AMD Sea/Volcanic Islands (Rx 2xx) - informace, spekulace
Moderátoři: morke, Walker1134, Wilik
- arach
- Začátečník

-
Re: AMD Sea/Volcanic Islands (Rx 2xx) - informace, spekulace
co je nepravdy na to, ze nataktovana r280x je o 20% pomalejsi jak titan ? podle testu na cb.de je zaklad r280x/7970ghz o cca 25% pomalejsi, nataktovanou edici r280x ktery bezej kolem 1100-1150, ktera bude mit kolem tech 20% ztratu mozna min normalne v obchode koupim za osmicku treba...
v tom kontextu me prijde jako nesmysl aby byla r290x jen o nakejch 10% rychlejsi , to to nemusej vydavat
v tom kontextu me prijde jako nesmysl aby byla r290x jen o nakejch 10% rychlejsi , to to nemusej vydavat
- flanker
- Moderátor

- Kontaktovat uživatele:
3D Mark? Non sense...zahrajte si Superpi x87 z roku 1999...Asi tak bych to okomentoval.
ROG Power PC1:AMD Ryzen 7 5700X, Crosshair VII Hero, ROG Ryuo II 360, 512GB NVMe+500GB Samsung SSD, 2x 16GB GSkill TridentZ Neo RGB 3600 MHz, Dual RTX 2060,CM V750, Lian Li O11 Dynamic XL. PC2:AMD FX-8370, Silentium Fera, Asus 970 Pro Gaming/Aura, 240GB SSD HyperX 3K, R9-270X OC, 2x 4GB GSkill RipjawsX 2400 MHz, Corsair AX750, Bitfenix Pandora
- Ingamacek
- Červená karta

-
Flanker, upni mi to niekde plz. Skusim to 
- RAD-x
- Červená karta

-
- Kontaktovat uživatele:
Co je na tom pravdy? nic - viz http://pctforum.tyden.cz/viewtopic.php? ... &start=340arach píše:co je nepravdy na to, ze nataktovana r280x je o 20% pomalejsi jak titan ? podle testu na cb.de je zaklad r280x/7970ghz o cca 25% pomalejsi, nataktovanou edici r280x ktery bezej kolem 1100-1150, ktera bude mit kolem tech 20% ztratu mozna min normalne v obchode koupim za osmicku treba...
co se týče min FPS, tak je to 60% a to měřim proti GTX780...
Tak ono by ten výkonostní nárúst i odpovídal, když se vezme v potaz cena, která se tu zatím jeví jako velmi dobrá. Těžko by udávali kartu která bude cca dosahovat výkonu GTX780 a to jen někde za stejnou cenu - nevim jestli to nezní až moc logicky.
Arachu, já to mám doma - přestaň mi prosím vysvětlovat jak to funguje, když to vidím před sebou, narozdíl od tebe.
- ArgCZ
- Začátečník

aha, takže pomalu rok se vybírá ta správná lokace která AMD vůbec nesedí a pak se to podle ní zgeneralizuje a popřou se recenze, ty jseš čím dál zábavnější fakt

co kdybys nám pane objektivní změřil Dirt showdown, můžem se pak pobavit a zgeneralizovat to podle toho ne?
co kdybys nám pane objektivní změřil Dirt showdown, můžem se pak pobavit a zgeneralizovat to podle toho ne?
Naposledy upravil(a) ArgCZ dne stř 23. říj 2013, 16:14, celkem upraveno 1 x.
PS5 Pro, LG OLED65BX, Samsung HW-Q700A + SWA-9500S = 5.1.4 Dolby Atmos, DTS:X
- maltra
- Začátečník

DOC_ZENITH píše:Cože, ty čekáš u grafika za 14,5kalcku nedostatkovost?
Ache píše: Ale sorry, čekat nedostatek grafiky za 14,5K?
No, len aby som nakoniec nemal pravdu: AMD Radeon R9 290X 4GB BF4 Edition PLACEHOLDER - **DEPOSIT** (SOLD OUT) -> predobjednavka na Overclockers UKShakall605 píše:A pokud vyjde 290X za 200 £, koupím si ji taky, omluvím se a uznám že může nastat vyšší poptávka.
PC: 9800X3D | 64GB CL30 | X870E Aorus Pro | ZOTAC RTX 5070 Ti AMP | WD_BLACK SN850X 2TB & 4TB | Phanteks Enthoo Pro M Glass | RM1000e | Alienware AW3423DWF
Retro PC: PIII 650E Slot 1 | GA-6BXE Rev 1.9 | 128MB DDR | V4 4500 32MB AGP | SB 32 PnP CT3670 | SpinPoint 80GB>32GB
Retro PC: PIII 650E Slot 1 | GA-6BXE Rev 1.9 | 128MB DDR | V4 4500 32MB AGP | SB 32 PnP CT3670 | SpinPoint 80GB>32GB
- RAD-x
- Červená karta

-
- Kontaktovat uživatele:
Línej číst?ArgCZ píše:aha, takže pomalu rok se vybírá ta správná lokace která AMD vůbec nesedí a pak se to podle ní zgeneralizuje a popřou se recenze, ty jseš čím dál zábavnější fakt![]()
![]()
![]()
Pro mě za mě ať je to tak nebo tak, hlavně ať to buď výkonem nebo cenou zahejbe s aktuální cenovou situací.
- ArgCZ
- Začátečník

pokud tobě stačej dva syntetický testy a jedna hra k vyřčení ortelu nad tím co je jak výkoný tak mě určitě ne
- RAD-x
- Červená karta

-
- Kontaktovat uživatele:
Jinými slovy teda říkáš: "Jsem zarytej fanoušek AMD a jinak než tvrdím já to nemuže bejt, ačkoliv to nevidim a nikdy jsem to nezkusil" No já to chápu, taky mám rád spartu. Vycházel jsem z dostupnejch informací, který jsem byl schopnej aspoň nejak ověřit. Ty "recenze" jak ty tomu říkáš...to je total out, ani těm dobrejm ani těm špatnejm nevěřim...no jak už jsem napsal mnohokrát, pokud by se nakonec ukázalo že to skutečně bude Titan Killer, za ty drobný - tak jedině dobře...držim palce ačkoliv nejsem fanda. Počkám až to bude v krámě a vyzkoušim doma.ArgCZ píše:pokud tobě stačej dva syntetický testy a jedna hra k vyřčení ortelu nad tím co je jak výkoný tak mě určitě ne
- arach
- Začátečník

-
radx: hele ja budu asi vic verit cb.de, nez tobe no, sorry
ze ma nekde 60% navrch , to vubec nepopiram, ale me zajima jak je ta karta vykonna ve vic hrach, na cb.de konkretne v 15cti hrach...
ze ma nekde 60% navrch , to vubec nepopiram, ale me zajima jak je ta karta vykonna ve vic hrach, na cb.de konkretne v 15cti hrach...
- RAD-x
- Červená karta

-
- Kontaktovat uživatele:
Tak jasně, já taky radši čtu rudý právo, páč i když sparta prohraje tak o ní píšou dobře. V deníku sport melou samý nesmysl... posledně sem tam čet že jak sparta dostala tři goly a ani jeden nedala tak prohráli...takový hovadiny. No ne ale k věci, těch recenzí jsme viděli povícero a některé jsou poměrně pozitivní a některé ne....s většími rozdíli, což naznačuje že je někde nějakej zádrhel. No a s tou dúvěrou - tak určitě mi nevěř, rozhodně si nechám NVčko i kdyby byla 290X o 50% lepší...to přece dá rozum ne? a běda jak mi to někdo bude připomínat, tak po vzoru fotbalovejch fandú mu před barákem rozkopu popelnice, nebo ho aspoň verbálně zešikanuju na nějakém foruarach píše:radx: hele ja budu asi vic verit cb.de, nez tobe no, sorry
- sam_217
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
1) Ta lokace není vybraná podle toho, zda to AMD sedí nebo ne a podle všeho, kdybys nebyl línej se tam pročíst bys viděl, že sedí zhruba stejně jak Nvidiím.ArgCZ píše:aha, takže pomalu rok se vybírá ta správná lokace která AMD vůbec nesedí a pak se to podle ní zgeneralizuje a popřou se recenze, ty jseš čím dál zábavnější fakt![]()
![]()
![]()
2) Nelze zase brát Crysis 3 jako jedinej směrodatnej test, kterej by popíral, že OClá HD7970/R9 280X je 20% pod titanem na defaultu - v těch testech, který tam lidi postli, je OClej Titan - okno 40 fps a OClá HD7970 - okno 30 fps. Pokud je HD7970 brána jako 100%, je OClej Titan/GTX780 výkonější o 33%, pokud je 100% výkon OClýho Titána/GTX780, pak je v Crysis 3 OCnutá HD7970 pod titanem 25%...
Pokud chceš porovnávat default Titan vs HD7970@OC tak na přehradě je to ve stejnym nastavení tak 43 vs 38fps...a to je tak ~11% rozdíl nahoru a dolů to je ~9% (nahoru = (HD7970 = 100%), dolů = (Titan = 100%)).
Takže bych zvážil, jestli se tady nebavíme jako potrefenej AMD fan(ATik) s AMD dislike-rem, když pravdu nemá ani jeden a pravda je klasicky uprostřed - není pravda, že vybraný lokace nejvíc nesedí AMD a zároveň není úplně pravda, že přetaktovaná HD7970 není schopna dosáhnout na výkon 20% pod Titanem...
Ale tu nedůvěru vůči AMD chápu...testy všude testy, recenze, jak je to fajn, v pár hrách dobrý, později v dalších hrách špatný díky ovladačům či kdovíčemu, takže při praktickym užívání toho hardwaru člověk leckdy v jistejch hrách dostává výkon mnohem horší, než je papírově v benchmarcích recenzí...pak přijde doba po roce -> změna architektury -> stagnování vývoje ovladačů, v jednu chvíli skvělá karta, později nepoužitelnej brak, kdežto kompetitivní konkurent se dá dobře používat do dnes, viz jak je na tom dnes HD5870 vs GTX470...doufejme, že stejnej scénář Hawaii a Tahiti karty nepostihne, GCN by mělo žít dlouho, snad, ale riziko, že pak AMD příde s něčim převratně novym a pak to tak dopadne tu stále je...sice člověka napadne, že je to vlastně jedno, protože za tu dobu, co se to stane, stejně obměníme GPU, jenže zatimco s AMD to už bude tak nějak fungující karta se špatnou podporou pro nový hry, s Nvidií jsou ovladače po většinou aktualizovaný a bez bugů, ikdyž na tý kartě ty FPS budou stát za prd...
A ten 3DMark bych zas tak nezatracoval, je známo, že už od 3DM06 svědčí více nvidiím, rozdíly ale tak brutální nebyly později co se týče 3DM11 a FireStrike tak bych řekl, že AMD karty podávaj odpovídající score, to samý platí pro Unigine...
Naposledy upravil(a) sam_217 dne stř 23. říj 2013, 19:06, celkem upraveno 1 x.
PC1: AMD Ryzen 5800X3D@default Noctua NH-D15S // X570 AORUS MASTER (rev 1.0) // 64GB Patriot Viper Steel 3600MHz@CL18-22-22-42 // 9070XT Pulse // MSI Optix MAG274QRF-QD - 1mrtvý quantum dot pixel!!! // Samsung PM961 (1TB NVMe), Crucial M4 256GB, Micron enterprise SSD1920GB, Crucial MX500 2TB... // LianLi O11 XL // SSR-850FX
PC2: Lenovo Legion 5 17ACH6H - Ryzen 7 5800H / 16GB / RTX 3070 mobile 130W TDP
- RAD-x
- Červená karta

-
- Kontaktovat uživatele:
Já bral ten muj výsledek 31FPS, proti někomu s GTX780 aby se neřikalo že tu svoji fixluju ale tak bylo to 31 vs 50 - což je strašnej ranec. Jako dislikera bych se neoznačil spíš jako disluckera s AMD kartama - u mě to prostě takhle funguje viz třeba právě ono vlákno...nic to ale nemění na tom, že z toho nevyvozuju cosi - naopak, konstatuju fakta a píšu o tom že bude naprosto ideální podrobit 290X stejnýmu testu a snažim se to podložit zcela logickou připomínkou že logicky, jako člověk, kterej chce za své peníze maximum, si přece nechám lepší kartu...což podle mě udělá snad naprostá většina.
- sam_217
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Taky sem tě vyloženě za AMD dislikera neoznačil, ale bacha na to, že ty porovnáváš proti přetaktovaný GTX780...další věc je taky ten tvůj "disluck", kde je plně pochopitelný, že AMD má u tebe jako uživatele logicky nižší rating, když takový kraviny, že ti karta dává 31fps, když druhýmu v tom samym nastavení a dokonce trochu nižších taktech to šlape 39fps, se ti u Nvidie zatim nestaly. Pak si ještě sám dodal, že po flashi biosu z R9 280X si měl najednou o 8 fps víc...takže 31+8 = 39 a 39fps vyšlo krtqovi na jeho HD7970...takže to je celkem individuální problém, jak si napsal - tvůj "disluck", pro správný porovnání karet se musí prostě porovnávat s někym, kdo není dislucker...jinač to s těma min FPS určitě stojí za zmínku, ono průměrný FPS a podle toho výkon často nejsou vše, že, jestli má R9 280X proti GTX780 mnohem horší min FPS tak to taky hraje roli, ale zase bych se spíš obrátil na to, jak moc v tom hraje roli ten tvůj disluck/haprování s tim default HD7970 biosem...
Nezávislý výsledky HD7970 jsou v tom vlákně jen 2 - tvoje a krtqovy, a ty se celkem razantně liší, a už jsme to řešili, a nevyřešili ten problém (opět by AMD), ale vyřešil jsi to ty nejspíš tim flashem biosu, takže bych to za "fixlování" nepovažoval, BIOS karty nemůže nijak fixlovat s kvalitou renderingu hry ani fixlování ovladačů, pokud teda nepředpokládáš, že ovladače fixlujou, jakmile ID karty je R9 280X, tudíž by ale pak tohle platilo pro všechny majitele R9 280X a všechny R9 280X by podávaly vyšší výkon, jak HD7970 GHz...což se neděje.
Nezávislý výsledky HD7970 jsou v tom vlákně jen 2 - tvoje a krtqovy, a ty se celkem razantně liší, a už jsme to řešili, a nevyřešili ten problém (opět by AMD), ale vyřešil jsi to ty nejspíš tim flashem biosu, takže bych to za "fixlování" nepovažoval, BIOS karty nemůže nijak fixlovat s kvalitou renderingu hry ani fixlování ovladačů, pokud teda nepředpokládáš, že ovladače fixlujou, jakmile ID karty je R9 280X, tudíž by ale pak tohle platilo pro všechny majitele R9 280X a všechny R9 280X by podávaly vyšší výkon, jak HD7970 GHz...což se neděje.
Naposledy upravil(a) sam_217 dne stř 23. říj 2013, 19:39, celkem upraveno 2 x.
PC1: AMD Ryzen 5800X3D@default Noctua NH-D15S // X570 AORUS MASTER (rev 1.0) // 64GB Patriot Viper Steel 3600MHz@CL18-22-22-42 // 9070XT Pulse // MSI Optix MAG274QRF-QD - 1mrtvý quantum dot pixel!!! // Samsung PM961 (1TB NVMe), Crucial M4 256GB, Micron enterprise SSD1920GB, Crucial MX500 2TB... // LianLi O11 XL // SSR-850FX
- ArgCZ
- Začátečník

a nechcete si jít náhodou ten váš Crysis 3 kterej vůbec nemusí lidi ani zajímat řešit do příslušnýho vlákna?
- webwalker
- Začátečník

Už to tu bylo?

Chtěl bych se stát profesionálním pískačem. Už teď jsem v tom sice hvězda, ale chtěl bych se ještě zdokonalit a začít se tím živit.
GPUreport.cz
GPUreport.cz
- arach
- Začátečník

-
sam: tim potrefenym fanatikem myslels me nebo co ? computerbase testuje v 15cti hrach, vy se s tim vasim crysisem muzete jit akorat tak vyfotit, ten testujou na cb taky...
pro me je smerodatny co nameri v recenzi na computerbase v prumeru, ne ta vase uchylka na par scen v crysis
jinak chces tady ted tvrdit ze s 5870 si ted nezahrajes a je to nepotrebnej srot ? pokud me pamet neklame tak 5870 tak souperila ve svoji dobe s gtx 280 nebo co tenkrat bylo, a to bylo dx10
takze opet zase manipulace, polopravdy a lzi o ovladacich, s jeho soudobym konkurentem si ted dx11 hru nezahrajes, s 5870 si ji zahrajes
nechapu , proc se tady tyhle lzi a hejty porad tolerujou, a porad to pisou ty sami lidi
jinak samozrejme ze si muzes titana pretaktovat taky, jenze ja si tu r280x koupim uz pretaktovanou a nemusim vubec nic resit, a tam ten rozdil v prumer mozna ani 20% nebude
jestli mate computerbase za rudy pravo a blesk, no tak pak se tady nemame vubec o cem bavit
pro me je smerodatny co nameri v recenzi na computerbase v prumeru, ne ta vase uchylka na par scen v crysis
jinak chces tady ted tvrdit ze s 5870 si ted nezahrajes a je to nepotrebnej srot ? pokud me pamet neklame tak 5870 tak souperila ve svoji dobe s gtx 280 nebo co tenkrat bylo, a to bylo dx10
takze opet zase manipulace, polopravdy a lzi o ovladacich, s jeho soudobym konkurentem si ted dx11 hru nezahrajes, s 5870 si ji zahrajes
nechapu , proc se tady tyhle lzi a hejty porad tolerujou, a porad to pisou ty sami lidi
jinak samozrejme ze si muzes titana pretaktovat taky, jenze ja si tu r280x koupim uz pretaktovanou a nemusim vubec nic resit, a tam ten rozdil v prumer mozna ani 20% nebude
jestli mate computerbase za rudy pravo a blesk, no tak pak se tady nemame vubec o cem bavit
- RAD-x
- Červená karta

-
- Kontaktovat uživatele:
Tak ty si tady brečel že 3DM ne, pak zase Cry3 ne....tak nám se hoď něco v čem tu kartu múžem pomlouvat.ArgCZ píše:a nechcete si jít náhodou ten váš Crysis 3 kterej vůbec nemusí lidi ani zajímat řešit do příslušnýho vlákna?
- keistown
- Žlutá karta

-
"Jsem butthurt, protoze mi nekdo slapl na hracku a vztekam se kvuli oblibene znacce. Zajima me jenom ten test, ktery mi da zapravdu, zbytek je zmanipulovany a kdo tvrdi opak bude pomluven. Vlastne nevim proc se jiny nazor nez muj davno nezakazal. Stejne si koupim co budu chtit ja. Dup dup dup." 
Kdo uhodne autora citatu ma bod.
Hint: Osoba vyhrala cenu oDDbornik na ekonomiku 2013 za tvrzeni, ze "Nv ani AMD grafiky nevyrabi, proto nemaji duopol".
Kdo uhodne autora citatu ma bod.
Hint: Osoba vyhrala cenu oDDbornik na ekonomiku 2013 za tvrzeni, ze "Nv ani AMD grafiky nevyrabi, proto nemaji duopol".
- RAD-x
- Červená karta

-
- Kontaktovat uživatele:
Já si prostě počkám, až to budu mít doma...do tý doby se múžem dohadovat/spekulovat na "výši" jak řekl Arach nebo kdo "sintetiky" což je fakt...na druhou stranu je opravdu trochu smutný, že když člověk začne s něčim co se někomu nelíbí - tak je hned zešikanovanej, co si to vubec dovolil sem nahodit takový info...i když to jsou faktický výsledky, samozřejmě nikdy a nikde jsem netvrdil že od nich odvíjí celkovej pohled na kartu, ba naopak napsal jsem asi 10x pravý opak, to že mám v podpisu GTX780..fakt neznamená že jsem NVfan...to prostě ne, znamená to pouze to že momentálně je to pro mě nejschúdnější řešení a abych teda tolik nevyhrocoval zdejší situaci tak si do podpisu doplnim další HW kterej je u mě vybavenej AMD kartama...pak budu se všema velkej kámoš