Jedine co ten CPU Pentium D 945 nema oproti 930 je VT,virtualizacia.
Co sa tyka EIST,no to je tak,mozno ma mozno nema,este stale som nevidel datasheet so S-spec cislami takze neviem ze vlastne ake Pentia D 945 vidu a kolko takychto S-spec cisel im pripadne.
A vlastne asi teraz nie je iste ze ake Pentium D 930 dostanes,ci s EIST alebo nie,takze to je iba na nahode.
tak mam tady tu D930 ale EIST nema.. stejne, nejde mi nainstalovat windows - instalace padne po nacteni ovladacu, pred tim vyberem disku, tak jestli to bude procesorem tak ho vymenim za D945.. i kdyby nemel EIST tak tim nic nestratim krome VT, coz urcite nepouziju
mam taky dotaz, v taktovani som este len zaciatocnik a chcem vediet ze kam sa da asi pretaktovat D930 bez zvysovania napatia - zatial sa s napatim bojim experimentovat
Tak to vyzkoušej, až začne PC zamrzat, tak poznáš, že máš jít dolů ... nezapomeň, že PC se musí po přetaktování pořádně otestovat zátěžovým programem (Prime).
piston píše:mam taky dotaz, v taktovani som este len zaciatocnik a chcem vediet ze kam sa da asi pretaktovat D930 bez zvysovania napatia - zatial sa s napatim bojim experimentovat
Kdo se bojí, nesmí do lesa. Bez zvýšení napětí bys měl dát kolem 3.5-3.6GHz. Uvidíš, kam se dostaneš... Podmínkou je otestovat 2x Prime95, tím dobře poznáš hranici kde to začne dělat chyby.
Chtěl bych se zeptat jestli se vyplatí nyní přechod z D930, kterou mám přetaktovanou na 4,2 GHz na Conroe 6600? MB mám Asus P5W DH Deluxe, takže bych měnil pouze CPU. Nebo mám počkat až přijdou quadro CPU? Nevíte někdo, jestli půjde quadro Conroe do této mojí stávající desky?
urcite je rozdil vykonu D930 OC a E6600 def vcelku znatelnej,ale jestli si spokojenej,tak bych pockal na Q6600
btw doma mam D920 v serveru,a na tyhle ucely si honemohu vynachvalit,mam na nem kvalitni Scythe Ninja a je krasne chladnej se snizenym napetim,skoda tepla z disků...
// tak ne, je to 930 v serveru
Naposledy upravil(a) h4__ dne úte 21. lis 2006, 18:27, celkem upraveno 1 x.
prohlížel sem tu celou diskuzi a nevim jestli sem to nepřehlíd. přemejšlim, že si koupim komp s pentiem D asi 930 nebo 945. to VT je co? nebo spíš k čemu mi to bude dobrý. je tam docela rozdíl ceny tak by mě to zajímalo. časem chci přejít na core2duo (quad). deska to podporuje. dík.
raptor píše:Chtěl bych se zeptat jestli se vyplatí nyní přechod z D930, kterou mám přetaktovanou na 4,2 GHz na Conroe 6600?
To Pentium D není tak slabé, abys musel uvažovat o nutném upgradu. Samozřejmě, pokud chceš mít to nejlepší, tak kup Core 2 Duo a udělej OC, jinak bych ještě chvíli setrval se stávajícím CPU.
Apple MacBook Pro 16" M1 MAX 24/32GB/1TB // Nillkin ProDesk Adjustable Laptop Stand // Apple Magic Keyboard & Logitech MX Master // Apple iPhone 13 Pro 512GB // Microsoft Xbox Series X + LG CX65 OLED
h4__ píše:kup rovnou E6300, vykon je brutalne vyssi, nez u D930 a ten OC potencial
hm jestli to bylo na mne, tak si dojdi na ocni. psal sem, ze nejdriv chci P-D a casem bych koupil core2duo. takze znova: K CEMU JE DOBRY VT. MA TO BYT NEJAKY VIRTUALIZATION TECHNOLOGY, ALE K CEMU MI TO BUDE? NENI TO VYHOZENI PENEZ?
///ja netakutuju. teda taktuju, ale predevsim grafiku a pameti, pripadne jen o par mhz FSB. zastavam teorii, ze pc nezrychlim o moc nataktovanim proc. taktuju predevsim grafiku. jo vlastne nepocitam muj nataktenej comp s p3 kde sem taktoval z 450 na 1020. akurat mi teplota vylitla na 74C
IkE Blaster píše:K CEMU JE DOBRY VT. MA TO BYT NEJAKY VIRTUALIZATION TECHNOLOGY, ALE K CEMU MI TO BUDE? NENI TO VYHOZENI PENEZ?
A google jsi nikdy nepoužíval? Virtualizační technologie je ti dobrá pokud provozuješ na svém stroji další virtuální systémy např. pomocí VMWare nebo VirtualPC.
IkE Blaster píše:díky. používal, ale nikde sem nemoh najít k čemu je to dobrý pro běžnou práci. jestli to třeba nějak nezrychlý celej systém nebo tak něco.
Už jsem ti na to odpověděl výše, takže si to přečti ještě jednou. VT se využije pouze k optimalizaci běhu dalších virtuálních strojů.
Taktoval jsem svoje CPU(viz. muj podpis) ale nemuzu dostat s FSB pres 240.
pameti nastavene na 533
PCI frekvenci jsem dal na 110Mhz
Zvednuti voltage nepomaha.
Já se zase v klidu dostanu na FSB 250(3,5Ghz proc.) se standartním napětí, teplota kolem 26°C s Boxem, ale když zvedám FSB výš tak procík stále zůstává na 3,5Ghz. Mám Asus P5VDC-X a s ní nemůžu zvedat napětí tak možná je to tím...mám ten samej procík v revizi C1.