SLUCHÁTKA

Zvukové karty, reproduktory, mikrofony, zesilovače a další.

Moderátor: CageJ

Odpovědět
kurri
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od kurri »

wallot píše: Pripojil jsem je k XFI a zvuk je vybornej
Taky mam rad zvuk px 100.
Marek píše: Ale vsetci ty ktory zmenu pozorovali sa zhoduju na tom ze seeny sa zahoruju nesmierne dlho. Inym znackam staci par desiatok hodin.
Rekl bych,ze vetsina kvalitnich sluchatek se rozehrava docela dlouho,moje sluchatka Beyerdynamic se rozehravala zhruba 160 hodin a dokonce u AKG 701 jsem cetl az 300 hodin.
Cpu:A64 3000+ (Win) AC 64 Ultra TC RAM:2x512MB 400DDR GeIL Value MB:MSI RS480M2-IL VGA:Sapphire Radeon X1600 Pro HDD:WD 160GB 8MB SATA Case:3R System R101 Zdroj:Chill Innovation 400W Monitor:SAMSUNG SyncMaster 997MB Sound:Creative X-Fi Repro: Elac BS 103.2
Marek
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Marek »

F1l1p - no hlavne je ze si s nimi spokojny ty, tak si ich dlho uzivaj.

A podla toho co pises su tie 25ky dost nevyvazene-ale sykavky by sa mohli po burne trochu upravit a ak nieco basuje viac ako uz dost prebasovane porta pro tak to naozaj neni pre mna.
AMD Athlon XP 1700+ @ 2400MHz(11,5*209) + Zalman 7000AlCu || ABIT NF7 || 1GB RAM || INNO 6600GT || HDD 320GB ||M-Audio revo 5.1 + Sennheiser HD595 || Logitech G5 mouse
xpera03
Nováček
Nováček

tipy

Příspěvek od xpera03 »

zajimavá diskuse zde...

doplnil bych své postřehy.
zvukovka Onkyo SE-90 - do evropy se sice běžně nedováží, ale je zaměřená jako snad jediná na kvalitu zvuku (a existuje i 7.1 verze). cena nijak tragická. a rozhodně se vymyká všem audigy aspol...

a Koss Porta Pro maj nejlevněji asi tady - za 1290. za tu cenu už fakt asi nezbývá než koupit. kde jsou ty časy, kde ty sluchátka stály víc než dvakrát tolik.. :-)
pista6104
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od pista6104 »

Potrebuju nake sluchadka na hrani,s mikrofonem a kalitnym zvukem tak do 2000skk sem se mi hodi TEAC PowerMax HP-11 z alzasoft.sk mate neco lepsi nebo je to dobra koupe
:devil: :devil: : :devil:
spirit64
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od spirit64 »

Já nedávno koupil uzavřené sennheiser HD201 a mohu říct že za ty peníze jsou fakt vynikající.
Občas je to až trochu moc čisté když hraju :D
pista6104
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od pista6104 »

pista6104 píše:Potrebuju nake sluchadka na hrani,s mikrofonem a kalitnym zvukem tak do 2000skk sem se mi hodi TEAC PowerMax HP-11 z alzasoft.sk mate neco lepsi nebo je to dobra koupe
No uz je mam doma mam jich asi 20 min nevite jak je nastavit???

Totiz sem si pustil hudbu a je to hrozny nevim jestly to ma byt take,protoze jestly jo tak je ten zvuk priserny :x

Mam zvukovku Soundblaster Live 24bit! od Creative

//vobec to nema basy :sad:
:devil: :devil: : :devil:
wallot
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od wallot »

Pista -

cemu nerozumis na pravidlech pro podpis - minimální a maximální velikost použitého fontu je 8 a 14 bodů (pixelů) ?

Za 1. sluchatka potrebuji pomerne dlouhou dobu na rozehrani, 20 minut neni dlouha doba. Treb sennehisery zacnou hrat poradne po 100+ hodinach
za 2. 5.1 sluchatka jsou max na hry a filmy ale hudba na nich je porste divna to pisou v kazde recenzi.
za 3. u takovychto suntu (6 ci kolik jich je uvnitr reproduktoru vcetne mikraku za 1600 jinak nazvat nejde) a pro dosazeni solidniho zvuku je potreba si pohrat s ekvalizerem, pak by to melo byt poslouchatelne.
7800X3D, 9070XT Nitro+, QMK GMMK2 - TTC Frozen V2, Razer Naga V2 Pro, TCL 34R83Q + Dell P3223QE, Fractal Design Scape
FaZZy
Nováček
Nováček

Příspěvek od FaZZy »

Pro majitele Koss porta pro jak dlouho se tato sluchátka rozehrávají a jak se jejich zvuk měnil??
Msi K8N neo4 F, AMD Atlon 64 3000+ (Venice) 1,8Ghz@2,80Ghz,Freezer 64 pro,2x1GB DDR 400MHz PC3200 CORSAIR BOXl
HDD Segeate.160GB SATA 7200ot. 8MB, asus GF 6200tc
F1l1p
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od F1l1p »

FaZZy píše:Pro majitele Koss porta pro jak dlouho se tato sluchátka rozehrávají a jak se jejich zvuk měnil??
Tady u těchto sluchátek jsem změnu vůbec nepoznal - mám je asi tak 5 měsíců (takže min. 300 hodin hraní).
Marek
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Marek »

No ja mam opacnu skusenost a to iste mi povedal aj technik v servise koss. Porta aj sporta sa vyrazne zmeni a ustali tak asi po 100 hodinach. Sam som porovnaval moje 1 rocne sporty s kamosovymi novymi a rozdiel bol velmi velky. Tie nove hrali strasne zastrene a nevyrazne vysky aj stredy. Basy boli rovnake.

F1l1p - no ono je dost problem postrehnut nieco co sa meni stale , pomaly napr. cely mesiac, hlavne ked to nemas s cim porovnat. A pritom ta zmena moze byt zasadna ale ty si ju proste neuvedomis lebo si na zvuk sluchatiek ako sa ten pomaly meni aj ty zvykas.
AMD Athlon XP 1700+ @ 2400MHz(11,5*209) + Zalman 7000AlCu || ABIT NF7 || 1GB RAM || INNO 6600GT || HDD 320GB ||M-Audio revo 5.1 + Sennheiser HD595 || Logitech G5 mouse
a12aa
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od a12aa »

cau.. mam senny PX200 a vazne uvazuji o tom ze si kousim lepsi sluchatka, ptz zvuk techto jinak vybornych prenosnych sennu mi uz proste nestaci..
prakticky se ted uz rozhoduju mezi HD555 a HD25SP.. mam v planu si je jit poslechnout ale i presto mam par otazek hlavne na F1l1pa

Psal jsi ze ty HD25SP maji jeste mohutnejsi bassy nez porty, daji se nejak zregulovat ekalizerem? nebo tam jsou porad slyset jako v pripade port?

Je ten rozdil mezi PX100/200 a HD555/25SP fakt tak velky abych do nej investoval 3k ?

F1l1pe, ty jsi zkousel HD25SP a HD555 na diskmenu? utahl ty sluchatka vpohode? prt ja mam ted diskmen iRiver imp450 a dokud bych si neporidil nejakou slusnou zvukovku tak bych byl nucen ty nove sluchatka pichnou do diskmena, ktery nevim jestli je utahne :(

prosim aby jste mi odpovedeli a ulehcili mi tak rozhodnuti, predem diky ;)
F1l1p
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od F1l1p »

Tím mohutnější jsem myslel, že jdou ještě hloub...ty Kossy mají basovou linku zvýrazněnou kolem frekce 60-200Hz, což Senny nemají. V těch prvních dnech jsem to zkoušel hlavně na basově založených skladbách - trance, techno apod. kde těch hlubokých basů bylo najednou o dost více, než jsem byl zvyklí.

PX100 jsem neslyšel, ale jestli můžu porovnat mezi Koss Porta Pro, mám doma i Koss UR/29, tak ten rozdíl je fakt obrovský...ale to určitě hned uslyšíš, až si je dáš na uši.

Ten discman ti bude určitě stačit. Já jsem to zkoušel na takovém dost levném mp3 přehrávači a bylo to celkem v pohodě, navíc ty 25 SP skvěle izolují - pak jsem to zkoušel ještě v té prodejně na DVD - vzal jsem si koncert Tiësta.

Jediné, co se mi opravdu u těch 25 SP nelíbilo je vzhled...ale to se dá překonat, protože zvuk mě u nich opravdu nadchl, ale uvidíš sám.
a12aa
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od a12aa »

prave me prekvalilo ze skoro nikde na netu jsem nenasel nazory na HD25SP, rikal jsem si ze nemuzou byt zas tak spatne kdyz HD25 pouziva drtiva vetsina DJ

co mi celkem vadi na HD555 je to ze jsou otevrene a to ze je potreba redukce na 3,5 jack.

jeden z duvodu prechodu z Port na px200 bylo to ze Porty jdou otevrene a ted mam i celkem strach ze si nezvyknu na otevrene sluchatka :(

co se tyce vzhledu tak HD25SP mi neprijdou zas tak spatne,ale o vzhled mi jde az v podlenim pade.

jeste jsem se chtel zeptat jestli HD25SP nehraji trochu zkreslene, ptz se u nich udava hodnota zkresleni 0,4% coz je hodne ne?

jinak taky posloucham Trance, a pak rock a pop
F1l1p
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od F1l1p »

Tu redukci budeš potřebovat i u SP 25, navíc tady je problém, že k nim ta redukce není přiložena (k HD 555 je). To s těmi DJ´s jsem našel na netu taky. Taky jsem někde četl, že je používali prý i v Concordech...
Vzhled na obrázcích je trochu zkreslující. No, však uvidíš. Když jsem je viděl, tak jsem si taky myslel, že je radši ani nebudu zkoušet - vypadá to fakt, jako sluchátka za pár šupů koupené kdo ví kde.
To zkreslení je až při vyšší hlasitosti...tak moc tomu nepřidávám. Ono to ani nejde, teda pokud ještě neplánuješ v příštích pár letech kupovat ještě nějaké naslouchátko...
a12aa
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od a12aa »

aha tak to se omlouvam myslel jsem ze SP25 maji 3,5jack :oops:

pro me byla hlavni informace ze ty sluchatka diskmen utahne, ale do budoucna pocitam s tim ze si koupim zvukovku,ale na tu ted jaxi nema penize.

diky za odpovedi ;)
Marek
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Marek »

a12aa píše:aha tak to se omlouvam myslel jsem ze SP25 maji 3,5jack :oops:

pro me byla hlavni informace ze ty sluchatka diskmen utahne, ale do budoucna pocitam s tim ze si koupim zvukovku,ale na tu ted jaxi nema penize.

diky za odpovedi ;)
No ja by som povedal ze zvuk hd595 je o pocutelne lepsi na zvukovke m-audio ako z iriveru imp 400 co mam. Inac utiahnut ich utiahne aj iriver len proste zo zvukovky hraju krajsie.
Fleak
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Fleak »

mam Sennheiser HD 212 PRO a jsem max spokojenej ...uz je mam asi rok a no problem......stoji priblizne 1300 Kc.....
AMD A64 3200+ Venice @ 2,7 GHz 1,575 V (TCaseMax 53°) + AC FREEZER 64 Pro | DFI nF4 ultra Infinity | PQI 4 x 512 MB RAM | Sapphire X1900 GT 256 MB no/OC | Seagate 7200.10 320 GB SATA II + Maxtor DiamondMax 10 250 GB PATA | Samsung SH-S182M | Fortron 400W - PNF | Logitech MX510 + Steelpad QcK | Sennheiser 212 PRO & Hercules XPS 2.100
phedro
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od phedro »

Ja mam Philips HP-890, a uplna spokojnost... Skusal som novsi model - 895 ale je to :blee: :blee: - Zvuk o triedu horsi, tlacia na usiach.... Druhe mam spunty Sony MDR EX-51, taktiez spokojnost.
CPU:Pentium Dualcore E2180@3,2Ghz,AC Freezer 7 Pro MB:Gigabyte P31-DS3, RAM:2*2 GB Kingston DDR2 800, VGA:Asus Radeon HD3650 256MB DDR3 725/800@810/1050 HDD:Seagate 320GB SATA 16MB, Samsung 750 GB SOUND: Creative Soundblaster Audigy 4 + Logitech Z-2300, FDD, DVD-RW- LG4163,DVD-ROM- Teac, ZDROJ: Fortron ATX-400PNF 400W 12cm fan, CASE: Noname, MYŠ: A4 Tech X-718
a12aa
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od a12aa »

tak uz mam taky HD555..
chlapi za jak dlouho se vam ty sluchatka rozehrali a je ten rozdil velky mezi novymi a rozehranymi HD555 ?
jeste otazka: uvazuju zda koupit zvukovku M-audio revo 5.1, chci se zeptat jestli se investice do ni vyplati ?
resp ted posloucham sluchatka na vezi tak me zajima rozdil mezi slusnejsi vezi a m-audiem. pls napiste ;)
F1l1p
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od F1l1p »

Zkoušel jsi teda i ty HD 25 SP?
Odpovědět

Zpět na „Zvuk“