Výběr case

Cokoli okolo skříní, jejich výběru, doporučení a problémů. Úpravy se řeší v sekci Casemodding.

Moderátor: L4mka

Odpovědět
Lanigiro
Začátečník
Začátečník

Re: Výběr case

Příspěvek od Lanigiro »

Hledám skříň okolo 1000,- korun. Můžete mi poradit?
mini nebo midi tower to je jedno...

dík
Frky
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Frky »

Fractal Core 1000. v CZC za necelých 800. Nebo pak BitFenix :-) Mně osobně se CM nelíbí, ale neířkám, že to jsou špatný casy.
Lanigiro
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Lanigiro »

jj dík ale kdybyste ještě o něčem věděli tak pište
Lanigiro
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Lanigiro »

a nějakou od coolermasteru?
wolf00
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od wolf00 »

zdravim vedel by nekdo poradit skrin se zdrojem nahore? limit 2000kc
mb Hp 8265 B350 Sunflower a--6 8570 apu, 16 gb ram,128gb system,1tb data
shelby_nr
Čestný člen
Čestný člen

Příspěvek od shelby_nr »

Lanigiro: okrem toho FD Core 1000, CM Elite 311, no lepšie by bolo NZXT Source 210 - bohužiaľ zlá dostupnosť.

wolf00: dôvod prečo musí byť zdroj hore?
PC: Fractal R3+ Noiseblocker eLoop B12-PS, Noctua S12B FLX@ U.L.N.A + King Mod Premium, Seasonic X-560, G630 (dočasne) + Prolimatech Armageddon, MSI ZH77A-G43, 2x4 Kingston Blu, WD 6400AAKS. Monitor: Dell P2314H
NB: IBM/Lenovo T60 + 9 cell
wolf00
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od wolf00 »

duvod je ten ze bych chtel mit case v normalnim usporadani,tzn zdroj nahore ...
mb Hp 8265 B350 Sunflower a--6 8570 apu, 16 gb ram,128gb system,1tb data
Suke001
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Suke001 »

provozně je lepší zdroj dole, proč tedy ?
elcrys
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od elcrys »

elcrys píše:Zdravím. Zná někdo case v ceně do 1500 Kč s následujícími vlastnostmi?

- klasické airflow - 1x 12cm ventilátor vepředu a 1x 12cm ventilátor vzadu (koš na disky by měl mít normální orientaci pro lepší průchod vzduchu, otočnému koši se nebráním)
- zdroj musí být umístěn dole, s nasáváním zespodu
- case by neměla být zbytečně perforovaná, zvláště ne zvrchu

Strávil jsem pěknou chvilku hledáním a stále nemohu na nic takového kápnout. Celkem se mi líbí řada Centurion od Cooler Master, ale každá case z této řady má něco, co mi vadí. Budu vděčný za každou radu.
Tak rozuzlení po roce - NZXT H2 white. V průběhu času jsem ustoupil z některých požadavků (např. I/O na přední straně) a lehce navýšil rozpočet. Vedlejším efektem takto dlouhého výběru je jistota, že na současném trhu není case, která by mi více vyhovovala :).
dEstr0y3r
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od dEstr0y3r »

Dobrý den,
potřeboval bych poradit vhodnou skříň na herní sestavu (i5 3570K, Gelid Solution Tranquilo, Seasonic 620W, Radeon HD 7870, 8 GB RAM, 1 mechanika, 1 HDD, později plánuju přikoupit SSD).
Již mnoho let vlastním Thermaltake Armor ATX, celkem spokojenost, jen trochu vyšší hlučnost, nicméně starý PC prodávám, takže musí pryč.
Jde mi především o to, aby se tam hlavně vše věšlo a nebylo to na sebe na milimetry naskládané...Dále plánuji taktovat, takže vyžaduji dobrý air flow. PC často nechávám puštěné přes noc v pokoji, kde spím, takže nějaké odhlučnění by se taky šiklo. Tlačítka ideálně na předním panelu, neboť mám omezený přístup na vršek case.
Již dlouho koukám po internetu na různé recenze atd a nějak jsem se do toho zamotal a nemůžu si vybrat.
Mými favority jsou tyto:

Corsair Obsidian 650
Corsair Obsidian 550D
Bitfenix Shinobi
Thermaltake Chaser MKI

Vím, že tady na fóru je hodně populární Fractal Design, nicméně designově jsou pro mně bohužel nepřijatelné.
Kterou z těchto výše zmíněných byste mi doporučili? A nebo mám radši sáhnout po nějaké bigtower aka Silverstone Raven?
Na 1 místě je však hlavně to, aby se tam vše vešlo...

předem díky za radu
shelby_nr
Čestný člen
Čestný člen

Příspěvek od shelby_nr »

dEstr0y3r píše:Vím, že tady na fóru je hodně populární Fractal Design, nicméně designově jsou pro mně bohužel nepřijatelné.
Zaujímavé...hlavná vec, že sa Ti páči Corsair 550D a pritom má skoro rovnaký design ako FD R4.

Zober Corsair Obsidian 550D alebo ešte alternatíva je - Anidees AI-6BS.
PC: Fractal R3+ Noiseblocker eLoop B12-PS, Noctua S12B FLX@ U.L.N.A + King Mod Premium, Seasonic X-560, G630 (dočasne) + Prolimatech Armageddon, MSI ZH77A-G43, 2x4 Kingston Blu, WD 6400AAKS. Monitor: Dell P2314H
Lanigiro
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Lanigiro »

Co říkáte na tuto skříň? Podle mě: na nic, ale tak se zeptám...

http://www.czc.cz/eurocase-mc8102-black ... r1s1c0olqa
LoCo99
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od LoCo99 »

Je na sestavu v podpise vhodná Corsair carbide 300R ? (btw na alze nejlevnějc)

a má smysl do týhle skříně doplnit ještě někam větráky ? a který (nějaký rozumně drahý)?
shelby_nr
Čestný člen
Čestný člen

Příspěvek od shelby_nr »

Ak nechceš viac "investovať" tak je ok. Čo sa týka ventil. - buď by som to nechal tak ako to je čiže 1x vpredu a vzadu alebo prípadne pridal ešte 1x dopredu. Z tých lacnejších napr. Antec TrueQuiet, Nanoxia DX14, NB XK1 + by som upchal perforáciu na bočnici a najmä na vrchu.
kery-
Nováček
Nováček

Příspěvek od kery- »

Vybírám bigtower, cena max 4,5
Aby to za tu cenu nějak vypadalo..
Jedinou "podmínkou" jsou vyšší nožičky a místo za deskou na kabeláž, zatím soupeří tyto:

http://www.tiphardware.cz/komponenty-a- ... 01b-w.html

http://www.czc.cz/fractal-design-define ... kjg8qksjge

popř. http://www.czc.cz/zalman-gs1000-cerna/5 ... kjg8qksjge

Největší výběr je mezi R3 a tou SS..Pro R3 nahrává odhlučnění a hodně místa za deskou,
Pro Silverstone nahrává design který se mi hodně líbí, vysoké nožky a celkově mi přijde mnohem robusnější. Kolik je místa za deskou nevím, ale jsem spíš pro tu Silverstone..Jde mi spíš o to abyste mi potvrdili že ta skřín není průser a koupě nebudu litovat.

Co myslíte?
NEAKTUÁLNÍ CPU AMD Phenom II X6 1055T 2.8GHz MB Gigabyte GA-990FXA-UD3 RAM Kingston HyperX Genesis Grey 8GB(2x4GB) 1600MHz VGA MSI R7850 HD 2GB 900/4800MHz Twin Frozr III HDD Samsung HD103SJ 1TB Zdroj OCZ ZT Series 750W LCD Samsung SyncMaster SA550 27" Case CoolerMaster Storm Scout Cooling GELID Solution Tranquillo + 3x120mm CoolerMaster Red
sean
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od sean »

Cau mam zalusk na novou skrin v hodnote 2000-2500. Dost dlouho mam vyhlidlou tu R4 od Fractalu, ale nejsem si jistej zda-li se v te cene neda poridit lepsi. Jde mi o hluk a teplotu. Hlavne ten hluk. Stavajici bedna je obravdu nesnesitelna.
Suke001
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Suke001 »

R4 je opravdu dobrá volba, v této ceně neseženeš nic výrazně lepšího :)
sean
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od sean »

A nevis jestli ta cerna varianta bedny ma cernou lesklou barvu na plechovani? Koukal jsem na bilou variantu u vas v recenzi a ta ma lesklou, ale je to bila bedna a tu bilou nechci. Osobne se mi leskla libi mnohem vice nez hruba matna.
Blue Storm
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od Blue Storm »

Dej pokoj s černou lesklou. Kdo má potom čistit ty otisky na tom? Černá matná je rozhodně lepší.

Ale k tématu. Černá varianta je matná, nikoliv lesklá.
PC: AMD Ryzen 7 9700X | Asus Prime B650-Plus WiFi | GTX 980 Ti | Kingston Fury 64 GB 5600MHz | Samsung 990 Evo Plus 1 TB | ADATA XPG GAMMIX S11 Pro 1 TB | Samsung 870 Evo 2 TB | Corsair RM550 | Fractal Design Define R5 | Dell U2515H
NTB: Apple MacBook Air M1 | Phone: Apple iPhone 15 Pro
sean
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od sean »

Nemam v uvahu na ni neustale matlat takze leskla by me nevadila
Odpovědět

Zpět na „Počítačové skříně“