Battlefield V - Technická stránka hry

Problémy, zážitky, rady či pořádání LAN party

Moderátor: Baneshee

Odpovědět
hnizdo
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Re: Battlefield V - Technická stránka hry

Příspěvek od hnizdo »

Zrejme si zapomel, o ktere hre se tu bavime :lol: :lol: :lol:
MB: Asrock Z690 Extreme CPU: Core i9-12900K cooler: Be quiet! Dark Rock PRO 4 RAM: 32GB 2x16 DDR4-3600 CL16 Kingston Renegade, VGA: MSI 4090 Suprim Liquid SSD: Samsung 960Pro 1TB + EK-M.2 HS HDD: 3TB Toshiba, 18TB WD DC HC550, 8TB Seagate SMR, 2x12TB HGST DC HC520 - RAID1, Optical: LG BH16NS55 BR-RW , Mouse: Logitech G502X Keyb.: Logitech G15+G13+F710, Case: BQ Dark Base PRO 900 r2 PSU: Seasonic Platinum 860W SS-860XP2, Monitor: Asus ROG Swift PG32UCDP, Repro: Logitech Z-5500, Headset: Logitech G935, OS: Win11/64 Pro

>>>>Fórum pro much VRAM much doge věrozvěsty otevřeno! Vstup ZDARMA<<<<
Hladis
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od Hladis »

hnizdo píše:Doporucuju vsem pesimistum podrobne precist.
No ja nebyl moc optimista, ani pesimista, spis bezpecny stred a i tak to ve finale dopadlo lepe pro pesimisty. Cekal jsem, ze se budou snazit pri release o target 60 fps na FullHD s RTX 2070. Bohuzel je to v BFV ve stavu, kdy to ma problem udrzet 60fps i RTX 2080Ti. To je proste spatny vysledek, skarohlid by rekl fail. Je tezky verit tomu, ze by DICE z toho v BFV dokazali pres dalsi upravy vytriskat tolik, aby se dostali na 60 fps pro RTX 2070. Pokud je to vina zabugovanosti a neoptimalizace, tak to to je marketingovy fail nV a nV si meli nejak osefovat, aby nejaka hra a dema s RT vysla v pokud mozno dobrem stavu s lepsim vykonem (jestli to je vubec mozne). Takhle Turing s RTX ziskal spis kritiku a negativni reakce a zcela zaslouzene. Samo nV nemuze nezavislym vydavatelum a studiim diktovat, ale splacat to na poslechni chvili, kdy ani vyvojari nemeli potrebny nastroje k dispozici do posledni chvile.......pfff. Vzdyt stale neni k dispozici ani to Star Wars demo pro siroky publikum, atd.... Nehlede na dalsi veci jako DLSS, ktery stale je jen v jednom benchmarku. Meh, radsi budu pesimista s tim, ze tam muzou byt vykonostni rezervy a je treba vice her nez jen jedna pro finalni verdikt. Kazdopadne jak jsem psal v Turing tematu, Turing je dle me early acces hardware a lze ho s klidnym srdcem vynechat a zustat na vykonejsich Pascal kartach s tim, ze mozna pristi rok prijdou 7nm novy cipy, vykon s implementaci se zlepsi a uz by melo byt dost her s podporou.
Krteq
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Krteq »

Hladis
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od Hladis »

Battlefield V Multiplayer CPU Benchmark
https://www.youtube.com/watch?v=AsB8MPVnBoY
Hladis
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od Hladis »

Takova zajimavost:
DirectX Raytracing or DXR has some requirements of it's own. They are as follows:

i) Windows 10 with the October 2018 update.
ii) A DirectX 12 capable GPU with a compatible DirectX RayTracing driver, which in this case are the RTX 2070~RTX 2080 Ti cards, and nvidia driver version 415+

For cards that do not have Hardware Accelerated RayTracing capabilities, a DirectX 12 wrapper can be used to emulate DirectX RayTracing, however this will result in a significant loss of performance. This emulation layer is referred to as the D3D12 RayTracing Fallback Layer. For this to work, you need to meet the following "additional" requirements:

I) Windows 10 with the Fall Creators Update or higher.
ii) Visual Studio 2017 version 15.8.4 or higher.
iii) Windows 10 Fall Creators Update SDK or higher.
iv) A graphics card with retail DXIL capabilities. (Basically Shader Compiling)
v) DXIL.dll pulled from the Windows 10 SDK.
vi) DXR Fallback Compiler.
vii) Resource Binding Tier 3 (AMD HD 7000 and up and for nvidia Maxwell and up, probably barring the GTX 750 Ti)

The above requirements are for setting up a Raytracing SDK environment, and may not translate exactly to games, but I think you all get the point. As long as you have a DX12 capable GPU from AMD which is of HD7000 or higher, or from nvidia ranging from Maxwell and higher (Kepler doesn't make it due to failing to comply to Resource Binding Tier 3) you can use the DXR Fallback Layer aka emulation to work on your system, though the AMD support is wonky and requires you to use an outdated version.

The DXR emulation or the fallback layer did prove to be useful in during the beta/testing, however since the hardware accelerated DXR is available now, there's no point in supporting the DXR emulation due to the performance not being realistic, and though at the timing of writing this the emulation is still supported, it's something that's kind of abandoned and is really left up to the game developer to implement.

DICE probably didn't implement the fallback DXR layer for obvious performance reasons, as you'll always get the uneducated gamer who'll yell "BF V has shit optimization" after enabling RTX features on a GTX 10XX series card and getting single digit performance figures.
Krteq
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Krteq »

Kdo to psal? Zdroj?

Protože DXR fallback layer už je deprecated s vydáním Win 10 1809

Microsoft GitHub
Chief4
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Chief4 »

stylar píše:a hele on ten DX12 nakonec funguje dobře např. https://www.youtube.com/watch?v=gUVItGDbygM
a můžu potvrdit s RTX2070 a Ryzen 5 2600X mám v DX11 občas bottleneck (GPU jede 80-90% a viděl jsem i 70%), v DX12 mi to jede bez problémů GPU vytížené stále 97-99% a frametimesy v pohodě...
povrzuji, na dx11 se to skoro nedá hrát (špatné frametimes) a hra není schopná využít všechna jádra CPU, na dx12 CPU load vyšší a a běží to lépe.. naprosto opačná situace oproti BF1
9800x3d, 5080, 4k@240Hz OLED
vavron
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od vavron »

Tak už taky hraju. Prvně jsem zkusil DX11. Nejelo to špatně, ale všechna jádra hra dokázala využít jen na jedné mapě ze 3. Po přepnutí na DX12 permanentně vytížená všechna jádra, poměrně stabilní FPS, takže v tomhle ohledu super.
Co me ale pěkně se*e, je připojení k serverům. Ať už oficiální nebo ne, u všech větších map s 64 hráči mi neustále problikávají značky potíží s připojením. Dle diskuzí na fórech to dělá hodně lidem, tak snad s tím EA něco udělá, takhle je to mnohdy nehratelné. :( BTW, mým připojením to není, v jiných online MP hrách problémy nemám.
PC:MSI VELOX 100P AIRFLOW, B650 TOMAHAWK WIFI, 7800X3D, MSI MEG Coreliquid S360, Kingston FURY Renegade RGB 32GB @ 6000 MHz, MSI RTX 5080, MSI MEG Ai1300P PCIE5
Mercedes A45 AMG 2020 (W177)
Leveler
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Leveler »

Divné je že když přepnu na DX12 tak se začně sekat i menu..Dělá mě to i BF1 a přitom první pul rok v pohodě a pak po updatech problém.
Včera jsem přepl BF na DX 12 a už videa se sekala, ale hra jela ok.. Nevím čim to je. jinak hra jede na DX11 krásně..
webwalker
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od webwalker »

Ono to může být různé v MP a SP.

Já jsem třeba dnes začal testovat SP s RTX 2080 Ti a DX12 tam dostává na zadek skoro o 20 % ve FullHD a při tom to hlásí o nějaké to procento vyšší vytížení GPU, nežli u DX11.
Chtěl bych se stát profesionálním pískačem. Už teď jsem v tom sice hvězda, ale chtěl bych se ještě zdokonalit a začít se tím živit.
GPUreport.cz
Zofrenko
Žlutá karta
Žlutá karta

Příspěvek od Zofrenko »

Tak isto som s 1080ti a 9700k skúšal DX 12 a Fps boli horšie ako pri DX 11
Chief4
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Chief4 »

na tusim hardware unboxed testovali jen dx11 ze je to prej lepší. Zřejmě to na slabších CPU běží lépe na dx12 (jako můj obstarožní haswell 4c8t), mluvím o multiplayeru
Hladis
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od Hladis »

Testovali CPU v DX12 a DX11 v MP, DX11 jim vyslo lepsi na vsem. Odkaz je vyse.
Chief4
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Chief4 »

třeba někde udělali chybu.. reálně s aktuálníma ovladačema to na 4790k (a zřejmě i všech 4c8t) běží lepé na dx12, viz odkaz od stylar výše a zkušenosti dalších lidí zde. I v menu je dx12 default a je tam poznámka že na MOST SYSTEMS to poběží lépe v dx12
Hladis
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od Hladis »

Vsechny testy co jsem mel moznost videt ukazuji, ze to pod DX12 jede hur, jedine ze by vysel nejaky patch. Pokud odkazujes na to video, ma to dle komentaru blbe nastaveny.
webwalker
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od webwalker »

Tady dáván pro představu nějaké předběžné výsledky z testování:

Mise: Under No Flag: Butcher and Bolt
https://youtu.be/3Kn5Fe7kGZE
under-bo-flag-butcher-and-bolt.gif
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Chtěl bych se stát profesionálním pískačem. Už teď jsem v tom sice hvězda, ale chtěl bych se ještě zdokonalit a začít se tím živit.
GPUreport.cz
stylar
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od stylar »

zase jsem zkoušel hrát v DX11 a nedá se to, protože mi občas při větším bordelu klesají fps až na 50 a vytížení GPU 60%, to se mi v DX12 neděje a fps nejdou pod obnovovací frekvenci monitoru 75Hz, hraju všechno na max 1440p a ten future frame rendering mám teda pořád zapnutý, DX11 dá možná vyšší fps, když čumím do zdi někde na kraji mapy, ale při bordelu to klesá hodně, alespoň tak se to chová u mě s Ryzen 5 2600X
DISPLAY: LG OLED48CX 3840x2160@120Hz 4:4:4 HDR 10bit GPU: MSI GeForce RTX 4090 SUPRIM X 24GB GDDR6X CPU: AMD Ryzen 7 9800X3D CPU COOLER: ARCTIC Liquid Freezer II 420 MB: MSI MPG X870E CARBON WIFI BIOS 7E49v1A3 (AGESA PI-1.2.0.3a) RAM: Corsair 64GB (2x32GB) KIT DDR5 6000MT/s CL30-36-36-76 Dominator Titanium EXPO STORAGE: Samsung 990 PRO 2TB@PCIe x4 4.0 (OS), Samsung 980 1TB@PCIe x4 3.0, Samsung 870 EVO 2TB@SATA, HDD Seagate BarraCuda - 4TB (ST4000DM004) PSU: Corsair RMx Series RM850x (v.2021) - 850W CASE: Corsair iCUE 7000X RGB Black (5x Noctua NF-A14 PWM) KEYBOARD: SilentiumPC Gear GK550 Omnis Kailh Brown RGB MOUSE: Glorious Model D Wireless (+Grip Tape) SPEAKERS: Edifier R1280T (42Watt RMS) OS: Microsoft Windows 11 Pro CZ 64-bit v24H2
Chief4
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Chief4 »

webwalker píše:Tady dáván pro představu nějaké předběžné výsledky z testování:

Mise: Under No Flag: Butcher and Bolt
https://youtu.be/3Kn5Fe7kGZE
under-bo-flag-butcher-and-bolt.gif
jaký CPU?

pokud zapnete FFR tak si myslím že je to už uplně jedno :D, protože to přidává obrovský input lag. Prostě vám to servíruje se zpozděním 2-3 framy, takže tam je rezerva ale ten lag je brutální. Komu to nevadí tak si rovnou může koupit konzoli
stylar
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od stylar »

já právě používám aj FastSync, ale když vypnu tak stejný, kterej taky zvýší lag a v DX12 nefunguje, možná mi to přijde takový opožděnější, zkusím vypnout ffr, zatím si to dávám k/d na 2
DISPLAY: LG OLED48CX 3840x2160@120Hz 4:4:4 HDR 10bit GPU: MSI GeForce RTX 4090 SUPRIM X 24GB GDDR6X CPU: AMD Ryzen 7 9800X3D CPU COOLER: ARCTIC Liquid Freezer II 420 MB: MSI MPG X870E CARBON WIFI BIOS 7E49v1A3 (AGESA PI-1.2.0.3a) RAM: Corsair 64GB (2x32GB) KIT DDR5 6000MT/s CL30-36-36-76 Dominator Titanium EXPO STORAGE: Samsung 990 PRO 2TB@PCIe x4 4.0 (OS), Samsung 980 1TB@PCIe x4 3.0, Samsung 870 EVO 2TB@SATA, HDD Seagate BarraCuda - 4TB (ST4000DM004) PSU: Corsair RMx Series RM850x (v.2021) - 850W CASE: Corsair iCUE 7000X RGB Black (5x Noctua NF-A14 PWM) KEYBOARD: SilentiumPC Gear GK550 Omnis Kailh Brown RGB MOUSE: Glorious Model D Wireless (+Grip Tape) SPEAKERS: Edifier R1280T (42Watt RMS) OS: Microsoft Windows 11 Pro CZ 64-bit v24H2
Chief4
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Chief4 »

tak s tím FFR to beru zpět, je to docela dobrý a ten lag je minimální, těžko potřehnutelný.. Předtím jsem to měl totiž zaplé s VSYNC a to se nedalo
Odpovědět

Zpět na „Hry a zábava“