Sestavy od 12.000,- do 20.000,-

Rady při výběru PC sestav i jejich větších částí a odstraňování problémů s nimi.

Moderátoři: Walker1134, PKBO

Odpovědět
Riku
Začátečník
Začátečník

Re: Sestavy do 20.000,-

Příspěvek od Riku »

dík, no já si taky myslim.. prostě párkrát nepůjde na pivko a přidá na sandy bridge :lol:

jinak zbytek sestavy jsem mu poskládal takto
http://www.alfacomp.cz/php/basket.php?i ... B80110H201
PS5 Pro | LG OLED CX55
Jeltík
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jeltík »

BROS: zrovna jsi "náhodou" vytáhl jednu z mála her, kde je vliv CPU velice markatní.
Já sem pro legraci dám zase pár "náhodně" vybraných her, kterým je to úplně jedno :-)
Nezapomeň, že je to testované s GTX580, která je "trošku" rychlejší než GTX560Ti.
http://pctuning.tyden.cz/ilustrace3/Sul ... 20_cpu.png

i5 za ty prachy navíc není žádná výhra, 3500Kč jde vrazit třeba do SSD, GK, PSU...
Riku
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Riku »

Jeltík píše:BROS: zrovna jsi "náhodou" vytáhl jednu z mála her, kde je vliv CPU velice markatní.
Já sem pro legraci dám zase pár "náhodně" vybraných her, kterým je to úplně jedno :-)
Nezapomeň, že je to testované s GTX580, která je "trošku" rychlejší než GTX560Ti.

i5 za ty prachy navíc není žádná výhra, 3500Kč jde vrazit třeba do SSD, GK, PSU...
no o tom mluvím, právě že ty testy jsem viděl už dřív proto se ptám.. jak to vidíš do budoucna? myslíš že přijdou hry který využijou výkon i5 2500k nebo dřív přijdou zas výkonější cpu za stejnou cenu?
PS5 Pro | LG OLED CX55
Lada-1
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Lada-1 »

proc tu davate odkazy, kde neni i2500k ci 2600k ??? SB ma jednoznacne nejrychlejsi beh aplikace na 1 jadro - oproti AMD o desitky % !
Riku
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Riku »

http://www.anandtech.com/bench/Product/88?vs=288

tady jsem našel porovnání, ale neni tam s kterou grafikou to je... rozhodně ale když se v budoucnu koupí silnější grafika tak 2500k bude stačit víc jak phenom
PS5 Pro | LG OLED CX55
Hansmol
Nováček
Nováček

Příspěvek od Hansmol »

Čawte, co říkáte na tuto sestavu ?
http://www.alfacomp.cz/php/basket.php?i ... 100117FE01

Ps. vyplatí se v této skřínce proud vzduchu chladiče zdola vzhůru (nebo opačný) nebo bych měl připlatit za tranquillo 2. revize a mít tak novější revizi, které umožňuje proudění vzduchu zprava doleva (a opačně).. A nebude tam žádný technický fail ? (krátký kabel zdroje, veliká gk apd)
Jeltík
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jeltík »

BROS
Černá karta
Černá karta

Příspěvek od BROS »

Riku napsal...
jak to vidíš do budoucna? myslíš že přijdou hry který využijou výkon i5 2500k nebo dřív přijdou zas výkonější cpu za stejnou cenu?
Do budoucna je rozhodně lepší Core i5 2500K..... :) Žádné výrazně lepší CPU v podobné cenové relaci nevidím (nepočítám sandy Bridge-E) ... nový Bulldozer ve hrách zcela jistě lepší není a 22nm IB zřejmě ve hrách o něco málo lepší bude ale myslím, že SB na 4,5GHz by mohl vydržet docela dlouho..... :-D
Hansmol
Nováček
Nováček

Příspěvek od Hansmol »

2 Jeltík: Proč takový case? Myslím že CM je dobrý. 650W je víc než 550W takže zdroj by měl ještě rezervy, ale tu sestavu utáhne i ten Fusion. Navíc ta sestava přesáhla 19k já mám 18,3k pevný limit (takže někde musím ušetřit). To tranquillo rev 2 se mi líbí (odstranili tu věc z předchozí revize, že šla natočit jen tak, že proud vzduchu šel zdola vzůru (nebo opačně) to by mě ale nevadilo aspoň by táhl teplo z grafiky a ventiloval ho vzhůru na perforaci s větráčkem) ale nevím jak velké změny ohledně chladícího výkonu tam jsou (nějaké budou když vidím ten malý *pasiv který je větší než u rev 1. Jinde mi doporučují freezera13 co si myslíte o tomto chladiči?

Ty články kvůli spotřebě a většímu teplu z 6950@6970 ? Tak mám v plánu kartu nechat jako 6950 dokud bude stačit, pokud už výkon klesne tak bych zkusil flash. Navíc za tu dobu bych mohl mít na Accelero takže by šel na kartu.
Pokud kvůli výkonu, tak ten se od doby článku také změnil.
Jeltík
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jeltík »

Takový case proto, že není z papíru jako Elite.
Vždycky je lepší mít rezervu, navíc po OC se dostaneš hravě nad 500W a to bude chudák 500W zdroj docela trpět.
Freezer je od AC a ten dělá dobrý chladiče na GK a levný chladiče na CPU, dál NC.
Ty články jsou kvůli spotřebě a flashování.
msoky
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od msoky »

BROS píše:
Riku napsal...
jak to vidíš do budoucna? myslíš že přijdou hry který využijou výkon i5 2500k nebo dřív přijdou zas výkonější cpu za stejnou cenu?
Do budoucna je rozhodně lepší Core i5 2500K..... :) Žádné výrazně lepší CPU v podobné cenové relaci nevidím (nepočítám sandy Bridge-E) ... nový Bulldozer ve hrách zcela jistě lepší není a 22nm IB zřejmě ve hrách o něco málo lepší bude ale myslím, že SB na 4,5GHz by mohl vydržet docela dlouho..... :-D
fail...ako mozes povedať niečo o vykone nevydaneho produktu..a este k tomu "fámy" hovoria o tom ze bulldozer prekona i5 a dosiahne na i7...takze totalna volovina
CPU: Phenom II X3 720, SB:Gigabyte MA790X-DS4, RAM: Corsair 4GB DDR2 1066Mhz CL5, Chladič:Scythe Katana 3, GK:MSI Radeon 3850 512MB,HDD: WD 640GB WD6401AALS , DVD:Samsung SH-S223F, zdroj:Enermax MODU82+ II EMD525AWT II, skrinka:Thermaltake Armor MX VH8000BWS, OS:win7 Ultimate 64bit, monitor: Dell U2311H,
msoky
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od msoky »

Hansmol píše:2 Jeltík: Proč takový case? Myslím že CM je dobrý. 650W je víc než 550W takže zdroj by měl ještě rezervy, ale tu sestavu utáhne i ten Fusion. Navíc ta sestava přesáhla 19k já mám 18,3k pevný limit (takže někde musím ušetřit). To tranquillo rev 2 se mi líbí (odstranili tu věc z předchozí revize, že šla natočit jen tak, že proud vzduchu šel zdola vzůru (nebo opačně) to by mě ale nevadilo aspoň by táhl teplo z grafiky a ventiloval ho vzhůru na perforaci s větráčkem) ale nevím jak velké změny ohledně chladícího výkonu tam jsou (nějaké budou když vidím ten malý *pasiv který je větší než u rev 1. Jinde mi doporučují freezera13 co si myslíte o tomto chladiči?

Ty články kvůli spotřebě a většímu teplu z 6950@6970 ? Tak mám v plánu kartu nechat jako 6950 dokud bude stačit, pokud už výkon klesne tak bych zkusil flash. Navíc za tu dobu bych mohl mít na Accelero takže by šel na kartu.
kriste tak pockaj 2 tyzdne a došetri 700kč...550W ti bohate staci(tu už ide skôr o účinnosť)..PC ti v klidu bere cca 70-100W v idle okolo 150-200 a v plnej zatazi podla zostavy sa viac ako na 350W nevysplha...daval ti tam 550W zdroj...a ty chces este 650W? :D zbytocne predimenzovany zdroj...freezer 13 neslape ani po päty Tranquillu...najdi si testy na ineternete alebo zopar stranok dozadu niekde to tusim nejaky uzivatel postoval..
CPU: Phenom II X3 720, SB:Gigabyte MA790X-DS4, RAM: Corsair 4GB DDR2 1066Mhz CL5, Chladič:Scythe Katana 3, GK:MSI Radeon 3850 512MB,HDD: WD 640GB WD6401AALS , DVD:Samsung SH-S223F, zdroj:Enermax MODU82+ II EMD525AWT II, skrinka:Thermaltake Armor MX VH8000BWS, OS:win7 Ultimate 64bit, monitor: Dell U2311H,
BROS
Černá karta
Černá karta

Příspěvek od BROS »

msoky napsal..
fail...ako mozes povedať niečo o vykone nevydaneho produktu..a este k tomu "fámy" hovoria o tom ze bulldozer prekona i5 a dosiahne na i7...takze totalna volovina
Tak za prvé výkon i5 a i7 SB je ve hrách prakticky totožný.... a za druhé citace velkého AMD fanouška .... :-D
http://pctuning.tyden.cz/component/cont ... ommentMenu
flanker napsal...
Neustále žasnu, kolik je tu "hloupých" uživatelů... Jak asi má porazit na jádro Sandy Bridge? To je s 99.9% nemožné! Intel má dobře nastartovanou architekturu od dob Core duoma tehdejší posun byl skutečně až zázračný. OD té doby již takové skoky nejsou a nejsou ani možné. Podívej se reálně na porovnání INtel procesorů a jednotlivých jader Westmere vs Sandy Bridge. Intel SB se jim povedl a Intel se tím vůbec netajil, že to je dle nich vynikající chip. A i přesto je jen o pár jednotek procent lepší než Westmere jádro na jádro. Větší výkon lze těžit leda z vyšších taktů či lepší optimalizace softwaru. Jak asi by AMD mohlo navýšit výkon na jádro o 30-35% To je nesmysl. Navíc drtivá většina softwaru ti dnes využívá alespoň částečně dvě jádra, některé i více.
Kdy brzo a jaké mnohem výkonější procesory Intelu? Zaspal jsem něco? SB-E nemá skoro vůbec vyšší výkon na jádro než dosavadní SB, SB-E je vydáván hlavně kvůli multithread výkonu a serverové oblasti procesorů.
Ivy Bridge? Ne, ani ten nepřinese radikální výkon. Zlepšení na takt tam bude, ale zhruba obdobné jako Bloomfield vs Westmere. IB je směřován více do notebooků díky svému vylepšenému grafickému jádru. V desktopu doplní SB.
Lada-1
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Lada-1 »

msoky píše:550W ti bohate staci(tu už ide skôr o účinnosť)..PC ti v klidu bere cca 70-100W v idle okolo 150-200 a v plnej zatazi podla zostavy sa viac ako na 350W nevysplha...daval ti tam 550W zdroj...a ty chces este 650W? :D zbytocne predimenzovany zdroj..
:-D To mi pripomina komentare nekterych jedincu na overclockingu , kde se nekdo ptal na sestavu a oni mu tam cpali 750W zdroje prinejmensim a testy spotreby (s hodnotami okolo 350W) si vykladali jako spotrebu jenom CPU a desky bez grafiky a komponent... :-D
Hansmol
Nováček
Nováček

Příspěvek od Hansmol »

msoky píše:
Hansmol píše:2 Jeltík: Proč takový case? Myslím že CM je dobrý. 650W je víc než 550W takže zdroj by měl ještě rezervy, ale tu sestavu utáhne i ten Fusion. Navíc ta sestava přesáhla 19k já mám 18,3k pevný limit (takže někde musím ušetřit). To tranquillo rev 2 se mi líbí (odstranili tu věc z předchozí revize, že šla natočit jen tak, že proud vzduchu šel zdola vzůru (nebo opačně) to by mě ale nevadilo aspoň by táhl teplo z grafiky a ventiloval ho vzhůru na perforaci s větráčkem) ale nevím jak velké změny ohledně chladícího výkonu tam jsou (nějaké budou když vidím ten malý *pasiv který je větší než u rev 1. Jinde mi doporučují freezera13 co si myslíte o tomto chladiči?

kriste tak pockaj 2 tyzdne a došetri 700kč...550W ti bohate staci(tu už ide skôr o účinnosť)..PC ti v klidu bere cca 70-100W v idle okolo 150-200 a v plnej zatazi podla zostavy sa viac ako na 350W nevysplha...daval ti tam 550W zdroj...a ty chces este 650W? :D zbytocne predimenzovany zdroj...freezer 13 neslape ani po päty Tranquillu...najdi si testy na ineternete alebo zopar stranok dozadu niekde to tusim nejaky uzivatel postoval..
To jsi špatně pochopil :) já nechci 650W, to mi doporučoval Jeltík a já mu na to řekl ale tu sestavu utáhne i ten Fusion Já jsem se koukal po internetu to se neboj a právě, že ve většině testů vychází lépe Tranquillo (snad jen na pct vycházel hůře (doufám že to byl pct nejsem si jist)) ale jinde mi říkali, že to Tranquillo má hlučný větrák (čili bych ho vyměnil asi za AC F12 PWM) co ty na to?
shelby_nr
Čestný člen
Čestný člen

Příspěvek od shelby_nr »

Arctc fusion by som nebral...je skor urceny pre skrinky s zdrojom hore (kratsie kable), a na tu gpu je nedostatocny kedze do 12V vie dodat len max. 400w co je na hrane. Fan na Tranquillu je tichy a kvalitnejsi ako AC F12.
PC: Fractal R3+ Noiseblocker eLoop B12-PS, Noctua S12B FLX@ U.L.N.A + King Mod Premium, Seasonic X-560, G630 (dočasne) + Prolimatech Armageddon, MSI ZH77A-G43, 2x4 Kingston Blu, WD 6400AAKS. Monitor: Dell P2314H
NB: IBM/Lenovo T60 + 9 cell
Hansmol
Nováček
Nováček

Příspěvek od Hansmol »

Slyšel jsem že nedošáhne 4pin, takže prodlužka, ale pokud by to bylo více kabelu tak by to nebylo příjemné.. Jinak doporučil bys mi nějáký rozumný zdroj, který by to utáhl a zároveň by nebyl moc drahý (cenová relace tak 1500-1700,-).. Ohledně tranquilla už asi víc psát nemusíš, jsem pro něj rozhodnutej..
Jeltík
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jeltík »

shelby_nr
Čestný člen
Čestný člen

Příspěvek od shelby_nr »

SS S12II 520/620W...nemas nahodou moznost pouzit docasne iny (pouzity) zdroj? lebo osobne by som uz asi pockal na novu radu/seriu G (od Seasonicu), ale ta bude asi az koncom roka.
PC: Fractal R3+ Noiseblocker eLoop B12-PS, Noctua S12B FLX@ U.L.N.A + King Mod Premium, Seasonic X-560, G630 (dočasne) + Prolimatech Armageddon, MSI ZH77A-G43, 2x4 Kingston Blu, WD 6400AAKS. Monitor: Dell P2314H
NB: IBM/Lenovo T60 + 9 cell
okovarec
Nováček
Nováček

Příspěvek od okovarec »

Dobrý večer, chci se jen ujistit, že je to v pořádku: http://www.alfacomp.cz/php/basket.php?i ... B801148401
Odpovědět

Zpět na „Počítačové sestavy“