PROJEKTORY
Moderátor: maXXmilian
- mitulko
- Začátečník

-
Re: PROJEKTORY
Dobre to vyzerá....som zvedavý ako budeš spokojný.
Urob potom nejaké video ak sa Ti bude dať.
Urob potom nejaké video ak sa Ti bude dať.
PC Intel i5 3570 HD2500,Kingston 2x4GB kit DDR3 CL9, system disk SSD Kingston 240GB,doska GIGABYTE H77N-WIFI,HDD WD 1TB Blue Edition, case Cooler Master N200,case fan Corsair Quiet edition AF120 4ks,zdroj Seasonic S12II 520W Bronze, grafika MSI N760 Gaming, monitor 24" Asus,headset Genius ZABIUS HS-G850.
- Strady
- Začátečník

-
vincik: Zdravím, asi před rokem jsem řešil stejný problém. Nakonec jsem koupil Elite Screens plátno v pevném rámu 92. Zde odkaz http://www.czc.cz/elite-screens-platno- ... 34lfmqmncg jsou tam i mé fotky. A jsem plně spokojen.
Jen jsem nevěděl, že Epson EH-TW3200 umí vysílat 2.35:1? Myslel jsem, že stále vysílá v 16:9.
Jen jsem nevěděl, že Epson EH-TW3200 umí vysílat 2.35:1? Myslel jsem, že stále vysílá v 16:9.
- Stratos
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
jak to funguje kdyz sledujes film co je 16:9 na platne s 2.35:1 ?? to se cast obrazu oreze? pride mi lepsi volba vzit klasiku 16:9
taky pokud mas titulky nemas je v cernem oramovani ale v obraze..
taky pokud mas titulky nemas je v cernem oramovani ale v obraze..
- vincik
- Začátečník

-
Obraz mám nastavený na šířku, takže když jsem ve windows, tak to mám zaoomované a nevidím celý obraz. Když promítám 16:9 film, tak v přehrávači (media player classic home cinema) zmenším obraz. Při 2.35:1 filmu jsou promítány i ty černé pruhy ale to absolutně ničemu nevadí. V praxi to znamená, že na výšku jsou oba formáty stejné a na šířku je 16:9 je o cca 70cm menší.
- Stratos
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
to ja kdyz pujdu do ramoveho platna asi do 16:9 hodne filmu mam v puvodnim zneni a ten cernej pruh na titulky je celkem zasadni. Nemam rad titulky primo v obraze.
- Strady
- Začátečník

-
Vincik: takže jak jsem si myslel stále vysíláš 16:9 jen máš černé letter boxy. Hele jak to vypadá, když promítáš na platno 2,35:1? Vždyť musíš mít osvícený spodek a vršek přes rám plátna, neruší to?
- Stratos
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
nerusi prtoze TW5000 od Epsonu ma temer dokonalou cernou.. Vice mene kdyz promitam cernej obraz v noci za naproste tmy neni skoro rozeznat kde zacina a konci primatana cerna... Problem to je u projektoru ktere cernou moc neumi tak to muze byt rusive...
- Stratos
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
vice mene dodam ze Deep Black u Epsonu patrilo dycky ke spicce. Treba TW5500 se sveho casu (mozna jeste dnes) pouzivaly k projekci Premiovych salu (GOLD CLASS) u Vilage CInema..
- vincik
- Začátečník

-
ještě jsem narazil na tohle: http://mw-screens.cz/vyrobky/ramova-pla ... frame-pro/
absolutně jim ale chybí jakékoliv informace. Ani cenu nemůžu najít. A taky nevím co si myslet o tom povrchu. Máte někdo zkušenost?
absolutně jim ale chybí jakékoliv informace. Ani cenu nemůžu najít. A taky nevím co si myslet o tom povrchu. Máte někdo zkušenost?
- Stratos
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
cenik nemaj verejny musis se na cenu poptat..
- Strady
- Začátečník

-
Stratos: Jj u TW5500 tomu docela rozumím ale vincik psal že má TW3200. A to je sakra rozdíl! Právě jsem si to zkoušel se svojí TW3200 a asi by mi to vadilo. Ale někdy jsem viděl vyfocený že někdo udělal nějakou černou stahovací roletu a pak černe pruhy úplně zanikly.
- Stratos
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
u TW3200 slo taky dosahnout na slusnou cernou ale musis si s tim uz trosku pohrat (jas/kontrast apod..)
- vincik
- Začátečník

-
Jsem tu zase pro radu. Tentokrát se chci zeptat, kde koupit lampu do EHTW3200 a jakou konkrétní verzi (výrobce) a jestli koupit lampu nebo celý modul (jak je to náročné na výměnu?)?
- Stratos
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
s timto ti bohuzel neporadim, sam budu brzy taky resit stejny problem a zatim to vydim tak ze koupim jenom lampu samotnou a v tom modulu si ji sam vymenim... Snad to nebude nic tezkyho
- vincik
- Začátečník

-
Výměna lampy asi nebude nic složitého. Udělal jsem si malý průzkum cen a názorů. Prošel jsem nějaká fóra a hodnocení na Amazonu a spěju k rozhodnutí připlatit si za originál od Epsonu a mít jistotu, než zkoušet šetřit. A raději tady v ČR, abych se to dalo případně reklamovat. Cena tady v ČR okolo 4 tisíc za samotnou lampu.
Mimochodem je zajímavé, jak výkon lampy šel rychle dolů. Ještě před týdnem jsem byl s obrazem spokojený. A teď se mi zdá strašně tmavý a nazelenalý. Říkal jsem si, jestli to neni typická audio-videofilní autosugesce způsobená touhou po plátně ale když dnes někdo z rodiny, kdo neřeší rozdíl mezi kino ripem a full hd pronesl, že je to nějaký tmavý, tak bylo jasno. Ale asi můžu být rád. Víc jak 1700 hodin v režimu s nejvyšší svítivostí je dost podle toho, co za zkušenosti jsem se na internetu dočetl. Doufám že po nainstalování plátna a výměně lampy bude obraz jako fik a budu moct lampu šetřit hodiny v ECO režimu.
Mimochodem je zajímavé, jak výkon lampy šel rychle dolů. Ještě před týdnem jsem byl s obrazem spokojený. A teď se mi zdá strašně tmavý a nazelenalý. Říkal jsem si, jestli to neni typická audio-videofilní autosugesce způsobená touhou po plátně ale když dnes někdo z rodiny, kdo neřeší rozdíl mezi kino ripem a full hd pronesl, že je to nějaký tmavý, tak bylo jasno. Ale asi můžu být rád. Víc jak 1700 hodin v režimu s nejvyšší svítivostí je dost podle toho, co za zkušenosti jsem se na internetu dočetl. Doufám že po nainstalování plátna a výměně lampy bude obraz jako fik a budu moct lampu šetřit hodiny v ECO režimu.
- Stratos
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
ja jedu furt na minimalni svit lampy a mam cca 1800hodin mam dojem zejtra se dyztak mrknu. A zatim je to jeste OK ale pocitam ze jeste tak 500hodin mozna 1000 a budu to muset taky resit.
- vincik
- Začátečník

-
nakonec jsem koupil lampu i s modulem značky Diamond za 5400. Není t ozrovna koupě roku ale nechtělo se mi riskovat s výměnou žárovky. Rozdíl je obrovský. Bohužel sem objevil malý problém. Lampa dělá v intervalech asi 5-10 sekund otravné "click" "click". Je to potichu a u filmu to člověk nevnímá ale stejně mě to vadí. Snad to časem přestane.
Teď se chci ještě pustit do prachu, který se mi usadil na lcd panelech a který způsobuje skvrny na obraze. Pokud by někoho zajímal postup, tak zde je to vysvětleno i s obrázky: http://www.avsforum.com/forum/68-digita ... d-264.html . Nic na tom není. Jen nevím jestli použít vzduchový kompresor nebo vysavač. Plechovku s kyslíkem nemám. Jednou už jsem projektor profoukával kompresorem ale ničemu to nepomohlo. Teď už to snad zabere, když znám přesné místo. Nějaká rada jak to vyčistit? Je nějaký důvod, proč se používají ty speciální plechovky a ne obyčejný kompresor?
Teď se chci ještě pustit do prachu, který se mi usadil na lcd panelech a který způsobuje skvrny na obraze. Pokud by někoho zajímal postup, tak zde je to vysvětleno i s obrázky: http://www.avsforum.com/forum/68-digita ... d-264.html . Nic na tom není. Jen nevím jestli použít vzduchový kompresor nebo vysavač. Plechovku s kyslíkem nemám. Jednou už jsem projektor profoukával kompresorem ale ničemu to nepomohlo. Teď už to snad zabere, když znám přesné místo. Nějaká rada jak to vyčistit? Je nějaký důvod, proč se používají ty speciální plechovky a ne obyčejný kompresor?
- Stratos
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
stlacenej vzduch koupis v CZC za 100,- v tom problem nevidim, kompresor uz je moc silnej a trpi na to ze se vgzduchem strika i vodu nebo olej.. ten sprej za 100,- je podle me bezspecnejsi
- Sybik
- Nováček

-
- Kontaktovat uživatele:
Zdravim, neměl by někdo zájem o tw5500?
- mitulko
- Začátečník

-
Neviem ja som mal 3 spreje so vzduchom ked som chcel čistiť PC a každý jeden vyfukoval aj vodu občas. takže až tak bezpečné to nie je ani so sprejom. Spreje kupovane v PC predajni cena 2,40 euro za 600 ml. http://www.qcomp.sk/shopping/product_de ... idp=m06418
PC Intel i5 3570 HD2500,Kingston 2x4GB kit DDR3 CL9, system disk SSD Kingston 240GB,doska GIGABYTE H77N-WIFI,HDD WD 1TB Blue Edition, case Cooler Master N200,case fan Corsair Quiet edition AF120 4ks,zdroj Seasonic S12II 520W Bronze, grafika MSI N760 Gaming, monitor 24" Asus,headset Genius ZABIUS HS-G850.