Chladic HDD Xilence - mate zkusenosti?

Chlazení vzduchem, vodou, peltierem, tekutým dusíkem, pasivem a dalšími + odhlučnění PC.

Moderátor: morke

Pravidla fóra
Pokládejte své dotazy do správných podsekcí, nikoli do kořenové sekce. Zde řešte pouze odhlučnění, monitoring, apod.

Nezapomínejte před položením nového dotazu hledat v předchozích tématech a FAQ.
Odpovědět
pimp_c
Nováček
Nováček

Příspěvek od pimp_c »

Japan píše:
pimp_c píše:Zdravim na fore.

Po precitani celeho topicu sa nestacim divit. Bud mi poslaly zly xilence, alebo som netopier. Mam disk 320gb wd aaks, ale zdal sa mi v mojej silent zostave hlucny - v celom pc v podstate 4x noctua na 800rpm), a tak som kupil xilence - dokonca 2ks :x

Po nainstalovani som vsak velku radost nemal....disk pocujem dost. Myslim ze tak ako bez boxu.

Prave preto mam zalusk na schytche box...(ten hladky)...

:x :x
Sdílím tvůj názor že účinost odhlučnění tohohle boxu není slavná. Do nového počítače jsem si pořídil ty Scythe, tak uvidíme.

A pokud jdeš po tichu, tak zahoď disky od WD, jsou to snad ty nejhlučnější disky vůbec ;) skus třeba Samsungy.
Ake su tie scytche?
pimp_c
Nováček
Nováček

Příspěvek od pimp_c »

Ma niekto scytche?
Ninjaman
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ninjaman »

Japan píše:
pimp_c píše:Zdravim na fore.

Po precitani celeho topicu sa nestacim divit. Bud mi poslaly zly xilence, alebo som netopier. Mam disk 320gb wd aaks, ale zdal sa mi v mojej silent zostave hlucny - v celom pc v podstate 4x noctua na 800rpm), a tak som kupil xilence - dokonca 2ks :x

Po nainstalovani som vsak velku radost nemal....disk pocujem dost. Myslim ze tak ako bez boxu.

Prave preto mam zalusk na schytche box...(ten hladky)...

:x :x
Sdílím tvůj názor že účinost odhlučnění tohohle boxu není slavná. Do nového počítače jsem si pořídil ty Scythe, tak uvidíme.

A pokud jdeš po tichu, tak zahoď disky od WD, jsou to snad ty nejhlučnější disky vůbec ;) skus třeba Samsungy.
Ja mam momentalne 2x400GB od Samsungu. Tichy jsou, ale do skrine se prenasi takovy jemny vibrace, ktery docela kejsem rezonuji a jelikoz mam PC asi pul metru od hlavy tak nic prijemnyho. Jo a ze bych mel lacinej kejs si taky nemyslim. Muzu doufat, ze tyhle odhlucnovaci boxy me tohodle mini drnceni zbavi? :)
Intel Core i5-3570K, Gelid Tranquillo, MSI Z77-G43, 2x4GB Kingston HyperX, Sapphire R9 380 4GB, Crucial M4 128GB, 2x400GB Samsung, 1x1TB Samsung, 2x2TB Seagate, DVD-RW Sony, CoolerMaster Silent Pro M600, HP LP2275w. Thermaltake Armor.
pimp_c
Nováček
Nováček

Příspěvek od pimp_c »

Ninjaman píše:Ja mam momentalne 2x400GB od Samsungu. Tichy jsou, ale do skrine se prenasi takovy jemny vibrace, ktery docela kejsem rezonuji a jelikoz mam PC asi pul metru od hlavy tak nic prijemnyho. Jo a ze bych mel lacinej kejs si taky nemyslim. Muzu doufat, ze tyhle odhlucnovaci boxy me tohodle mini drnceni zbavi? :)
zbavi, ale pokial chces len odstranit vibracie, stacia ti napr hdd vibration killer. Ak chces disk aj odhlucnit, xilence box su zbytocne vyhodene peniaze, neutisi ho
Ninjaman
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ninjaman »

pimp_c píše:
Ninjaman píše:Ja mam momentalne 2x400GB od Samsungu. Tichy jsou, ale do skrine se prenasi takovy jemny vibrace, ktery docela kejsem rezonuji a jelikoz mam PC asi pul metru od hlavy tak nic prijemnyho. Jo a ze bych mel lacinej kejs si taky nemyslim. Muzu doufat, ze tyhle odhlucnovaci boxy me tohodle mini drnceni zbavi? :)
zbavi, ale pokial chces len odstranit vibracie, stacia ti napr hdd vibration killer. Ak chces disk aj odhlucnit, xilence box su zbytocne vyhodene peniaze, neutisi ho
No jelikoz nejsem zas az tak uplnej tichofil, tak me bude stacit to utiseni vibraci. Takze diky moc za vybornej tip, sem tenhle vyrobek nejak pri sve honbe za tichem prehlidl :)
Intel Core i5-3570K, Gelid Tranquillo, MSI Z77-G43, 2x4GB Kingston HyperX, Sapphire R9 380 4GB, Crucial M4 128GB, 2x400GB Samsung, 1x1TB Samsung, 2x2TB Seagate, DVD-RW Sony, CoolerMaster Silent Pro M600, HP LP2275w. Thermaltake Armor.
Ossis
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ossis »

pimp_c píše:zbavi, ale pokial chces len odstranit vibracie, stacia ti napr hdd vibration killer. Ak chces disk aj odhlucnit, xilence box su zbytocne vyhodene peniaze, neutisi ho
A je něco, co by ho utisilo? Plánuju raptora, tak proto.
AMD Sempron 2500@2800+ (skt. A) | 768MB RAM CL2.5 | MSI KT6V Delta fisr | Palit GeForce 7600GT AGP [560/1400] - Accelero S1 rev.2 | WD Raptor 74GB | Fortron 450W | Genius HF-1250X
pimp_c
Nováček
Nováček

Příspěvek od pimp_c »

Ossis píše:
pimp_c píše:zbavi, ale pokial chces len odstranit vibracie, stacia ti napr hdd vibration killer. Ak chces disk aj odhlucnit, xilence box su zbytocne vyhodene peniaze, neutisi ho
A je něco, co by ho utisilo? Plánuju raptora, tak proto.
podla toho co tu je, voda + kopec molitanu, box som skusal aj xilence aj silentmaxx, je to len chladenie...
Ossis
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ossis »

pimp_c píše:podla toho co tu je, voda + kopec molitanu, box som skusal aj xilence aj silentmaxx, je to len chladenie...
Aha, to jsi mě moc nepotěšil. No nic, měl jsi silentmaxx i xilence? Který byl lepší?
AMD Sempron 2500@2800+ (skt. A) | 768MB RAM CL2.5 | MSI KT6V Delta fisr | Palit GeForce 7600GT AGP [560/1400] - Accelero S1 rev.2 | WD Raptor 74GB | Fortron 450W | Genius HF-1250X
pimp_c
Nováček
Nováček

Příspěvek od pimp_c »

Obe porovnatelne, ale strata penazi.......skus box scytche, a nenech sa odratit tymi co hovoria ze nechladi....chladi velmi velmi dobre...
Ossis
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ossis »

pimp_c píše:Obe porovnatelne, ale strata penazi.......skus box scytche, a nenech sa odratit tymi co hovoria ze nechladi....chladi velmi velmi dobre...
Proc myslis, ze je lepsi? Navic bych ho chtel na toho raptora... Na ten můj současnej by nestačil ani betonovej bunkr. Když se rozeřve, tak je to slyšet přes tři pokoje...
pimp_c
Nováček
Nováček

Příspěvek od pimp_c »

Ossis píše:
pimp_c píše:Obe porovnatelne, ale strata penazi.......skus box scytche, a nenech sa odratit tymi co hovoria ze nechladi....chladi velmi velmi dobre...
Proc myslis, ze je lepsi? Navic bych ho chtel na toho raptora... Na ten můj současnej by nestačil ani betonovej bunkr. Když se rozeřve, tak je to slyšet přes tři pokoje...
na hlucneo raptora ti nepomoze ani scytche....ked chces tichy disk, najopr treba zacat vyberom disku, a potom este utisit...
Ossis
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ossis »

pimp_c píše:na hlucneo raptora ti nepomoze ani scytche....ked chces tichy disk, najopr treba zacat vyberom disku, a potom este utisit...
Vím, do čeho jdu. Horší už to být nemůže. Jen jsem přemýšlel, jestli by to pomohlo, kdyby to náhodou horší bylo...
Odpovědět

Zpět na „Chladiče a chlazení“