Info o (ne)dostupnosti a nákupu řady RTX 50X0

Cokoli se týká koupě nové grafiky, upgradu starší či porovnání různých typů.

Moderátoři: morke, Walker1134, PKBO

Odpovědět
spajdr
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Re: Info o (ne)dostupnosti a nákupu řady RTX 50X0

Příspěvek od spajdr »

Donic píše: ned 6. dub 2025, 09:32
StepanPepan píše: ned 6. dub 2025, 07:45 Wow, to je veliký rozdíl, že?

45 990: https://www.alza.cz/asus-rog-astral-gef ... 18.htm?o=7
39 400: https://www.k24.cz/product/950736/ASUS_ ... AMING.html
Tak velký rozdíl to každopádně je….Má někdo osobní zkušenost s tímto obchodem? Podle mě je K24 v podstatě Polsko a co mě zaujalo, že na svých stránkách nemá v kontaktech uveden žádný telefon (myšleno v návaznosti na případnou komunikaci).
V minulosti jsem od nich uz parkrat bral veci a problem nebyl, ani s reklamaci. Urcite lepsi volba nez www.apollos.cz aka www.black-monday.cz

Jinak, vcera jsem si vsiml ze se objevilo par inzeratu, ze nekdo prenecha Gainward/Palit (modely kolem 34999,-) z alzy.
Ze srandy jsem zkusil si vzit https://www.alza.cz/palit-geforce-rtx-5 ... 40.htm?o=3 jako predobjednavku a hned mi potvrdili, ze bude karta k vyzvednuti zitra a opravdu rano prisla sms, ze ji mam v alzaboxu.
Donic
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Donic »

3tp2 píše: ned 6. dub 2025, 10:18 Z K24 jsem objednával mraky zboží, i dražší kousky a vždy v pohodě
V dnešní době musí být člověk ostražitý, víc bych v tom nehledal. Navíc z K24 jsem ještě nikdy nic nekupoval a z toho důvodu jsou nejlepší zkušenosti důvěryhodných lidí. Bohužel mým největším problémem je TICHO...Nejdříve se mi podařilo koupit Asrock Taichi 9070XT - kupodivu větráčky fakt tiché s nastavením na silent bios, ale už poměrně výraznější CW...i při rolování stránek v int. prohlížeči. Pak mi po necelém měsíci čekání přišla Nitro+ 9070XT, která bohužel nemá dual bios a i přes určité sw zásahy byly otáčky ventilátorů na mě vysoké a navíc měla ještě větší „coil whine“ než ta Taichi. Tak si říkám, musím zkusit nějakou nVidia RTX - momentálně teď v počítači je GIGABYTE AORUS RTX 5070 Ti MASTER...sice ukrutně velká, obrovský masiv chlazení, ale cívky jsou v pohodě. Mám ji nastavenou na silent bios, otáčky v benchm. max. 1150 rpm, ve hře okolo 1000 rpm, ale zatím jediné zjištěné negativum je to, že když se ventilátory dotáčejí do 0 rpm a zastavují, tak to zachrochtá, zachrastí, drrrrr, takový zvláštní zadrhávající zvuk...to se mi moc nelíbí a nikdy jsem u žádné grafické karty nezpozoroval.
Mumaq
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Mumaq »

Robia to vsetky masterky 50tkovej rady. Su to loziska pri zastavovani. No big deal. Ale zeby som mal jednu z najlepsich edicii vratit kvoli tomuto, to by som musel byt blazon.
Asus ROG Strix X670E-E, 9800X3D, Kraken 360, Gigabyte RTX 5080 Aorus Master+Noctua A12x15, G.Skill 32GB 6000 CL30 Expo, 980Pro 2TB(system), 990Pro 4TB(Data), ROG Strix Platinum 1000W, NZXT H6i + 7x Noctua A12x25 Chromax + 2x NF-A14 Chromax, LG OLED42C44, Roccat Kone Air + HyperX FURY Ultra, Logitech G915 TKL, Marantz NR1710 + Mission M32 + B&W PX. /// Samsung S24 Ultra + Galaxy Watch6 47mm LTE
satik
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od satik »

Z K24 jsem myslim kdysi mel nejakou 1080Ti nebo co to bylo.
I jsem ji tam bez problemu reklamoval, kdyz asi po mesici zacala hazet artefakty, takze bych se toho asi nebal.
GPU GIGABYTE AORUS GeForce RTX 5090 XTREME WATERFORCE CPU AMD Ryzen 7 9800x3D MB ASUS Crosshair HERO, RAM Kingston Fury 96GB @6000MHz CL30
case Fractal Meshify XL PSU Seasonic Prime TX 1600W, M2 SSD 2+4+4+8TB
monitory Samsung Odyssey G9 Neo + 2x AOC AG271QG periferie Razer Deathadder, Ducky Shine7, Steelseries QcK+, Beyerdynamic MMX 300 VR Valve Index
spajdr
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od spajdr »

Donic píše: ned 6. dub 2025, 12:59
3tp2 píše: ned 6. dub 2025, 10:18 Z K24 jsem objednával mraky zboží, i dražší kousky a vždy v pohodě
V dnešní době musí být člověk ostražitý, víc bych v tom nehledal. Navíc z K24 jsem ještě nikdy nic nekupoval a z toho důvodu jsou nejlepší zkušenosti důvěryhodných lidí. Bohužel mým největším problémem je TICHO...Nejdříve se mi podařilo koupit Asrock Taichi 9070XT - kupodivu větráčky fakt tiché s nastavením na silent bios, ale už poměrně výraznější CW...i při rolování stránek v int. prohlížeči. Pak mi po necelém měsíci čekání přišla Nitro+ 9070XT, která bohužel nemá dual bios a i přes určité sw zásahy byly otáčky ventilátorů na mě vysoké a navíc měla ještě větší „coil whine“ než ta Taichi. Tak si říkám, musím zkusit nějakou nVidia RTX - momentálně teď v počítači je GIGABYTE AORUS RTX 5070 Ti MASTER...sice ukrutně velká, obrovský masiv chlazení, ale cívky jsou v pohodě. Mám ji nastavenou na silent bios, otáčky v benchm. max. 1150 rpm, ve hře okolo 1000 rpm, ale zatím jediné zjištěné negativum je to, že když se ventilátory dotáčejí do 0 rpm a zastavují, tak to zachrochtá, zachrastí, drrrrr, takový zvláštní zadrhávající zvuk...to se mi moc nelíbí a nikdy jsem u žádné grafické karty nezpozoroval.
Tohle je vlastnost velke rady Gigabyte karet, dela to i AORUS ELITE 9070XT napriklad. (Palitku uz jsem si vyzvedl pred chvili, takze zadny plany poplach z Alzy)
Sarumanek
Nováček
Nováček

Příspěvek od Sarumanek »

Do tej astral verzie si nechcel radšej ísť z K24 či?
Donic
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Donic »

Sarumanek píše: ned 6. dub 2025, 18:24 Do tej astral verzie si nechcel radšej ísť z K24 či?
Astral i když na K24 je za cenu levněji než jinde, ale stále za téměř 40K…Ještě jsem se ráno díval na Asus Tuf bez OC na K24 za 36,5K, bohužel byla jediná a už je pryč…Je tam za těch 36,5 ještě Gigabyte Gaming OC, ale nevím jak na tom bude v porovnání s tou stávající Master…bavíme se pochopitelně o RTX 5080.
Sarumanek
Nováček
Nováček

Příspěvek od Sarumanek »

TUF OC tam je za cca 36k stále.
Donic
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Donic »

Sarumanek píše: ned 6. dub 2025, 19:00 TUF OC tam je za cca 36k stále.
To vím, mají tam uvedeno 10 a více kusů….zajímavějši se mi ale zdála ta bez OC…proto asi taky už nejsou a těch s OC je dost.
DanyMenko
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od DanyMenko »

Donic píše: ned 6. dub 2025, 09:32 Tak velký rozdíl to každopádně je….Má někdo osobní zkušenost s tímto obchodem? Podle mě je K24 v podstatě Polsko a co mě zaujalo, že na svých stránkách nemá v kontaktech uveden žádný telefon (myšleno v návaznosti na případnou komunikaci).
K24 jsou v pohodě pokud neřešíš reklamace. Za mě je to takový diskontní Softcom. Nikdy jsem neměl problém nakonec nějaký ten problém vyřešit, ale komunikace pomalá. Budeš mít větší štěstí pokud jsi firma a/nebo nakupuješ ve velkém na to se zaměřují víc. Mají dceřinku Eldum která je víc customer facing ale tam co si pamatuju prodávájí hlavně žehličky pračky a tak a i tak reklamace/odstoupení od smlouvy/vrácení peněz vyřizují pomalu
Sarumanek
Nováček
Nováček

Příspěvek od Sarumanek »

Nákupu, sa nebojím, maju dokonca aj moznost dobierky takze super. Skôr pripadne tej reklamácie sa človek obava, hlavne ešte teraz aj to pripadne vrátenie skrz missing ROPs, CW a podobne.
Ale cena teda konečne ako tak normálna.
Thellwin
Administrátor
Administrátor

Příspěvek od Thellwin »

Pokud to není nějak jinak, tak u karet na K24 jsem nenašel dobu záruky a v průvodci reklamací uvádějí, že na vše je jen 2 roky. Pro mě by ta o třetinu kratší záruka, než bývá běžné u GPU třeba na Alze byla velký no-GO.
Goldnoob team proud member!
Sarumanek
Nováček
Nováček

Příspěvek od Sarumanek »

Na alze Rtx 5070ti vanguard za 1018eur/25k CZK . (Už nie launch edition)
iambenny
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od iambenny »

25 067,- za 5070Ti Vanguard je super koupě, vzhledem k tomu, že SUPRIM ani nebude. Určitě patří do TOP3 modelů napříč AIBs.

Další kusy píšou naskladnění zítra. :) Předobjednejte si, jde to hodit do košíku.
Sarumanek
Nováček
Nováček

Příspěvek od Sarumanek »

Mna troska mrzí že bez figúrky😁😁, ale za tu cenu bezkonkurenčne proste momentalne.
Donic
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Donic »

iambenny píše: pon 7. dub 2025, 07:48 25 067,- za 5070Ti Vanguard je super koupě, vzhledem k tomu, že SUPRIM ani nebude. Určitě patří do TOP3 modelů napříč AIBs.

Další kusy píšou naskladnění zítra. :) Předobjednejte si, jde to hodit do košíku.
Takže stávající rozdíl v ceně oproti RTX 5080 16G VANGUARD SOC LAUNCH EDITION je zhruba necelých 20K, to fakt jde :roll: Jsem zvědav, jak to u ní bude s coil whine...
iambenny
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od iambenny »

Ta Vanguard 5080 tam leží už extrémně dlouho, tipuji, že Alza nemá moc prostor, aby tu cenu dala i níže, jsou to starší várky za jiné peníze. Buď to tam bude hnít, nebo to skončí v Alza sestavách či streamerů v rámci sponzoringu. Alza v rámci možností zlevňuje, velice podobná 5080 Gaming OC od Gigabytu už je na 37 990 Kč, během dvou týdnů o 6k dole.

Vyplatilo se prostě počkat.
iambenny
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od iambenny »

Alza
ASUS PRIME GeForce RTX 5070 Ti O16G
22 399,-

Více jak 5ks. :)
Sarumanek
Nováček
Nováček

Příspěvek od Sarumanek »

Očividne 5070ti padajú na svoje skutočne ceny. Otázka je či pôjdu hneď aj 5080.
StepanPepan
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od StepanPepan »

V TSB mají ještě pár kusů.

Tady chlapík porovnává Asus Prime s Ventusem: https://www.youtube.com/watch?v=MJudCVyBiFQ&t
.
prime ventus2.jpg
.
6 vs 4 heatipes, na backplate podložky, PCB vypadá o třídu lepší, atd.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Naposledy upravil(a) StepanPepan dne pon 7. dub 2025, 13:34, celkem upraveno 1 x.
Odpovědět

Zpět na „Rady s nákupem a porovnání“