Chladič Scythe Ninja!

Vše co se týká chlazení vzduchem - větráčky, ventilátory, žebrované pasivy, atp.

Moderátor: morke

Odpovědět
Red Devil
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Red Devil »

bigbalu píše:čauky

docela dost o tomto chladiči uvažuji a chci se zeptat, zda se mi v poho vleze na moji desku a hlavně taky do case:

MB 865PE Neo2-PFS Platinum edice
http://www.msi-czechrepublic.com/clanek.php?id=4425

case Antec SLK3000B
http://www.antec.com/ec/productDetails.php?ProdID=00300

díky za odpověď
Ja bych rek,ze muze dojit ke kolizi s chladicem chipsetu,tu desku jsem mel a mel problem dostat tam takovej ten vejirovej chladic(musel jsem zebra vyhnout)
A ta ninja je obrovska
johnici
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od johnici »

bigbalu píše:
johnici píše:Jinak opravdu dobrej chladic, mam ho na core2duo 6300 taktlyho na 2800MHz a teplota v idle 32°C v burn pri zapnutym prime95 a super PI mi vyleze tak na 49°C. V mistnosti teplota 22°C
a ty máš tu první verzi nebo rev.B?
ja mám ještě tu první revizi, ale rozdil mezi nimi asi moc velkej nebude. Co jsem se dival tak rev. B podporuje i socket AM2 a krabice chladiče je červená namísto modrý :) Max. jestě můžou dodávat jinej ventilátor, ale to nezaručuju!
bigbalu
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bigbalu »

Red Devil píše:Ja bych rek,ze muze dojit ke kolizi s chladicem chipsetu,tu desku jsem mel a mel problem dostat tam takovej ten vejirovej chladic(musel jsem zebra vyhnout)
A ta ninja je obrovska
no právě toho se taky obávám

je tady někdo, kdo už tento chladič na tu moji desku nainstaloval a mohl by říci, zda je to v poho nebo ne?

dikes
Red Devil
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Red Devil »

zmer jak je ten chladic daleko od cpu a jak je vysoky ja ti zmerim nynju a popr poslu foto primo v kompu
Thomas CPU Killer 2.0
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Thomas CPU Killer 2.0 »

jessie.james píše:
Thomas CPU Killer 2.0 píše:Zdarec nevíte někdo zda se dá nějak upravit Ninja aby šla na AMD X2 AM2 mam ho bez IHS ????
Teď mám AC64 Pro a zatim spokojenost Pri 2,67 GHz a 1,6 V mam 50/40 burn
Vyplatí se mi upgrade z AC 64 Pro na Ninja ??
Díky ??
revize B tohoto chladice uz jde nasadit i na socket AM2, problem bude s tim sundanym IHS, protoze ninju musis na CPU jakoby nasilu z jedne strany nalomit a to bych se dost obaval, ze si ulomis kus jadra. na CPU se sundanym IHS je idealni chladic, ktery posadis na CPU a pritahnes srouby, takze nevyvijis velky tlak na jednu stranu, jako je tomu pri nasazovani ninji. treba TENHLE chladic je idealni.
No objednal sem Ninju tak to snad nejak pujde ten AC64Pro se taky nasazuje na CPU nalomenim a nic se mu zatim nestalo no musis byt opatrny snad pude nejak upravit :D
Red Devil
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Red Devil »

jessie.james píše:
Thomas CPU Killer 2.0 píše:...
...
Nemas pravdu ninja se nikde nenalamuje nasadi se,jednou rukou se macka na cpu(rozumne) a druhou se prichytavaj drzaky

\\edit Gr8 Vivec: panebože zkracujte ty citace!
Thomas CPU Killer 2.0
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

jessie.james píše:
Thomas CPU Killer 2.0 píše:Zdarec nevíte někdo zda se dá nějak upravit Ninja aby šla na AMD X2 AM2 mam ho bez IHS ????
Teď mám AC64 Pro a zatim spokojenost Pri 2,67 GHz a 1,6 V mam 50/40 burn
Vyplatí se mi upgrade z AC 64 Pro na Ninja ??
Díky ??
revize B tohoto chladice uz jde nasadit i na socket AM2, problem bude s tim sundanym IHS, protoze ninju musis na CPU jakoby nasilu z jedne strany nalomit a to bych se dost obaval, ze si ulomis kus jadra. na CPU se sundanym IHS je idealni chladic, ktery posadis na CPU a pritahnes srouby, takze nevyvijis velky tlak na jednu stranu, jako je tomu pri nasazovani ninji. treba TENHLE chladic je idealni.
Takze uz mam svou ninju a bylo to docela husty sem to musel diky sundanymu IHS hosne upravit jak sponu tak drzak na MB ale nakonec to slo

Rozdil sem zatim zadny nepozoroval akorat mi to hur chladi jak ten AC64 Pro predtim 50/42 a ted 55/49 no musim zkusit este jinou pastu :(

A z toho jadra CPU se opravdu kousek ustipl na obou stranach :( ale CPU bezi OK :)
jessie.james
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od jessie.james »

ja ti rikal, ze davat ninju na CPU s holym jadrem je o hubu. podlozil jsi tu ninju v rozich CPU nejakou penovou hmotou? jestli ti drzi jen vylozene na jadre, tak to neni idealni. je dobre do rohu procesoru prilepit tenkou gumovou nebo molitanovou (je i tvrzenejsi) podlozku.

Obrázek
Thomas CPU Killer 2.0
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Drží to čistě jen na jádře :(

Kdyz sem skousel davat podlozky k tomu AC64Pro tak to bylo naprd CPU se chladil hure :(

Co bych mel pouzit mel sem molitan ??

Musim zkusit este jinou pastu snad to pomuze :? Doufam
jessie.james
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od jessie.james »

Thomas CPU Killer 2.0 píše:Co bych mel pouzit mel sem molitan ??
dobre je takove to tvrde molitanove kolecko, co je na spindlu s CD/DVD. takovy bily molitan, ktery je nasazeny uprostred trnu nahore CD. blbe je, ze ne vsechny jsou stejne siroke a nektere jsou tenci a nektere naopak tlustsi. lepsi je ale ten tlustejsi (nebo potom home-made bastl a nekolik jich slepit sekundakem), pac chladic je stejne tezky a zmackne to bez problemu.
Thomas CPU Killer 2.0
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Nop dnes skusim sehnat pastu na CPU a dam tam aj ten molitan z CD jestli nakej najdu :D pak napisu jak to dopadlo.
Thomas CPU Killer 2.0
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Takže sem koupil dnes pastu AC MX-1 (Myslim si ze je dobra a taky tu jedinou v TS Bohemia meli :D) vytahl desku a namazal znova CPU jeste jsem na dle rady dal ty ctverecky z molitanu aby to nesedelo jen na jadre (pouzil sem neco jako polystyren kterej sem ukradl me pritelkyni z mrazaku kde mela kureci kousky, je to takovy ten byli tacek :) )

Na Ninju sem dal jiny FAN ( Sharkon Silnet Eagle 2000 ktery sem mel ve zdroji a do zdroje sem soupl ten chladic od scynthe) je to tissi ve zdroji :D a na CPU se toci a sviti Fan jen pri zatezi :D takze hluk se snizil docela dost.

Teploty klesly z 55/47 na cca 50/46 ale pasta se este nezapekla tak to snad este trosku klesne jinak ty ctvrecky na CPU byli celkem nutny pac to jadro na te me X2 bylo okousany uz hodne ze vsech stran tak diky za radu :D
Papilla
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Papilla »

No mam otazku.. Myslite, ze si nebude Ninja zavadzat s chladenim chipsetu pomocou rozrezaneho freezeru 64, na Dfi infinity nf4-u (939). Je to pre mna dost podstatne, lebo hlavnym dovodom vymeny freezera za ninju je jeho nasledne pouzitie ako chipsetovho chladica.

Este planujem na grafiku Aerocool VM-102. Neviete ci bude v kolizii s Ninjou? Mne sa vsak vidi ze by tam malo medzi nimi ostat zopar milimetrov.
PC: AMD Opteron 144@FX55 , DFI INfinity nf4-x, ATI Radeon X800GT@561/602, 2x512MB DDRAM 400mhz, Fortron 400w
[CZ]Airwolf[OC]
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od [CZ]Airwolf[OC] »

Papilla píše:No mam otazku.. Myslite, ze si nebude Ninja zavadzat s chladenim chipsetu pomocou rozrezaneho freezeru 64, na Dfi infinity nf4-u (939). Je to pre mna dost podstatne, lebo hlavnym dovodom vymeny freezera za ninju je jeho nasledne pouzitie ako chipsetovho chladica.

Este planujem na grafiku Aerocool VM-102. Neviete ci bude v kolizii s Ninjou? Mne sa vsak vidi ze by tam malo medzi nimi ostat zopar milimetrov.
Nevime. Nemame kristalovou kouli pro bastl chlazeni chipsetu.
Red Devil
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Red Devil »

Papilla píše:Este planujem na grafiku Aerocool VM-102. Neviete ci bude v kolizii s Ninjou? Mne sa vsak vidi ze by tam malo medzi nimi ostat zopar milimetrov.

Sam musis vedet jak mas daleko chipset a zmerit si to nebo doufat,ze je tu nekdo kdo ma desku jako ty a ninju uz nasazoval
Papilla
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Papilla »

No samozrejme som si to pomeral, tusim ako by to cele vyzeralo. S aerocoolom na grafike by mi to malo vyjst. S tym chipsetom som si uz menej isty.
Radse saj spytam ci s tym nahodou niekto nema skusenost (), predsa to cosi stoji a potom zistit, ze aha, dpc, omg, zomg...

[CZ]Airwolf[OC]: ked nemas co povedat, tak sa laskavo nevyjadruj...
PC: AMD Opteron 144@FX55 , DFI INfinity nf4-x, ATI Radeon X800GT@561/602, 2x512MB DDRAM 400mhz, Fortron 400w
[CZ]Airwolf[OC]
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od [CZ]Airwolf[OC] »

Papilla píše:[CZ]Airwolf[OC]: ked nemas co povedat, tak sa laskavo nevyjadruj...
Myslite, ze si nebude Ninja zavadzat s chladenim chipsetu pomocou rozrezaneho freezeru 64

Nevime. Nemame kristalovou kouli pro bastl chlazeni chipsetu.

Kdyz neumis pochopit co jsem ti odpovedel, tak se laskave nevyjadruj.

//Woyta. Klid jo. Hadat se muzete pre SZ.
Red Devil
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Red Devil »

Papilla píše:No samozrejme som si to pomeral, tusim ako by to cele vyzeralo. S aerocoolom na grafike by mi to malo vyjst. S tym chipsetom som si uz menej isty.
Radse saj spytam ci s tym nahodou niekto nema skusenost (), predsa to cosi stoji a potom zistit, ze aha, dpc, omg, zomg...

[CZ]Airwolf[OC]: ked nemas co povedat, tak sa laskavo nevyjadruj...
Je mi to jasny,ale asi nikoho kdo ma oba tyhle chladice nesezenes..
wector
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od wector »

http://www.svethardware.cz/art_doc-DC48 ... FDADC.html Nádherná ukázka sprostýho kopírování ( teda jestli náhodou nekoupili licenci, ale pochybuju ).
Cujo
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Cujo »

ta newska je fakt NEW, cetl sem to pred tydnem :) no nic
Odpovědět

Zpět na „Vzduch“