Vodní chlazení - vybíráme komplet
Moderátor: morke
- brin12
- Začátečník
-
Re: Vodní chlazení - vybíráme komplet
No popravdě, jsou tam dva HDD a jeden SSD a k tomu ten chipset. Ale jo, zkusím to bez fanů:-)
Jo a ještě jsem objevil test hlučnosti zdrojů, sice v DE, ale komu to vadí, že? A ten můj coolermaster je tišší než seasonic X 650W. Tož mi to teda vysvětlete. http://www.technic3d.com/review/netztei ... test/3.htm
Jo a ještě jsem objevil test hlučnosti zdrojů, sice v DE, ale komu to vadí, že? A ten můj coolermaster je tišší než seasonic X 650W. Tož mi to teda vysvětlete. http://www.technic3d.com/review/netztei ... test/3.htm
i5 2500K, ASUS Maximus IV Gene-Z, AMD 6950 @ 6970, OCZ Agility 2 120GB, 12 GB RAM, Samsung FX2490HD, Logitech klávesnice a myš, Chlazení: Mo-Ra 3, Laing D5 ultra + Alphacool setup, etc...Nabízím technické překlady z AJ do ČJ, dlouhá praxe, důraz na kvalitu
- MaWa
- Čestný člen
- Kontaktovat uživatele:
Seasonic X-650 byl dobrý v začátcích. Pak do něj začali dávat jinej fan a jinou regulaci a už to opravdu není tichý zdroj. Pokud já bych bral něco tichýho tak bych momentálně volil nějaký Enermax Modu-87 nebo be Quiet dark power pro P9...
"A computer allows you to make mistakes faster than any other invention with the possible exceptions of handguns and Tequila."
- TOC
- Začátečník
http://forum.cttl.cz/viewtopic.php?p=12935#p12935
Od druhé verze to ještě trochu poladil a zvýšil výkon, ale měření k němu nemám k dispozici.
A co se kvality výrobků týče, tak jsem neměl jediný problém (a mám toho hodně- viz. podpis).
Co se týče toho zdroje, tak je to pravda, mám Corsair AX750 a tedy čekal jsem více. Ne, že by byl hlučný, ale spíše jsem čekal agresivnější nastavení vypínání ventilátoru, protože zapínání, jakmile je PC v zátěži je dosti konzervativní.
Od druhé verze to ještě trochu poladil a zvýšil výkon, ale měření k němu nemám k dispozici.
A co se kvality výrobků týče, tak jsem neměl jediný problém (a mám toho hodně- viz. podpis).
Co se týče toho zdroje, tak je to pravda, mám Corsair AX750 a tedy čekal jsem více. Ne, že by byl hlučný, ale spíše jsem čekal agresivnější nastavení vypínání ventilátoru, protože zapínání, jakmile je PC v zátěži je dosti konzervativní.
Laptop: Lenovo Legion 5 Pro 16" (R7 5800H, RTX3060, 16GB, 2TB) ///
Periferie: Razer BlackWidow Elite (yellow) / Razer Orbweaver Chroma / Roccat Nyth / Dell S3220DGF + Dell U2719D (portrait) + Alza Ergo ///
Audio: Sennheiser HD650 / Cambridge Audio Dacmagic / Hypa 1 ///
Periferie: Razer BlackWidow Elite (yellow) / Razer Orbweaver Chroma / Roccat Nyth / Dell S3220DGF + Dell U2719D (portrait) + Alza Ergo ///
Audio: Sennheiser HD650 / Cambridge Audio Dacmagic / Hypa 1 ///
- shelby_nr
- Čestný člen
-
- neverím, že taký shit je tichší ako Seasonic X
- a určite po dlhšej dobe bude požuť ventil. (ložisko) a pochybujem, že ten ADDA fan je tichší ako TOP SanyonDenki (San Ace) ...aj keď je pravda, že v týchto nových verziách je použitý trochu iný ventil. a reguláciu, ale v idle ide stále pasívne (čo je v podstate skoro stále, v loade bude možno 2hod. ak nebude počítať F&H)...
- síce áno be quiet je tichý, ale vyrába to FSP = horšia (nič moc) kvalita a pritom vyššia cena ako Seasonic, Enermax je predražený (rozdiel 700-900,- oproti SS-X a to má len 2r záruku oproti 5r.)
- ak chceš ozaj ticho, zožeň si KingWin Lazer Platinum 750 resp. Super Flower Golden King 750
Sorry za OT
- a určite po dlhšej dobe bude požuť ventil. (ložisko) a pochybujem, že ten ADDA fan je tichší ako TOP SanyonDenki (San Ace) ...aj keď je pravda, že v týchto nových verziách je použitý trochu iný ventil. a reguláciu, ale v idle ide stále pasívne (čo je v podstate skoro stále, v loade bude možno 2hod. ak nebude počítať F&H)...
- síce áno be quiet je tichý, ale vyrába to FSP = horšia (nič moc) kvalita a pritom vyššia cena ako Seasonic, Enermax je predražený (rozdiel 700-900,- oproti SS-X a to má len 2r záruku oproti 5r.)
- ak chceš ozaj ticho, zožeň si KingWin Lazer Platinum 750 resp. Super Flower Golden King 750
Sorry za OT
PC: Fractal R3+ Noiseblocker eLoop B12-PS, Noctua S12B FLX@ U.L.N.A + King Mod Premium, Seasonic X-560, G630 (dočasne) + Prolimatech Armageddon, MSI ZH77A-G43, 2x4 Kingston Blu, WD 6400AAKS. Monitor: Dell P2314H
NB: IBM/Lenovo T60 + 9 cell
- MaWa
- Čestný člen
- Kontaktovat uživatele:
No, nic ve zlym, ale pokud je pro tebe jako porovnání kvality například ten Swiftech, tak to pak jo, to je Cawedog tak nějak podobný. Bohužel nutno také dodat, že Swiftech je nejtragičtější výrobce vodního chlazení jak co se týká výstupní kontroly (každý pátý radiátor už z výroby teče nebo začne téct do týdne), popřípadě kvality zpracování (viz REZAVÉ backplates k Swiftech XT blokům, řešilo se kdysi právě i na tom cttl foru). Tímto neříkám, že každý třetí Cawedogův blok teče nebo je rezavý, to vůbec ne...ale prostě a jednoduše v porovnání s Aquacoolem a LQT naprosto neobstojí.
A co se týká těch výsledků - kdysi někdo řekl, že "nevěřím žádné statistice, jen té, kterou si sám zfalšuju" takže brát za relevantní to, co o nějakém produktu napíše jeho výrobce, mi přijde ve 21. století dost ujetý
A co se týká těch výsledků - kdysi někdo řekl, že "nevěřím žádné statistice, jen té, kterou si sám zfalšuju" takže brát za relevantní to, co o nějakém produktu napíše jeho výrobce, mi přijde ve 21. století dost ujetý
"A computer allows you to make mistakes faster than any other invention with the possible exceptions of handguns and Tequila."
- MaWa
- Čestný člen
- Kontaktovat uživatele:
Za prvé Enermax má záruku 5 let a za druhé poruchovost be quiet je dejme tomu vyšší než normál u těch nižších modelů. Tyhle high end jsou poruchovostí někde jinde...a naprosto srovnatelný s Enermaxem a Seasonicem. Ale nechal bych OT, souhlasímshelby_nr píše: - síce áno be quiet je tichý, ale vyrába to FSP = horšia (nič moc) kvalita a pritom vyššia cena ako Seasonic, Enermax je predražený (rozdiel 700-900,- oproti SS-X a to má len 2r záruku oproti 5r.)
- shelby_nr
- Čestný člen
-
- no tou kvalitou u be quiet som myslel najmä použité súčiastky, poruchovosť ani nie...stačí sa pozrieť aké sú napr. použité kapacit. u tých be quiet dark power napr. http://www.purepc.pl/zasilacze/test_be_ ... 8?page=0,3 - recenziu som neriešil, ale stačí vidieť tie kondíky...
- síce áno, Enermax má 5r. záruku, ale distribútori pre CR (obchody) dávajú iba 2r., takže v prípade poruchy po 2-3r. by si ho musel na vlastné náklady posielať do zahraničia ...preto radšej priamo 5r. (samozrejme u väčšej firmy, ktorá len tak neskrachuje ako nejaká malá)
Ešte raz sorry za OT, ale musel som
- síce áno, Enermax má 5r. záruku, ale distribútori pre CR (obchody) dávajú iba 2r., takže v prípade poruchy po 2-3r. by si ho musel na vlastné náklady posielať do zahraničia ...preto radšej priamo 5r. (samozrejme u väčšej firmy, ktorá len tak neskrachuje ako nejaká malá)
Ešte raz sorry za OT, ale musel som
PC: Fractal R3+ Noiseblocker eLoop B12-PS, Noctua S12B FLX@ U.L.N.A + King Mod Premium, Seasonic X-560, G630 (dočasne) + Prolimatech Armageddon, MSI ZH77A-G43, 2x4 Kingston Blu, WD 6400AAKS. Monitor: Dell P2314H
- gejmer
- Začátečník
-
Máš něco konkrétního na mysli,nebo jenom blbě kecáš???MaWa píše:Co se týká Cawedog bloků tak sorry, že to říkám takhle na rovinu, ale jeho produkty možná jakž takž fungují a jsou výkonné, ale kvalita zpracování je dost slabá, nedá se s LQT nebo Aquacoolem srovnávat...třeba LQT je kvalitou naprosto srovnatelné s jakýmkoliv světovým výrobcem vodního chlazení.TOC píše:...
Krom bloků na GK jsou všechny bloky naprosto špičkové pokud jde o zpracování.Alespoň ve srovnání s tím co jsem zatím viděl.
Pokud jde o LQT tak nevim o žádnem bloku co se v současné době prodává.
- stihacka
- Začátečník
-
To bych taky rad vedel co se ti na vyrobcich od cawedoga nelibi. Zpracovani dle me ma velice dobre na to ze to je vlastne kusovka.
i5 2500k 5GHz, 16GB G.Skill RIPJAWS, MSI 1050Ti Aero, Asus P8P67, SSD Crucial 256GB, HDD 640GB+2TB, Seasonic M12II 520W, Noctua - Vodník: Cawedog Zouy, UniGPU, Chipset, Laing, Mora...
- MaWa
- Čestný člen
- Kontaktovat uživatele:
Však ano, na to, že to je kusovka je to dobrý, ale...nejsem si jist, jestli to stačístihacka píše:Zpracovani dle me ma velice dobre na to ze to je vlastne kusovka.
Ale nebudu se hádat, máte svojí pravdu, tak jí mějte. Když jste s těmi produkty spokojení, tak není žádný problém, ne ?
- brin12
- Začátečník
-
Pánové nehádejte se:-) Již jsem objednal, protože cavedog se neozval. Holt není zájem, není koupě.
i5 2500K, ASUS Maximus IV Gene-Z, AMD 6950 @ 6970, OCZ Agility 2 120GB, 12 GB RAM, Samsung FX2490HD, Logitech klávesnice a myš, Chlazení: Mo-Ra 3, Laing D5 ultra + Alphacool setup, etc...Nabízím technické překlady z AJ do ČJ, dlouhá praxe, důraz na kvalitu
- gejmer
- Začátečník
-
Bylo by fér to dokončit a říct co ti vlastně vadí.MaWa píše:Však ano, na to, že to je kusovka je to dobrý, ale...nejsem si jist, jestli to stačístihacka píše:Zpracovani dle me ma velice dobre na to ze to je vlastne kusovka.
Ale nebudu se hádat, máte svojí pravdu, tak jí mějte. Když jste s těmi produkty spokojení, tak není žádný problém, ne ?
Je to prošponovaná základna,pobouchané hrany,otřepy,stržené závity a nebo jen konkurenční boj?
- MaWa
- Čestný člen
- Kontaktovat uživatele:
Proboha jaky konkurenci boj ? Myslis, ze tech par bloku mesicne me vytrhne, obzvlast kdyz preze mne uz prodava jak LQT tak Aquacool ? Hadej proc Aquacool a LQT prodavam a Cawedog bloky jsem z nabidky smazal ?
Nezlob se, ale prave kdyby to BYL konkurencni boj, tak ho tu budu pomlouvat kde se da a vypichnu hromadu veci, ktery se mi na tom nelibi. Ne, to delat nebudu a nechci. Ja jsem jen na primy dotaz cloveka napsal, ze cestou Cawedog bloku bych proste nesel. Sam bych to nenapsal a sam nikde nepisu, co si o tom myslim. Svuj nazor na ty bloky pisu jen pokud se nekdo primo na toto zepta. A i tak si nektery informace proste necham pro sebe, nestoji mi za to to tady ventilovat.
edit: a jestli takove chovani ti prijde jako konkurencni boj, tak jsem asi cinsky buh srandy...
Nezlob se, ale prave kdyby to BYL konkurencni boj, tak ho tu budu pomlouvat kde se da a vypichnu hromadu veci, ktery se mi na tom nelibi. Ne, to delat nebudu a nechci. Ja jsem jen na primy dotaz cloveka napsal, ze cestou Cawedog bloku bych proste nesel. Sam bych to nenapsal a sam nikde nepisu, co si o tom myslim. Svuj nazor na ty bloky pisu jen pokud se nekdo primo na toto zepta. A i tak si nektery informace proste necham pro sebe, nestoji mi za to to tady ventilovat.
edit: a jestli takove chovani ti prijde jako konkurencni boj, tak jsem asi cinsky buh srandy...
- gejmer
- Začátečník
-
1)Nechytej mně za slovo.
2)Takže máš jen planý blbý kecy a bláboly,nic víc. lol..
//edit: Kde prodáváš Aquacool bloky,nebo něco od Gorelorda?
- Flegy
- Mírně pokročilý
-
Dost uz bylo ot. Za tohle gejmere dostanes co zaslouzis!
- MaWa
- Čestný člen
- Kontaktovat uživatele:
Dobrá tedy. I když chápu, že ty zase řekneš že jsem si to vymyslel a budeš chtít zase nějaký info...gejmer píše:1)Nechytej mně za slovo.
1) Už s několika zákazníky jsem řešil Z VÝROBY netěsnící bloky. Docela blbý, že ?
2) Ano, kvalita frézování se nedá porovnávat ani s českými výrobci typu Aquacool, natož s EKWB, Koolance...
3) Ano, otřepy...dále upatlané bloky...sorry, ale nejsem si jist, jestli zákazník stojí o to, aby dostal nový upatlaný blok (mastné otisky prstů atd).
ad edit: počkej týden a budou v nabídce...a tvoje věta "aquacool NEBO neco od gorelorda" přesně vystihuje tvojí znalost dané problematiky, protože překvapivě aquacool = gorelord...ale to ti asi uniklo, no...
- brin12
- Začátečník
-
Pánové, je to docela sranda vás tady sledovat:-) Docela rád bych se podíval na někoho, kdo má doma radiátor MoRa3. Nevíte o někom?:-)
- gejmer
- Začátečník
-
Mawa-tos měl říct hned,nic by se nestalo. Jinak nechápu tvou reakci na muj edit.
- MaWa
- Čestný člen
- Kontaktovat uživatele:
jestli se stavíš v ústí tak není problém...brin12 píše:Pánové, je to docela sranda vás tady sledovat:-) Docela rád bych se podíval na někoho, kdo má doma radiátor MoRa3. Nevíte o někom?:-)
- thorgal
- Začátečník
To brin12: Třeba já, proč se ptáš? Jestli kvůli teplotám tak tady máš, jak to s MoRa3 šlape pasivně a s 1-2 Noctuama. Někde kolem najdeš i pár fotek sestavy s blokama a expou od Cawedoga. Teploty budou o něco lepší s výkonnějším čerpadlem, ale ne o moc. Mnohem víc se projeví 9 ventilátorů na radiátoru, se kterými funguju teď. V pasivním režimu zapomeň na OC.
PS: Můžu potvrdit co psal MaWa, že Cawedogova práce je tak trochu pro domácí kutily. Třeba mě zaslal blok, kterému ze styčné plochy trčel jeden šroub. Ne moc, ale musel jsem to odbrousit, jinak za ty peníze bezkonkurenční výkon. Chápu ale, že pro něj je to problém, který musí zbytečně řešit.
PS: Můžu potvrdit co psal MaWa, že Cawedogova práce je tak trochu pro domácí kutily. Třeba mě zaslal blok, kterému ze styčné plochy trčel jeden šroub. Ne moc, ale musel jsem to odbrousit, jinak za ty peníze bezkonkurenční výkon. Chápu ale, že pro něj je to problém, který musí zbytečně řešit.
GAME: ASRock Z77 Extreme4-M, Core i5 3570K + EK-Supremacy, 4x8GB Patriot G2 DDR3 + EK-RAM Dominator X4 CSQ + XSPC Memory Side Plate, EVGA GTX 680 SuperClocked + EK-FC680 GTX CSQ, Asus Xonar XD, Kingston HyperX 3K SSD 240GB, Mo-ra 3 + EK-DCP 4.0 + Cawedog Expa Cyclon1, Corsair GS800, 28" Samsung U28D590D, WCPC Case
HTPC: ASUS E45M1-I DELUXE, 2x4GB Kingston HyperX DDR3, Kingston SSD V 64GB + 2x3TB WDC RED, Samsung SH-B083L, PicoPSU-80, Casemod EuroCase MC 8107
iZ3D a TriDef Stereoskopie, Grub4DOS RamDrive, Seznam užitečných programů, RepRap Prusa-Mendel, Case WCPC
HTPC: ASUS E45M1-I DELUXE, 2x4GB Kingston HyperX DDR3, Kingston SSD V 64GB + 2x3TB WDC RED, Samsung SH-B083L, PicoPSU-80, Casemod EuroCase MC 8107
iZ3D a TriDef Stereoskopie, Grub4DOS RamDrive, Seznam užitečných programů, RepRap Prusa-Mendel, Case WCPC