jinak zbytek sestavy jsem mu poskládal takto
http://www.alfacomp.cz/php/basket.php?i ... B80110H201
Moderátoři: Walker1134, PKBO

no o tom mluvím, právě že ty testy jsem viděl už dřív proto se ptám.. jak to vidíš do budoucna? myslíš že přijdou hry který využijou výkon i5 2500k nebo dřív přijdou zas výkonější cpu za stejnou cenu?Jeltík píše:BROS: zrovna jsi "náhodou" vytáhl jednu z mála her, kde je vliv CPU velice markatní.
Já sem pro legraci dám zase pár "náhodně" vybraných her, kterým je to úplně jedno
Nezapomeň, že je to testované s GTX580, která je "trošku" rychlejší než GTX560Ti.
http://pctuning.tyden.cz/ilustrace3/Sul ... 20_cpu.png
i5 za ty prachy navíc není žádná výhra, 3500Kč jde vrazit třeba do SSD, GK, PSU...

Do budoucna je rozhodně lepší Core i5 2500K.....Riku napsal...
jak to vidíš do budoucna? myslíš že přijdou hry který využijou výkon i5 2500k nebo dřív přijdou zas výkonější cpu za stejnou cenu?

fail...ako mozes povedať niečo o vykone nevydaneho produktu..a este k tomu "fámy" hovoria o tom ze bulldozer prekona i5 a dosiahne na i7...takze totalna volovinaBROS píše:Do budoucna je rozhodně lepší Core i5 2500K.....Riku napsal...
jak to vidíš do budoucna? myslíš že přijdou hry který využijou výkon i5 2500k nebo dřív přijdou zas výkonější cpu za stejnou cenu?Žádné výrazně lepší CPU v podobné cenové relaci nevidím (nepočítám sandy Bridge-E) ... nový Bulldozer ve hrách zcela jistě lepší není a 22nm IB zřejmě ve hrách o něco málo lepší bude ale myslím, že SB na 4,5GHz by mohl vydržet docela dlouho.....

kriste tak pockaj 2 tyzdne a došetri 700kč...550W ti bohate staci(tu už ide skôr o účinnosť)..PC ti v klidu bere cca 70-100W v idle okolo 150-200 a v plnej zatazi podla zostavy sa viac ako na 350W nevysplha...daval ti tam 550W zdroj...a ty chces este 650W?Hansmol píše:2 Jeltík: Proč takový case? Myslím že CM je dobrý. 650W je víc než 550W takže zdroj by měl ještě rezervy, ale tu sestavu utáhne i ten Fusion. Navíc ta sestava přesáhla 19k já mám 18,3k pevný limit (takže někde musím ušetřit). To tranquillo rev 2 se mi líbí (odstranili tu věc z předchozí revize, že šla natočit jen tak, že proud vzduchu šel zdola vzůru (nebo opačně) to by mě ale nevadilo aspoň by táhl teplo z grafiky a ventiloval ho vzhůru na perforaci s větráčkem) ale nevím jak velké změny ohledně chladícího výkonu tam jsou (nějaké budou když vidím ten malý *pasiv který je větší než u rev 1. Jinde mi doporučují freezera13 co si myslíte o tomto chladiči?
Ty články kvůli spotřebě a většímu teplu z 6950@6970 ? Tak mám v plánu kartu nechat jako 6950 dokud bude stačit, pokud už výkon klesne tak bych zkusil flash. Navíc za tu dobu bych mohl mít na Accelero takže by šel na kartu.
Pokud kvůli výkonu, tak ten se od doby článku také změnil.

Tak za prvé výkon i5 a i7 SB je ve hrách prakticky totožný.... a za druhé citace velkého AMD fanouška ....msoky napsal..
fail...ako mozes povedať niečo o vykone nevydaneho produktu..a este k tomu "fámy" hovoria o tom ze bulldozer prekona i5 a dosiahne na i7...takze totalna volovina
flanker napsal...
Neustále žasnu, kolik je tu "hloupých" uživatelů... Jak asi má porazit na jádro Sandy Bridge? To je s 99.9% nemožné! Intel má dobře nastartovanou architekturu od dob Core duoma tehdejší posun byl skutečně až zázračný. OD té doby již takové skoky nejsou a nejsou ani možné. Podívej se reálně na porovnání INtel procesorů a jednotlivých jader Westmere vs Sandy Bridge. Intel SB se jim povedl a Intel se tím vůbec netajil, že to je dle nich vynikající chip. A i přesto je jen o pár jednotek procent lepší než Westmere jádro na jádro. Větší výkon lze těžit leda z vyšších taktů či lepší optimalizace softwaru. Jak asi by AMD mohlo navýšit výkon na jádro o 30-35% To je nesmysl. Navíc drtivá většina softwaru ti dnes využívá alespoň částečně dvě jádra, některé i více.
Kdy brzo a jaké mnohem výkonější procesory Intelu? Zaspal jsem něco? SB-E nemá skoro vůbec vyšší výkon na jádro než dosavadní SB, SB-E je vydáván hlavně kvůli multithread výkonu a serverové oblasti procesorů.
Ivy Bridge? Ne, ani ten nepřinese radikální výkon. Zlepšení na takt tam bude, ale zhruba obdobné jako Bloomfield vs Westmere. IB je směřován více do notebooků díky svému vylepšenému grafickému jádru. V desktopu doplní SB.

msoky píše:550W ti bohate staci(tu už ide skôr o účinnosť)..PC ti v klidu bere cca 70-100W v idle okolo 150-200 a v plnej zatazi podla zostavy sa viac ako na 350W nevysplha...daval ti tam 550W zdroj...a ty chces este 650W?zbytocne predimenzovany zdroj..

To jsi špatně pochopilmsoky píše:kriste tak pockaj 2 tyzdne a došetri 700kč...550W ti bohate staci(tu už ide skôr o účinnosť)..PC ti v klidu bere cca 70-100W v idle okolo 150-200 a v plnej zatazi podla zostavy sa viac ako na 350W nevysplha...daval ti tam 550W zdroj...a ty chces este 650W?Hansmol píše:2 Jeltík: Proč takový case? Myslím že CM je dobrý. 650W je víc než 550W takže zdroj by měl ještě rezervy, ale tu sestavu utáhne i ten Fusion. Navíc ta sestava přesáhla 19k já mám 18,3k pevný limit (takže někde musím ušetřit). To tranquillo rev 2 se mi líbí (odstranili tu věc z předchozí revize, že šla natočit jen tak, že proud vzduchu šel zdola vzůru (nebo opačně) to by mě ale nevadilo aspoň by táhl teplo z grafiky a ventiloval ho vzhůru na perforaci s větráčkem) ale nevím jak velké změny ohledně chladícího výkonu tam jsou (nějaké budou když vidím ten malý *pasiv který je větší než u rev 1. Jinde mi doporučují freezera13 co si myslíte o tomto chladiči?
Ty články kvůli spotřebě a většímu teplu z 6950@6970 ? Tak mám v plánu kartu nechat jako 6950 dokud bude stačit, pokud už výkon klesne tak bych zkusil flash. Navíc za tu dobu bych mohl mít na Accelero takže by šel na kartu.
Pokud kvůli výkonu, tak ten se od doby článku také změnil.zbytocne predimenzovany zdroj...freezer 13 neslape ani po päty Tranquillu...najdi si testy na ineternete alebo zopar stranok dozadu niekde to tusim nejaky uzivatel postoval..