manual od tehle desky? Je tam vse na co se ptas napsany.. Zmena nasobice samozrejme funguje jen pokud je CPU odemceny, jinak ne..
Hmmm ...

a ze si fakt v manualu prectu prakticky zkusenosti s maximalnim FSB treba vid? A moc dekuju za radu ohledne multiplieru ... jsem totiz uplnej idiot - fakt dik :-)
AMD Athlon XP1700+@2800+ DLT3C JIUHB 0308SPMW (11x133-1.5V @ 12x200-1.8V), Homemade "Wasserman", 2x 512MB DDR 3200 A-Data, MSI K7N2 Delta2-LSR, Inno3D GeForce 6800 (325/700@375/800), Seagate 200GB SATA, Bigtower Eurocase, FORTRON 350W, DELL P990 19" Trinitron
EfineSS
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od EfineSS »

Ja myslel ze chces vedet v jakym rozsahu jde FSB nastavit v BIOSu, z praktickyho hlediska tezko rict, hodne zavisi na BIOSu a samozrejme CPU, ale myslim ze FSB kolem 220MHz by ta deska mela zvladat..
Maaarty
Nováček
Nováček

Příspěvek od Maaarty »

rozumna odpoved ... dekuju :-)

ad napeti ... existujou nejaky voltage mody nebo custom BIOSy s vyssim napetim ???
EfineSS
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od EfineSS »

Tak to netusim, ja jsem se po tom nikdy nepidil, me normalni rozsah stacil.. Napeti do CPU to umoznuje pustit nekde kolem 2-2,2V, coz uz je pro bezny provoz s beznym chlazenim extrem..
HunterGtNet
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od HunterGtNet »

tak v biosu je max FSB 232 max muli. je 13 a cpunapeti je 1.8V po vmodu je 1.85V ale je lepsi stability po OC koukni na me info :-)
EfineSS
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od EfineSS »

Mam rproblem rozchodit USB mys, mam za to ze se nekde tato funkce aby mys na USB fungovala povoluje v BIOSu, ale nejsem schopny nic najit... :oops: diky za radu
HunterGtNet
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od HunterGtNet »

blbost USB mys se v biosu nenastavuje to si spletetl s USB klavesnici ta tam je on/off :-)
Vacil
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Vacil »

Sakra.....to sou ty desky tak blby nebo mam smulu na kus?uplny max co z ni dam, aby mi to ta deska vzala je 202x12.5 ..... eh.. jak zjistim verzi BIOSu? (na desce je napsany ze je deska verze 1.0, takze tam budu mit asi 11.3?) jo, a tech 202x12.5 je zazrak, kdyz se mi to povede nastavit... treba sem nastavil 200 a deska to nechtela rozdejchat

Home PC:CPU: AMD Ryzen 7950X3D +XPG Levante X 360mm (Corsair AF120 Slim); MB:Asus Prime X670E-PRO Wi-Fi; VGA: Gigabyte RTX4090 Gaming OC@UV; RAM: 2x48GB Kingston Fury Beast RGB 6400 CL32 (1:1); HDDs: Samsung 990PRO 4TB; PSU: Seasonic Prime 750W Titanium; Case: Fractal Design North; LCD:32" ASUS ROG Swift PG32UCDM
EfineSS
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od EfineSS »

Verzi BIOSu zjistis treba pri spusteni pocitace, hned jak se vypisujou SATA/PATA zarizeni, nebo jeste tu obrazovku predtim..
Odpovědět

Zpět na „Socket A a Slot A“