Návrhy waterblocků, kdo může vyrobit?

Chlazení PC pomocí vody - vodní systémy, bloky, hadice, nádoby, kompresory, atd.

Moderátor: morke

Odpovědět
lMarky
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od lMarky »

taky hezká prácička ->

http://forums.procooling.com/vbb/showthread.php?t=6656

nevíte o nějakym dobrym bloku na NB/GPU ..? ( ve formátu plánu s rozměrama :oops: )
aldrian
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Kde jsou OBR

Příspěvek od aldrian »

lmarky píše:taky hezká prácička ->

nevíte o nějakym dobrym bloku na NB/GPU ..? ( ve formátu plánu s rozměrama :oops: )
No ještě vědět kde sou ty obrázky, nevim jak vám, ale me se tam nic neukáže.
Neni třeba bejt registrovanej???
1. HOME: Gigabyte GA-P35-DQ4; Intel Core2 Duo E6750@zatim defaultMhz; GF 8800GTS 320MB; 4GB; HDD 500GB; LG DVD+-RW, Monitor Samsung 215TW S-PVA
2. WORK: Gigabyte 8IPE1000; INTEL P4 2800MHz; BOX; 2x256MB; WD2000JD; TEAC DVD-RW
3. NTB: ACER TM8003LMI; Centrio (Pentium M) 1,6GHz; RADEON 9700; 512MB; 60GB; DVD-RW; WIFI; BT...
lMarky
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Re: Kde jsou OBR

Příspěvek od lMarky »

aldrian píše:
lmarky píše:taky hezká prácička ->

No ještě vědět kde sou ty obrázky, nevim jak vám, ale me se tam nic neukáže.
Neni třeba bejt registrovanej???
ee.. chvíli poškej je to docela pomalý -> taky se mi nejdřív zobrazej prázdný boxy s attachmentama..

-EDIT-
aaa tak máš pravdu :oops:
kemo
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kemo »

na praxi bach naky bloky mohl vyrobit...mame tam CNC frezku ....je to pohoda........
to uz je hodně špatny když tě ženská ždíme tak že chceš bejt veverka....
Pajax
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Návrh

Příspěvek od Pajax »

Co takhle k těm blokům psát jednoduchou charakteristiku. Něco v tomto smyslu:
Připevnite WB na procesor a spustite PRIME 95. Změříte teplotu vody která jde do bloku, teplotu která jde z bloku a průtok. Z toho vypočtete chladící výkon. Výkonem podělite plochu procesoru vynásobenou rozdílem teplot CPU - voda(vstup). Vyjdou docela přenosné výsledky. Jediný problem vidim v tom, ze každá MB měří trochu jinak - ale to by se snad dalo překousnout.
Výsledek by bylo vhodné uvádět třeba v jednotkách (°C.mm2)/W, při určitém průtoku. Tím by se vneslo alespoň nějaké měřítko do kvality Homemade waterbloků. :) .
Na tohle měření nepotřebujete víc než přesný laboratorní teploměř, stopky a odměrku - zvládne i děcko. Kdyby se ještě používala jedna deska(epox8RDA3+ a procesor typu AthlonXP - bylo by to 100%ní :roll: ).
Pro odstranění chaosu by se přeci něco podniknout mělo(vymazat mě - je taky řešením :sad: ) Informace: mám 42°C v zátěži a 39°C iddle je pěkná, ale celkem nanic a obtížně se dohledává přepočet.
//edit Jako bych nic neřekl :(
Co tě nezabije teď, to uspěje později.
Slepé uličky je třeba prozkoumat a světu oznámit: Tudy ne, přátelé.
"Very sad life. Probably have very sad death, but at least there is symmetry."
Gizmo_CZ
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Gizmo_CZ »

Sehnal jsem si měď 50x50x10mm na to 50x50x8mm víčko z plexiskla (vše4x)
a mám problém jak ...... Nikde nemůžu sehnat nikoho kdo by mi vyfrézoval nebo vysoustružil "nějakou" tu cestičku v tom měděným bloku + taky za rozumnou cenu??!! není někdo z okolí Prostějova kdo to dělá??

Bohatě by stačilo na soustruhu do těch bloků udělat tak jeden kruh cirka2mm od okraje 2mm široký a 1mm hloubka (pro těsnění) apak 2x kruh 6mm šířka 8mm hloubka!! Propojilo by se to už jen vrtákem na stolní vrtačce a bylo by!!
aldrian
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

A co takhle hledat?

Příspěvek od aldrian »

Gizmo_CZ píše:Sehnal jsem si měď 50x50x10mm na to 50x50x8mm víčko z plexiskla (vše4x)
a mám problém jak ...... Nikde nemůžu sehnat nikoho kdo by mi vyfrézoval nebo vysoustružil "nějakou" tu cestičku v tom měděným bloku + taky za rozumnou cenu??!! není někdo z okolí Prostějova kdo to dělá??

Bohatě by stačilo na soustruhu do těch bloků udělat tak jeden kruh cirka2mm od okraje 2mm široký a 1mm hloubka (pro těsnění) apak 2x kruh 6mm šířka 8mm hloubka!! Propojilo by se to už jen vrtákem na stolní vrtačce a bylo by!!
Zadej si do googla - prostějov CNC nebo obrábění prostějov a někoho určitě najdeš a nebo na seznamu zámečnictví / okres prostějov.... Minimálně tě někdo z nich poradí kdo to dělá......
1. HOME: Gigabyte GA-P35-DQ4; Intel Core2 Duo E6750@zatim defaultMhz; GF 8800GTS 320MB; 4GB; HDD 500GB; LG DVD+-RW, Monitor Samsung 215TW S-PVA
2. WORK: Gigabyte 8IPE1000; INTEL P4 2800MHz; BOX; 2x256MB; WD2000JD; TEAC DVD-RW
3. NTB: ACER TM8003LMI; Centrio (Pentium M) 1,6GHz; RADEON 9700; 512MB; 60GB; DVD-RW; WIFI; BT...
lMarky
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Re: A co takhle hledat?

Příspěvek od lMarky »

aldrian píše:
Gizmo_CZ píše:...
Zadej si do googla - prostějov CNC nebo obrábění prostějov a někoho určitě najdeš a nebo na seznamu zámečnictví / okres prostějov.... Minimálně tě někdo z nich poradí kdo to dělá......
jj minuta v Googlu :lol:

http://www.edb.cz/2005710026000
http://www.kovodata.cz/fcnc.htm
Gizmo_CZ
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Gizmo_CZ »

Jo díky já vím, ale to je všechno na zakázku a chcou nekřesťansný prachy!! já myslel nějakého známého atd!!
Odpovědět

Zpět na „Voda“