Baldur's Gate III

Problémy, zážitky, rady či pořádání LAN party

Moderátor: Baneshee

Odpovědět
JohnXXL
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Re: Baldurs Gate III

Příspěvek od JohnXXL »

schali píše: stř 16. srp 2023, 20:23 Sem ve tretim aktu, 65h. Prekvapilo me, ze na steamu se dostalo do třetiho zatim jen 7% hracu. Kazdopadne ted dost zpomalím, mesta me nikdy tolik nebavila.
To teda to asi beres hodne rychle.. jaky jsi lvl v 3aktu?
Ja mam cca 50h odehrano a jsem furt v prvnim aktu ,
ale cistim a delam vse postupne a jsem na 7lvl.
MB: Asus ROG Strix Z690-A D4 CPU: i7-13700K @P5.6/E4.5GHz Cooling: Water block RAM: 128GB Crucial DDR4 3200MHz@3600MHz CL18 Čerpadlo: EKWB D5 Vario Motor + Alphacool D5 TOP Radiator: MO-RA3 420 black 4x NF-A20 PWM Chromax @500rpm
VGA: EVGA RTX 3080TI FTW3 Ultra EK Vector FTW3 HDD: FireCuda 530 2TB + 970 EVO 1TB, 2x WD Purple 8TB Case: Chieftec BigToWER + Corsair AX1600i Monitor: MSI G274QPF + EIZO FlexScan EV2460BK
HEAD
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od HEAD »

Jak otevirat zamky bez rogue?S max poctem lidi jen 4 jsem se rozhodnul vyhodit rogue, kterej se mnou stejne poraz nesouhlasi a vzit nekoho jinyho.Jenze rogue jako jedinej umel otevirat zamky.Takze jak na to bez rogue?
CPU-Ryzen 7800X3D, MB-MSI X670E Tomahawk, RAM-64GB 6600mhz CL32@6400mhz CL30, GPU-RTX 4080Super 16GB, ZDROJ-Seasonic GX 850W, Monitor-LG OLED C1 48"
JohnXXL
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od JohnXXL »

HEAD: kupuj u obchodniku zlodejsky vybaveni to pouzivam i ja kdyz to jinak nejde. A kdyz jich je malo tak pred otviranim dam save a zkousim kostkou nez padne cislo aby se to odemklo.. 🙂
MB: Asus ROG Strix Z690-A D4 CPU: i7-13700K @P5.6/E4.5GHz Cooling: Water block RAM: 128GB Crucial DDR4 3200MHz@3600MHz CL18 Čerpadlo: EKWB D5 Vario Motor + Alphacool D5 TOP Radiator: MO-RA3 420 black 4x NF-A20 PWM Chromax @500rpm
VGA: EVGA RTX 3080TI FTW3 Ultra EK Vector FTW3 HDD: FireCuda 530 2TB + 970 EVO 1TB, 2x WD Purple 8TB Case: Chieftec BigToWER + Corsair AX1600i Monitor: MSI G274QPF + EIZO FlexScan EV2460BK
madPav3L
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od madPav3L »

HEAD píše: stř 16. srp 2023, 22:26 Jak otevirat zamky bez rogue?S max poctem lidi jen 4 jsem se rozhodnul vyhodit rogue, kterej se mnou stejne poraz nesouhlasi a vzit nekoho jinyho.Jenze rogue jako jedinej umel otevirat zamky.Takze jak na to bez rogue?
Dá se to nahnat předměty nebo kouzly. Jelikož jsem jen první akt, tak zatím mám +2 sleight of hand myslím z prstenu, mám advantage na roll z rukavic, dokud jsem je nenašel tak jsem měl +1sleight of hand z rukavic a pak je ještě u clerika/druida cantrip guidance na +1-4, thieves tools je samozřejmost. Předpokládám, že další předměty na zvýšení boudou později přibývat.
CPU: i7-12700KF MB: ASUS ROG STRIX Z690-A GAMING WIFI D4 RAM: T-FORCE XTREEM 2x16GB DDR4 3600 MHz@CL14 GPU: Palit RTX 4090 GameRock FAN: Noctua NH-D15S SSD: 1x Samsung 960 Pro M.2 512GB, 1x Samsung 960 Pro M.2 1TB, 1x Samsung 840 Pro 256GB, 1x Samsung 850 EVO 1TB HDD: 3x Seagate Barracuda 7200 3TB Display: Dell AW3423DWF 3440x1440 165 Hz OLED PSU: Seasonic Prime SSR-750PD 750W Mouse: Logitech G602 Keyboard: Cherry MX-Board 6.0 UPS: CyberPower Professional Tower 1000VA/900W CASE: Fractal Design Meshify 2 XL Audio: Creative Sound Blaster Z + Logitech Z906
ArgCZ
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od ArgCZ »

https://www.vortex.cz/mira-volnosti-v-b ... hromujici/
Jistě, vše podléhá obrovskou měrou náhodě – spíš bych měl říkat pravděpodobnosti – navázané na hod kostkou, ale i to jsou momenty, které na Baldur’s Gate III zbožňuji a následky beru pokaždé, ať už jsou pozitivní nebo negativní. Jsem také daleko od nařčení vývojářů, že systém nefunguje a záměrně přikládá vyšší pravděpodobnost neúspěšným hodům či akcím, kdo ale hrál jakoukoliv stolní hru, a nutně to nemuselo být D&D nebo Dračí doupě, určitě ví, že někdy to prostě nepadne, ani kdybyste se rozkrájeli. V takové chvíli je možné říct, že situace nepůsobí logicky nebo uvěřitelně – třeba když se snažíte šípem trefit vážně velkou samici Sovomedvěda a i z krátké vzdálenosti minete – ale hra v tomhle zůstává konzistentní a alespoň prozatím ji za to nijak nespílám.
Přesně tak a pokud není váš PJ měkota jako že oni nikdy nebývají tak prostě Sovomedvěda z 1m mineš i když jsi vyloženě nabouchanej ostrostřelec, takových historek podobných selhání mám hafo a víte co, když se sejdem tak kolikrát si na to selhání vzpomeneme protože to jsou ultrafaily který se pak hasej vším možným a samo o sobě to posouvá celou hru trochu jinam, nepředvídatelným směrem na který je třeba reagovat. S odstupem času se jim všichni vřele smějou a rádi na to vzpomínají, to je přesně to co tyhle hry definuje a jsem fakt rád že hra tuhle stěžejní věc do sebe přenáší

Jo a funguje to i opačně, zničit Lemana Russe(Tank) těžkým bolterem ve W40K by nemělo být pravděpodobné ale stalo se díky trojnásobnému přehodu na desítku takže... "říkejte mě tankobijec" a před každým kopcem se můžu ptát našeho průzkumníka "není tam někde tank který je potřeba zrušit?" až mě vypnul comm-link aby to nemusel poslouchat
PS5, LG OLED65BX, Samsung HW-Q700A + SWA-9500S = 5.1.4 Dolby Atmos, DTS:X
skaven321
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od skaven321 »

zalezi od toho, ako casto tie critical missy padaju. ci rovnako casto ako critical hity :)
v niektorych hrach to maju poriesene tak, ze mas abilitu alebo kuzlo, ktore ti umozni 2x hodit kockou a vybrat si lepsi hod/popripade pre prisery 2x hod a automaticky si vyberu nizsiu hodnotu. Na to by mohol byt dobry warlock.
R7 5800X3D, 32GB DDR4 3200Mhz CL14 G.SKILL FlareX@3600MHz, Sapphire RX 7900 XT GAMING 20GB, GB2770QSU - Red Eagle
ArgCZ
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od ArgCZ »

o tom to právě absolutně není, vem si kostku 20tistěnku a hoď desetkrát a napiš zda ti vyjde průměr všech hodů 10 :D nebo že ti padne stjně jedniček jako 20tek, to je kravina, je to o tom že když kolikrát to potřebuješ a počítáš s tím(třeba 75% pravděpodobnost) tak to nepadne a občas když to nečekáš a je to takovej ten "já si teda hodím aby se neřeklo" a BUM , jako předvídatelnost je prostě nůůůůdááá, . A to že ti hra dovolí hodit 2x kostkou je velmi dobře známá mechanika, prostě někdy mají některé postavy, povolání, protivníci zbraně a ability nějaký takový modifikátor, to je běžný, někdy to i bývá třeba nějaká rasa vůči jiné atd atd.

jako ten týpek co chtěl v BGIII jen nakopnout veverku aby šla z cesty a rozmáznul jí po cestě a koukal jak tele na nový vrata páč hodil nesmysl, to je to koření tý hry, přesně jako když ti PJ řekne na nějaký tvoje normální rozhodnutí s potutelným úsměvem "tak si hoď", to prostě už víš že to nebude jen tak
PS5, LG OLED65BX, Samsung HW-Q700A + SWA-9500S = 5.1.4 Dolby Atmos, DTS:X
madPav3L
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od madPav3L »

V menu si můžete zapnout/vypnout "Karmic Dice", teď si nejsem jistý jaká je výchozí hodnota...
Když je to zapnuté, je to popsáno jako ochrana proti smůle, aby se zabránilo dlouhým sériím dobrých nebo špatných hodů kostkou, jak u NPC tak u hráče, když vypnuté, tak hody jsou teprve opravdu náhodné.
CPU: i7-12700KF MB: ASUS ROG STRIX Z690-A GAMING WIFI D4 RAM: T-FORCE XTREEM 2x16GB DDR4 3600 MHz@CL14 GPU: Palit RTX 4090 GameRock FAN: Noctua NH-D15S SSD: 1x Samsung 960 Pro M.2 512GB, 1x Samsung 960 Pro M.2 1TB, 1x Samsung 840 Pro 256GB, 1x Samsung 850 EVO 1TB HDD: 3x Seagate Barracuda 7200 3TB Display: Dell AW3423DWF 3440x1440 165 Hz OLED PSU: Seasonic Prime SSR-750PD 750W Mouse: Logitech G602 Keyboard: Cherry MX-Board 6.0 UPS: CyberPower Professional Tower 1000VA/900W CASE: Fractal Design Meshify 2 XL Audio: Creative Sound Blaster Z + Logitech Z906
michalpuk
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od michalpuk »

Tahle hra mi prijde rozhodne tezsi nez divinity, mozna je to tim ze sice hraji tahovky, ale ty podle dnd me nikdy nezajimaly.
Dohral jsem oba dily divinity na normalni obtiznost a lehke to nebylo, ale tady uz je to uz frustrujici. Taky se mi vice libil u divinity combat system tady mi proste nesedi, hlavni body co mi vadi:
1) neni zde system many a omezeny pocet kouzel
2) RNG je mnohem vetsi , v divinity prumerny chance to hit 95-70 tady kolem 50 klidne, bylo to daleko predvidatelnejsi
3) nejsou zde akcni body pro vse a misto toho je chuze a akce zvlast coz mi tezce nevyhovuje a omezuje to taktiku

Skoda toho jinak je hra fajn a celkove lepsi, az na combat , bohuzel je to dost velka soucast hry. Hlavne obsahle rozhovory s cutscenami jsou asi nej vylepseni, kez by to bylo u vsech podobnych her.
Jeste dodatek ze puvodni BG1 a 2 sem nikdy nehral tak nemuzu srovnavat.
Jedine co mi na divinity combatu vadilo bylo rozdeleni armoru na dva typy, jinak byl good.
Ryzen 5800x + NH-D15S, Asus TUF B550-PLUS, GIGABYTE GeForce RTX 4090 Windforce, HyperX 32GB KIT DDR4 3200MHz CL16, Fractal Design Ion 760W, Define R4 window + 4x NF-A14 ULN, Samsung 990 PRO 2TB + Intel 660p 2TB +WD Blue 4TB, Creative SOUND BLASTER Z, LG oled 42 C2
JohnXXL
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Re: Baldur's Gate Gate III

Příspěvek od JohnXXL »

Dalsi uprava neoficialni češtiny kdo ma zajem... :)

https://uloz.to/tamhle/TX0B7ziq0mOb#!ZG ... SkZmAwZj==
Hladis
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od Hladis »

Hmm, 36h a teprve 11% hotovo, tohle bude na hodne dlouho. Taky to vypada, ze u Larianu museji delat radni psychopati, jelikoz co hraci pripadne nabizeji ve volbach delat za zvracenosti........ V puvodnim BG vesmes za zlouna hrat neslo bez rozbiti hry, tady asi to chteji hracum radne vynahradit. Hra me spis pripomina Dragon Age: Origins nez BG a se starymi BG to ma spolecne asi jen cast lore, jinak je to mechanikama uplne neco jineho. Kazdopadne hra bavi a za ty prachy rozhodne stoji. Za dlouhou dobu super RPG na +- urovni Witchera III.

Sranda je, jaky to zpusobilo mezi vyvojari humbuk a nekteri vyvojari se zase odkopali jako banda pitomcu, zvlast co za sracky a pouhy zdimacky penez, se odvazuji vydavat. :roll: https://www.youtube.com/watch?v=iWdZhKFtxKg Tahle hra si moje prachy zaslouzi.
Mac302
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Mac302 »

Hladis píše: ned 20. srp 2023, 10:59 Sranda je, jaky to zpusobilo mezi vyvojari humbuk a nekteri vyvojari se zase odkopali jako banda pitomcu, zvlast co za sracky a pouhy zdimacky penez, se odvazuji vydavat. :roll: https://www.youtube.com/watch?v=iWdZhKFtxKg Tahle hra si moje prachy zaslouzi.
hra jako BG3 ukázala, že to jde dělat i jinak,....za mě palec nahoru. Kéž by tenhle přístup k hrám měli i ostatní,... :roll:
AMD Ryzen 7 7700X 4,5GHz @ 5,4GHz boost | Sapphire Radeon NITRO+ RX 6800 XT SE 16GB | ASUS ROG STRIX B650E-F GAMING | 32GB DDR5 6000MHz CL36 FURY EXPO | WD Black SN770 NVMe 1TB | Fractal Design ION+ 2 Platinum 860W | AiO Fractal Design Lumen S36 V2 | Fractal Design North TG Dark | SteelSeries Arctis 5 + Logitech G Pro Superlight + HyperX Alloy Elite RGB
HEAD
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Re: Baldur's Gate III

Příspěvek od HEAD »

Jak jste porazili harpie?Hraju na balanced a totalne me rozdrtej.Asi zacnu hrat na nejlehci obtiznost pac tohle je xkrat tezsi nez BG1/2.
CPU-Ryzen 7800X3D, MB-MSI X670E Tomahawk, RAM-64GB 6600mhz CL32@6400mhz CL30, GPU-RTX 4080Super 16GB, ZDROJ-Seasonic GX 850W, Monitor-LG OLED C1 48"
Hladis
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od Hladis »

Huh, vzdyt ta hra je na balanced hodne snadna, coz mi to i komplikuje, jelikoz nemam potrebu pro long rest, ktery je potreba pro posunuti nekterych NPC story. Vesmes jsem mel zatim pouze jeden jediny long rest a ted se teprve chystam na druhy. :D I s uz polomrtvyma a docela vyplytvanyma charama nemam problem souboje uhrat a harpyje je pomerne easy rychly fight. Co budes delat dal u poradnych souboju ? Mas nejakou spatne poskladanou partu, spatne zvoleny kouzla-skilly, nebo jsi nepobral herni mechaniky charu a soubojovyho systemu.

Ta hra je i evidentne postavena na tom, aby clovek jako v puvodnim BG nedelal jen kolecko fight/rest/fight/rest, ale plynuleji hral. Na druhou stranu na zadny big epic fight s desitkami postav na obrazovce, jako v puvodnich BG, jsem zatim nenarazil a hra na to asi neni stavena, prostor je maly, vlastnich postav muzete mit jen 4 a jde spis o takticke tahove souboje par postavicek, nez o brutalni rezbu realtime s pauzami.
kocourmikes1
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od kocourmikes1 »

HEAD píše: pon 21. srp 2023, 10:29 Jak jste porazili harpie?Hraju na balanced a totalne me rozdrtej.Asi zacnu hrat na nejlehci obtiznost pac tohle je xkrat tezsi nez BG1/2.
postavy co utoci na dalku, tak rozestavej na ty utesy, budou mit vyhodu v prestnosti a dostrelu, vem si do party laezel, ta rozda spoustu pozkozeni, pri utocich se soustred na harpii co zrovna zpiva a snazi se omamin tve postavy
CPU: Intel core i7-4790@3.6GHz│ CPU Cooler: GELID Solution Tranquillo rev. 3│ MB: Gigabyte B85m-D3H rev 1.1│ RAM: Crucial Ballistix Sport 2x8GB DDR3│ GPU: ASUS STRIX GTX980Ti 6GB DDR5| HDD: WD Blue - 1TB│ SSD: Samsung 860 EVO - 250GB│ PSU: Enermax Platimax 600W│ Case: In-Win 303│ OS: Win 10 64-bit│ Keybord: CORSAIR STRAFE RGB LED Cherry MX SILENT│ Mouse: CORSAIR Gaming Sabre RGB Optical
kocourmikes1
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od kocourmikes1 »

Hladis píše: pon 21. srp 2023, 12:06 Na druhou stranu na zadny big epic fight s desitkami postav na obrazovce, jako v puvodnich BG, jsem zatim nenarazil a hra na to asi neni stavena, prostor je maly, vlastnich postav muzete mit jen 4 a jde spis o takticke tahove souboje par postavicek, nez o brutalni rezbu realtime s pauzami.
ono je to ale dobre, tady ty fighty maji mnohem vetsi smysl, nenarazis na random skupiny nepratel, ktere te v puvodnich BG jen zdrzovali
CPU: Intel core i7-4790@3.6GHz│ CPU Cooler: GELID Solution Tranquillo rev. 3│ MB: Gigabyte B85m-D3H rev 1.1│ RAM: Crucial Ballistix Sport 2x8GB DDR3│ GPU: ASUS STRIX GTX980Ti 6GB DDR5| HDD: WD Blue - 1TB│ SSD: Samsung 860 EVO - 250GB│ PSU: Enermax Platimax 600W│ Case: In-Win 303│ OS: Win 10 64-bit│ Keybord: CORSAIR STRAFE RGB LED Cherry MX SILENT│ Mouse: CORSAIR Gaming Sabre RGB Optical
Hladis
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od Hladis »

No mapa je vesmes zkomprimovana na pomerne maly prostor, ktery je zahusten obsahem, coz neni spatne reseni. Neni tam skoro zadny hluchy prostor a hrac nema sanci byt nuden a nemusi ztracet cas casto zbytecnym behanim odnekud nekam. Na druhou stranu to pusobi spis komornejsim dojmem nez rozmachle, ne moc "realisticky" a toho obsahu na malym prostoru je tolik, ze to trochu cloveka zahlcuje. Nejaky epicky bitvy desitek postav a summonu na vetsim prostoru, nebo az "bozske" masakry, kde jste si v jedny scene uz vesmes jako polobuh doslova prosekali cestu pres stovku nepratel, tu nebude a neni to holt open world. Bitky jsou spis X-COM styl.
Paul
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Paul »

Pro lidi co hrají s controllerem doporučuju Native Camera Tweaks mod, ta odemčená third person kamera s možností volnýho rozhlížení je prostě paráda :D

Imho tam měl bejt proper third person pohled rovnou, když už si dali takovou tunu práce s grafikou aby vypadala dobře i up close..

Jinak hra je super, sice se najdou věci co mě štvou, a úplně top top top (Zaklínač 3, Kingdom Come, RDR2) to pro mě zatím není, ale i tak bude mít tenhle rok Starfield a Phantom Liberty co dělat, aby BG sesadili.

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek
Ryzen 5800X3D, Gigabyte Aorus X470 Gaming, 2*8GB FlareX@3200, nVidia RTX 3080Ti, 500GB SSD Evo 970, 2TB Crucial MX500, 120GB M4 SSD, 2 * Samsung F1 1TB SATAII, A4-Tech A7, Panasonic ST50 55" Plasma, NEC 24WMGX3 24", Win10 64bit Home, Steam Deck

If you have been voting for politicians who promise to give you goodies at someone else's expense, then you have no right to complain when they take your money and give it to someone else, including themselves.
Hladis
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od Hladis »

Nekdo ma koukam slabost pro jednu klericku. :D
dexterav
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dexterav »

neni jediný :D
Intel Core i9 14900kf@6/6,2GHz,Strix Z790 F, 2X24GB 7,2GHz CL32 GSkill, Asus TUF 4090 3/23GHz , H2O + Carbide 600Q,ROG-THOR-1600T, 10TB 850X, Topping D50s + A50s + T5, MPG 321URX QD-OLED, S23Ultra, ITX 13700k + 4070Ti + Audinst Hud-Mx2 + THX-M50X
Odpovědět

Zpět na „Hry a zábava“