MSI K8N Neo3 (nF4-4x) - tipy a triky, rady

Pro procesory AMD Athlon 64, Athlon 64 X2, Athlon FX, Opteron, Sempron a další.

Moderátor: Eddward

Odpovědět
kingie
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kingie »

Mam BIOS 1.5 a taky to moc nemuzu pretaktovat-hranice cca 237MHz(ve winu ale do 255). Ktery nejnovejsi BIOS na tuhle desku umozni dobry overclocking?
palda
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od palda »

kingie píše:Mam BIOS 1.5 a taky to moc nemuzu pretaktovat-hranice cca 237MHz(ve winu ale do 255). Ktery nejnovejsi BIOS na tuhle desku umozni dobry overclocking?
nejnovejsi bohuzel ne... 1.0 ... tam sem se dostal na 280 (slo by i vic, znam lidi s 350ti)
rvalis
Nováček
Nováček

jak zapojit led diody od cache do maiboardu

Příspěvek od rvalis »

Potrebuji jednoduchou radu, mam treba kablik hdd_led a nemuzu na nem poznat, kde je + nebo - .Je tam jen takova sipecka dolu u jednoho pinu.Navod mam vim kam to dat,ale uz jsi nejsem jisty jesli ten kablik neni naopak.Predem dekuji za odpoved
Faramir
Nováček
Nováček

Příspěvek od Faramir »

Vubec to neres a zapoj to libovolne a kdyz to nebude fungovat, tak to prohod. Ja take vzdycky hadam, ktera pozice je spravna (samozrejme hadam pouze u tech LEDek :lol: )
Sempron2600+(1.6Ghz, Palermo)@2000Mhz(8*250), K8N NEO3, Arctic Cooling Silencer 64 Ultra, DDR400 2x512MB CL2.5, Asus GF 6600 TOP 128MB, Seagate 160GB SATA(NCQ-bohuzel nevyuzito:(), Audigy, LCD Philips 200W6CS/00
Don
Administrátor
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Don »

vubec nepripojuju... zbytecny aby mi svitily nejaky ledky... ale jinak jak bylo receno je to jedno max. to otocis
CPU:i3-10105; MB:Gigabyte B560M D3H; RAM:HyperX 2x8GB DDR4; HDD: SSD Samsung Pro 1TB, Samsung EVO 500GB, WD Red 1TB NVMe; PS:Corsair HX650W; Case:SilverStone GD09B Grandia; Monitor:Panasonic VX-P50VT50E; Mouse:Logitech MX Performance; Keyboard:Logitech Wireless Illuminated K800
Audio: Asus Xonar Essence ST, NAD C375BEE, VMA-II S
ICEBRETON
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ICEBRETON »

Zdravim, mam MB MSI K8N Neo3 a snazim se o downgrade ze stavajici biosu v1.1 na v1.0, ale flashnuti mi nefunguje.
Pouzivam MSI nastroj(dosovej) Awfl855a.exe ale po potvrzeni souboru s biosem se program ukonci a flashnuti biosu se neprovede.
Mam podezreni na:
1) nemoznost downgradu biosu
2) ochrana biosu o preflashovani
Druhou moznost jsem hledal v biosum ale zadnou podobnou nabidku jsem nenasel tudiz bude spravna asi prvni moznost.
Coz se ale odporuje s tim ze hodne lidem bios podarilo flashnout na v1.0.
Takze plss help
NTB: ProBook 4740s
palda
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od palda »

ICEBRETON píše:Zdravim, mam MB MSI K8N Neo3 a snazim se o downgrade ze stavajici biosu v1.1 na v1.0, ale flashnuti mi nefunguje.
Pouzivam MSI nastroj(dosovej) Awfl855a.exe ale po potvrzeni souboru s biosem se program ukonci a flashnuti biosu se neprovede.
Mam podezreni na:
1) nemoznost downgradu biosu
2) ochrana biosu o preflashovani
Druhou moznost jsem hledal v biosum ale zadnou podobnou nabidku jsem nenasel tudiz bude spravna asi prvni moznost.
Coz se ale odporuje s tim ze hodne lidem bios podarilo flashnout na v1.0.
Takze plss help
a win utilitku si zkousel? tam to jde bez problemu (z 1.7...>1.0 atd), deska nema jumper na uzamceni flashovani biosu, flashujes to stejnou verzi utility co byla k ty 1.0? nebo novejsi....

jinak dej bacha na to ze v ty utilite myslim neni QWERTZ klavesnice ale QWERTY, takze Y (pro potvrzeni) je to nahore, ne to dole.... protoze kdyz stisknes jinou klavesu nez Y tak se to prerusi.. tohle sem nedavno resil, kamarad s touhle banalitou mel docela problem.
Naposledy upravil(a) palda dne čtv 20. črc 2006, 21:26, celkem upraveno 1 x.
ICEBRETON
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ICEBRETON »

palda píše: jinak dej bacha na to ze v ty utilite myslim neni QUERTZ klavesnice ale QUERTY, takze Y (pro potvrzeni) je to nahore, ne to dole.... protoze kdyz stisknes jinou klavesu nez Y tak se to prerusi.. tohle sem nedavno resil, kamarad s touhle banalitou mel docela problem.
Dik tohle bylo ono, nikdy by mne to nenapadlo ....
NTB: ProBook 4740s
cervenejkarkulak
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

bios

Příspěvek od cervenejkarkulak »

cau, pokusil sem se flashnout bios na 1.7, po resetu to ale hodi hlasku ze winy nenajdou disky, v biosu je ale vidim, a pri instalu winu mi je to taky nabidne. jde to nak resit? nebo je nutny flashnout zpatky? z my zachran diskety me to ale hodi zpatky na 1.7, i kdyz by tam mela bejt 1,6...
palda
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Re: bios

Příspěvek od palda »

cervenejkarkulak píše:cau, pokusil sem se flashnout bios na 1.7, po resetu to ale hodi hlasku ze winy nenajdou disky, v biosu je ale vidim, a pri instalu winu mi je to taky nabidne. jde to nak resit? nebo je nutny flashnout zpatky? z my zachran diskety me to ale hodi zpatky na 1.7, i kdyz by tam mela bejt 1,6...
no jde o to ze se ten bios tyka i radice HDD, takze se mohou zmenit IRQ atp (me to po kazdem flashi biosu po startu systemu instaluje novy HW = radic).... zkusil jsi to spustit v nouzovem rezimu?
cervenejkarkulak
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

k tomu me to nepusti. napise to hlasku, ze winy nemuzou najit pevne disky, ale v biosu je vidim. zkousel sem nainstalovat sata radice, co byly k desce, ale nepomohlo to, mozna ze byly pro 1.5ku...
palda
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od palda »

cervenejkarkulak píše:k tomu me to nepusti. napise to hlasku, ze winy nemuzou najit pevne disky, ale v biosu je vidim. zkousel sem nainstalovat sata radice, co byly k desce, ale nepomohlo to, mozna ze byly pro 1.5ku...
a zkousel si prohazet sata disky? jako v konektorech...
cervenejkarkulak
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

ty vole, to pomohlo. dik moc. naky teoreticky vysvetleni? neboti to uz jednou fungovalo :)
palda
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od palda »

cervenejkarkulak píše:ty vole, to pomohlo. dik moc. naky teoreticky vysvetleni? neboti to uz jednou fungovalo :)
no jen dedukce mily Watsone :-D ... no tak ja mam disk na IDE, ale kdyz se mi po kazdym flashi instaluje znova radic disku (na kterym by teoreticky moch bejt i system), tak me napadlo se zeptat :-) .... jinak pokud budes taktovat (S touhle deskou asi tezko... :-( ) tak nezapomen dat na SATA 3 nebo 4
sayer
Nováček
Nováček

Příspěvek od sayer »

Zdravim,
nevite nekdo, jak zmenit nasobic u K8N Neo3?
palda
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od palda »

sayer píše:Zdravim,
nevite nekdo, jak zmenit nasobic u K8N Neo3?
nasobic ceho? CPU? HTT? ... HTT nastavis v biosu tam jak se nastavuje vsechno ohledne CPU... nasobic CPU lze jen u procesoru s podporou Cool'n'Quiet, takze vsechn A64 nebo sempronu 64 3000+ a vyssich a tam lze snizit stejne jenom smerem dolu
sayer
Nováček
Nováček

Příspěvek od sayer »

myslel sem CPU, mam Semprona 64 2800 :(
palda
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od palda »

tak to mas smulu.... tam to nejde.. a i kdyby jsi mel vyse zminovane CPU, tak jen smerem dolu... cili napriklad z 8x>7x>6x...
cervenejkarkulak
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

tak zmena kabelu byla docasna, najelo to 2x, kdy sem normalne paril, ted se to dostane k uvodni obrazovce, kde modry modrej prouzek beha, beha a furt beha, a dal h****.v nouzovym rezimu to najede jenom bez prace v siti, ale najede. ani reflash na 1.5 (puvodni) nepomoh. je mozny, aby flash takhle rozhodil system, nebo je to blbost?diky
mattiashking
Nováček
Nováček

Teplota chipsetu

Příspěvek od mattiashking »

Potrebujem pomoc, chipset sa mi prehrieva az na 56 stupnov, meriam to hardwarovo cez AEROCOOL GATEWATCH a neorientujem sa senzormi na doske tie su totalne nepresne. Chcel by som vymenit chladic na doske spominali ste tu ZALMANA, nasiel som napr. toto ZALMAN ZM-NB47J - http://www.agem.sk/?cmd=tovar_detail&product=7706716
no neviem ci to vobec pomoze aky mate nazor na neho ?
Mate niekto skusenosti s vymenou toho zakladneho chladica od MSI , pomohlo to ?
Poradte teda nejaky chladic co by to zlepsil, ps. nechcem tam vrtulu iba nejaky pasiv nechcem mat letisko doma. Vdaka
Odpovědět

Zpět na „Socket 754, 939 a 940“