hrozné shity
Jakou myš? Přehled kvalitních herních myší a podložek...
- Palmr
- Nováček

Re: Jakou myš? Přehled kvalitních herních myší a podložek...
- kotas
- Středně pokročilý

K levné myši se použít dá, sám jsem měl již desítky myší včetně podložek, momentálně mám MX Revolution a G5 od Logitechu a s podložkou od QCK (mám na mysli ty látkové) nejsou myši tak přesné a u G5 se mi stávalo, že uskakovala a nebyla tak přesná (původně jsem si myslel že je to vada myši), po upgrade podložky od Roccat (taito) nebo Razer (omega controll/speed) to jede výborně, hlavně neuskakuje a jede přesněji!Palmr píše:hrozné shitynení možné. Seš první koho vidím, že by si na QCK stěžoval, doopravdy
Ty QCK jsou spíše na optické myši, než-li na myši s laserovým snímačem - moje osobní zkušenosti
GIGABYTE B450M DS3H, AMD Ryzen 7 2700 (8C/16T), 32GB RAM DDR4 (@2933 CL14-14-14-34), Sapphire Pulse RX 5700 XT 8GB/256 bit GDDR6, SSDs CRUCIAL MX500, LCD 32" IIYAMA IPS 2560x1440, HP OMEN 1100 mechanical keyboard, Logitech G402 mouse, Windows 11PRO
- h4__
- Žlutá karta Bazar

-
Pro hráče:
Po dlouhém zkoumání a laborování jsem usoudil, že nejlepší myši na trhu co se senzoru týče jsou Razer DeathAdder a Logitech MX518. Žádný laser nechci v životě snad už ani vidět. Jediná laserová myš, která by eventuelně stála za hřích je Razer Lachesis, ale ergonomie mne odradila.
Uplně na začátku, tak před 4 lety jsem měl Logitech MX518, verzi s 1600dpi, kterou jsem po té, co jsem přestal hrát hry, dal bráchovi a sám si koupil Logitech Wave s myší a k setu MX Revolution. Když jsem nedávno začal znovu hrát, nestačil jsem se divit, kolik špatných myší výrobci prodávají se štítkem "herní myš". Abyste pochopili, co mám na mysli, tak upozorňuju, že hraju na relativně hodně malé sensce, vždy jsem měl velké podložky a nehrál jsem to zápěstím, ale celým předloktím. První myš, kterou jsem si koupil bylá právě myš Razer Lachesis. Parádní senzor. Na hovno ergonomie. Tak jsem si koupil Logitech G9. Brrr. Zkoušel jsem ji první na Razer Mantis Speed, po sléze i na stole, ale to mi cukala myš i u pohybu třebas jen 10cm dlouhém, tak jsem si koupil plastovou noname podložku, na které to plus mínus šlo. Ale utrhnout myš pouhou rukou při už malých rychlostech bylo nemyslitelné. Tak jsem koupil Roccat Kone a Roccat Sense. Ježiš, to je ještě horší. Prostě myš, která si sama poskakovala, při pohybu podle pravítka (a to bez prdele!) neudělala rovnou čáru ve photoshopu a kvalita zpracování byla horší, než u 3 roky staré MX518. Další myš, MX518 DarkKnight edice, to je myš - koupil jsem si ji s podložkou Steelseries QCK+. Lehká, parádně přesná, nedá se utrhnout pouhou rukou Super skaty. Na lance jsem zkoušel pak DeathAdder, a to je ta samá kvalitka, v ještě hezčím kabátku. Přesná myš, ideální ergonomie (pro mě).
Co vím, tak dobré senzory má ještě MS IE1.1 a 3.0, ale na 3.0 mi vadí hrozně velká akcelerace a to i s mousefixem.
Takže jestli nevíte jakou myš a hrajete s relativně malou sensitivitou, tak doporučuju MX518 - DeathAdder (nebo alternativa od MS).
Po dlouhém zkoumání a laborování jsem usoudil, že nejlepší myši na trhu co se senzoru týče jsou Razer DeathAdder a Logitech MX518. Žádný laser nechci v životě snad už ani vidět. Jediná laserová myš, která by eventuelně stála za hřích je Razer Lachesis, ale ergonomie mne odradila.
Uplně na začátku, tak před 4 lety jsem měl Logitech MX518, verzi s 1600dpi, kterou jsem po té, co jsem přestal hrát hry, dal bráchovi a sám si koupil Logitech Wave s myší a k setu MX Revolution. Když jsem nedávno začal znovu hrát, nestačil jsem se divit, kolik špatných myší výrobci prodávají se štítkem "herní myš". Abyste pochopili, co mám na mysli, tak upozorňuju, že hraju na relativně hodně malé sensce, vždy jsem měl velké podložky a nehrál jsem to zápěstím, ale celým předloktím. První myš, kterou jsem si koupil bylá právě myš Razer Lachesis. Parádní senzor. Na hovno ergonomie. Tak jsem si koupil Logitech G9. Brrr. Zkoušel jsem ji první na Razer Mantis Speed, po sléze i na stole, ale to mi cukala myš i u pohybu třebas jen 10cm dlouhém, tak jsem si koupil plastovou noname podložku, na které to plus mínus šlo. Ale utrhnout myš pouhou rukou při už malých rychlostech bylo nemyslitelné. Tak jsem koupil Roccat Kone a Roccat Sense. Ježiš, to je ještě horší. Prostě myš, která si sama poskakovala, při pohybu podle pravítka (a to bez prdele!) neudělala rovnou čáru ve photoshopu a kvalita zpracování byla horší, než u 3 roky staré MX518. Další myš, MX518 DarkKnight edice, to je myš - koupil jsem si ji s podložkou Steelseries QCK+. Lehká, parádně přesná, nedá se utrhnout pouhou rukou Super skaty. Na lance jsem zkoušel pak DeathAdder, a to je ta samá kvalitka, v ještě hezčím kabátku. Přesná myš, ideální ergonomie (pro mě).
Co vím, tak dobré senzory má ještě MS IE1.1 a 3.0, ale na 3.0 mi vadí hrozně velká akcelerace a to i s mousefixem.
Takže jestli nevíte jakou myš a hrajete s relativně malou sensitivitou, tak doporučuju MX518 - DeathAdder (nebo alternativa od MS).
- kotas
- Středně pokročilý

Každý pořád mele něco jiného, já zase jsem jedině pro Logitech G5 či G500
A myší jsem měl už jak sraček na hajzlu...
A myší jsem měl už jak sraček na hajzlu...
GIGABYTE B450M DS3H, AMD Ryzen 7 2700 (8C/16T), 32GB RAM DDR4 (@2933 CL14-14-14-34), Sapphire Pulse RX 5700 XT 8GB/256 bit GDDR6, SSDs CRUCIAL MX500, LCD 32" IIYAMA IPS 2560x1440, HP OMEN 1100 mechanical keyboard, Logitech G402 mouse, Windows 11PRO
- barco
- Středně pokročilý

h4__ to pekne zhrnul, osobne som menil pred rokom MS IE 3.0 za Razer Deathadder a nemôžem si sťažovať, absolutná spokojnosť. 
.
- Ryck
- Začátečník

Mno, H4 vystizne, jen bych upozornil na "neergomicnost" lachesis, lezi mi tu jak death adder (pomerne nove koupeny) a lachesis. Oba dva, super sensory, akorat pocet tlacitek jiny (u DA mi chybelo tlacitko umistene tam, kde jsem na lachesis mel TS) a vzhledem k me male ruce je pro me DA prilis velky (nepohodlne drzeni) a zakotvil jsem znovu u Lachesis... Soumernost mi vyhovuje, ponevadz ridim mys zapestim (narozdil od H4) a Lachesis mi poskytuje prostor na malicek a prstenicek proti palci, diky cemuz se da ridit velice presne.
George S. Patton: Nechť má Bůh slitování s mými nepřáteli, neboť já je mít nebudu. Žádnej bastard ještě nevyhrál válku tím, že by zemřel pro svojí zemi. Vyhrál ji tak, že donutil jinýho pitomce, aby on zemřel pro tu svou.Veďte mě, následujte mě, nebo mi jděte z cesty.
- Hudry
- Nováček

-
Zdravim
Mam uz 4 roky MX518 a zacina mi blbnut prave tlacidlo - obcas nereaguje. Rozmyslam nad kupou novej mysi ale neviem ktoru zobrat. MX518 mne uplne vyhovovala, super senzor, padla mi do ruky. Rozmyslal som nad kupou G500 laser ale citam aj v tomto threade aj inde ze vraj laser sa na dobru optiku nechyta - mam radsej zobrat zase MX518 alebo kupit tu G500? A este daku slusnu podlozku do 300 CZK ak by ste poradili. Diki
Mam uz 4 roky MX518 a zacina mi blbnut prave tlacidlo - obcas nereaguje. Rozmyslam nad kupou novej mysi ale neviem ktoru zobrat. MX518 mne uplne vyhovovala, super senzor, padla mi do ruky. Rozmyslal som nad kupou G500 laser ale citam aj v tomto threade aj inde ze vraj laser sa na dobru optiku nechyta - mam radsej zobrat zase MX518 alebo kupit tu G500? A este daku slusnu podlozku do 300 CZK ak by ste poradili. Diki
- h4__
- Žlutá karta Bazar

-
Ted ty nove sensory uz zacinaji byt ok. Mel jsem moznost drzet v ruce novou G9x a sensor bezva zvlada i rychle pohyby. G500 ma stejny sensor, jako G9x, takze bych to asi i zkusil.
- Mrtvola
- Začátečník

Tak již můj starý navigátor končí službu, blbne scroll, tlačítka, atd. tak se ptám jakou herní myš mě doporučíte, pročetl jsem spoustu testů, ale vždy tam je nějaký minus. Hlavně musí být veliká a spíše těžší, musí se dobře a pohodlně držet a musí chíli vydržet, boční tlačítka velkou výhodou. Je to určeno hlavně k hraní. Cena max. 100,-...ne kecám horní limit je 1500,-, to ale neznamená že to je udaná cena myši. Můj navigátor stál 600,- a dva roky jsem s ním hrál v klidu, a pochytil jsem ci bych chtěl navíc..., s tím že bude asi potřeba i podložka, moje látková QcK už taky není co byla
Díky za tipy.
i5 3570K, Asus P8Z77 M-Pro, Kingston HyperX XMP 1600Mhz 8GB, GB HD7870, Crucial M4 128GB, Cosmos S (díky Pejsku
), Seasonic X560W
- wallot
- Středně pokročilý

-
netusi nekdo kdy se zacne prodavat Cyber Snipa Silencer? podle parametru je to muj jasny kandidat jelikoz potrebuji vetsi mys nez G9 ze ktere me nejak zacina bolet ruka
7800X3D, 9070XT Nitro+, QMK GMMK2 - Outemu Silent Peach V3, Razer Naga V2 Pro, TCL 34R83Q + Dell P3223QE, Arctis Nova 7
- yNo
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
Zeby nova A4 mys by mohla byt dobra volba?:)
Nothin´
- sam_217
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
//Tu myš sem vrátil (CoolerMaster Storm Sentinel) to se nedalo, při velmi pomalých pohybech se senzor utrhovalů, nebyla tam ta citlivost která tam měla bejt, dělá to přesně to co píšu dole.
Jinak tu vlasnost sem pozoroval u levných optických myší s 800DPI, táhnete pomalu ke konci monitoru, ujedete 8cm, táhnete ryvhleji ujedete 4cm - SAMOZŘEJMĚ AKCELERACE MYŠI JE VYPNUTÁ(ve win zvýšit přesnost ukazatele vypnuto). Pak sem vzal a4tech laserovou, tam to ujede pokaždý stejnou dráhu....
A další věc, měřil sem DirectInput Mouse Rate, a čim pomalejší pohyb tím větší to má odezvu a míň Hz, pouze při rychlých pohybech to ukazuje 1046Hz, odezva 0,96ms....je ot normální?
Jinak tu vlasnost sem pozoroval u levných optických myší s 800DPI, táhnete pomalu ke konci monitoru, ujedete 8cm, táhnete ryvhleji ujedete 4cm - SAMOZŘEJMĚ AKCELERACE MYŠI JE VYPNUTÁ(ve win zvýšit přesnost ukazatele vypnuto). Pak sem vzal a4tech laserovou, tam to ujede pokaždý stejnou dráhu....
A další věc, měřil sem DirectInput Mouse Rate, a čim pomalejší pohyb tím větší to má odezvu a míň Hz, pouze při rychlých pohybech to ukazuje 1046Hz, odezva 0,96ms....je ot normální?
PC1: AMD Ryzen 5800X3D@default Noctua NH-D15S // X570 AORUS MASTER (rev 1.0) // 64GB Patriot Viper Steel 3600MHz@CL18-22-22-42 // 9070XT Pulse // MSI Optix MAG274QRF-QD - 1mrtvý quantum dot pixel!!! // Samsung PM961 (1TB NVMe), Crucial M4 256GB, Micron enterprise SSD1920GB, Crucial MX500 2TB... // LianLi O11 XL // SSR-850FX
PC2: Lenovo Legion 5 17ACH6H - Ryzen 7 5800H / 16GB / RTX 3070 mobile 130W TDP
- HEAD
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
Zdravim mam asi 5let mx518 a posledni dobou uz blbne-Porad se zapina a vypina sama od sebe.Podle vseho to vypada na spatnej kontakt s usb kabelem.
Potrebuju nakou novou mys do 700KC a hlavne musi fungovat na sklenene podlozce icemat 2nd edice.
Novou mx518 uz nechci, protoze sem prestal hrat Cs asi pred 3roky a tak bych ji nevyuzil a navic je moc draha.
Co sem tak koukal, tak v tyhle relaci maj uplny hovno
.
Potrebuju nakou novou mys do 700KC a hlavne musi fungovat na sklenene podlozce icemat 2nd edice.
Novou mx518 uz nechci, protoze sem prestal hrat Cs asi pred 3roky a tak bych ji nevyuzil a navic je moc draha.
Co sem tak koukal, tak v tyhle relaci maj uplny hovno
- raym0n
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
to neustaly odpojovani a pripojovani neni nic jinyho, nez prezvejkanej usb kabel, taky se mi to stalo u te moji nejstarsi, ktera ma urcite 5 a vice let (byl to prezvejkanej usb primo na rozhrani mys-kabel)
timemachine in Cooler Master ATCS 840: Intel Core i5-2500K, ASUS Maximus V GENE - Intel Z77, Crucial 8GB KIT DDR3 1600MHz CL10 Ballistix Sport Series, GIGABYTE GTX 660 Ti OC 2GB 1032/6008[MHz], Kingston HyperX 3K SATA III - 120GB, Corsair HX750 - 750W.
- HEAD
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
Tak sem si vyhlidnul http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=55602
Mx518 pro me nema cenu.Je moc draha a ja ji stejne nevyuziju.Stejne ted hraju WOW atd, takze 800kc by byli vyhozeny penize.
Hlave by me ale zajimalo, jestli bude fungovat na sklenene podlozce icemat 2nd edice
Je to presne tahle podlozka http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=29614
BTW s tou mx518 se uz neda ani pracovat.Odpojuje se uplne pri kazdym pohybu
kazdych par vterin.
Mx518 pro me nema cenu.Je moc draha a ja ji stejne nevyuziju.Stejne ted hraju WOW atd, takze 800kc by byli vyhozeny penize.
Hlave by me ale zajimalo, jestli bude fungovat na sklenene podlozce icemat 2nd edice
Je to presne tahle podlozka http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=29614
BTW s tou mx518 se uz neda ani pracovat.Odpojuje se uplne pri kazdym pohybu
- sam_217
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
To s tou Rccat Kone Roccat Sense - ÚPLNÁ BLBOST buď si nešťastník chytil vadnej kus, nebo sis prostě nepohrál s calibrací TCU....h4__ píše:Pro hráče:
Já sem ten CoolerMaster vrátil, ten senzor by neúnosnej, při poalých pohybech neměl stejný DPI, chovalo se to jako bych měl zaplou akceleraci myši, kterou sem vypínal a 100x ověřoval jeslti nneí někde zapnutá, prostě myš za 1600,- se šmejdskym senzoem, neivm čim to, ale navrhuju jí na test PCT, kde by jí řádně otestovali aby se poznalo jak si ta myš sotjí a věděli to všichn ostatní lidé.
Právě proto sem později objednal roccat kone a podložku roccat sense...to se nedá srovnat, ergonomie myši kone je skutečně tak povedená, že mi sedne do ruky tak jak by měla, opravdu, jedna z mála myší, která má inteligentně vyřeený tvar! a senzor? bez problému...přesnost snímání je stejná i při pomalých detailních pohybech, neutrhne se, nedělá samovolně křivé pohyby - aspoň jsem to zatím nezaregistroval.
Takže myš roccat kone je snad jediná myš co za tch 1600-1700,- kč stojí, a nedá se jinak než doporučit, to jak je tahle myš vyřešená, si nemůžu jinak než vynachválit, nejlepší myš co sem kdy držel, za těch pár let a různého zkoušení.
HEAD: ty chceš levnou myš a čekáš že pojede na skle? tak s tim bych nepočítal, ikdyž jak tak koukám ta podložka není čirý sklo, takže pokud tam jela MX518, není důvod aby to zvládla i nějaká jiná optika, podložky jsou přece od toho, aby bylo snímání pohybu co nejpřesnější ne?
Jinak pokud je to podložka typu "funguju správně jenom na MX518" tak bych s tim vůbec nepočítal, a4tech jsou nejlevnější myši spadající do "poor-gamer" kategorie, senzor není žádnej zázrak, a funguje jakžtakž použitelně, počítat s něčim jakože to bude snímat na skleněnym stole je báznoství, to musíš zainvestovat do dražší myši.
Jinak ti spíš doporučuju radši investovat do nějaký slušný myši, která tiu sedne v ruce a nebude tě omezovat, jinak tě to apk bude štvát a budeš se poohánět po jiný myši a to je dalších 700kč vyhozenejch..
PC1: AMD Ryzen 5800X3D@default Noctua NH-D15S // X570 AORUS MASTER (rev 1.0) // 64GB Patriot Viper Steel 3600MHz@CL18-22-22-42 // 9070XT Pulse // MSI Optix MAG274QRF-QD - 1mrtvý quantum dot pixel!!! // Samsung PM961 (1TB NVMe), Crucial M4 256GB, Micron enterprise SSD1920GB, Crucial MX500 2TB... // LianLi O11 XL // SSR-850FX
- HEAD
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
A to jako neni slusna mys?3200dpi je myslim vic nez dostatecny na to moje WOW
.Na czc v diskuzi ji jen chvalej.
- Ryck
- Začátečník

na czc se chvali i produkty A4tech
George S. Patton: Nechť má Bůh slitování s mými nepřáteli, neboť já je mít nebudu. Žádnej bastard ještě nevyhrál válku tím, že by zemřel pro svojí zemi. Vyhrál ji tak, že donutil jinýho pitomce, aby on zemřel pro tu svou.Veďte mě, následujte mě, nebo mi jděte z cesty.
- sam_217
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Mylsim, že senzor by teoreticky mohl stačit, 3200DPI má takže teoreticky by to mělo bejt postačující rozlišení an rozlišení nerovností skla, ale co se týče ergonomie, tlačítek, umístění senzoru - já sem měl taky A4tech XL750-F, musim říct, talčítak primitivní, funkční, nic luxusního ale takovýto že to krásně fungovalo nic se nerozbilo a mačkalo se to snadno, kolečko bylo v pohodě a bylo tichý.
Ergonomie...bolela mě z ní ruka počase, hlavně z držení mezi kloubem prstředníku a prsteníku, takže sem jí vyměnil a nejen pro to, ale
Umístění senzoru u modelů X750 je v dolní částim myši hodně v dlani, což nevyhovovalo mému fingertip grip aim stylu.
Jinak asi bych se tý a4tech fakt nebál, za svou cenu je to snad to nelepší na trhu co je, pak jedině jsou akorát ty myšy verbatim Rapier za 700-800kč a ty maj velice solidnísenzor i weight tuning a celkm řešenou i ergonomii inteligentněji, takže tak, jinak na nějaký FPS hraní to není, na kancelář, RPG, WOW super myš není co řešit, pravda je že za 500č jiná myš podobná není.
Ergonomie...bolela mě z ní ruka počase, hlavně z držení mezi kloubem prstředníku a prsteníku, takže sem jí vyměnil a nejen pro to, ale
Umístění senzoru u modelů X750 je v dolní částim myši hodně v dlani, což nevyhovovalo mému fingertip grip aim stylu.
Jinak asi bych se tý a4tech fakt nebál, za svou cenu je to snad to nelepší na trhu co je, pak jedině jsou akorát ty myšy verbatim Rapier za 700-800kč a ty maj velice solidnísenzor i weight tuning a celkm řešenou i ergonomii inteligentněji, takže tak, jinak na nějaký FPS hraní to není, na kancelář, RPG, WOW super myš není co řešit, pravda je že za 500č jiná myš podobná není.
- HEAD
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
No zatim sem si provizorne koupil nakou shitozni mys za 100kc a i ta mi funguje perfektne na sklenene podlozce.
Ta mx518 mi uz uplne odesla.
Ta mx518 mi uz uplne odesla.