DFI nF4x Infinity /-AL (nF4-4x) - zkusenosti?

Pro procesory AMD Athlon 64, Athlon 64 X2, Athlon FX, Opteron, Sempron a další.

Moderátor: Eddward

Odpovědět
rudino2
Nováček
Nováček

Příspěvek od rudino2 »

uz sa nasiel, boli to len dobre zapleten kable. Uz vsetko facha ako ma.
EfineSS
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od EfineSS »

Mam tuhle desku objednanou, zajimalo by me jestli se da chipset uchladit pasivne? (Mam celkem dobre vetranou case)
Ryzen 5 5600X, ASRock Fatal1ty B450 Gaming K4, Gigabyte Radeon RX 5700XT Gaming OC
LGA
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od LGA »

EfineSS píše:Mam tuhle desku objednanou, zajimalo by me jestli se da chipset uchladit pasivne? (Mam celkem dobre vetranou case)
Zalezi na kolik °C a s jakym pasivem.
S Primecooler PC-NB1 by to do 70°C melo jit. Ja mam pred nim AC Fan PRO TC (ktery zaroven chladi i GK) a pres 50°C nejdu. Vetsinou pod 45°C.
Kdyz rikas dobre vetranou, tak no problem.
Thellwin
Administrátor
Administrátor

Příspěvek od Thellwin »

EfineSS píše:zajimalo by me jestli se da chipset uchladit pasivne? (Mam celkem dobre vetranou case)
Teď jsem si na něj sáhnul a byl horkej docela dost (a to na něm pořád jede ta pila co má cca 5200 rpm), přesto, že SpeedFan a Smart Guardien mi ukazujou teplotu kolem 35 st., pasivně asi jo, pokud máš dobře větranou case.
Goldnoob team proud member!
EfineSS
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od EfineSS »

No ja ten puvodni chci hned vyhodit, pac to musi bejt silenej rachot.. Ja tam hodim pasiv od Primecooleru a kdyztak tam hodim nejakej 8cm FAN @ 5V..
Ryzen 5 5600X, ASRock Fatal1ty B450 Gaming K4, Gigabyte Radeon RX 5700XT Gaming OC
Thellwin
Administrátor
Administrátor

Příspěvek od Thellwin »

Já jsem se toho taky dost bál, když jsem všude čet jak to řve, ale protože mám case na zemi vedle stolu, tak to skoro vůbec neslyším, takže to zatím nechám jak to je.
blino
Nováček
Nováček

Příspěvek od blino »

ako uz pisal LGA - ten Primecooler to uchladi na cca 70 stupnou bez zataze, ale ak mas teda dobre chladenu case malo by to byt ok. ja som vedla ten pasiv nalepil ACPro TC a teplota idle-45 load-51
i5 2500K@4.2GHz, Noctua NH-U9B SE2, Asus Maximus IV GENE-Z, Gigabyte GTX660 OC 2GB, 2x4GB Corsair Vengeance 1600MHz + 2x4GB Crucial Ballistix Sport VLP 1600MHz, Crucial M4 128GB, 850W Enermax Revolution 87+ , Fractal Core 1000
jiri9
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od jiri9 »

Thellwin píše:Teď jsem si na něj sáhnul a byl horkej docela dost (a to na něm pořád jede ta pila co má cca 5200 rpm), přesto, že SpeedFan a Smart Guardien mi ukazujou teplotu kolem 35 st., pasivně asi jo, pokud máš dobře větranou case.
Zajímalo by mně, jakejm údajům věříte? Ten Smart Guardian podle mně ukazuje pěkný blbosti, a BIOS mi ukazuje 39-40°C, což se mi zdá dost na to, že chladím vodou. Takže snad jedině ten SpeedFan, zase se mi ale nechce nechat po startu spouštět další soft.
GIGABYTE B550I AORUS PRO AX, AMD Ryzen 5 3600X, AIO XPG LEVANTE, 240mm, 16GB DDR4 HyperX Predator RGB 3200, MSI RTX 2060 Gaming Z, SSD: ADATA XPG SX6000, M.2 - 128GB + ADATA XPG GAMMIX S11 Pro, M.2 - 1TB, case Metallic Gear by Phanteks NEO G Mini V2, Power EVGA SuperNova G2 750W.
blino
Nováček
Nováček

Příspěvek od blino »

BIOS zobrazuje teplotu chipsetu uplne na .....! teplotu CPU ukazuje viac-menej presne ale tych 40stupnov na chipsete vskutocnosti znamena 70! meral som to som externym cidlom ked som tam daval ten pasiv. takze asi tak :evil:
i5 2500K@4.2GHz, Noctua NH-U9B SE2, Asus Maximus IV GENE-Z, Gigabyte GTX660 OC 2GB, 2x4GB Corsair Vengeance 1600MHz + 2x4GB Crucial Ballistix Sport VLP 1600MHz, Crucial M4 128GB, 850W Enermax Revolution 87+ , Fractal Core 1000
Thellwin
Administrátor
Administrátor

Příspěvek od Thellwin »

jiri9 píše:Zajímalo by mně, jakejm údajům věříte? Ten ...
Nevěřím ani jednomu co se týče teploty chipsetu, protože vím jak teplej byl pasiv při 35 st. na NB u mé staré desky (Asus A7V600) takže když mám an tomhle problém udržet prst tak to asi 35 st. mít nebude :)

U mě se SpeedFan i SG shodnou a to jak u CPU tak u chipsetu.

To blino : Jj, to by tak i odpovídalo, těch 70 st.
jiri9
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od jiri9 »

Zajímalo by mně, jestli takhle blbě měří teploty i LanParty řada, nebo to DFI pos.... jen u tohodle modelu. Btw, novýho BIOSu už se asi nedočkáme, co?
GIGABYTE B550I AORUS PRO AX, AMD Ryzen 5 3600X, AIO XPG LEVANTE, 240mm, 16GB DDR4 HyperX Predator RGB 3200, MSI RTX 2060 Gaming Z, SSD: ADATA XPG SX6000, M.2 - 128GB + ADATA XPG GAMMIX S11 Pro, M.2 - 1TB, case Metallic Gear by Phanteks NEO G Mini V2, Power EVGA SuperNova G2 750W.
[CZ]mike
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od [CZ]mike »

jiri9 píše:Zajímalo by mně, jestli takhle blbě měří teploty i LanParty řada, nebo to DFI pos.... jen u tohodle modelu. Btw, novýho BIOSu už se asi nedočkáme, co?
hele ja si na teploty nestezuju...

a na chipset sem si dal primecooler NB1 ktery castecne ofukuje GK(zalman),castecne predni 80tka. Teplota nepresahne 60°C. A je to stabilni
LGA
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od LGA »

Nema nekdo nejake zkusenosti s teplotou, ktera je ve SpeedFanu oznacena jako Remote. Podle me ma neco spolecneho s CPU. Kdyz jsem zkousel chladit CPU pasivne, tak teplota Temp3 (coz je podle me u teto desky teplota CPU a stejnou teplotu u CPU ukazoval i Everest) byla cca 35°C, ale u Remote byla teplota pres 50°C. Kdyz jsem si sahnul na chladic, tak byl hodne teply.

Jeste bych chtel poprosit nekoho kdo ma tuto desku nejlepe v kombinaci s HDD Seagate 7200.9 SATA jestli by byl ochotny pro me vyfotit nastaveni BIOSu.
Po reset BIOSu (svine RAMky nechtely nabehnout na CL2) se ted nemuzu dostat pre 250MHz, pak uz to pise problem "Detecting Array..."
A uz nemuzu prijit na to, jak jsem to mel nastavene.
Predem dik
Thellwin
Administrátor
Administrátor

Příspěvek od Thellwin »

Někdo mě původně říkal, že Remote má být teplota CPU (nakone jsem si zjistil, že to tak není a CPU je pod Temp3 jak taky říkáš), ale u mě tahle teplota strašně skákala, takže netuším co to může být.

Ad "Detecting Array..." - tohle je na netu hodně řešené, nepoužíváš moc nízkou děličku (2:1 tohle myslím dělá) ?
jiri9
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od jiri9 »

[CZ]mike píše:
jiri9 píše:Zajímalo by mně, jestli takhle blbě měří teploty i LanParty řada, nebo to DFI pos.... jen u tohodle modelu. Btw, novýho BIOSu už se asi nedočkáme, co?
hele ja si na teploty nestezuju...

a na chipset sem si dal primecooler NB1 ktery castecne ofukuje GK(zalman),castecne predni 80tka. Teplota nepresahne 60°C. A je to stabilni
Ale to já si taky nestěžuju, jen jsem chtěl vědět, jestli zná někdo způsob, jak zjistit přesnější hodnoty, než ukazuje BIOS.
LGA
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od LGA »

Thellwin píše:Někdo mě původně říkal, že Remote má být teplota CPU (nakone jsem si zjistil, že to tak není a CPU je pod Temp3 jak taky říkáš), ale u mě tahle teplota strašně skákala, takže netuším co to může být.
Pokud mas cas, tak zkus vypnout vetrak na chladici a zapni Prime95. A pokud mame stejne desky, tak predpokladam, ze Temp3 ti stoupne o 1-2°C, ale Remote pujde pres 50°C. Pak zkus sahnout na ten chladic.
Me by fakt zajimal ten vysledek.

Ted jen to zkusel. ... a po zapnuti vetraku na 100% je Temp3 ±1°C, ale teplota Remote zacala okamzite klesat z 50°C na 40°C.
Test2:
Zajimave ale je, kdyz jsem pri 50°C vypnul Prime, tak i pri vypnutem vetraku tRemote behem par sekund klesla na 37°C a teplota Temp3 je stale ±1°C
EfineSS
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od EfineSS »

Pod kterou polozkou najdu teplotu chipsetu? Je jedno jestli v BIOSu, nebo v Everestu, eventulene ve Speedfanu. Diky
LGA
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od LGA »

EfineSS píše:Pod kterou polozkou najdu teplotu chipsetu? Je jedno jestli v BIOSu, nebo v Everestu, eventulene ve Speedfanu. Diky
podle me
EVEREST: polozka "Motherboard"
Speedfan 4.28: pro DFI nF4x Infinity - "Temp2"
BIOS: "System (in)"

//edit: oprava System (out) na System (In)
Naposledy upravil(a) LGA dne stř 3. kvě 2006, 12:36, celkem upraveno 1 x.
Thellwin
Administrátor
Administrátor

Příspěvek od Thellwin »

Já jsem se řídil hlavně podle Everestu a taky podle toho jak se teploty chovaly (zda neskáče od 0 do 50 atd.)
EfineSS
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od EfineSS »

A v Everestu "AUX" znamena co? Skace me to od 1 do cca do 20ti.. :?

//edit: Kde jsou meze teploty chipsetu? Jakou teplotu bych nemel prekrocit?
Odpovědět

Zpět na „Socket 754, 939 a 940“