Ty jo, nestraš, já si jdu dneska pro tuhle desku a mám doma Foltron 360, snad bude stačitcormack píše:
Tak problém je vyřešen: byl to slabý zdroj.
Když jsem tam dal 500W nový zdroj, tak USB porty začaly pracovat. Je to s podivem, ale realita.
Znovu se ozřejmňuje, že majitelé této desky ji musí nakrmit dostatečným množstvím energie.
DFI LANPARTY NF4 SLI/Ultra
Moderátor: Eddward
- Martin Veselý
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
- cormack
- Začátečník

Tak na to zapomeň, zejména, chceš-li taktit!!!Martin Veselý píše:Ty jo, nestraš, já si jdu dneska pro tuhle desku a mám doma Foltron 360, snad bude stačitcormack píše:
Tak problém je vyřešen: byl to slabý zdroj.
Když jsem tam dal 500W nový zdroj, tak USB porty začaly pracovat. Je to s podivem, ale realita.
Znovu se ozřejmňuje, že majitelé této desky ji musí nakrmit dostatečným množstvím energie.
Já měl 400W a doprovázel mě jeden problém za druhým.
Pročti si fóra a doporučení a uděláš si jasno.
1. CPU: Ryzen 2600
2. THREADRIPPER 1900X
3. Ryzen 1200
2. THREADRIPPER 1900X
3. Ryzen 1200
- cormack
- Začátečník

Já mám naistalovanej SATA RAID a úplně v pohodě. Dostaneš drivery na disketě. Musíš dodržet postup. který je v manuálu:Martin Veselý píše:Zkoušel někdo RAID na týhle desce? Už jsem poučenej z ASUS nebo z MSI, že nejsou schopni dodat na disketě driver, abych mohl korektně naistalovat SATA RAID driver. Pročítal jsem si manuál k desce a našel jsem toto: Copy these files from the NVIDIA nForce™ driver directory (IDE/WinXP or
Win2K) onto a formatted floppy disk:
• Disk1
• Txtsetup.oem
• Nvraid.sys
• NvAtaBus.sys
Chtěl jsem se zeptat, dodává DFI k desce disketu s drivers, nebo si ji musím podle tohoto návodu vytvořit?
Jak vytvořím RAID pole na základních deskách DFI LanParty nF4 series?
1. Zapněte SATA RAID v BIOSu.
2. BIOS → Integrated Peripherals → RAID Configuration.
3. Nastavte jaké disky vyžadujete pro RAID pole (S-ATA, IDE, kombinace), uložte a resetujte PC.
4. Jakmile se objeví tabulka s RAID BIOSem, stiskněte klávesu "F10" a nastavte požadované pole. Pro ukončení stiskněte kombinaci kláves "Crtl + X".
5. Spusťte instalaci operačního systému (Win2000, WinXP) a stiskněte F6 při výzvě na vložení diskety a vložte disketu s ovladačem nVidia RAID.
6. Následující krok je velmi důležitý!!! Při výzvě na výběr ovladače stiskněte "S" pro instalaci RAID driveru, ovladače se načtou a pak Vás instalátor vyzve zda chcete přidat další ovladač. Stiskněte znova "S" a nainstaluje se druhý ovladač. Je důležité mít nainstalovány oba řadiče, jinak nebude moci RAID pole korektně vytvořit!!!
7. Po instalaci operačního systému si ověřte zda je vše nastaveno dle vašich požadavků
2. THREADRIPPER 1900X
3. Ryzen 1200
2. THREADRIPPER 1900X
3. Ryzen 1200
- Martin Veselý
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Instalace SATA driver je mi jasná, už jsem ji prováděl na mý starý desce. Jenže výrobce jaksi opomněl ji přiložit do krabice a v návodu bylo, ve Windows spusť exe soubor a vytvoří ti disketu. Jenže když si přinesu domů PC v součástkách, tak jám nabutovat do win?
Jenom jsem si chtěl ověřit, zda DFI není jako ASUS.
No s tím zdrojem jsem si právě udělal jasno, když jsem tohle forum přečetl. No zatím taktit nebudu a nechám se překvapit, zda to pojede OK nebo ne. Kdyžtak budu muset udělat investici no nového zdroje.
No s tím zdrojem jsem si právě udělal jasno, když jsem tohle forum přečetl. No zatím taktit nebudu a nechám se překvapit, zda to pojede OK nebo ne. Kdyžtak budu muset udělat investici no nového zdroje.
- hanz
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Co se týká zdroje, tak já jsem koupil sice 20PIN Chill, ale zase to je 510W, zapojil jsem všechny napájecí konektory do desky (tzn. 20PIN, 4PIN, Molex, FDD) a zdá se, že všechno jede v poho. Dokonce jsem na USB zároveň zapojil USB 2,5" disk, 2x Foťák, WebCam, GamePad, CardReader a Bluetooth dongle a všechno zároveň chodilo... Takže si myslím, že těch +/- 500W by mělo stačit.
Jinak já se chci zeptat na teplotu chipsetu. Pomocí Smartguardianu jsem si snížil otáčky (protože když jede naplno, tak je to hroznej fén) a v klidu ve Win mám tak 48 - 49C (v těchto vedrech), při zátěži mi to jde až k 53C. Co je pro nForce4 na DFI optimum a co už je kritický? Jak to máte nastavený vy a kolik vám to při tomto nastavení topí?
Jinak já se chci zeptat na teplotu chipsetu. Pomocí Smartguardianu jsem si snížil otáčky (protože když jede naplno, tak je to hroznej fén) a v klidu ve Win mám tak 48 - 49C (v těchto vedrech), při zátěži mi to jde až k 53C. Co je pro nForce4 na DFI optimum a co už je kritický? Jak to máte nastavený vy a kolik vám to při tomto nastavení topí?
- cormack
- Začátečník

- Smith
- Pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
- Martin Veselý
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
- hanz
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
- Martin Veselý
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Tak jsem si byl včera pro desku, oživení probíhalo na 1*, ale instalace byla na prd. Pokaždý se mi instalátor zasekl. Zkoušel jsem pouze s 1 modulem pamětí, to samý. Vypojil jsem vše, co nebylo nutný - zase. Potom jsem si vzpomněl na problémy s USB, tak jsem vypojil myš a klávesnici (oboje jede na USB) a instalace proběhla bez sebemenších problémů. Problém byl při spuštění Win, tam klávesnici a myš potřebuju - a tam se mi to zase seklo. Totálně tuhej počítač. Podle všech známek jsem se stal další obětí slabého zdroje. Co myslíte, je to tak?
Díval jsem se do aktuální nabídky zdrojů a našel jsem tento: http://www.okcomputers.cz/DetailPage.asp?DPG=51911, myslíte, že je OK. Díky za pomoc.
Jo, ještě sestava: AMD 3500+, DFI LanParty Ultra, MSIX800XL, 2x 512DDR Kingmax 433, 200GB Maxtor + optická mechanika. Když si to tak pročítám, asi ho fakt budu potřebovat.
edit// a co tenhle zdroj: http://www.okcomputers.cz/DetailPage.asp?DPG=52708
Díval jsem se do aktuální nabídky zdrojů a našel jsem tento: http://www.okcomputers.cz/DetailPage.asp?DPG=51911, myslíte, že je OK. Díky za pomoc.
Jo, ještě sestava: AMD 3500+, DFI LanParty Ultra, MSIX800XL, 2x 512DDR Kingmax 433, 200GB Maxtor + optická mechanika. Když si to tak pročítám, asi ho fakt budu potřebovat.
- cormack
- Začátečník

Martin Veselý píše:Tak jsem si byl včera pro desku, oživení probíhalo na 1*, ale instalace byla na prd. Pokaždý se mi instalátor zasekl. Zkoušel jsem pouze s 1 modulem pamětí, to samý. Vypojil jsem vše, co nebylo nutný - zase. Potom jsem si vzpomněl na problémy s USB, tak jsem vypojil myš a klávesnici (oboje jede na USB) a instalace proběhla bez sebemenších problémů. Problém byl při spuštění Win, tam klávesnici a myš potřebuju - a tam se mi to zase seklo. Totálně tuhej počítač. Podle všech známek jsem se stal další obětí slabého zdroje. Co myslíte, je to tak?
Jaxem psal dříve: 350W je prachobyčejně málo. Vem ten druhý uváděný, 500W bude dostačující, mám ji taky.
2. THREADRIPPER 1900X
3. Ryzen 1200
2. THREADRIPPER 1900X
3. Ryzen 1200
- Martin Veselý
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
A je dobrej? Abych nebyl tam, kde jsem. Cena se mi zdá docela nízká.cormack píše: Jaxem psal dříve: 350W je prachobyčejně málo. Vem ten druhý uváděný, 500W bude dostačující, mám ji taky.
Mohl by se někdo podívat na tyto stránky: http://www.kmepc.com/B00_products/06_po ... PZ_500.htm
, jestli bude tento zdroj vyhovovat, zdá se mi malé napětí.
- cormack
- Začátečník

Martin Veselý píše:A je dobrej? Abych nebyl tam, kde jsem. Cena se mi zdá docela nízká.cormack píše: Jaxem psal dříve: 350W je prachobyčejně málo. Vem ten druhý uváděný, 500W bude dostačující, mám ji taky.
Mohl by se někdo podívat na tyto stránky: http://www.kmepc.com/B00_products/06_po ... PZ_500.htm
, jestli bude tento zdroj vyhovovat, zdá se mi malé napětí.
Já nemám KME, ale Eurocase 500W(http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=28703). No to je jedno, myslím si, že 500W Ti bude v pohodě stačit.
2. THREADRIPPER 1900X
3. Ryzen 1200
2. THREADRIPPER 1900X
3. Ryzen 1200
- Martin Veselý
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
- LuBr1CanT
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
problem s USB2.0
Ahoj
Prosim vás před 2 dny jsem si koupil desku DFI LanParty NF4-ultra a nikde na cd jsem nenašel USB 2.0 driver. Na ůvodní obrazovce byla kromě chipset drivers, audio drivers, graphics drivers, utilites atd. i položka USB, ale po kliknutí na ni jen prázdné okno. Po připojení nebo odpojení USB zařízení mi to píše hlášku, že "dané zařízení může pracovat rychleji pokud ho připojim k vysokorychlostnímu rozhraní USB 2.0" Čili tipuju že potřebuju nainstalovat kromě NF4 chipset driveru i USB2.0 driver jako to bylo na cd u ABIT AV8 Via K8T800pro. Kde ho najdu? Nebo je problém někde jinde?
Dík za help
Prosim vás před 2 dny jsem si koupil desku DFI LanParty NF4-ultra a nikde na cd jsem nenašel USB 2.0 driver. Na ůvodní obrazovce byla kromě chipset drivers, audio drivers, graphics drivers, utilites atd. i položka USB, ale po kliknutí na ni jen prázdné okno. Po připojení nebo odpojení USB zařízení mi to píše hlášku, že "dané zařízení může pracovat rychleji pokud ho připojim k vysokorychlostnímu rozhraní USB 2.0" Čili tipuju že potřebuju nainstalovat kromě NF4 chipset driveru i USB2.0 driver jako to bylo na cd u ABIT AV8 Via K8T800pro. Kde ho najdu? Nebo je problém někde jinde?
Dík za help
Procesor: E6600 2.4@3.6 C2D, Deska: Asus Strike N680i, Graf. karta: ASUS 8800GTX PCI-ex, Memory: 2*1024MB Corsair Dominator 1146Mhz, HDD: WD Raptor 150 GB S-ATA, Seagate 300GB S-ATA, DVD-RW NEC 4550A, Case: Coolermaster Stacker Tower RC-831 , Zdroj:Enermax Liberty 620W, CRT: 19" IIYAMA HM903DT
- cormack
- Začátečník

Re: problem s USB2.0
Měl jsem stejný postřeh. Taky jsem apgrejtoval z Abitu AV8.LuBr1CanT píše:Ahoj
Dík za help
V kolonce USB driver je skutečně prázdné místo. Já jsem to vyřešil takhle:
- najeď do Správce zařízení - USB - Aktualizovat ovladač - Vlož CD s Drivery a dej automaticky vyhledat - proběhne instalace - toť vše.
Pak mi to jelo.
2. THREADRIPPER 1900X
3. Ryzen 1200
2. THREADRIPPER 1900X
3. Ryzen 1200
- cormack
- Začátečník

Podívej, pokud nebudeš mít HTT 400MHz, 4 HDD, 2 DVD a připojených dvacet USB zařízení najednou, tak si myslím, že se nemusíš ničeho obávat. A jestli Ti odejde časem zdroj, tak hold odejde. Odchází i značkové pecky třikrát dražší.Martin Veselý píše:No, snad s tímhle "neznačkovým" zdrojem neudělám chybu.
2. THREADRIPPER 1900X
3. Ryzen 1200
2. THREADRIPPER 1900X
3. Ryzen 1200
- Smith
- Pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
- mhraven
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
poradte
prosim poradte kdyz dam na desce takt 300 x 3 HT tak system najede ale nejedou mi stata disky vubec je nevidi nevite co s tim neni tam nekde nejaky sata lock PCIE 100 mhz
Athlon X2 4400@ 2500 Mhz, 2x 512 Adata Vitesta 500 , DFI Lan Party NF4UT-D , 9 x 250 , 2,5 3 6 3 GK BFG Nvidia 8800 GTS OC 380 Mb, zdroj Chieftec 420 w
- Flegy
- Mírně pokročilý

-
kdyby sis precet tento dred. zjistil bys ze mas pouzit jinej konektor saty
BTW LIDICKY NASEL SEM WB NA CHIPSET...JE COOL
http://www.mips-computer.de/

BTW LIDICKY NASEL SEM WB NA CHIPSET...JE COOL
http://www.mips-computer.de/