Dialkove ovladanie PC - probleem

Nevizuální úpravy HW, elektronika - Voltage-mody, regulace otáček, schémata... nejde o přetaktovávání.
Odpovědět
Samson
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Samson »

Vypada to zajimave. Uvazuji, bych to zkusil postavit. Mam, ale otazku. Nezpomaluje to nejak pocitac? Pri ovladani. Protoze jsem si postavil teplomer do COM portu a naprogramoval jsem k tomu aplikaci ve Visual Basicu a ten programek zere pri mereni kolem 50% vykonu procesoru. Tak bych byl nerad, aby to nejak brzdilo treba Winamp pri prehravani a pod., kdyz bych ho chtel ovladat dalkove.
Jerry.one
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jerry.one »

piranha píše:
master88 píše:Tak sem si dneska na to koupil sourastky a zjistil ze sme kokot :) a koupil sem si 9 pin samce a ne samici no nic :) pocka to do pondeli ale mam jednu otazecku :) ty IR primace oc se na to hodej sou 2 a kazdej se na to jinak zapojuje... jak... videl sem tu nekde obrazky ale nevim kde...
Hele tak jsme dva kokoti, mě se to stalo taky. Ještě řekni, že jsi to kupoval v GMe...
Kucí, už jsme tři....
Gentoo Linux user
Mrkev
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

ENTER

Příspěvek od Mrkev »

Jak mám v Girderu nastavit Stisk klávesy ENTER ? :sad:
DivX
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DivX »

Samson píše:...protoze jsem si postavil teplomer do COM portu a naprogramoval jsem k tomu aplikaci ve Visual Basicu a ten programek zere pri mereni kolem 50% vykonu procesoru. Tak bych byl nerad, aby to nejak brzdilo treba Winamp pri prehravani a pod., kdyz bych ho chtel ovladat dalkove.
a zkoušel si ten program časem něják optimalozovat??

jinak doma jsem vyštrachal članek z CHIPu co jsem si kdysi hodil do komplu:
[ 1 | 2 | 3 ]
..tak jestli se to někomu bude hodit...
 MacBook Pro 13" 8GB, 256GB SSD | MacBook Air 13" 4GB, 128GB SSD | iPhone 11 Pro
Jerry.one
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jerry.one »

nevite nekdo proc mi ovladani vysila pokazdy jinej kod u stejnyho tlacitka? kdyz to drzim, tak mi to prijde jako nejaka sekvence, ale je pokazdy jina. nemate nekdo schema na spolehlivy odzkouseny dalk. ovl. ? si to asi budu muset postavit sam. :-D
Gentoo Linux user
DivX
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DivX »

Jerry.one píše:nevite nekdo proc mi ovladani vysila pokazdy jinej kod u stejnyho tlacitka? kdyz to drzim, tak mi to prijde jako nejaka sekvence, ale je pokazdy jina. nemate nekdo schema na spolehlivy odzkouseny dalk. ovl. ? si to asi budu muset postavit sam. :-D
skus jiný ovladač nebo diodu...
 MacBook Pro 13" 8GB, 256GB SSD | MacBook Air 13" 4GB, 128GB SSD | iPhone 11 Pro
Jerry.one
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jerry.one »

delaji to vsechny ovladace co doma mam :cry:
Gentoo Linux user
Skodik
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Skodik »

To je normalni zkus nejnovejsi nebo mozna starsi verzi IgorPlugu
Káva, mlýnky na kávu, moka konvice https://www.gourmetkava.cz
Jerry.one
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jerry.one »

nepomohlo, problem je v ovladani, vysila ruzny kody na jedno tlacitku v urcitych sekvencich. chtelo by to postavit vlastni...
Gentoo Linux user
Woyta
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Woyta »

Jerry.one píše:nepomohlo, problem je v ovladani, vysila ruzny kody na jedno tlacitku v urcitych sekvencich. chtelo by to postavit vlastni...
Nemas to univerzalni dalkovej ovladac? Ten by mohl pachat problemi. Starej ovladac (treba od TV) koupis v bazaru za par kc.
AMD Ryzen 7 5800X, XFX Radeon RX 7900 GRE, Asus ROG STRIX B550-A Gaming, 2x8GB Corsair Vengance LED 3200mhz, 2x8GB G.SkillRGB 3200mhz, 1TB SSD Patriot Viper VP4300, 2TB1TB SSD Samsung 970 EVO, 1TB SSD Samsung 840 EVO, 3TB Western Digital, 4TB Western Digital,Creative Sound Blaster Z, Seasonic Focus+ 550W, 31,5" MVA 4k LCD Samsung , myš Logitech G602, klávesnice Tesoro Colada, volant Logitech G25

Intel C2Q Q9400@3,3ghz, Saphire RX 550, DFI Blod Iron P35, 4x2GB G. Skill PI Series 1066mhz, 640GB Seagate,Creative Sound Blaster Audigy, Seasonic S12 550W

It is better to live dangerously for 34 years than to be bored for 84 years. (Adelaide Siffert)
Jerry.one
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jerry.one »

zkousel jsem to nejdriv univerzalem, pak normalnim na video a nakonec na vez, ale vzdycky to prijma jiny ctyrmistny kody
Gentoo Linux user
zelva.gody
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

program?

Příspěvek od zelva.gody »

Zdarec lidi chtěl bych si to taky udělat, ale neni někde na netu prográme na ovládání a nastavení??? dik za link
Woyta
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Woyta »

GIRDER www.girder.nl
Plugin IGORPlug pro girder + schemata http://cesko.host.sk/girderplugin_sk.htm
Priste napred HLEDAT.
AMD Ryzen 7 5800X, XFX Radeon RX 7900 GRE, Asus ROG STRIX B550-A Gaming, 2x8GB Corsair Vengance LED 3200mhz, 2x8GB G.SkillRGB 3200mhz, 1TB SSD Patriot Viper VP4300, 2TB1TB SSD Samsung 970 EVO, 1TB SSD Samsung 840 EVO, 3TB Western Digital, 4TB Western Digital,Creative Sound Blaster Z, Seasonic Focus+ 550W, 31,5" MVA 4k LCD Samsung , myš Logitech G602, klávesnice Tesoro Colada, volant Logitech G25

Intel C2Q Q9400@3,3ghz, Saphire RX 550, DFI Blod Iron P35, 4x2GB G. Skill PI Series 1066mhz, 640GB Seagate,Creative Sound Blaster Audigy, Seasonic S12 550W

It is better to live dangerously for 34 years than to be bored for 84 years. (Adelaide Siffert)
ondro12
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ondro12 »

Jerry.one píše:zkousel jsem to nejdriv univerzalem, pak normalnim na video a nakonec na vez, ale vzdycky to prijma jiny ctyrmistny kody
to robi snad kazdy! v GIRDERi si nahraj pre tie jednotlive ukony viac kodov, ktore vysiela vysielac stlacenim toho isteho tlacitka...
CPU: AMd Athlon 64 3000+ ! RAM: 2x512 DualChanell ! MB: ASUS A8V-E deluxe ! VGA: Sparkle GeForce NX 6600, PCI-E, 256 MB ! HDD: Maxtor 200GB S-ATA ! OPTIKA: DVD-RW ASUS 1608P ! Zdroj: EC 550JSP 140mm FAN, cierny, flexo na ATX 2.0 !
---------------------------
Jerry.one
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jerry.one »

ondro12 píše:
Jerry.one píše:zkousel jsem to nejdriv univerzalem, pak normalnim na video a nakonec na vez, ale vzdycky to prijma jiny ctyrmistny kody
to robi snad kazdy! v GIRDERi si nahraj pre tie jednotlive ukony viac kodov, ktore vysiela vysielac stlacenim toho isteho tlacitka...
no jo, ale ono to vysila ty samy kody i na ostatnich tlacitkach, ale asi v jinym poradi
Gentoo Linux user
zelva.gody
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od zelva.gody »

zdarec lidi poradite mi? mam to přesně podle toho schématu . použivam Girder ale ten mi ukazuje pouze FFFF jako frekvenci. může to být ir přijímač s jinou frekvencí. dik za radu
Woyta
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Woyta »

Pokud pouzijes dalku s jinou frekvenci tak by se nemelo nic stat. Jen se trochu snizi citlivost.

Samson
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Samson »

Tady je uplne nove dalkove ovladani a je skoro zadarmo http://www.alfacomp.cz/php/zbozi.php?ak ... &zbo=29077
Elektricman
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Elektricman »

To mám k TV kartě ( na druhým PC )... To by se mě pletlo :D
Ale jinak je to fakt zapakatel (teda pokud jde osobní odběr v Brně :lol: )
Miranda IM rulezzzz
Moderator from Miranda.cz and miranda.idisk.cz
AleXtreme
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od AleXtreme »

Mně to bohužel také nefunguje. Mám IR přijímač SFH506-36 a uvšech ovladačů co jsem zkoušel (byli 4) všechny tlačítka rozeznává se stéjným kodem FFFFF. Zkoušel jsem i jiný přijímač z videa a děla to to samé. Také jsem zkoušel otáčet kondenzátor i zenerku jestli není špatně. Změnil jsem i rezistor z 3k3 na 5k a furt nic... Nevíte čím můžu zlepšit tuto citlivost nebo včem může být chyba?
CPU: Sempron 2300+(1580MHz)@2080MHz (1.85V, 218*9.5) MB: Albatron KX18D Pro II (nForce 2 Ultra 400 MCP-T) GK: Sapphire 9600Pro AD 400/450@450/520MHz RAM: Kingmax 512MB 433MHz DDR ZK: Creative SoundBlaster X-Fi XtremeMusic HDD: Seagate ATA 160GB 8MB; Matrox MaxLine III 250GB SATA 16MB, Toshiba 80GB 2,5" ATA 8MB v boxu Transcend Drives: LG CDRW 52*32*52; Lite-On DVDRW SOHW1693S Mouse: Logitech MX1000 Bluetooth Mouse pad: SteelPad QCK Keybord: Logitech MX5000 Bluetooth Monitor: Samsung SyncMaster 900NF Repro: Mercury HT5800R (175W RMS) Case modd: DeEXTra
Odpovědět

Zpět na „Modifikace hardware“