eclap píše:dava vam tato doska tiez divne merania teplot cez guru??? mne ide cpu idle na okolo 50C, s tym ze po zopar hodinach v prime to vylezie na 57C-59C...
Pritom chladic je na dotyk skoro studeny, neexistuje ze bezi v idle na takych teplotach... Cital som na roznych forach, ze to je problem biosu/dosky.... Da sa to nejak napravit??? Uz ma fakt nebavi stresovat ohladne takychto veci...
nejlepsi reseni je koupit si monitor. a dat na chladic cidlo, at ma clovek klid
1. Update code base to 5/31 award code
2. Update MCT2
3. Support dualcore cpu
4. Fixed CMOS Checksum fail messagege when select DRAM Timing value.
5. Delete workstation at POST
6. Full screen logo
7. Fixed ¡§can not load SATA , LAN ROM issue
kua to ma uz fakt stve... teraz jak mame tie tropicke teploty vonku, mam v izbe uplnu saunu a neda sa tu dychat... Mam v case 1x12, 2x8, a 1xexhaust pod grafikou....
na Procaku mam Thermaltake PIPE101, na grafike Zalman VF700CU... Proste kvalitne chladice s kvalitnym odvetranim case a idle mam momentalne 53*C... To je hrozne vela a stve ma to... Abit, UROBTE UZ NIECO S TYM!!!!!!!!!!!
eclap píše:a ake teploty ti ukazovalo guru pred tym ako si tam pichol cidlo???
Ja tretie oko nemam...vtedy nemali na sklade tu verziu...a cakat som uz nemohol
Ale Guru mam vo Win a den ukazuje 45 vo win a cca. 60 pri prime
Takze vela...ale to cidlo ma ukludnilo
A64 Winch 3000+@4050+, 285x9, 1.58V, AC freezer 64 PRO @ 5V, ABIT AV8, Dual 2x 512MB A-DATA Vitesta 500@510Mhz 3-4-4-7-1T, Raptor powa! SATA 16MB cache, MSI NX6600-VTD128 Diamond @ 550/1100 + Primecooler VGA-HG1 Blue @ 5V, 20" LG FLATRON 204WT, Genius 5.1 HT, Levicom Visible Power 450W/30A, Logitech MX400, WinXP prof. SP2 Casemod
no mne to pred zopar dnami ked bolo vonku fakt na nevydrzanie horuco (nad 30C) ukazovalo az 58(idle)... Odvtedy sa to pocasie vonku trochu ukludnilo, aj v izbe sa zrazu da dychat a je tu prijemne, zrazu mam teploty okolo47(idle)... Trochu som zmenil rozlozenie vetrakov v case, mam tam teraz 2x12cm v predu a 2x8cm vzadu a vyzera ze to v case ten vzduch fakt pekne prehana, lebo teplotu v case mam momentalne 29C.... Najviac ma serie zdroj, ten je totiz vzdy hrozne teply a asi by to chcelo novy, alebo supnut nanho zospodu este jeden vetrak, ale ten sa tam ani zaboha nezmesti, tak asi kupim nejaky novy, ktory bude trochu tichsi a chladnejsi...
no kupil som novy zdroj s 12cm vetrakom ktory zda sa pracuje suprovo.... momentalne mam teplotu cpu 43C. Takze super...
chcel by som sa este spytat, mozno to bude zniet ako amaterizmus, ale na co presne je ten 4pin konektor na doske hned vedla hlavneho napajacieho 20 pin konektora??? Prosim poradte...
eclap píše:chcel by som sa este spytat, mozno to bude zniet ako amaterizmus, ale na co presne je ten 4pin konektor na doske hned vedla hlavneho napajacieho 20 pin konektora??? Prosim poradte...
To ta zatial nemusi trapit...je to pre PCI-Express dosky
A64 Winch 3000+@4050+, 285x9, 1.58V, AC freezer 64 PRO @ 5V, ABIT AV8, Dual 2x 512MB A-DATA Vitesta 500@510Mhz 3-4-4-7-1T, Raptor powa! SATA 16MB cache, MSI NX6600-VTD128 Diamond @ 550/1100 + Primecooler VGA-HG1 Blue @ 5V, 20" LG FLATRON 204WT, Genius 5.1 HT, Levicom Visible Power 450W/30A, Logitech MX400, WinXP prof. SP2 Casemod
eclap píše:chcel by som sa este spytat, mozno to bude zniet ako amaterizmus, ale na co presne je ten 4pin konektor na doske hned vedla hlavneho napajacieho 20 pin konektora??? Prosim poradte...
To ta zatial nemusi trapit...je to pre PCI-Express dosky
zdroj mi dnes odisiel... Rano este bezal v poho, pridem domov, zapnem masinu a nic... nenabehla.. Tak som tam hodil stary zdroj a vsetko bezi... Takze teraz reklamujem zdroj. Stve ma to... Hlavne preto, lebo moj spolubyvajuci sa dnes hral nejake hry a bohvie co s tym porobil, je totalny analfabet do pocitacov.... argh*&(*^%....
Inak, ako chapem, ten 4pin treba mat zapojeny.... ale naco presne sluzi? Zaujimalo by ma to...
eclap píše:
Inak, ako chapem, ten 4pin treba mat zapojeny.... ale naco presne sluzi? Zaujimalo by ma to...
Je to samostatná 12V větev napájení. Mám dojem, že se s ní napájí samostatně procesor a vše ostatní se napájí druhou větví. Mělo by to dopomoci větší stabilitě systému. Bez zapojení toho přídavného 4pinu může být systém nestabilní. Záleží ovšem na celkové spotřebě systému a výkonu zdroje.
Nikdo se nemusi bát tyhle ramky slapou na tomto MB uplne v poho.Mam A-DATA VIESTA DDR600 2x512MB a pri 260x10 (VENICE 3200+) jedou takto : nejdulezitejsi kvuli stabilite uz od 220MHZ je zvednou napeti ,ja osobne hnedka na 2.8V a vsechny frekvence ok bez jakychkoliv problemu.Lidi na to obcas zapominaji a zvlaste u techto RAM je to dulezite !!!!!
jinak ostatni pri 260Mhz
CAS=2.5
RAS TO RAS=3
MIN RAS#ACTIVE=5
RAS#PRECHA. TIME-3
ROW CYCLE=10
ROW REFRESH=12
RAS TO RAS=2
WRITE RECOVER=3
WRITE TO READ DEL=1
READ TO WRITE DEL=3
COMMAND RATE=1
PRI 303MHz
jedou
3-5-5-9-CMD2 ale propustnost v sandre je horsi nez na 260 pri vyse zminenem nastaveni.
Takze co se tyce kompatability tak se nemusite bat ale jak 566 tak i 600 slapou v poho chce si to jen pohrat s nastavenim
UPOZORNENI : !!!
BIOS mam 2.1 a navic musite nastaveni RAM udelat na MANUAL protoze na AUTO ani na SPD to vice jak na 220 Mhz moc neslape a porad nejake restarty atd.......... !!!!!!!!!!!!!!§
Nezapomenot zvysit voltáž !!!! min. 2.6 ale nejlepsi 2.8 !!!!
FOX píše:A zkousel jste nekdo pridavat na desku vetrak?
Dalsi? jako vstup do case nebo ven z case?
Ja ze me to nefaka a radu me taky nikdo nedal.
Jeste dnes zkusim new bios ale pochybuji ze to pomuze.
Jasne...na doske mam 3 vetraky
Mam to pripjene nasledovne
freezer normalne na CPU regulovany na 8.1V
AC na NB regulovany na 8.1V
AC 2L na SYS regulovany tiez na 8.1V
prosimta a cim to regulujes ? ta abit-acka utilita sa mi nepaci a speedfan nejde
btw je nejaka sanca dostat sa pod 8.1 V ?
Nejjednodussi to je zapnout regulaci otacek primo v biosu (polozka ABIT EQ myslim). Ja mam take nastaveny vsechny vetraky na 8.1 V a je to celkem tiche. Niz s napetim pro vetraky se na teto desce nedostanes.
Použil jsem RightMark CPU clock utility a i když se multiplier přepnul na 5x a frekvence je tím pádem 1000 MHz, 3rd eye panýlek tvrdohlavě ukazuje frekvenci 2000MHz a na změny násobiče za chodu nebere ten nejmenší zřetel. CPU je AMD64 3200+(10x200).
Jakou s tím máte zkušenost vy?
stj píše:prosimta a cim to regulujes ? ta abit-acka utilita sa mi nepaci a speedfan nejde
btw je nejaka sanca dostat sa pod 8.1 V ?
Regulujem to cez bios
Pod 8.1V sa cez bios nedostanes...takze bud na 5V (znamym sposobom) alebo si kupis manulny regulator (potenciometer) za cca. 100 Kc (softcom)