V pohodě..
- Skoro vše co tu píšeš je o tom nejlepším, děkuji za pomoc a rady, ale já prostě mám pevný limit (který už teď na 18k je víš než jsem uvažoval původně) kdybych bral jen to nejlepší tak se nevlezu do 20tisíc, jde o to že prostě něco v té sestavě MUSÍ být Levnější (horší). U grafiky pravě furt nevím, zase to je o tom, že když bych koupil kvalitní GK tak musí pošetřit na jiných komponentech.
Kompromisy jsou skříň, disk, monitor, zdroj, chladič. Věřím, že je rozdíl u monitorů velká, ale já nemám na takový monitor, u disku mi nějakých 5-10% vadit nebude, SSD je to stejné jako u monitoru, nepotřebuji aby mi naběhl systém za pár vteřin, PC chci jen na hry. Sata3 jsem plánoval a do ničeho horšího bych nešel. Ohledně Tranquilla už si nepamatuji přesný negativní názor ale je zase o 200kč dražší než Freezer 13. Na fóru psal jeden uživatel " Hyperu mam po okoli opravdu mnoho jak po lidech v domacich PC, tak i ve workstationech, kusove na stovky urcite. Na foru taktez uzivatelu na stovky, za ten rok a pul, co tu jsem, kdyz si projdes clanky v sestavach, Hyper si "odnese" 90% lidi. Ten zbytek budto chce ULN a bere Noctuu, nebo nema prachy a bere Freezera." Který z těchto by jste doporučil krom tranquilla (http://www.alfacomp.cz/php/basket.php?c ... SY0NXB125D).
Jak říkám vše je to jen o kompromisech, podle mě je důležitější mít dobrý základ MB,CPU,GPU zbytek se dá dokoupit vždy, žejo. Za měsíc toho moc neušetřím, ale takhle bych mohl čekat furt a dávat tam furt lepší komponenty - jít do intelu, pořádnej chladič, zdroj, 6990, ale nemám na to, tak hledám tu nejlepší (v rámci možností) sestavu.