F1 Challenge 99-02
Moderátor: Baneshee
- Oblak
- Začátečník

- Wiruz
- Pokročilý

no na klavesnici se to jezdit da, ale ne na zde zakladanem serveru, zde neni zapla assistence rizeni, cimz znovu apeluji na zakladajiciho cloveka, at but vypne uplne vse (trakce, abs, stabilitu a pod), nebo necha volbu pomocniku na uzivateli, takhle jsou hraci na klavesnici znacne diskriminovaniOblak píše:chlapi, napište mi pls co všechno nesmím mít zapnuté (pomocníky) abych si to mohl doma zkusit...jestli to má smysl na klávesnici vůbec jezdit.
doporucuji dat assistenci rizeni, ebd, assistenci stability, kontrolu trakce, abs a postupne si to doladit do tve spokojenosti
CPU: Intel Core i5 12600K @ -0,05mV COOLER: Deepcool AK400 MB: Gigabyte B660M Gamming X DDR4 RAM: Kingston 2x 16GB DDR4 3600 CL18 VGA Sapphire PULSE RX 9070 16GB @ 200W / -80mV SSD / HDD: 1TB KC3000 NVME / Seagate BarraCuda 3TB CASE: Fractal Design Define Mini C PSU: Corsair RM550x 550W LCD: 27" Samsung ViewFinity S60UA IPS 2560x1440 @75Hz REPRO: Logitech Z3 2.1 MOUSE: CM MM720 KEYBOARD: MS Sidewinder X4 OS: Win 11 Pro 64

- Voloď
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
hram na klavesnici bez asistence rizeni a nepocitujem ze by som bol nejak znevyhodnovany ... zo zaciatku to sice bol trochu zvlastne ovladanie, ale po 1 dni som si uplne zvykol .... a v pohode sa to da 
P4 NW 3,0GHz@3,6GHz 1,575V (box) MSI Intel 865PENeo2 pfisr 2x512MB apacer DDR 400MHz @430 MHZ 2-3-3-7 (dual chanell) Maxtor 40Gb Maxtor 60Gb (7200rpm) Seagate baracuda 7200.9 250GB MSI RX800SE AGP 425/800@606/1140) Zalman VF700AlCu, MSI DVD R/RW, Fujitsu siemens P19-2, Thermaltake pure power 480W / MEMBER OF DDRT (Daddy Doughnut Racing Team)
- Coololooser
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Pokud se nepletu aj efo jezdi na klavesnici a dava lepsi casy nez ja...Voloď píše:hram na klavesnici bez asistence rizeni a nepocitujem ze by som bol nejak znevyhodnovany ... zo zaciatku to sice bol trochu zvlastne ovladanie, ale po 1 dni som si uplne zvykol .... a v pohode sa to da
jinak pristi zavod se jede v nedeli v 13:00 okruh FRANCIE (nechte pls vyhrat smitha nebo ho budu muset zabit
0118 999 881 999 119 7253
- Smith
- Pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
vypnout systém kontroly trace je úplná šílenost ... bez toho budeš rád, když odjedeš kolo bez jediných hodinWiruz píše:vypne uplne vse (trakce...
ehm, to nebylo vtipnécool.user píše:jinak pristi zavod se jede v nedeli v 13:00 okruh FRANCIE (nechte pls vyhrat smitha nebo ho budu muset zabit)
# Desktop [Ryzen 9 7950X, 128 GB RAM, GeForce GTX 1660 Ti, 4x SSD, 3x Dell UP2716D(A), W11 Pro]
# Notebook Dell XPS 13 [i7-7500U, 16 GB RAM, 512 GB SSD, W11 Pro], Apple MacBook Air 13" [M2, 16 GB RAM, 512 GB SSD]
# Home Server [2x E5-2630 v3, 128 GB RAM, WS2019] # Storage Synology DS1815+ [24 TB RAID6], Synology DS1819+ [24 TB RAID6, 10 GbE]
# Samsung Galaxy S23 Ultra # Canon EOS R5, Canon EOS 3, Canonet QL17 G-III, Bronica SQ-A # www.photosmith.cz
# Notebook Dell XPS 13 [i7-7500U, 16 GB RAM, 512 GB SSD, W11 Pro], Apple MacBook Air 13" [M2, 16 GB RAM, 512 GB SSD]
# Home Server [2x E5-2630 v3, 128 GB RAM, WS2019] # Storage Synology DS1815+ [24 TB RAID6], Synology DS1819+ [24 TB RAID6, 10 GbE]
# Samsung Galaxy S23 Ultra # Canon EOS R5, Canon EOS 3, Canonet QL17 G-III, Bronica SQ-A # www.photosmith.cz
- Wiruz
- Pokročilý

Smith píše:vypnout systém kontroly trace je úplná šílenost ... bez toho budeš rád, když odjedeš kolo bez jediných hodinWiruz píše:vypne uplne vse (trakce...![]()
no rozjedes, staci nedat plnej plyn a pohrat si se spojkou, uplna pohodicka ne
je to stejny jako jezdit na klv bez asistence rizeni, ano da se to ale mam casy tak o 5-10s horsi nez normalne a jeste si nejsem chovanim monopostu jistej, takze se stane ze vyjedu na obrubak, dostanu hodiny a sejmu nekoho co jede pobliz, navrhuji jiz ponekolikate PROSIM POVOLIT
//Smith: opravena citace
CPU: Intel Core i5 12600K @ -0,05mV COOLER: Deepcool AK400 MB: Gigabyte B660M Gamming X DDR4 RAM: Kingston 2x 16GB DDR4 3600 CL18 VGA Sapphire PULSE RX 9070 16GB @ 200W / -80mV SSD / HDD: 1TB KC3000 NVME / Seagate BarraCuda 3TB CASE: Fractal Design Define Mini C PSU: Corsair RM550x 550W LCD: 27" Samsung ViewFinity S60UA IPS 2560x1440 @75Hz REPRO: Logitech Z3 2.1 MOUSE: CM MM720 KEYBOARD: MS Sidewinder X4 OS: Win 11 Pro 64

- Coololooser
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
wiruzii sorry, ale delas z toho "tragedii".Wiruz píše:...
Ted jsem (abych ti udelal radost) zkusil odjet brazilii na klavesnici a byl to pro mne obrovsky sok(mozna vetsi nez pro tebe). Behem zavodu na volantu jsem mel cas zhruba 1:13:*** - 1:14:***.Aby byly podminky stejne, vzal jsem STEJNY SETUP a jel jsem na trat. PO TRETIM KOLE co jsem kdy v zivote ridil na klavesnici F1cky jsem mel cas 1:14:117 (mam screen kterej stejne nic nedokazuje...). Zduraznuju ze jsem na klavesnici NIKDY PREDTIM NEJEL. Verim ze kdybych trenoval tak do par hodin mam cas minimalne o vterinu jeste srazenej. To je podle ta obrovska nevyhoda klavesnickaru?
edit: samozrejme jsem mel vypnutou i pomoc proti zablokovani brzd atd atd....
edit2: prosim ted me vysvetli kde vidis mezi klavesnici a volantem cas o
Wiruz píše: 5-10s horsi nez normalne
Dekuji.
edit3:
myslis ze na volantu je to lepsi? Obrubnik se nepta "o pane ridic, jedzite na klavesnici nebo volantu? ja jen ze bych vas rad vyhodil aby jste udelal hodiny". Na volantu citis akorat to ze jsi ty hodiny udelal a narozdil od klavesnice "vyrovnat" smyk trva mnohem dele nez na klavesnici (snad se shodnem na tom ze otocit volant placneme o 120 stupnu trva dele nez zmacknout jednu klavesu).Wiruz píše: a jeste si nejsem chovanim monopostu jistej, takze se stane ze vyjedu na obrubak, dostanu hodiny a sejmu nekoho co jede pobliz,
- Voloď
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
a bude zavod aj vecer? lebo neviem ci budem o 13:00 moct ...
P4 NW 3,0GHz@3,6GHz 1,575V (box) MSI Intel 865PENeo2 pfisr 2x512MB apacer DDR 400MHz @430 MHZ 2-3-3-7 (dual chanell) Maxtor 40Gb Maxtor 60Gb (7200rpm) Seagate baracuda 7200.9 250GB MSI RX800SE AGP 425/800@606/1140) Zalman VF700AlCu, MSI DVD R/RW, Fujitsu siemens P19-2, Thermaltake pure power 480W / MEMBER OF DDRT (Daddy Doughnut Racing Team)
- CROSS
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
steering assistance
Klávesnice je opravdu v nevýhodě.
Proč?
Protože u ní neexistuje nic jako přidání plynu, nebo plynulé vyjetí zatáčky.
1/ Plyn buď není, nebo jedu ze zatáčky na plnej knedlík. Prostě buď zmáčknu klávesu, nebo ji nemám zmáčknutou. Je potom na jezdci, zda dokáže využívat i volnoběh (dobržďování) nebo meziplyn, ale každopádně ať dělá, co dělá, už nikdy nenahradí postupné přidávání plynu. - Pochopitelně to platí jen na určité zatáčky, ale v každé GP jich několik je.
A nejhorší je trakce z pomalých šikan. Buď musí člověk skoro zastavit a narovnat auto, nebo jezdit s přidáváním plynu na několikrát, aby mu zadek neklouzal a neztrácel tím čas a nemrvil tím pneumatiku. Taky je plynuvej pedál (pokud ho někde používá a umí to) ve výhodě.
2/ Zatáčení. Volant má výhodu jak sviňa. V Brazílii ani tak ne, ale v dlouhých zatáčkách ano. Poznal jsem to, když jsem jezdil s borečkama IndyOval. BTW na klasické F1 trati je rozdíl nejmarkantnější na okruhu v Indianapolis. Jezdil jsem to tam s jedním borcem, on měl klávesy a já nejdřív taky. V poslední dlouhé klopence jsme na to byli pořád stejně. Pak jsem si půjčil volant. Protože jsem na něj nebyl zvyklej a ani jsem ho moc nevyladil, tak jsem byl celkem tragickej na celým okruhu, ale podle časů jsem mu v klopence dával až 0,2 desetiny sekundy! A o tom hovořím. Zatímco klávesář musí udělat "několik zatáček (ťukání do kláves) dohromady a slepit z toho velkej poloměr", na volantu uděláš nějakej úhel a krásně vyjedeš zatáčku.
Kombinace přidávání plynu a nastaví poloměru, jakej potřebuješ je oproti klávesnici fakt velká. Kdo si to neumí přiznat, tak fakt nevím, co na to říct. A pokud by to chtěl někdo schovávat za to, že mu to moc neumí atd., blá blá blá, to je slaboštví.
Zapněte ABS a steering assistance a jsme na tom všichni né stejně, ale aspoň podobně!
Odježděno:
F1 2002
F1 Challenge 99-02
2002, 2003, 2004, 2005
Proč?
Protože u ní neexistuje nic jako přidání plynu, nebo plynulé vyjetí zatáčky.
1/ Plyn buď není, nebo jedu ze zatáčky na plnej knedlík. Prostě buď zmáčknu klávesu, nebo ji nemám zmáčknutou. Je potom na jezdci, zda dokáže využívat i volnoběh (dobržďování) nebo meziplyn, ale každopádně ať dělá, co dělá, už nikdy nenahradí postupné přidávání plynu. - Pochopitelně to platí jen na určité zatáčky, ale v každé GP jich několik je.
A nejhorší je trakce z pomalých šikan. Buď musí člověk skoro zastavit a narovnat auto, nebo jezdit s přidáváním plynu na několikrát, aby mu zadek neklouzal a neztrácel tím čas a nemrvil tím pneumatiku. Taky je plynuvej pedál (pokud ho někde používá a umí to) ve výhodě.
2/ Zatáčení. Volant má výhodu jak sviňa. V Brazílii ani tak ne, ale v dlouhých zatáčkách ano. Poznal jsem to, když jsem jezdil s borečkama IndyOval. BTW na klasické F1 trati je rozdíl nejmarkantnější na okruhu v Indianapolis. Jezdil jsem to tam s jedním borcem, on měl klávesy a já nejdřív taky. V poslední dlouhé klopence jsme na to byli pořád stejně. Pak jsem si půjčil volant. Protože jsem na něj nebyl zvyklej a ani jsem ho moc nevyladil, tak jsem byl celkem tragickej na celým okruhu, ale podle časů jsem mu v klopence dával až 0,2 desetiny sekundy! A o tom hovořím. Zatímco klávesář musí udělat "několik zatáček (ťukání do kláves) dohromady a slepit z toho velkej poloměr", na volantu uděláš nějakej úhel a krásně vyjedeš zatáčku.
Kombinace přidávání plynu a nastaví poloměru, jakej potřebuješ je oproti klávesnici fakt velká. Kdo si to neumí přiznat, tak fakt nevím, co na to říct. A pokud by to chtěl někdo schovávat za to, že mu to moc neumí atd., blá blá blá, to je slaboštví.
Zapněte ABS a steering assistance a jsme na tom všichni né stejně, ale aspoň podobně!
Odježděno:
F1 2002
F1 Challenge 99-02
2002, 2003, 2004, 2005
Konfiguraci sem nikdy psát nebudu, protože může být každému ukradená! CROSS(cze)
- CROSS
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
- Coololooser
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Re: steering assistance
Teorie hezka, ale vratme se do praxe. O pridavani plynu se stara kontrola trakce/ kontrola stability. Obe tyto kontroly jsou zapnute. Shodnem se snad na tom ze brazilie je na zatacky hodne vypecena , mas tam rychle pomale, polorychle atd. Tudiz me vysvetli proc tam zajizdim stejne casy s klavesnici a stejne casy s volantem?CROSS píše:
Francie ma taky zaludnou tu prvni zatacky , tak se te ptam jak je mozne ze efiness ktery jezdi na klavesnici na obou trati (francii i USA) vyklepnul vsechny ostatni? Podle tve teorie by mel mit radove o mnoho sekund horsi cas nez vsichni na volantu, ale praxe je uplne jinaCROSS píše: 2/ Zatáčení. Volant má výhodu jak sviňa. V Brazílii ani tak ne, ale v dlouhých zatáčkách ano. Poznal jsem to, když jsem jezdil s borečkama IndyOval.
Zase teorie hezka , ale praxe ponekud odlisna. Jak je znova mozne ze hrac na klavesnici v zavode USA vyklepnul vsechny na volante?CROSS píše: BTW na klasické F1 trati je rozdíl nejmarkantnější na okruhu v Indianapolis.
Nebudeme, dame obrovskou vyhodi lidem jezdici na klavesnici pac budou mit temer idelani jizdni stopu, naproti tomu clovek kterej investoval sve penize do volantu se bud bude muset smirit s tim ze bude muset sam vice snazit nebo se omezit na pouhe bezhlave a bezcitne krouceni volantem bez jakehokoliv zazitku z jizdy.CROSS píše:Zapněte ABS a steering assistance a jsme na tom všichni né stejně, ale aspoň podobně!
Stejne tak bych mohl argumentovat tim ze volantyste jsou v obrovske nevyhode rychlych sikanach pac pretocit volant o 180 stupnu trva mnohem dele nez zmacknuti jedne klavesy. Stejne tak bych mohl argumentovat tim ze hraci na volantu jsou fyzicky mnohem vic vycerpani ze zapasu s volantem atd atd. Mohl bych si vytahnout z rukou stovky argumenty, ALE TO VZDY BUDE POUZE TEORIE. V PRAXI VIDIME ZE V SOUCASNE DOBE JSOU HRACI S KLAVESNICI I S VOLANTEM VELICE VYROVNANI. A to je praxe, ne zadne reci kecy teorie ale praxe.
Soucasny stav je velice vyrovnany coz dokazuje posledni zavod ve francii, nevidim proto jedinej duvod proc jakkoliv menit pravidla.
- Smith
- Pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Zajímavé, že podle tvé teorii bychom my s volantem měli být o pár sekund před těmi s klávesnicí. Asi před hodinou jsme dojeli závod ve Francii, který byl vyrovnaný do posledního metru. Vyhrál EfineSS s klávesnicí o 0.258s přede mnou a to jezdím na volantu, takže kdepak jen ten několika sekundový náskok lidí s volantem před lidmi s klávesnicí?
Teorie je sice hezká věc, ale praxe je úplně odlišná
Teorie je sice hezká věc, ale praxe je úplně odlišná
# Desktop [Ryzen 9 7950X, 128 GB RAM, GeForce GTX 1660 Ti, 4x SSD, 3x Dell UP2716D(A), W11 Pro]
- CROSS
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Otázkou je, zda-li to, že "volant" zajede závod hůř než "klávesnice", je dáno volantem. Třeba je daná osoba prostě horší nebo má horší setup. (Spekuluju.)
Moje praxe je prostě jiná. Jezdil jsem to v době, kdy jsem na to měl čas s lidmi jako je Kimster nebo Shi Yan. Jezdili jsme časy, které se podle mě hodně blížili limitu.
http://cross.wz.cz/hotlaps.php
Nutno dodat, že je to sezóna 2004 se steering assistance.
Shi Yana už tam neuvidíte, ale byl povětšinou na 2. místě.
Oba přecházeli z kláves na volant a oba s tím měli nejdřív problémy. Jejich časy se zhoršily, z čehož jsme měli radost. Jenomže časem se to borci naučili a pak už jsme se na klávesách nechytali.
Není to důkaz, ale je to příklad z praxe, kterou se tady pořád oháníte. Časy, myslím, vypovídají, že je to dost blízko k tehdejším limitům (alespoň u Kimstera).
Jenom dodám, že bez steering assistance (a případně s použitím pedálů) se rozdíl mezi klávesou a volantem zvětšuje ve prospěch volantu.
IMHO jak chcete posoudit, kdo má větší pravdu? Jestli já dle mé praxe nebo vy dle vaší praxe? Která praxe je víc praxističtější?
Takže tady můžeme naší diskuzi asi ukončit s tím, že se neshodneme a závody se i bez vyzkoušení zapnutí steer. ass. budou konat dále a my, když máme jiný názor a i zkušenosti a zároveň "nižší" postavení na zdejším fóru zklamneme krovky a budeme se muset přizpůsobit. Toliko má predikce.
Aspoň jsem to mohli zkusit, stálo by nás to v nejhorším případě jen naloadování hry a uzpůsobení setupů vedoucí ke zvýšení rychlosti a vyšší hratelnosti pro některé hráče.
Moje praxe je prostě jiná. Jezdil jsem to v době, kdy jsem na to měl čas s lidmi jako je Kimster nebo Shi Yan. Jezdili jsme časy, které se podle mě hodně blížili limitu.
http://cross.wz.cz/hotlaps.php
Nutno dodat, že je to sezóna 2004 se steering assistance.
Shi Yana už tam neuvidíte, ale byl povětšinou na 2. místě.
Oba přecházeli z kláves na volant a oba s tím měli nejdřív problémy. Jejich časy se zhoršily, z čehož jsme měli radost. Jenomže časem se to borci naučili a pak už jsme se na klávesách nechytali.
Není to důkaz, ale je to příklad z praxe, kterou se tady pořád oháníte. Časy, myslím, vypovídají, že je to dost blízko k tehdejším limitům (alespoň u Kimstera).
Jenom dodám, že bez steering assistance (a případně s použitím pedálů) se rozdíl mezi klávesou a volantem zvětšuje ve prospěch volantu.
IMHO jak chcete posoudit, kdo má větší pravdu? Jestli já dle mé praxe nebo vy dle vaší praxe? Která praxe je víc praxističtější?
Takže tady můžeme naší diskuzi asi ukončit s tím, že se neshodneme a závody se i bez vyzkoušení zapnutí steer. ass. budou konat dále a my, když máme jiný názor a i zkušenosti a zároveň "nižší" postavení na zdejším fóru zklamneme krovky a budeme se muset přizpůsobit. Toliko má predikce.
Aspoň jsem to mohli zkusit, stálo by nás to v nejhorším případě jen naloadování hry a uzpůsobení setupů vedoucí ke zvýšení rychlosti a vyšší hratelnosti pro některé hráče.
Konfiguraci sem nikdy psát nebudu, protože může být každému ukradená! CROSS(cze)
- CROSS
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Jinak ten limit zmiňuju proto, a to jsem zapomněl zmínit, protože si myslím, že na něm jsou jisté věci více patrné než když je tempo volnější, které pak může leccos schovat. Ale je to domněnka a názor, kterej občas třeba může být faktickej a někdy třeba taky ne.
- CROSS
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
- Wiruz
- Pokročilý

no je fakt ze zkusit by se to mohlo, ale pri dnesnim zavode to bylo docela vyrovnane, to je fakt, neudelat par chyb, tak jsem klukum i stacil, ale vsak vsichni znate muj styl, par rychlejch kol a pak chyba, jenz me stoji nekolik sekund, kazdopadne dnes jsme si zahrali bezvadne, ikdyz jsem zase dojel posladni, chtelo by to vic lidi co to nejezdej jako profici, bych mel koho predjizdet
))

- Coololooser
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
- PetoS
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Ja si myslim ze ludia na volante maju mirnu vyhodu...ale ozaj miernu, a tato nevyhoda sa da treningom vyrovnat...z vecsej miery ide o kvalitu jazdca, ako vie dodrzovat idealnu stopu, ako sa nauci spravne brzdit a podobne. Ja si myslim, ze teraz je to celkom vyrovnane. Dnesne francuzsko som nesiel ale isiel som vcera braziliu a tam vyhral peter, aj ked jazdi na klavesnici. Je sice pravda, ze cool.user isiel par krat do boxov, ale aj tak...je to dost vyrovnane.
- PetoS
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
- Coololooser
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele: