jak říkám, kup si LCD televizi, je to levnější a na tvoje použití to stačí s přehledem. propoj to s PC HDMI kabelem, a je po problémech. řešit to klasickým LCD monitorem mi přijde mírně řečeno uhozenýbonavox píše:Hehe, ještě mě teď napadla jedna šílenost ... pořídit si nějaký 2650x1600 (čili asi 30") a ten provozovat v polovičním rozlišení 1280x800. To by z těch 3 metrů mohlo být všechno pěkně vidět
DOPORUČTE 24" A VĚTŠÍ LCD
Moderátor: maXXmilian
- zombux
- Odborník PCT

Re: DOPORUČTE 24" A VĚTŠÍ LCD
ignorelist: kremrole a dezoláti
- Smith
- Pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
To není šílenost, to je totální blbost ... kup si LCD TV, hlavně bude levnější než 30" LCD nebo při +/- stejné ceně větší úhlopříčka.bonavox píše:Hehe, ještě mě teď napadla jedna šílenost ... pořídit si nějaký 2650x1600 (čili asi 30") a ten provozovat v polovičním rozlišení 1280x800. To by z těch 3 metrů mohlo být všechno pěkně vidět
# Desktop [Ryzen 9 7950X, 128 GB RAM, GeForce GTX 1660 Ti, 4x SSD, 3x Dell UP2716D(A), W11 Pro]
# Notebook Dell XPS 13 [i7-7500U, 16 GB RAM, 512 GB SSD, W11 Pro], Apple MacBook Air 13" [M2, 16 GB RAM, 512 GB SSD]
# Home Server [2x E5-2630 v3, 128 GB RAM, WS2019] # Storage Synology DS1815+ [24 TB RAID6], Synology DS1819+ [24 TB RAID6, 10 GbE]
# Samsung Galaxy S23 Ultra # Canon EOS R5, Canon EOS 3, Canonet QL17 G-III, Bronica SQ-A # www.photosmith.cz
# Notebook Dell XPS 13 [i7-7500U, 16 GB RAM, 512 GB SSD, W11 Pro], Apple MacBook Air 13" [M2, 16 GB RAM, 512 GB SSD]
# Home Server [2x E5-2630 v3, 128 GB RAM, WS2019] # Storage Synology DS1815+ [24 TB RAID6], Synology DS1819+ [24 TB RAID6, 10 GbE]
# Samsung Galaxy S23 Ultra # Canon EOS R5, Canon EOS 3, Canonet QL17 G-III, Bronica SQ-A # www.photosmith.cz
- majeje
- Nováček

-
Tak konečne to vyzerá, že LG w2600hp-bf je naskladnené, objednal som včera v pondelok by malo doraziť som zvedavý na porovnanie s lp2475w.
- zombux
- Odborník PCT

pak dej určitě vědětmajeje píše:Tak konečne to vyzerá, že LG w2600hp-bf je naskladnené, objednal som včera v pondelok by malo doraziť som zvedavý na porovnanie s lp2475w.
- majeje
- Nováček

-
jasné, hneď ako sa k nemu dostanem v pondelok napíšem dojmy ( dúfam, že pozitívne) 
- registrar
- Nováček

-
chcem ta poprosit, aby si napisal aj to ako je to z jasom, kedze trento m onitor mal problem, ze aj ked bol jas na minime, stale mnohym ludom "vypaloval oci". mal som kupeny Benq FP241W, ktory ma A-MVA panel, velmi dobry monitor, ale ak som znizil jas na pre mna prijatelnu uroven tak sa bortili farby aj odtiene sedej...majeje píše:jasné, hneď ako sa k nemu dostanem v pondelok napíšem dojmy ( dúfam, že pozitívne)
- carcharias
- Nováček

-
Zdravím, takže včera jsem koupil W2600HP-BF.
Před výměnou jsem měl HP 22 s leskem takže subjektivní dojem z LG je následovný.
Pozorovací úhly perfektni, barevné podání perfektní ale co se týka jasu je to masakr. Hrůza, děs. Mám stáhnutý jas na 0 a monitor neuvěřitelně vyzařuje. Naprosto neuvěřitelně to tahá oči. Pamatuji si na jednu starou CRT 21" co mi taky tak vyzařovala a odnesl jsem to tím že jsem musel začit nosit brýle.
Pokusím se ještě udělat nějaké přídavné osvětlení kolem monitoru popř za něj. Když nepomůže letí z domu.
Ještě mě napadá zkusit před to dát sklo, jestli to není tím že jsem z toho lesklého HP nějaký rozmazlený...
Před výměnou jsem měl HP 22 s leskem takže subjektivní dojem z LG je následovný.
Pozorovací úhly perfektni, barevné podání perfektní ale co se týka jasu je to masakr. Hrůza, děs. Mám stáhnutý jas na 0 a monitor neuvěřitelně vyzařuje. Naprosto neuvěřitelně to tahá oči. Pamatuji si na jednu starou CRT 21" co mi taky tak vyzařovala a odnesl jsem to tím že jsem musel začit nosit brýle.
Pokusím se ještě udělat nějaké přídavné osvětlení kolem monitoru popř za něj. Když nepomůže letí z domu.
Ještě mě napadá zkusit před to dát sklo, jestli to není tím že jsem z toho lesklého HP nějaký rozmazlený...
ASUS Sabertooth P67 • i5-2300 @2800Mhz • HD6950 Gigabyte 2GB • 1x2GB DDR3 1600MHz CL9 • 1000+500+500Hdd • Fortron 850W • LG 27" + LG IPS 26" + LG 27" • Windows 7 64 bit Ultimate
- zombux
- Odborník PCT

tohle by mě hodně odrazovalo. jak to máš zařízeno v pokoji, máš u stolu ještě lampičku nebo tak něco? nebo to září protože další světlo už tam nemáš? pokud by nějaká zářivková lampička situaci zlepšila, pak by to bylo okcarcharias píše:co se týka jasu je to masakr. Hrůza, děs. Mám stáhnutý jas na 0 a monitor neuvěřitelně vyzařuje. Naprosto neuvěřitelně to tahá oči. Pamatuji si na jednu starou CRT 21" co mi taky tak vyzařovala a odnesl jsem to tím že jsem musel začit nosit brýle.
- majeje
- Nováček

-
Ospravedlňujem sa, ale dosť dobre nerozumiem slovnému spojeniu citujem " jsem z toho lesklého HP nějaký rozmazlený... ", rozumiem gramatickej stavbe vety, len si neviem dať dokopy ako môže byť niekto rozmaznaný z lesklého povrchu lcd
no offence
- Sheep-Master
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
LG monitory obecně trpí velkou svítivostí, třeba časem jas uvadne, ale můj L245WP (předchozí denerace) svítí normálně. vim že když sem přešle ze starýho vysvícenýho CRT tak mi taky přišlo že hodně svítí ale nakonec používám v noci jas na 60, ve dne 70-80 a když mi sem svítí hodně sluníčka tak dám 90. když dám jas na nula tak to svítí opravdu minimálně, ale zdá se mi že ty trubice docela dost problikávajzombux píše:tohle by mě hodně odrazovalo. jak to máš zařízeno v pokoji, máš u stolu ještě lampičku nebo tak něco? nebo to září protože další světlo už tam nemáš? pokud by nějaká zářivková lampička situaci zlepšila, pak by to bylo okcarcharias píše:co se týka jasu je to masakr. Hrůza, děs. Mám stáhnutý jas na 0 a monitor neuvěřitelně vyzařuje. Naprosto neuvěřitelně to tahá oči. Pamatuji si na jednu starou CRT 21" co mi taky tak vyzařovala a odnesl jsem to tím že jsem musel začit nosit brýle.
C2D E6600@3,4GHz + AC Freezer, GIGABYTE P35 DS3, 2x2GB A-DATA 900Mhz, SAPPHIRE HD4850 750/2200 + Accelero S1, Samsung F3 1TB, SB Audigy 4, Corsair HX520, TT Swing, LG 24" 245WP-BN
Lenovo Thinkpad W500 + SSD Intel 320 120GB + 9 Cell Battery
Lenovo Thinkpad W500 + SSD Intel 320 120GB + 9 Cell Battery
- zombux
- Odborník PCT

hm já to právě nemám na čem porovnat, zatím mám jen CRT, takže počítám že po přechodu na LCD si stejně budu muset zvykat, ať už to je jaký model chce. kor kryž vezmu že ta plocha v přepočtu na pixely bude dvojnásobná
- registrar
- Nováček

-
nerozumiem vyrobcom monitorov, preco ich tak perejasia, inak vyborne monitory su nekupitelne
podobne Benq FP241W, tam bol pri 0 jase monitor pozeratelny, ale odtiene sedej a farby sa zbortili
skusil si stiahnut jas aj v ovladacoch grafickej karty?
podobne Benq FP241W, tam bol pri 0 jase monitor pozeratelny, ale odtiene sedej a farby sa zbortili
- rosich
- Nováček

-
Jas je větší protože LG používá víc podsvětlovacích trubic než je běžný, aby snadnějc dosáhli větší homogenity.registrar píše:nerozumiem vyrobcom monitorov, preco ich tak perejasia, inak vyborne monitory su nekupitelne
- carcharias
- Nováček

-
Je to tak. No možná je to otázkou vkusu ale subjektivně vypadá lesklý povrch lépe. Příjemněji se na něj dívá. Jestli jsi neměl lesklý monitor od HP tak nevíš no..majeje píše:Ospravedlňujem sa, ale dosť dobre nerozumiem slovnému spojeniu citujem " jsem z toho lesklého HP nějaký rozmazlený... ", rozumiem gramatickej stavbe vety, len si neviem dať dokopy ako môže byť niekto rozmaznaný z lesklého povrchu lcdno offence
ASUS Sabertooth P67 • i5-2300 @2800Mhz • HD6950 Gigabyte 2GB • 1x2GB DDR3 1600MHz CL9 • 1000+500+500Hdd • Fortron 850W • LG 27" + LG IPS 26" + LG 27" • Windows 7 64 bit Ultimate
- zombux
- Odborník PCT

jo, lesklý povrch je jednak příjemnější na pohled, jednak má lepší barvy. nevýhodou je že víc odráží okolní světlo, ale to není nic co by člověka přecházejícího z CRT mohlo rozhoditcarcharias píše:Je to tak. No možná je to otázkou vkusu ale subjektivně vypadá lesklý povrch lépe. Příjemněji se na něj dívá. Jestli jsi neměl lesklý monitor od HP tak nevíš no..
- majeje
- Nováček

-
jj asi máte pravdu v tom, že je to otázka vkusu. Mal som zatiaľ len lp2475w a to má matný rám, resp. povrch. Brat má lesklý Samsung a neviem no mierne mi to vadilo
hlavne sa od toho strašne odrážali okolité spektrá farieb.
- Fofrer
- Začátečník

jo leskly displeje ... to je kapitola sama pro sebe.. ve tme suprovy ale tim to asi hasne 
Mam na ntb a v pripade ze mate za sebou okno...
Mam na ntb a v pripade ze mate za sebou okno...
- majeje
- Nováček

-
Tak už mám to LG na stole. Prvá vec asi som na tie monitory prekliatý, lebo si to neviem inak vysvetliť, pretože aj toto LG má vadné 2 subpixle
Predchádzajúci model HP LP2475w mal tiež vadné pixle ale toto som nečakal
K farebnému podaniu monitora: jedným slovom úžasné, žiadne zeleno-ružové prechody, žiadné ružové závoje proste super. Čo sa týka jasu je to veľmi subjektívne ja mám jas nastavený na hodnotu 51 a nezdá sa mi, že by to bolo neznesiteľné alebo žeby ťahal oči. Monitor ako taký je super, veľkosť je skvelá len asi ho vrátim v rámci 7 dňovej zákonnej lehoty kvôli tým vadným pixelom.
- zombux
- Odborník PCT

jo, pokud vím tak to LG je Class II takže dva vadné subpixely by už později na reklamaci nebyly.
- PARASONIC
- Nováček

-
Tak ho mam doma - LG W2600HP-BF. Mohu říci jen luxus. Všem doporučuji osobní převzetí. Brali jsme 2 panely kamarádův 1 vadný pixel můj je 100% až na drobnou fearutu, že nereaguje dotykové tlačítko vypnutí panelu. Upřímně jsem si dal holt nastavil vypnutí monitoru po 5min a neřeším to protože jinak je panel v ostatních aspektech parádní. Podsvícení rovnoměrné svítí poměrně dost, ale vzhledem k faktu, že na něj koukám z 1,5metru tak mi to až tak nevadí. V defaultu jsou na mé gusto barvy poněkud agresivnějšího rázu asi si dneska nahodim Huey a uvidíme. Včerejší test = odezva parádní inputlag prakticky nulový což již bylo hodnoceno v recenzi na prad.de. Polohovací možnosti skvělé výšková nastavitelnost opravdu velká i náklony dobré, pozorovací úhly nesrovnatelné s jakýmkoli TN co jsem měl tu čest vidět, ale to už je dáno použitou technologii. Designově decentní skvost.
Celkově hodnotím skvěle, ale rozhodně doporučuji osobní převzetí osobně bych nechtěl řešit zaslání zpět a pak zas čekat.
Celkově hodnotím skvěle, ale rozhodně doporučuji osobní převzetí osobně bych nechtěl řešit zaslání zpět a pak zas čekat.
Case: Antec P182 Power: Corsair HX520 MB: Asus P5Q Deluxe CPU: C2D E8400/Thermalright Ultra-120/Noctua NF-S12 RAM: A-Data 2x2GB 800 Hmz 4-4-4-12 DVD RW: LG SuperMulti GSA-4167B HDD: WD360ADFD/WD6400AAKS/WD10EACS GPU: Sapphire Radeon HD3870/Accelero S1 rev. 2/W2600HP-BF Sound: Creative Labs X-Fi Xtreme Music/Creative Labs MegaWorks 250D 2.1 THX TV: AVerTV Hybrid Speedy Control: Logitech S510 Media Remote CZ/MX1000/Cordless Freedom 2.4/WingMan Cordless Rumblepad II/iMON 2,4G LT Communication: Logitech QuickCam Pro 5000/Logitech Cordless Internet Handset