Elkim - taky to tak vidim, tyhle 2 půjdou k sobě.
Havli:
Obdobně, můj Westemere taky končí 3,6-3,8Ghz. Jedu jí nakonec 3,5 na 1,25v. Mě nehalem a westemere co jsem je zkoušel dopadly extra podobně do cca 4,2Ghz, jedinej rozdíl je že westmere jde tahat ještě vejš, ale to je jen tim že snese více voltů, ekonomickym provozem se to vůbec nazvat nedá (ala pro 200Mhz +100W), já teď jedu 4,3Ghz (dá i 4,5 ale to už se nevyplácí) 1,325v jádro, 3,5Ghz uncore, a paměti jedou 1500Mhz 8-8-8-22 1T a frčí to parádně ihmo lépe jak mi frčel sandy a ivy, ale to bude jak už jsem zmínil těma pamětma, paměti + hlavně uncore maj u Nehalemu obrovskej vliv, se podivej co jsem naměřil zde:
http://pctforum.tyden.cz/viewtopic.php? ... &start=380
po odladění jsem takt na takt dopadl sakra dobře (hra nevyužívá nad 4 thready). Je to Xeon x5675, ala nejvyšší 95W 6 jádro, bral jsem ho s tim že to snad bude dobrej bin a to je, vyšloto, je to nádhernej kus. Obecně, hry na tom teď pocitově běžej o trochu líp jak běžely na doomsday machine, a na té mi běžely pocitově stejně jak na staré 2011 tce na 4,3Ghz. Já za to vinim ty 1333 CL9 2T paměti co jsem tam měl, tuhle chybu už neudělám, odteď herní sestava bude mít vždy i fast ramky.