rikas to spatne, nebo mozna dobre ale spatnymi pohnutkami.. mel by jsi dotycnym s levnyma deskama a bez zkusenoti rikat, aby vypinaly c6 a APM, ze pak budou mit vyssi vykon. vseobecne by jsis zvedl reputaci a mozna bys i nekomu pomohl k lepsimu scoore nez tim, co tu pravidelne delas.. ´to trotly by design, vsichni pitom**, to uz je lepsi pentium G jak FX8. a hry? no jasny, v dosboxu mam s i7 o 300fps vic nez ty na FXDOC_ZENITH píše:Já jsem tu na foru potkal spoustu lidí co se dušovali že jim 125W nikdy nethrotlil a nakonec jsem jim dokázal že throtlí, tak se začali ohánět slovy to v praxi nikdy nenastane, to je jen v burn in testech, a pod. I standard boardy typu M5A97 EVO throtlej pokud v biosu nevypneš C6 a APM. Všechny FX throtlej, i ty serverová protože přesahujou ve full loadu svá TDP a celé APM je tam od toho aby je v rámci jejich TDP drželo, vypnutí APM způsobí že si takt udrží ale své TDP pak přesahujou. Je to dle CPU loadu, už několikrát jsem dokázal že voltáž a reálnej odběr to pralkticky neovlivňuje, VRM throttling do toho netahej, ten neni skákavej k +- 3200Mhz ale rázovej na 1,4Ghz, to je něco úplně jinýho.
ps.: intel dela vpodstate to same, jen ne tak okate. kdo asi zavedl turbo pro cpu a proc, a co to asi pri renderu dela ze?