X800SE co vy na to?

Grafické karty s libovolným GPU firmy AMD/ATI (např. Rage, Radeon).

Moderátoři: morke, Walker1134, Wilik

Odpovědět
Meridius
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Meridius »

Gr8 Vivec píše:tak neska sem si jí obědnal u nás v MB na http://eshop.kak.cz/ za 5,3k zejtra bych jí měl mít, už se těšim jak malej jarda, doufám že s vodníkem půjde vysoko, jen se bojim o ty paměti, jestli moc topěj...
jo ty topěj dost..rozhodně sehnat nějaký pasivky a chladit...už mi přišel multimetr, takže až dostanu chuť, tak zkusím nějakej z těch pencil modů. Dorazil rovněž vodivý lak, takže jestli bude ještě větší chuť, tak si seženu nějaký odlakovač a nebo ostrý nůž a hurá do modování. JInak pořád by mne zajímalo jak je to tedy s tím, když jsou čtyři z těch zbylých pipek vadné...jak aktivuju jen ty dobré. To mi pořád nejde do hlavy.
Acer Nitro 5 (NH.Q6ZEC.004) - AMD Ryzen 5 3550H (2,1 GHz, TB až 3,7 GHz) | 8 GB RAM DDR4 | 512 GB SSD | NVIDIA GeForce GTX 1650 4GB GDDR5
Meridius
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Meridius »

gerimo píše:pencil mod? pujde kdyztak udelat i na RX800? Jinak jaka je lepsi volba:

MSI RX800 TD128E (128MB/256bit, PCI-Ex16, TV, DVI) DDR3
vs. Asus Extreme N6800/TD 256MB, PCI-E
RX800 je jiné jádro..základní takty nižší a vejš už moc podle mne nepůjde.., ale zase má 12 pipek.
Acer Nitro 5 (NH.Q6ZEC.004) - AMD Ryzen 5 3550H (2,1 GHz, TB až 3,7 GHz) | 8 GB RAM DDR4 | 512 GB SSD | NVIDIA GeForce GTX 1650 4GB GDDR5
Vivec
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Vivec »

tak neska sem si pro něj šel, ještě včera mě prodavač ujišťoval že jim neska přijede...neska na krámě mi začli tvrdit že nejdřív v pondělí a nebo si mám vybrat něco jinýho, grr :devil: :jaw:
Meridius
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Meridius »

No tak zkouším prozatím lehce pencil Vmod GPU, ale nic moc...po půl hodině různého čmrkání (není to tak jednoduchý, jak jsem předpokládal) a zvýšení napětí z 1,42 (to jsem naměřil jako default) na 1,46 se mi přidalo asi 14 MHz. Takže prozatím 591 MHz. Ale je to pakárna..jednou čmrknu trochu jinak a napětí mi slítne dolů...chtěl bych alespoň na 1,5, ale to je asi silně nedostižné pomocí tuhy.

EDIT: takže po nervydrásajícím čmáráni jsem se dostal na GPU na napětí 1,5 a paměti z 2,02 na 2,1...což je obojí nic moc. Ale přetakty byly 614/1160....bohužel mi to nechtělo projet 3d mark. Vždycky se to kouslo, ačkoliv jsem tomu ještě přidal Vddq. Ovšem na poslední funkční hodnotě 595/1150 mi 3d mark dal 4996 bodů...no škoda, že ne 5k. Snad někdy příště... :oops: Jinak vše jsem dělal podle tohoto návodu: http://www.techpowerup.com/printarticle.php?id=101

EDIT2: ATI traytools našel na jádře 619 MHz, ale bylo to nestabilní...nastavil jsem 610/1150 a 3d mark 2005 hodil 5065 bodů...napětí na jádře ještě není na max...myslím, že se zalmanem bych si mohl dovolit 1,55-1,6...v marku teplota nepřelezla 50 stupňů...stanovil jsem si psychologickou hranici 60 stupňů.
Meridius
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Meridius »

Hmm, takže divná věc....když zvýším napětí na pamětech z 2,02 na 2,05...tak se mi zvedá i OC. Bohužel když zvednu paměti na 2,1, tak to blbne i při mnohem menších taktech než bez zvyšování napětí. Přidal jsem i VDDQ, ale bohužel to taky přiliš efekt nemělo. GPU jde skvěle taktit jak se zvedá napětí, ale chtěl bych paměti zkusit na 600. Ty by to potřebovaly. Přitom tyto paměti by měly zvládat určitě víc než 2,1 V.
Vivec
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Vivec »

na kolik ses dostal s jádrem a s jakym napětim?
Meridius
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Meridius »

Gr8 Vivec píše:na kolik ses dostal s jádrem a s jakym napětim?
při 1,55 na jádře jsem se dostal na 630 MHz. Bohužel toto je mi k prdu, když nepůjdou vejš paměti. A ty jsou kámen úrazu...mám ten pocit, že strašně hřejou při zvyšování napětí a ikdyž mám na pasivech položený větrák a z druhé strany na ně funí ten zalman, tak to asi není ono. Možná by v tomto případě byl přecejen lepší ten silencer. Ty paměti totiž prohřívají celý PCB. Opravdu šílený topítka.

EDIT: ale stokrát raději bych ji měl odemčenou než ji takto trápit taktováním. Jak se zahřívají paměti, tak prohřívají i okolí GPU a celý se to znestabilňuje, takže je možný, že se na celej ten slavnej pencil mod vybodnu. S vodou by to asi mělo smysl....dovedu si totiž představit, že na takových 1,6 - 1,65 by teoreticky mohly jít frekvence až k 700 MHz na jádru a to by byl teprve hardcore...ale budu muset vymyslet něco na ty paměti....asi rozřežu starej chlaďák na CPU a alespoň z té jedné strany udělám masivní chlazení.
Meridius
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Meridius »

Mne od toho zkoušení unlocku odrazují dvě věci...ztráta záruky a to, že se to ještě nikomu nepovedlo. To druhé je horší...kdybych měl jistotu, že to pak půjde, tak by mne ztráta záruky netrápila.
Mtex
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mtex »

2Meridius: podla mna je zbytecne taktovat ty pamati jeste vejs .... kdyz chip nebude dosahovat vysokeho fillrate (ted mas kolem 5Gpix/Mtex)...coz ted nemas, ty pamati ho stejne nebrzdi. Nebo potrebujes extra vysoke rozliseni s AA/AF?
Jinak pekny pretakt jadra i pamati ... mne pamati zacinaj delat chybky uz pri 1060Mhz 2ns samsungy (zatim nechladene ani pasivama) na karte X800Pro od MSI ....chipu se nejak nechce ani nad 540Mhz :sad: V uteri by mel dorazit Zalman ...ten co mas aj ty ... snad to pujde lip...
Meridius
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Meridius »

Mtex píše:2Meridius: podla mna je zbytecne taktovat ty pamati jeste vejs .... kdyz chip nebude dosahovat vysokeho fillrate (ted mas kolem 5Gpix/Mtex)...coz ted nemas, ty pamati ho stejne nebrzdi. Nebo potrebujes extra vysoke rozliseni s AA/AF?
Jinak pekny pretakt jadra i pamati ... mne pamati zacinaj delat chybky uz pri 1060Mhz 2ns samsungy (zatim nechladene ani pasivama) na karte X800Pro od MSI ....chipu se nejak nechce ani nad 540Mhz :sad: V uteri by mel dorazit Zalman ...ten co mas aj ty ... snad to pujde lip...
THX...ale u tebe to je možná proto, že máš 4 pipky navíc...to hraje roli při přetaktu GPU. Ty moje paměti jdou solidně...bez jakéhokoliv modu jdou na 1130, ale co jsem pročítal fórum s tímto pencil modem, tak tam s tím bez problému běhali na víc jak 1200 paměti....nevím no..možná je opravdu zakopaný pes v tom chlazení pamětí. Ikdyž většinou oni měli vodní na GPU a pochybuju, že to samé měli i na pamětech. Chtěl jsem to zkusit a obohatit si zase zkušenosti. Ani zalman není na nějaký extrem overclock, ale vrážet prachy do vodního chlazení se mi nechce. Ale ohledně odemykání mne prsty svrbí řádně. :-)
no-X
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od no-X »

Mtex píše:2Meridius: podla mna je zbytecne taktovat ty pamati jeste vejs .... kdyz chip nebude dosahovat vysokeho fillrate (ted mas kolem 5Gpix/Mtex)...coz ted nemas, ty pamati ho stejne nebrzdi. Nebo potrebujes extra vysoke rozliseni s AA/AF?...
Rychlost AF nezávisí na propustnosti pamětí.
Nejlepší moderátor ve výslužbě
Gerimo
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Gerimo »

Vim ze to sem moc nepatri,ale nechci zakladat novy thread.otazka zni: Proc by nesly odemknout pipky z 12 na 16 u gk RX800, ktera ma jadro R430-stejne jako RX800XL?
Úspěch je často dítětem odvahy. - Voltaire
no-X
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od no-X »

Protože, pokud vím, na spolehlivý postup unlocku R430 a R480 ještě nikdo nepřišel.
Meridius
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Meridius »

no-X píše:Protože, pokud vím, na spolehlivý postup unlocku R430 a R480 ještě nikdo nepřišel.
abychom byli přesní...on nepřišel nikdo na žádný způsob.

To no-x: mne vcelku dost zaráží, že v každém testu, každém review na X800SE všichni tvrdí, že odemknout jde...ale neexistuje jediný případ či důkaz, že to skutečně po hardmodu bude odemknuté. Mám vodivý lak EL-4, ostrý nůž, ale chybí chuť...Psal jsem si s Kabátem z SHW a upozornil ho, že by v tomto smyslu měli upravit článek o odemykání ATI grafik, že X800SE nikdo zatím neodemknul a že je to v podstatě nepravdivá informace, že jde odemknout. On mi odpověděl, že nevidí důvod, proč by to nemělo fungovat, když je stejné jádro a na můj dotaz, zda by nebylo možné jeden kus karty vyzkoušet to zahrál do outu.

EDIT: opraven původ Kabáta :-)
Naposledy upravil(a) Meridius dne ned 18. zář 2005, 11:42, celkem upraveno 1 x.
no-X
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od no-X »

Meridius píše:Psal jsem si s Kabátem z PCT.
*z SHW, ne PCT :wink:
Howkey
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Howkey »

Heled a cetli jsi tuto diskuzi: http://forums.techpowerup.com/printthre ... 2179&pp=40

VulkanBros tam pise, ze se mu podarilo otevrit pipky pomoci flashnutim biosu, ale bohuzel se pak system stal nestabilni (zamrzaval po par minutach a nebo se objevilo hodne artefaktu) ... zkousel jeste pencil mode, ale nejspis tim znicil kartu. Schvalne se tam mrkni. :roll:
AMD R7 9800X3D FCLK 2200Mhz + Artic Freezer III 360 | Asus ROG Strix B650E-E | 2x16GB 6000Mhz CL28 Team Group T-Create | Sapphire Pulse 9070XT 16GB | SAMSUNG SSD 256GB | 27" LG ultragear 27GL83A-B | EVGA SuperNOVA 750 G2, 80+ Gold 750W | NZXT H7 flow | WIN 10 64bit

See my build online https://builds.gg/builds/open-air-build-25179
Meridius
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Meridius »

Howkey píše:Heled a cetli jsi tuto diskuzi: http://forums.techpowerup.com/printthre ... 2179&pp=40

VulkanBros tam pise, ze se mu podarilo otevrit pipky pomoci flashnutim biosu, ale bohuzel se pak system stal nestabilni (zamrzaval po par minutach a nebo se objevilo hodne artefaktu) ... zkousel jeste pencil mode, ale nejspis tim znicil kartu. Schvalne se tam mrkni. :roll:
to jsem prošel, ale on měl sapphire a bez laser cut...já mám MSI a s laser cut, takže pouhé flashnutí biosu nepomůže. A on ji odepsal právě tím flashem...nikoliv pencil modem. Nešel mu hodit zpět původní bios. Ovšem trochu nechápu proč.
Howkey
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Howkey »

S tim laser cutem jsem si to neuvedomil :oops: Ale on tam psal, ze to flashnul zpet, ne ? Mno to je jedno .... ale kdyz to tim lakem spojis, pak by uz stacil jenom bios mod, nebo ne ? :?
AMD R7 9800X3D FCLK 2200Mhz + Artic Freezer III 360 | Asus ROG Strix B650E-E | 2x16GB 6000Mhz CL28 Team Group T-Create | Sapphire Pulse 9070XT 16GB | SAMSUNG SSD 256GB | 27" LG ultragear 27GL83A-B | EVGA SuperNOVA 750 G2, 80+ Gold 750W | NZXT H7 flow | WIN 10 64bit

Meridius
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Meridius »

Howkey píše:S tim laser cutem jsem si to neuvedomil :oops: Ale on tam psal, ze to flashnul zpet, ne ? Mno to je jedno .... ale kdyz to tim lakem spojis, pak by uz stacil jenom bios mod, nebo ne ? :?
hech...kdyby to bylo tak jednoduchý...proč na netu nikde není o tomto zmínka? A nebo alespoň jeden úspěšnej pokus? :( Já bych do toho šel, ale když do toho rýpnu, tak mám po záruce a s nejistým výsledkem. To je jedna věc a druhá..pořád řeším, jak aktivovat třeba jen čtyři z těch osmi pipek. Kdyby ty další čtyři byly vadné a fungovaly jen ty čtyři.
Howkey
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Howkey »

Jak jsi psal ... on mel bez laser cutu a ty s laser cutem. Vim, ze jineho vyrobce, ale jinak by v tech kartach nemel byt rozdil co se tyce tech pipek... Jestli se do toho pustis Tak hodne stesti :wink:

Odpovědět

Zpět na „AMD/ATI grafické karty“