Gigabyte 965P-DS4 (775, P965 + ICH8R)

Základní desky firmy ASRock a firmy Gigabyte.

Moderátor: Eddward

Odpovědět
qwertown
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od qwertown »

Chci si koupit tuto desku tz. DS4
zjistil jsem , ze je ve vice revizich, prosim co by me melo primet k tomu abych koupil revizi 1 nebo naopak revizi 2

jednoduse ktera je lepsi?? popr existuje i revize 3?
Bartek
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Bartek »

qwertown píše:Chci si koupit tuto desku tz. DS4
zjistil jsem , ze je ve vice revizich, prosim co by me melo primet k tomu abych koupil revizi 1 nebo naopak revizi 2

Existuje 3.3 a ta už podporuje FSB 1333MHz a má lepší chlazení
Jinak pár stránek zpět je odkaz a obrázky jaký jsou rozdíli v 1.0 a 2.0
qwertown
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od qwertown »

Bartek píše:
qwertown píše:Chci si koupit tuto desku tz. DS4

Existuje 3.3 a ta už podporuje FSB 1333MHz a má lepší chlazení
Jinak pár stránek zpět je odkaz a obrázky jaký jsou rozdíli v 1.0 a 2.0
diky jdu to najit, ono prochazet 60 stran nebo par stran je rozdil :)
qwertown
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od qwertown »

No neco jsem se docetl, vypadato ze nejvetsi potize jsou s revizi 1. (jake prekvapeni :) ) s revizi 2, moc potize neni, pokud se pletu radeji me opravte a revize 3.3 akorat neco se zvukovou kartou jinak je ok.
Jine verze nejsou?
TAkze asi nejlepe vzit revizi 3.3 popř. 2 Je TAK? 8)
emca
Nováček
Nováček

Příspěvek od emca »

Možná mám štěstí, ale mám revizi 1 a po pár nevychytaných cyklovacích restartech u BIOSu pod F8, šlape nyní s F8 bez jediného zaváhání s E6600 2400@3000, paměti mají +0,2V (dělička 2,0) ostatní je vše default. Základ asi všeho je dostečné chlazení, které jsem vyřešil výměnou odhlučněné skříně NEXUS ale hřející všechny komponenty za méně tichší se 3 ventilátory 120 mm a teplotou CPU 28-31°C v klidu a burnu 42-44°C (enkodoval jsem film). Jsem skutečně již 5 týden v pohodě.
bhe
Nováček
Nováček

Příspěvek od bhe »

emca píše:Možná mám štěstí, ale mám revizi 1 a po pár nevychytaných cyklovacích restartech u BIOSu pod F8, šlape nyní s F8 bez jediného zaváhání s E6600 2400@3000, paměti mají +0,2V (dělička 2,0) ostatní je vše default. Základ asi všeho je dostečné chlazení, které jsem vyřešil výměnou odhlučněné skříně NEXUS ale hřející všechny komponenty za méně tichší se 3 ventilátory 120 mm a teplotou CPU 28-31°C v klidu a burnu 42-44°C (enkodoval jsem film). Jsem skutečně již 5 týden v pohodě.
a jakej mas chladic CPU?

Ja mam zatim BOX (1.8@2.8ghz) ale na leto to bude chtit neco lepsiho, hodne lidi tu ma Freezer 7 Pro, ale nekde sem se setkal s nazorem ze je sice vyborny na CPU ale hur chladi okoli procesoru, chipset atd.... no nevim moc se mi to nezna, ale trochu vaham... jenze moc neni z ceho vybirat pokud za ten chladic nechci dat pres litr.. :P

Jinak mam rev 1.0 a jedinej problem sem mel s regulaci otacek chladice, ale zda se ze to je take vyreseno.. snad se nic nepokazi, deska mi ani nikdy necyklovala jak tu par lidem delala... jinak ve skrini mam 2x 120mm vetraky
emca
Nováček
Nováček

Příspěvek od emca »

Na cpu mám chladič Thermalright Ultra 120+ ventilátor Noctua 1200 ot. 120 mm. Ofukuje i chipset a stabilizátory s cívkami.
godlike
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od godlike »

emca píše:.. teplotou CPU 28-31°C v klidu a burnu 42-44°C (enkodoval jsem film). Jsem skutečně již 5 týden v pohodě.
Zmer to timhle....teploty beru jako legracni..
http://www.techpowerup.com/downloads/392/mirrors.php
emca
Nováček
Nováček

Příspěvek od emca »

Možná jsou to teploty legrační, ale tak mi to skutečně ukazuje doporučovaný soft COREtemp. Zkusím změřit doporučeným programem a pak dám vědět. Možná je to jinak, ale takhle to vychází, když je v pokoji teplota 20°C.
godlike
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od godlike »

E4300+DS4 bios/everest/core ukazuje desny kraviny.17-19st a load 55st...u tebe to muze bejt jinak..zkus....v klidu..TAT zase ukazuje celkem realne...me pri 1,4V 38-40 a load 70st ..ale kde je pravde nevim...jako 44 zatez je kravina...60-65 bych veril..pri poradnym vytizeni...2-3 aplikace naraz poradne nasolit CPU...
emca
Nováček
Nováček

Příspěvek od emca »

uváděná teplota 44°C je skutečně uvedená jen při encodování DVD pomocí DVD-Rebuilder a CCE 270. Jedou obě jádra, protože mám nastavenou v programu vysokou prioritu procesu. Ostatní programy vypnuty, jen na pozadí běží KIS 6.0.303 a Total Commander je na dolní liště. Jinak jsem to nezkoušel, protože se domnívám, že při enkdování dostane cca 85 min. CPU slušný "zahul". Uvidím co ukáže soft dle rady godlike.
emca
Nováček
Nováček

pro godlike

Příspěvek od emca »

Tak jsem to probnul přes doporučovaný program TAT při stahování z NETU, práci ve WORDU a vypalování DVD 8x. Naprázdno se teploty od CoreTemp liší max. o 1°C a ukazují 28-30°C. V zátěží po dobu 30 min mi teplota vystoupala na max. 51/50°C u obou jader. Myslím si, že skutečně není co řešit a potvrzuje mou úvahu o tom jaké komponety jsem si vybral na chlazení. Po ukončení práce během minuty opět klesla na 29°C a cpu se přeplo na 2,0 GHz. Mám EIST zapnuté a vůbec to při přetaktu, který je velice rozumný 3,0 GHz, nevadí a funguje v pohodě.Je to zkušenost i pro druhé.
Vivec
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Vivec »

emca píše:Základ asi všeho je dostečné chlazení
jeste jednou a snad uz naposled, NENI pravda, na NB jsem mel vodu a deska stejne odesla, na SB jsem mel pasiv z NB od stary desky a vubec se nehral...
godlike
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Re: pro godlike

Příspěvek od godlike »

emca píše:Tak jsem to probnul přes doporučovaný program TAT při stahování z NETU...
Jasny..ono to spis blbbe meri s E4300...jako mit 18st klidu asi nemam :) je to fuk..kdovi jak to meri...
kupca
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od kupca »

emca píše:Tak jsem to probnul přes doporučovaný program TAT.....
tak ti si cpu zatez pomoci toho TAT, a uvidime jake teplotky budes mit, a jo kdyz ti to shori me to za vinu nedavej :) , pac to tvoje zatizen i by me C2D ani neohralo!!!!
Luděk
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Luděk »

emca píše:Tak jsem to probnul přes doporučovaný program TAT při stahování z NETU, práci ve WORDU a vypalování DVD 8x. Naprázdno se teploty od CoreTemp liší max. o 1°C a ukazují 28-30°C. V zátěží po dobu 30 min mi teplota vystoupala na max. 51/50°C u obou jader. Myslím si, že skutečně není co řešit a potvrzuje mou úvahu o tom jaké komponety jsem si vybral na chlazení. Po ukončení práce během minuty opět klesla na 29°C a cpu se přeplo na 2,0 GHz. Mám EIST zapnuté a vůbec to při přetaktu, který je velice rozumný 3,0 GHz, nevadí a funguje v pohodě.Je to zkušenost i pro druhé.
cos pouzival za to zattizeni ?
me coretempt v idle ukazuje 17°C v zatizeni 42°C
intel TAT v idle ukazuje 34°C v zatizeni 52°C
zatizeni beru jako orthos, TAT dokaze CPU zahrat na 59°C
emca
Nováček
Nováček

Příspěvek od emca »

Při zatížení TATem celkem 60 min, max. teploty ukazovaly u obou jader 53°C a pravidelně kolísaly po 10 min. běhu v rozsahu 51-53°C obě jádra.
zod_cs
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od zod_cs »

Zkousel nekdo v teto desce XEON 3050?
Parametry ma stejne jako E6400 jenom obsahuje jadro Garlow. Mam GA-965P-DS4 rev 3.3 a oficialni podpora neni ani s nejnovejsim biosem F8 z 8. ledna pro tuto revizi. Na desce od asusu s 965 chipsetem fungoval. Diky
Intel C2D E6400 2.13Ghz@3.2Ghz 400*8 1,392V L651B442 rev.L2 + Scythe Ninja Plus Cooler Rev.B 58C TAT/CoreTemp, Gigabyte 965P-DS4 rev3.3 C2 F8, ATI HD4850 512MB DDR3, Corsair DIMM 2048MB DDR II 800MHz XMS2 Twin2X2048-6400 Dual channel kit, Seagate Barracuda 7200.10 250GB ST3250620AS, Enermax Liberty 400W, Apevia X-Cruiser Black, LCD Samsung 22" wide 2232BW, MX510, Steelpad Qck, Chicony 90,- Kc, KOSS SB/45 nonstop BURN - BOINC
Mé BOINC statistiky tady tady a tady
tnema
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od tnema »

TOPIČ měl ode mne na test xeon 3060
zkoušel ho na 1.0 a vše v poho
ted je ta 3060 na DQ6 1.0 a beží OC bez problémů
ntb lenovo i5/1660Ti
tnema
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od tnema »

Nevím z jakého důvodu, ale při zapnutí náročnější aplikace se mi stroj restartne a při následním startu mu trvá než najede, jakoby se furt vypínal a najížděl znovu, podaří se na 3-4 pokus. Dělá to např při enkódu videa i při orthos. Běžná činnost ve win je v pohodě, to neblbne.
V biosu je vše načteno na def, pouze vypnuty zákl futurky pro OC (EIST, wirt.tech apod), cpu jede na def ! hodnoty ram jsou nastaveny na auto, zdroj je dostačující (zalman 600w).
Instalace win je čistá, žádný zbytky z předešlího systému nejsou.
Předtím na P5B deluxe vše v poho.

Jsem z toho už jelen ........
ntb lenovo i5/1660Ti
Odpovědět

Zpět na „ASRock a Gigabyte“