Výběr case
Moderátor: L4mka
- Lanigiro
- Začátečník

-
Re: Výběr case
Hledám skříň okolo 1000,- korun. Můžete mi poradit?
mini nebo midi tower to je jedno...
dík
mini nebo midi tower to je jedno...
dík
- Frky
- Začátečník

-
Fractal Core 1000. v CZC za necelých 800. Nebo pak BitFenix
Mně osobně se CM nelíbí, ale neířkám, že to jsou špatný casy.
- Lanigiro
- Začátečník

-
jj dík ale kdybyste ještě o něčem věděli tak pište
- Lanigiro
- Začátečník

-
a nějakou od coolermasteru?
- wolf00
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
zdravim vedel by nekdo poradit skrin se zdrojem nahore? limit 2000kc
mb Hp 8265 B350 Sunflower a--6 8570 apu, 16 gb ram,128gb system,1tb data
- shelby_nr
- Čestný člen

-
Lanigiro: okrem toho FD Core 1000, CM Elite 311, no lepšie by bolo NZXT Source 210 - bohužiaľ zlá dostupnosť.
wolf00: dôvod prečo musí byť zdroj hore?
wolf00: dôvod prečo musí byť zdroj hore?
PC: Fractal R3+ Noiseblocker eLoop B12-PS, Noctua S12B FLX@ U.L.N.A + King Mod Premium, Seasonic X-560, G630 (dočasne) + Prolimatech Armageddon, MSI ZH77A-G43, 2x4 Kingston Blu, WD 6400AAKS. Monitor: Dell P2314H
NB: IBM/Lenovo T60 + 9 cell
- wolf00
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
duvod je ten ze bych chtel mit case v normalnim usporadani,tzn zdroj nahore ...
mb Hp 8265 B350 Sunflower a--6 8570 apu, 16 gb ram,128gb system,1tb data
- Suke001
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
provozně je lepší zdroj dole, proč tedy ?
- elcrys
- Začátečník

Tak rozuzlení po roce - NZXT H2 white. V průběhu času jsem ustoupil z některých požadavků (např. I/O na přední straně) a lehce navýšil rozpočet. Vedlejším efektem takto dlouhého výběru je jistota, že na současném trhu není case, která by mi více vyhovovalaelcrys píše:Zdravím. Zná někdo case v ceně do 1500 Kč s následujícími vlastnostmi?
- klasické airflow - 1x 12cm ventilátor vepředu a 1x 12cm ventilátor vzadu (koš na disky by měl mít normální orientaci pro lepší průchod vzduchu, otočnému koši se nebráním)
- zdroj musí být umístěn dole, s nasáváním zespodu
- case by neměla být zbytečně perforovaná, zvláště ne zvrchu
Strávil jsem pěknou chvilku hledáním a stále nemohu na nic takového kápnout. Celkem se mi líbí řada Centurion od Cooler Master, ale každá case z této řady má něco, co mi vadí. Budu vděčný za každou radu.
- dEstr0y3r
- Začátečník

-
Dobrý den,
potřeboval bych poradit vhodnou skříň na herní sestavu (i5 3570K, Gelid Solution Tranquilo, Seasonic 620W, Radeon HD 7870, 8 GB RAM, 1 mechanika, 1 HDD, později plánuju přikoupit SSD).
Již mnoho let vlastním Thermaltake Armor ATX, celkem spokojenost, jen trochu vyšší hlučnost, nicméně starý PC prodávám, takže musí pryč.
Jde mi především o to, aby se tam hlavně vše věšlo a nebylo to na sebe na milimetry naskládané...Dále plánuji taktovat, takže vyžaduji dobrý air flow. PC často nechávám puštěné přes noc v pokoji, kde spím, takže nějaké odhlučnění by se taky šiklo. Tlačítka ideálně na předním panelu, neboť mám omezený přístup na vršek case.
Již dlouho koukám po internetu na různé recenze atd a nějak jsem se do toho zamotal a nemůžu si vybrat.
Mými favority jsou tyto:
Corsair Obsidian 650
Corsair Obsidian 550D
Bitfenix Shinobi
Thermaltake Chaser MKI
Vím, že tady na fóru je hodně populární Fractal Design, nicméně designově jsou pro mně bohužel nepřijatelné.
Kterou z těchto výše zmíněných byste mi doporučili? A nebo mám radši sáhnout po nějaké bigtower aka Silverstone Raven?
Na 1 místě je však hlavně to, aby se tam vše vešlo...
předem díky za radu
potřeboval bych poradit vhodnou skříň na herní sestavu (i5 3570K, Gelid Solution Tranquilo, Seasonic 620W, Radeon HD 7870, 8 GB RAM, 1 mechanika, 1 HDD, později plánuju přikoupit SSD).
Již mnoho let vlastním Thermaltake Armor ATX, celkem spokojenost, jen trochu vyšší hlučnost, nicméně starý PC prodávám, takže musí pryč.
Jde mi především o to, aby se tam hlavně vše věšlo a nebylo to na sebe na milimetry naskládané...Dále plánuji taktovat, takže vyžaduji dobrý air flow. PC často nechávám puštěné přes noc v pokoji, kde spím, takže nějaké odhlučnění by se taky šiklo. Tlačítka ideálně na předním panelu, neboť mám omezený přístup na vršek case.
Již dlouho koukám po internetu na různé recenze atd a nějak jsem se do toho zamotal a nemůžu si vybrat.
Mými favority jsou tyto:
Corsair Obsidian 650
Corsair Obsidian 550D
Bitfenix Shinobi
Thermaltake Chaser MKI
Vím, že tady na fóru je hodně populární Fractal Design, nicméně designově jsou pro mně bohužel nepřijatelné.
Kterou z těchto výše zmíněných byste mi doporučili? A nebo mám radši sáhnout po nějaké bigtower aka Silverstone Raven?
Na 1 místě je však hlavně to, aby se tam vše vešlo...
předem díky za radu
- shelby_nr
- Čestný člen

-
Zaujímavé...hlavná vec, že sa Ti páči Corsair 550D a pritom má skoro rovnaký design ako FD R4.dEstr0y3r píše:Vím, že tady na fóru je hodně populární Fractal Design, nicméně designově jsou pro mně bohužel nepřijatelné.
Zober Corsair Obsidian 550D alebo ešte alternatíva je - Anidees AI-6BS.
PC: Fractal R3+ Noiseblocker eLoop B12-PS, Noctua S12B FLX@ U.L.N.A + King Mod Premium, Seasonic X-560, G630 (dočasne) + Prolimatech Armageddon, MSI ZH77A-G43, 2x4 Kingston Blu, WD 6400AAKS. Monitor: Dell P2314H
- Lanigiro
- Začátečník

-
Co říkáte na tuto skříň? Podle mě: na nic, ale tak se zeptám...
http://www.czc.cz/eurocase-mc8102-black ... r1s1c0olqa
http://www.czc.cz/eurocase-mc8102-black ... r1s1c0olqa
- LoCo99
- Začátečník

Je na sestavu v podpise vhodná Corsair carbide 300R ? (btw na alze nejlevnějc)
a má smysl do týhle skříně doplnit ještě někam větráky ? a který (nějaký rozumně drahý)?
a má smysl do týhle skříně doplnit ještě někam větráky ? a který (nějaký rozumně drahý)?
- shelby_nr
- Čestný člen

-
Ak nechceš viac "investovať" tak je ok. Čo sa týka ventil. - buď by som to nechal tak ako to je čiže 1x vpredu a vzadu alebo prípadne pridal ešte 1x dopredu. Z tých lacnejších napr. Antec TrueQuiet, Nanoxia DX14, NB XK1 + by som upchal perforáciu na bočnici a najmä na vrchu.
- kery-
- Nováček

-
Vybírám bigtower, cena max 4,5
Aby to za tu cenu nějak vypadalo..
Jedinou "podmínkou" jsou vyšší nožičky a místo za deskou na kabeláž, zatím soupeří tyto:
http://www.tiphardware.cz/komponenty-a- ... 01b-w.html
http://www.czc.cz/fractal-design-define ... kjg8qksjge
popř. http://www.czc.cz/zalman-gs1000-cerna/5 ... kjg8qksjge
Největší výběr je mezi R3 a tou SS..Pro R3 nahrává odhlučnění a hodně místa za deskou,
Pro Silverstone nahrává design který se mi hodně líbí, vysoké nožky a celkově mi přijde mnohem robusnější. Kolik je místa za deskou nevím, ale jsem spíš pro tu Silverstone..Jde mi spíš o to abyste mi potvrdili že ta skřín není průser a koupě nebudu litovat.
Co myslíte?
Aby to za tu cenu nějak vypadalo..
Jedinou "podmínkou" jsou vyšší nožičky a místo za deskou na kabeláž, zatím soupeří tyto:
http://www.tiphardware.cz/komponenty-a- ... 01b-w.html
http://www.czc.cz/fractal-design-define ... kjg8qksjge
popř. http://www.czc.cz/zalman-gs1000-cerna/5 ... kjg8qksjge
Největší výběr je mezi R3 a tou SS..Pro R3 nahrává odhlučnění a hodně místa za deskou,
Pro Silverstone nahrává design který se mi hodně líbí, vysoké nožky a celkově mi přijde mnohem robusnější. Kolik je místa za deskou nevím, ale jsem spíš pro tu Silverstone..Jde mi spíš o to abyste mi potvrdili že ta skřín není průser a koupě nebudu litovat.
Co myslíte?
NEAKTUÁLNÍ CPU AMD Phenom II X6 1055T 2.8GHz MB Gigabyte GA-990FXA-UD3 RAM Kingston HyperX Genesis Grey 8GB(2x4GB) 1600MHz VGA MSI R7850 HD 2GB 900/4800MHz Twin Frozr III HDD Samsung HD103SJ 1TB Zdroj OCZ ZT Series 750W LCD Samsung SyncMaster SA550 27" Case CoolerMaster Storm Scout Cooling GELID Solution Tranquillo + 3x120mm CoolerMaster Red
- sean
- Začátečník

-
Cau mam zalusk na novou skrin v hodnote 2000-2500. Dost dlouho mam vyhlidlou tu R4 od Fractalu, ale nejsem si jistej zda-li se v te cene neda poridit lepsi. Jde mi o hluk a teplotu. Hlavne ten hluk. Stavajici bedna je obravdu nesnesitelna.
- Suke001
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
R4 je opravdu dobrá volba, v této ceně neseženeš nic výrazně lepšího 
- sean
- Začátečník

-
A nevis jestli ta cerna varianta bedny ma cernou lesklou barvu na plechovani? Koukal jsem na bilou variantu u vas v recenzi a ta ma lesklou, ale je to bila bedna a tu bilou nechci. Osobne se mi leskla libi mnohem vice nez hruba matna.
- Blue Storm
- Odborník PCT

Dej pokoj s černou lesklou. Kdo má potom čistit ty otisky na tom? Černá matná je rozhodně lepší.
Ale k tématu. Černá varianta je matná, nikoliv lesklá.
Ale k tématu. Černá varianta je matná, nikoliv lesklá.
PC: AMD Ryzen 7 9700X | Asus Prime B650-Plus WiFi | GTX 980 Ti | Kingston Fury 64 GB 5600MHz | Samsung 990 Evo Plus 1 TB | ADATA XPG GAMMIX S11 Pro 1 TB | Samsung 870 Evo 2 TB | Corsair RM550 | Fractal Design Define R5 | Dell U2515H
NTB: Apple MacBook Air M1 | Phone: Apple iPhone 15 Pro
NTB: Apple MacBook Air M1 | Phone: Apple iPhone 15 Pro
- sean
- Začátečník

-
Nemam v uvahu na ni neustale matlat takze leskla by me nevadila