Gothic III

Problémy, zážitky, rady či pořádání LAN party

Moderátor: Baneshee

Odpovědět
Swat
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Swat »

To HEAD:Ono taky záleží na tom,co kdo považuje za plynulý chod.Mě třeba synovec nahlásil,jak mu krásně chodí San Andreas,když jsem mu stahnul a spustil Fraps zak to šlo asi v 15ti - 18ti framech.Aby to nebyl jeden z těch expertů "na 6600GT jedu FEAR v 1600x1200 vše na max naprosto plynule" - těžko říct.Já dal čistej reinstal Woken,poslední drivery ke všemu a hrát se to nedá.Myslím,že naše sestavy jsou si tak nějak podobný,tak posuď sám.Navíc mám 512 MB na kartě a stejně je to utrpení i když dám textury na minimum.
MB: Asrock Z370 Extreme4, CPU: Intel Core i5-8600K@5 GHz (SilentiumPC Navis PRO 240 AiO), RAM: 2x8 GB G.Skill DDR4 3200 MHz, GPU: Gigabyte RTX 2080 Gaming OC, HDD: SSD WD Blue 3D 1TB, Seagate IronWolf 6TB, DVD: Asus, PSU: Seasonic Focus Plus 850 Gold, CASE: Corsair T600 Graphite White Edition, MONITOR: BenQ XR3501, TV: 55" Samsung Q6FN
HEAD
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od HEAD »

Swat píše:To HEAD:Aby to nebyl jeden z těch expertů "na 6600GT jedu FEAR v 1600x1200 vše na max naprosto plynule" .
Jo tak tydle experty taky znam :-D Clovek se utoho dobre pobavi, kdyz vidi ty jejich naprosto nerealny tvrzeni :lol:

Jinak ja G3 jeste nemam a prave uvazuju o koupi.Ale kdyz vidim ty reakce na HW naroky nechche se mi vyhodit litr z vokna :cry:
Swat
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Swat »

To HEAD:Ještě počkej a až tady všichni po vydání patche začneme jásat,jak to zoptimalizovali,tak do toho jdi,protože až to po technický stránce bude hratelný,tak to bude dobrá pařba,to jo.Já stále pevně věřím,že k tý optimalizaci dojde a že ještě budu moct upgrade na Core 2 Duo odložit - uvidíme,no.
MB: Asrock Z370 Extreme4, CPU: Intel Core i5-8600K@5 GHz (SilentiumPC Navis PRO 240 AiO), RAM: 2x8 GB G.Skill DDR4 3200 MHz, GPU: Gigabyte RTX 2080 Gaming OC, HDD: SSD WD Blue 3D 1TB, Seagate IronWolf 6TB, DVD: Asus, PSU: Seasonic Focus Plus 850 Gold, CASE: Corsair T600 Graphite White Edition, MONITOR: BenQ XR3501, TV: 55" Samsung Q6FN
HEAD
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od HEAD »

Mno uz jsem si tu hru objednal.V patek nejpozdejc bych ji mel mit.Potom napisu jak to beha.Ale budu muset asi sformatovat C, protoze jsem si ted spustil 3Dmark 2005 a mel jsem skore jen 9100bodu.Win uz mam 8 mesicu a kdyz jsem nekdy v unoru testoval novej komp mel sem o 500bodu vic :( na zasranejch win to radsi ani nebudu zkouset... :)
shadow
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od shadow »

no, tak jsem si rozbalil Collector's Edition a ta plátěná mapa je opravdu pěkná :). Taková stylová útěrka :).

Potěšila mně též úvodní stránka v instalaci hry, kde je doporučována vývojáři nVidia :sigh: a hudba při instalaci hraje také skvělá :). Ke Collector's Edition je soundtrack samozřejmě přiložen :roll:
show must go on..
Thellwin
Administrátor
Administrátor

Příspěvek od Thellwin »

shadow píše:Potěšila mně též úvodní stránka v instalaci hry, kde je doporučována vývojáři nVidia
Aby ne, zadarmo to určitě nebylo ...

A k tomu všemu co jsi vyjmenoval, je ještě pěkný podtácek pod půllitr (hrníček) s tématem G3, co ? No neber to za 1600,- :roll:
Goldnoob team proud member!
shadow
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od shadow »

no, tak jsem vlezl do hry a už jsem z ní zase vylezl :roll:

Tomu se snad ani nedá říci "optimalizace". Možná, že kdybych instalnul nové ovladače ke grafice, tak bych si nepatrně pomohl, ale určitě ne nijak extrovně...

No: je to něco naprosto otřesného. Na medium detaily v 1024x768 to vypadá vyblitě, a vůbec se to přitom nehejbe, to opravdu nechápu.

Lze říci, že za stávajícího stavu je to pro mě naprosto nehratelné. Snad vyjde nějaký rozsáhlý patch. Přidávám se k názorům, že nechápu, jak si něco tak šíleně neoptimalizovaného mohli dovolit vydat.

Oblivion vypadá daleko lépe a chodí proti tomu jak jedna báseň. A to vyšel o půl roku dříve....

Snad si spravím chuť na NWN 2 :). Gothic 3 odkládám k ledu.

No, aspoň mám čím utírat ten prach, který bude na tu krabici sedat :).

--
Thellwin: jinak praví RPG fanoušci ;-) si kupují collector's editions, i kdyby měli příští měsíc být kvůli tomu o vodě a chlebu ;-)
show must go on..
Rajče
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Rajče »

shadow píše:
Snad si spravím chuť na NWN 2 :). Gothic 3 odkládám k ledu.
Jj...teď můžem jen čekat na NWN2...snad bude povedenější a ukojí naše RPG choutky :)

EDIT : jinak vítej do klubu zlomených, gotických srdcí :D

2 HEAD : tomu příspěvku z toho fóra, kterej jsi sem postnul nevěřim ani za mák :wink:
shadow
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od shadow »

NWN2 určitě, tam je kvalita po technické stránce zaručena...

Jinak ještě ke Gothic 3. Poprvé jsem hru vůbec nespustil, a musel reinstalovat - rozjel jsme ji až s nainstalováním poslední verze Install Shieldu (viz na fórech reportovaná chyba "flags10" - http://forum.jowood.com/showthread.php?t=125878 - server bývá busy...). Po změně grafických nastavení musím restartovat comp, abych se do hry vůbec dostal.

Na low detaily to vypadá hůře než Gothic 1, a též to nechodí nijak slavně - v té bitce na začátku také o nějaké plynulosti nemůže být řeč....

prostě děs. Přitom vše ostatní na mně působilo velmi dobře - např. menu, úvodní animačka, hudba - atmosférické, ale to jaksi nestačí, když hra hratelná jen na současném ultra high endu.
show must go on..
Thellwin
Administrátor
Administrátor

Příspěvek od Thellwin »

Zkuste si projít tento thread. Buď tam hrajou jinou hru, nebo nepoznají rozdíl mezi 5 a 50 FPS - http://forum.gothicz.net/viewtopic.php?t=4899 :?

To shadow - tady nebudeme OT, případnou diskusi na téma pravý fanoušek RPG můžeme vést po ICQ :)
Goldnoob team proud member!
Rajče
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Rajče »

Thellwin píše:Zkuste si projít tento thread. Buď tam hrajou jinou hru, nebo nepoznají rozdíl mezi 5 a 50 FPS - http://forum.gothicz.net/viewtopic.php?t=4899 :?
Tohle mě dostalo:

"SESTAVA:
PROCESOR: AMD Sempron 2500+ (1,5 GHz)
PAMĚŤ RAM: 512 MB RAM
DISK: 120 GB
GRAFICKÁ KARTA: ATI Radeon 9550

NASTAVENí:

ROZLIŠENÍ: 1024x768
DOHLED:střední
SHADER MODEL: 1.4
DETAILY TEXTUR: střední
DETAILY MODELŮ: střední
DALŠÍ NASTAVENÍ:
Vegetace:střední kvalita
Stíny:vypnuto
Overglow effects:střední kvalita

HODNOCENÍ:
PLYNULOST HRY: Většinou plynule, trochu se seká jen při věším ohníčku
"
:lol: ... asi fakt každej hrajem jinou hru ...
HEAD
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od HEAD »

To je jen jeden z expertu jak psal swat :lol: Urcite ma cca 10FPS :lol:
Uz jsem tam chtel napsat celeron 300Mhz,64Mbram,TNT2 ultra
nastaveni ps 1.4
detaily medium az high :lol:
Plynulost: beha to naprosto plynule jen se to obcas sekne ve meste :wink: :-D :oops: :lol:
Je to stejne absurdni jako co tam nekteri lidi pisou...
lilleek
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od lilleek »

Když mu to na takovýhle mašině jede plynule, tak to schválně taky zkusím na svém ultradělu a uvidím jak to jede nádherně :)

BTW., nevíte někdo příkaz do konzoly pro zobrazení FPS?
AMD 7800X3D+THERMALRIGHT Phantom Spirit 120|GIGABYTE X870 GAMING X WIFI7|XFX Mercury AMD Radeon RX 9070 XT OC|Kingston FURY Beast Black DDR5 32GB 6000MHz CL30|Seasonic Focus GX-850-V4 Gold 850W

EX:Intel i5 6600k+Noctua NH-U12F|MSI Z 170-A PRO|ASUS GTX 1070 DUAL|2x8GB DDR4 3000|SeasonicS12 520W|2x320GB+640GB+120SSD+480SSD+vykopávky 40+80+160+500

EX: Intel Q9550 2,83@3,9+Noctua NH-U12F|Gigabyte P35-DS4 F11 rev1.0|MSI R9 280x|4x2GB DDRII800 A-Data EE 5-5-5-15|SeasonicS12 520W|2x320GB+640GB+120SSD+vykopávky 40+80+160
HEAD
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od HEAD »

lilleek píše:Když mu to na takovýhle mašině jede plynule, tak to schválně taky zkusím na svém ultradělu a uvidím jak to jede nádherně :)

Fraps.. :)
OBR
Černá karta
Černá karta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od OBR »

Tahle hra jede tak pomalu vite proc? Ja vam to povim, neni to ani spatnou optimalizaci ani nulovym betatestem, je to ochranou X-Prot, vsechny dosud vydane hry ktere obsahovaly tuhle ochranu mely velke potize s hratelnym fps, protoze realne pocitani vektorizacnich kvocientu (az nekolik set najednou) ochrany Tages+X-Prot je tak narocne na vykon CPU ze ten bohuzel nestaci na hru samotnou. Uplne stejna hra s ochranou SecuROM ktera vyjde za mesic v USA bude behat 2x rychleji a svizneji i na slabsich strojich. Toto je proste dan za "piratsky" region Evropy, kde hra sice vyjde drive ale ma tak narocnou ochranu ze to skoro brani si ji zahrat ...

EDIT: vsechny Evropske verze maji ochranu Tages+X-Prot, tudiz i Nemecka. Jedina vyjimka bude USA verze ktera bude s beznou ochranou SecuROM a nebo uplne bez ochrany. Dle meho je lepsi si pockat na tu US verzi a koupit ji pak na netu.
Naposledy upravil(a) OBR dne čtv 19. říj 2006, 15:14, celkem upraveno 1 x.
HEAD
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od HEAD »

Hm ja jsem si hru objednal.Zatim to vyzkousim .Aspon, ze mi prijde cd s cestinou.
lilleek
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od lilleek »

HEAD píše:
lilleek píše:Když mu to na takovýhle mašině jede plynule, tak to schválně taky zkusím na svém ultradělu a uvidím jak to jede nádherně :)

Fraps.. :)
Myslel sem příkaz do konzoly, protože můj procák by na další aplikaci na pozadí nestačil a nemohl bych to posoudit objektivně.

Ona by měla být taky německá verze, ne? Když je to německá hra. Ta má taky tu ochranu?
AMD 7800X3D+THERMALRIGHT Phantom Spirit 120|GIGABYTE X870 GAMING X WIFI7|XFX Mercury AMD Radeon RX 9070 XT OC|Kingston FURY Beast Black DDR5 32GB 6000MHz CL30|Seasonic Focus GX-850-V4 Gold 850W

EX:Intel i5 6600k+Noctua NH-U12F|MSI Z 170-A PRO|ASUS GTX 1070 DUAL|2x8GB DDR4 3000|SeasonicS12 520W|2x320GB+640GB+120SSD+480SSD+vykopávky 40+80+160+500

EX: Intel Q9550 2,83@3,9+Noctua NH-U12F|Gigabyte P35-DS4 F11 rev1.0|MSI R9 280x|4x2GB DDRII800 A-Data EE 5-5-5-15|SeasonicS12 520W|2x320GB+640GB+120SSD+vykopávky 40+80+160
jessie.james
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od jessie.james »

lilleek píše:Ona by měla být taky německá verze, ne? Když je to německá hra. Ta má taky tu ochranu?
jasne, ze ma. EU verze ma Tages+X-Prot ochranu, narozdil od US verze. nemecka je EU verze, jen v GER lokalizaci, takze si tim nijak nepomuzes.
lilleek
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od lilleek »

Takže nezbývá nic jiného, než čekat na US verzi. No co se dá dělat. Ale jak to vyřeší Ti s tou EU verzi? Že by třeba vyšel patch, co tu ochranu vypne?

jessie.james
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od jessie.james »

lilleek píše:Takže nezbývá nic jiného, než čekat na US verzi. No co se dá dělat. Ale jak to vyřeší Ti s tou EU verzi? Že by třeba vyšel patch, co tu ochranu vypne?
tomu neverim. jedine, ze by to bylo jako se SF, ze na hru se SF vysel patch bez SF. jenze patch neodstranil ochranu z PC. original CD/DVD jsi stale potreboval. je to proste dan za piratstvi. v USA mas uroven piratstvi snad kolem 5%, takze na co davat do hry drahou ochranu?
jedine, ze by fanousci zacali moc nahlas kricet, a piranha bytes s tim neco udelala.
Odpovědět

Zpět na „Hry a zábava“