FPS a lišící se názory na dolní hranici hratelnosti!

Problémy, zážitky, rady či pořádání LAN party

Moderátor: Baneshee

Odpovědět
Nordir
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Nordir »

xaircon píše:momentálne už mám 8800GTS takže ma FPS až tak nezaujíma.

GTR2 som hral až na nej.

NFS Most Wanted, Carbon, TDU som hraval aj na starej a v pohode to šlo aj na 15 FPS, rozdiel v hratelnosti som nevidel medzi starou a novou grafickou kartou, či už bolo FPS 15 alebo 60.
Když si nepoznal rozdíl tak proč sis kupoval novou grafiku?
xaircon píše: Zrak mám výborný, naň sa nesťažujem, vidím veci lepšie ako ktokoľvek iný v mojom okolí (čo sa týka detajlov). tolko k môjmu zraku.
Jinak k Tobě sedí mezi slepými jednooký král. :roll:
Naposledy upravil(a) Nordir dne čtv 6. zář 2007, 14:41, celkem upraveno 1 x.
Me nezajimaji zadny podmínky, jaky mel suvereni stat nekde za krale klacka
Thellwin
Administrátor
Administrátor

Příspěvek od Thellwin »

No, já jsem obdobím 15 FPS stačí taky prošel, ale jak si člověk jednou zahraje plynule (tzn. pro mě 30+) tak už na 15 FPS hrát nemůže. Asi jsi nějaká vyjímka nebo nevím, ale pokud ti 15 a 60 FPS přijde hratelnostně stejné, tak to fakt nechápu :roll:
Goldnoob team proud member!
xaircon
Nováček
Nováček

Příspěvek od xaircon »

Nordir píše: Když si nepoznal rozdíl tak proč sis kupoval novou grafiku?
aby som si mohol zahrať na poriadnom rozlíšení a aj vysokých detajloch, myslím že kôli tomu sa kupuje karta, aspoň teda u mňa to platí.
h4__
Žlutá karta Bazar
Žlutá karta Bazar

Příspěvek od h4__ »

S těma 125 framema jsem to trochu přehnal. Teď s novým monitorem by to řekl takhle: "Liší se to hra od hry." Např. v Cod1, CoD2, Doom3 nebo STALKER mi přijde nárust fps i jako taková komodita ve hraní. Není to plynulejší napohled, ale odezvy a pocit je jinej, dynamičtější. Ale pak jsou tu hry jako CaC3 TW, Oblivion, GTA SA nebo R6 V, kde mi rozdíl fps 30 a 90 nepřipadá nějak propastný. Např. R6 Vegas hraju na 7800GT u matky na 1024x768 Low a jsem někde blízko 30 fps a hrát se to bez problému dá. Ale CoD ne! (U CoD mám vyzkoušeno, že se nejlíp hraje s com_maxfps 333.)
Coololooser
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Coololooser »

xaircon píše:NFS Most Wanted, Carbon, TDU som hraval aj na starej a v pohode to šlo aj na 15 FPS, rozdiel v hratelnosti som nevidel medzi starou a novou grafickou kartou, či už bolo FPS 15 alebo 60.
NFS MW rozhodne neni zavodni hra, ale zavodni arkada, to jen tak na zacatek.

Pro TDU s tezi staci 25fps k hratelnosti, takze tech 15fps je velice dobra pohadka. Doopravdy by me zajimalo jak si klickoval v 300kmh rychlosti po havaji s 15 fps... To asi musis bejt fakt machr :roll:
xaircon píše:Zrak mám výborný, naň sa nesťažujem, vidím veci lepšie ako ktokoľvek iný v mojom okolí (čo sa týka detajlov). tolko k môjmu zraku.
O tom ze dobre vidis nepochybuji, ale o tom jak casto je tve zrakove ustroji schopno spracovat danou scenu co vidi znacne pochybuji...
Teda za predpokladu ze doopravdy necitis rozdil behem hrani pri 15fps a pri 60 fps...
0118 999 881 999 119 7253
Thellwin
Administrátor
Administrátor

Příspěvek od Thellwin »

To ano, ale v 15 FPS rozbehne dneska i novy hry ještě kdejakej šrot, na to není třeba 8800GTS :lol:
xaircon
Nováček
Nováček

Příspěvek od xaircon »

Na druhú stranu musímuznať že hrať STALKERa na 20-25FPS je niekedy dosť o nervy, ale moc som ho nehral.
Thellwin
Administrátor
Administrátor

Příspěvek od Thellwin »

Ona většina her je při 20-25 FPS o nervy. Nevadí to tolik u RTS, izo RPG ...
Frostys
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Frostys »

Mně nedělá problém hrát Lost Planet s 15fps :)
CPU i7-9700k + MasterLiquid Lite 240
GPU MSI GeForce RTX 2070 8Gb
RAM Patriot Viper4 16GB@3000MHz
MB Gigabyte Z390 Gaming X
Flegy
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Flegy »

to c.u. : on urcite jezdil skarpou :)
Delarge
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Delarge »

lol, tak to je dobrej joke nepoznat rozdíl mezi 15 a 60 fps :-D
Back to AMD: Ryzen 7 9800X3D + Noctua NH-U12A CB -- MSI MAG B850 Tomahawk Max WiFi -- Gainward Phantom RTX 4080 -- Kingston FURY Beast 2x32GB DDR5 6000MT/s CL30 -- Seagate FireCuda 530 2TB + WD Black SN850 2TB + Samsung 990 PRO 4TB -- Corsair RM750x -- Fractal Design Torrent -- USB DAC EarMen Eagle -- PreSonus Eris 3.5 BT -- Fractal Design Scape -- Samsung Odyssey OLED G8 -- Razer BlackWidow V3 Pro + Razer DeathAdder V2 Pro + Xbox Wireless Controller -- Windows 11 Home 25H2
Pavel.P.
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Pavel.P. »

Thellwin píše:Ona většina her je při 20-25 FPS o nervy. Nevadí to tolik u RTS, izo RPG ...
překvapivě u GRAW2 je těch 25fps plně dostačujících :)

...
S.p.i.r.i.T ®
Nováček
Nováček

Příspěvek od S.p.i.r.i.T ® »

no umna je plynulost asi 40FPS, samozrejme kazda hra je ina , ale napriklad hru ktoru hravam uz celkom dlho a casto Flatout 2 , tak tam je naramne poznat rozdiel medzi 30, resp 40 fps a 60, nieje to take dynamicke a citlive pri nizsom framerate. V niektorych hrach je aj zapnuty Vsync naobtiaz, napriklad teraz momentalne v Bioshocku, ked nastavim Vsync co je umna 60Hz, tak hra ide akokeby sekano, pri pohybe mysou, ale ked to vypnem a hra ide od tych 50 do 100fps tak je to take plynulejsie, akokeby ten pohyb bol maskovany...
NEZNALEC
Žlutá karta
Žlutá karta

Příspěvek od NEZNALEC »

u Bioshocku mi celkove prijde fps zajimavy pri 30 je hra ne moc dobre hratelna i kdyz ruka se zbrani se pohybuje velice plynule ale pohyb mysi je plynuly az tak u 50, z cehoz vyvozuju ze muze byt hra dobre vyladena na fps jakoze muze davat i na starsich kompech hodne vysoke fps ale co z toho kdyz pro plynulost hry to chce vysoke fps...a souhlasim kazda hra potrebuje jiny fps...coz treba takovy doom tak je 60uplne krasnych. ale hral jem sufering a ten byl pri 60 fps sekany nechapal jsem...stejne tak mi je zahadou jak je to vubec mozne ze to dakezem postrehnout rozdil mezi 30 a 60 jakto kdyz lidke oko vnima mezi 24 - 26 zmenami za sekundu i tv obraz ma 25obrazku za sekundu...proc to u her tak neni kdyby to tak bylo to by bolo :)
cim to je zpusobeno ze pohym mysi pri nizsim fps je skubany, dokaze mi to nekdo vysvetlit?
Intel q9300 @ 3,5Ghz - do 1.29V :-( / Asus P5Q PRO / 2GB DDR2 Kingston HyperX 800MHz @ 917Mhz / Asus GTX260 @ 756/1512/1260 / Fortron 700W / SB X-Fi extreme audio / Samsung 2243NW 22" / repro Genius HT 5000
Caderom
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Caderom »

TV vysílá 50 půlsnímků za sekundu v malém rozlišení, rozmazaně a hlavně každý snímek tvá stejně dlouho. U PC hry může v první půlsekundě proběhnout 30fps a v druhé jen 10fps a to je kámen úrazu. Pokud by se každý snímek zobrazoval stejně dlouho, stačilo by na jakoukoli FPS hru bohatě 40fps.
NEZNALEC
Žlutá karta
Žlutá karta

Příspěvek od NEZNALEC »

aha takze tudis za neplynulost pri vysokem rozliseni muze obrazovka, chapu to dobre?a to proto ze nedokaze vyslat za 2 pul sekundy stejny pocet pulsnimku je tak?
Intel q9300 @ 3,5Ghz - do 1.29V :-( / Asus P5Q PRO / 2GB DDR2 Kingston HyperX 800MHz @ 917Mhz / Asus GTX260 @ 756/1512/1260 / Fortron 700W / SB X-Fi extreme audio / Samsung 2243NW 22" / repro Genius HT 5000
BRKO
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od BRKO »

Pavel.P. píše:
Thellwin píše:Ona většina her je při 20-25 FPS o nervy. Nevadí to tolik u RTS, izo RPG ...
překvapivě u GRAW2 je těch 25fps plně dostačujících :)
No ja zkousel GRAW1 a pri 20 - 30 fps mi to prislo nehratelny.

win10: b450, 1600af, 16GB 3200mhz, rx570, 550W
win10: b450, 5700x3d, 32GB 3200mhz, rx 6600, 550W
Sentenced
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sentenced »

Pro me osobne v FPS hodne udelá Vsync .... dost nerad hraju pokud fps v FPS klesnou pod 30, taky se mi to nastestí moc nestává :roll: Ale pokud už mam volit (jako svyho času u DIII a Q4) tak radeji 30 FPS s vsync, než 42 bez.

Jinak hrat neco na urovni 15-20 FPS, to mi za to nestojí. Ty GK zas tak drahy nejsou a rad si priplatim za kvalitní herní zážitek, tohle sebemrskačství "vždyt ono to vlastne i docela jede" bych nesnesl a nechapu jak v tomto epileptickým stavu muze nekdo neco hrát.

EDIT: Je to imho stejny jako si pustit Star Wars na 30cm prenosny TV, film človek uvidí, ale zažitek to asi moc nebude.
Huutamalla voi saada kiven itkemään vaan ei puhumalla toista anteeksi pyytämään, pyytämään
- ja niinpä meillä tuulta kylvetään

Caderom
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Caderom »

NEZNALEC píše:muze obrazovka
Pomalá obrazovka (starší a levnější LCD) může způsobovat rozmazávání a rozdvojování hran (které je ale pořád stejné), ne trhavost, ta je způsobena různými přesuny textur, swapováním atd.. Na tohle by ti odpověděl dobře no-X ...
oyza
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od oyza »

rekl bych, ze je jedno jaky je fps v ciselne hodnote. podstatny je, jestli se danemu cloveku hra zda plynula a pritom dostatecne pekna, ci natolik zabavna, aby ji hral ikdyz je hnusna nebo se skube :)

p.s. 100fps u cs rulez :)
p.s.2. f.e.a.r. je nuda :)
AMD X6 1090T cooled by Thermalright Ultra 120 Extreme + Noctua, Asus M4A78T-E, 6G OCZ XTC Platinum, Toxic HD6870, SSD, Asus Xonar D1 - live at Spire Swordfin, powered by Enermax Liberty 500W. Viewed by EIZO 22" + 19" Dell.
Odpovědět

Zpět na „Hry a zábava“