AMD Radeon RX 5700 (XT) - Info, recenze, zkušenosti
Moderátoři: morke, Walker1134, Wilik
- spajdr
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Re: AMD Radeon RX 5700 (XT) - Info, recenze, zkušenosti
No je to podivný přístup, poslední dobou jsou ty jejich "řešení chyb" na pováženou.
- Mr_Trollfan
- Červená karta

-
Pokial to povedali v zmysle ze maju zavaznejsie bugy teraz na opravu tak by som to pochopil, pokial nie tak si kupim rovnako nvidiu. 
- Hladis
- Moderátor

Teda rici to o takovym prodejnim megahitu, ktery ma jeste vysokou zivotnost kvuli modovani, viz. zivotnost Skyrimu, chce mit poradny koule.spajdr píše: To už dělalo i u Fallout 4 a co jsem se ptal, tak to opravovat nebudou, je to šitózní hra.
- killerek
- Začátečník

-
Hladis: Ale zase je pravda, ze hry Bugthesdy by bez komunity byly kolikrat v otresnem stavu.
- Ache
- Pokročilý

Možná mody ten Fallout 4 drží, ale po technické stránce to fakt byl shitHladis píše:Teda rici to o takovym prodejnim megahitu, ktery ma jeste vysokou zivotnost kvuli modovani, viz. zivotnost Skyrimu, chce mit poradny koule.spajdr píše: To už dělalo i u Fallout 4 a co jsem se ptal, tak to opravovat nebudou, je to šitózní hra.
Tím nechci nijak AMD obhajovat, ale některý hry po technický stránce jsou fakt shit bez ohledu na jejich prodeje. Ty bugy z headovo videa jsou na 99% AMD problém. Vsadim se že s původní 1080tkou by nebrečel.
AMD Ryzen 7 9800X3D | MSI X670 Tomahawk | 64GB DDR5 6000 cl30 | ASUS RTX 5070Ti prime | 500GB SSD (NVME) + 2x 3,84TB Micron 5300 PRO
Sound Blaster Z + EDIFIER S1000MKII + Beyerdynamic DT 990 | Seasonic X850 | Cooler Master HAF-X Nvidia Edition | MSI Optix MAG274QRF-QD Quantum Dot bestie
Sound Blaster Z + EDIFIER S1000MKII + Beyerdynamic DT 990 | Seasonic X850 | Cooler Master HAF-X Nvidia Edition | MSI Optix MAG274QRF-QD Quantum Dot bestie
- Hladis
- Moderátor

Ano, ty engine jsou shit, ale to neznamena se na to vybodnout, zvlaste u takovych megahitu a kdy konkurence to udela. Tohle neni nejaka indie hricka. Dobre se vi, ze driver tymy casto opravuji veci ve hrach, tedy supluji roli, kterou maji mit vyvojari, ale lepsi driver tym proda vic HW.
- ToxicTears
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
To bude asi tím, že to bylo v skoro v den vydání hry, žádný nový ovladače nic. Poto mco se na Warzone hodilo snad 14GB updatů a jsou i nový ovladače od AMD, tak mi to přestalo padat. Dej si to do časového měřítka! .... Taky jsem říkal, že černé obrazovky jsem měl možná na prvních dvou ovladačích a od té doby co jsem udělal čistý systém a vyšly nový drivery tak vše v pohodě. Už tady mám návod po 1 minutě hledání COD Warzone stuttering, že se má něco změnit v ini souboru nebo tak. A dělá to na 1080Ti, to tam potvrdil borec, co má doma jak 5700XT tak jeho brácha nebo tak s 1080Ti a od té doby co tam editovali nějaký ini, tak stutering nemají a pomohlo to hodně lidem, ale ty si stejně pojedeš jak je vše od AMD zabugovaný. Bůh ví jak je to v globálním hledisku s těmi hrami, ale házet vše na AMD to by ti taky šlo jednoduše že. Nejsi schopen pro klid ani udělat čistou instalaci, hodit si vše do defu atd.HEAD píše:Ono lidi co sem pisou jsou tak trochu AMD fans..
toxic tears ve vlakne COD warzonehttps://pctforum.tyden.cz/viewtopic.php ... 1#p96241512560X1080 a 8GB na 5700XT nestačí, skočí to klidně na 8300MB a pak to spadne
A pak sem napise, ze nema zadnej problem....Samozrejme, ze je to bug ovladacu a AMD tam ma nakej Vram leak.Ale jo lepsi je snizit detaily na mininum a pak sem napsat, ze vlastne zadnej problem nemam.
Ono kolik lidi tu ma 165hz monitor jako ja?To taky muze hrat roli.Pravdepodobne nikdo.Jinak jak jsem psal vsechny ty problemy nemam jen ja da se to vyhledat na netu.Lidi s 5700xt jsou na tom stejne.
viz
https://steamcommunity.com/app/319630/d ... 692751773/
https://www.reddit.com/r/CODWarzone/com ... _war_zone/
discord IT & racing: https://discord.gg/JaGehGp
PC1: PC1: R7 5700X|X470 Taichi|32GFlareX@3200CL14|6900XT Red Devil|6xSSD|1xNVME|CustomLoop EKWB feat Alphacool///NAS: Synology 1515+ a DS513 expanze
PC1: PC1: R7 5700X|X470 Taichi|32GFlareX@3200CL14|6900XT Red Devil|6xSSD|1xNVME|CustomLoop EKWB feat Alphacool///NAS: Synology 1515+ a DS513 expanze
- ToxicTears
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Tady to máš, určitě mě budeš osočovat, že jsem dal jenom dvě hry, ale vše na max 2560x1080 https://www.twitch.tv/videos/599578325?t=0h32m26s
14,5GB to sežralo RAM a 6,5 - 7,3GB VRAM
FPS 89-138
14,5GB to sežralo RAM a 6,5 - 7,3GB VRAM
FPS 89-138
discord IT & racing: https://discord.gg/JaGehGp
- coyd
- Začátečník

Ten reset ovladačů do základního nastavení jsem tento týden řešil, asi měsíc jsem měl zato, že to dělá nestabilní OC, ale prdlajs. Dělá to zdánlivě nesmyslné nastavení ve windows, ale fakt to funguje, od té doby se mi to neresetovalo ani jednou a dřží to jak židovská víra, takže kdo s tím má problém tak návod zde.. https://www.youtube.com/watch?v=bzYYYUMwFgUTrek píše:Pro ilustraci dávám screenshot historie spolehlivosti. Z toho je jasně vidět, kdy jsem dal do kompu Radeon
Před tím s Nvidií ani jedna událost, potom peklo.
Jinak tam je vidět jak padá i samotnej Radeon software, nevím jestli jste si toho někdo všiml ale občas se restartuje, protože padá, je to pak vidět v notifikační liště. Srajda pekelná.
CPU: AMD Ryzen 7 5700X@4,5GHz MB: ROG Strix X570-I Gaming GPU: Inno3D GeForce RTX 4070 TiS (1,0V)
RAM: 2x16gb G.Skill Trident Z RGB@3333MHz PSU: Seasonic Focus 650W Case: Metallic Gear NEO Mini V2 Silver
CPU cooler: Corsair H100x Monitor: 34" 2K UltraWide Dell Alienware AW3423DWF
RAM: 2x16gb G.Skill Trident Z RGB@3333MHz PSU: Seasonic Focus 650W Case: Metallic Gear NEO Mini V2 Silver
- Trek
- Začátečník

Hele coyde, jak máš teď přetaktovanou tu 5700XT? Můžeš ukázat ten grafík v Adrenaline nebo jakou metodou jsi to taktoval?
- coyd
- Začátečník

No přetaktované mám momentálně jen paměti na 1866Mhz a jádro mám undervolt na 1,0V frekvence nastavená 1888, reálná kolem 1850. V Timespy to i tak dává kolem 9K GPU bodů a spotřeba a provozní vlastnosti super.
Nejsem teď doma pak můžu udělat screen. Ale není tam nic světoborného, jen tři okénka u napětí a frekvence takže to mám pokud si dobře pamatuji 1888MHz/1000mV u těch zbylých dvou 825mV a 750mV a slider pro VRAM na 1866, to je celé
Fany mam nastavené na max 33% tj nějakých 1200ot/min a o kartě nevím ikdyž jede na "100%"
Nejsem teď doma pak můžu udělat screen. Ale není tam nic světoborného, jen tři okénka u napětí a frekvence takže to mám pokud si dobře pamatuji 1888MHz/1000mV u těch zbylých dvou 825mV a 750mV a slider pro VRAM na 1866, to je celé
CPU: AMD Ryzen 7 5700X@4,5GHz MB: ROG Strix X570-I Gaming GPU: Inno3D GeForce RTX 4070 TiS (1,0V)
- Trek
- Začátečník

Hele tím se to vysvětluje, ty sis totiž opravil jednu chybku v ovladačích. Vůbec to nesouvisí s windowsama a s ničím jiným.
Všiml jsem si totiž, že AMD drivery fixně nastavujou boost clock na 2100MHz, tím že sis nataktoval sis opravil tuhle věc. Vytvořil jsem topic na tohle téma na AMD fórech. Včera jsem taky musel nataktovat kartu ručně a vypadá to že to šlape ok, ještě budu testovat.
Jako taktovat jsem nechtěl, už tyhle věci nejsou teď moje hobby, chci jen hrát apod. A chápu proč k tomu došlo. Podle mne AMD programátoři používají grafiky od Nvidie a mysleli si, že to má šlapat jako u Nvidie, ale chybka se vloudila no.
PS:
Mně se to zdálo hned divný když jsem vůbec poprvý otevřel Adrenaline, a zobrazil si ten graf, že je boost clock 2100MHz, ale nevěnoval jsem tomu pozornost.
PS2:
Jinak si pamatujte tenhle přípěvek, protože se tohle bude na celym netu teď řešit a přišel jsem na to já. Takže v citacích dejte odkaz jakože na autora.
PS3:
Dohledal jsem i na AMD sajtě info, že boost frekvence je max frekvence a není překročena. Čili AMD drivery jsou dost error v matrixu.
Všiml jsem si totiž, že AMD drivery fixně nastavujou boost clock na 2100MHz, tím že sis nataktoval sis opravil tuhle věc. Vytvořil jsem topic na tohle téma na AMD fórech. Včera jsem taky musel nataktovat kartu ručně a vypadá to že to šlape ok, ještě budu testovat.
Jako taktovat jsem nechtěl, už tyhle věci nejsou teď moje hobby, chci jen hrát apod. A chápu proč k tomu došlo. Podle mne AMD programátoři používají grafiky od Nvidie a mysleli si, že to má šlapat jako u Nvidie, ale chybka se vloudila no.
PS:
Mně se to zdálo hned divný když jsem vůbec poprvý otevřel Adrenaline, a zobrazil si ten graf, že je boost clock 2100MHz, ale nevěnoval jsem tomu pozornost.
PS2:
Jinak si pamatujte tenhle přípěvek, protože se tohle bude na celym netu teď řešit a přišel jsem na to já. Takže v citacích dejte odkaz jakože na autora.
PS3:
Dohledal jsem i na AMD sajtě info, že boost frekvence je max frekvence a není překročena. Čili AMD drivery jsou dost error v matrixu.
- HEAD
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
Sapphire pulse by nemala mit 2100mhz boost.Ale nektere jine karty to mit muzou.
- Trek
- Začátečník

Po ručním nataktování mi karta jede docela stabilně, normálně hraju 1440p 75Hz i se streamovaním.
Ale podle mne je tahle generace karet AMD komplet rozbitá na hadry (asi ta jejich boost architektura), pravděpodobně budu tu kartu reklamovat, na defaultu nejede prostě.
Moje takty 1926MHz, 1.1V, čili megasračkovej čip.
Námět
Tyhle Radeony prostě bez ručního nataktování hodně lidem nepojedou, čili by se hodil nějakej našláplej článek v magazínu jak to nataktovat.
Ale podle mne je tahle generace karet AMD komplet rozbitá na hadry (asi ta jejich boost architektura), pravděpodobně budu tu kartu reklamovat, na defaultu nejede prostě.
Moje takty 1926MHz, 1.1V, čili megasračkovej čip.
Námět
Tyhle Radeony prostě bez ručního nataktování hodně lidem nepojedou, čili by se hodil nějakej našláplej článek v magazínu jak to nataktovat.
- Trek
- Začátečník

Tvl. vidím. že vyšly drivery 20.4.2, ty release notes fixy, prostě skoro každá apka co má hw akceleraci prostě s radeonama padá a musí se to fixovat. Tohle mi nepřijde normální.
- HEAD
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
Ja mam taky celkem spatnej cip.Pameti jen na 1830mhz a 2000mhz pri 1.1v.
Tech 1920 pri 1,1v se mi moc nezda.Kolik to naslo pokud pouzijes auto oc?
Tech 1920 pri 1,1v se mi moc nezda.Kolik to naslo pokud pouzijes auto oc?
Naposledy upravil(a) HEAD dne pát 24. dub 2020, 10:38, celkem upraveno 1 x.
- coyd
- Začátečník

To auto OC je nesmysl ja knoha, mi to ukazuje například maximální možné takty u ramek tj 1900mhz, stabilní to samozřejmě není.
Nové drivery jsem nahodil, ale žádné problémy jako blackscreeny jsem neměl, takže spíše čekám co se pokazí
Nové drivery jsem nahodil, ale žádné problémy jako blackscreeny jsem neměl, takže spíše čekám co se pokazí
- Trek
- Začátečník

To auto oc našlo nějaký šílený frekvence, to je naprosto irelevantní, protože to maj totálně rozbitý. Takhle jak to mám to běží stabilně i při velký zátěži.HEAD píše:Tech 1920 pri 1,1v semi moc nezda.Kolik to naslo pokud pouzijes auto oc?
Jinak zátěž není Furmark nebo OCCT protože tyhle programy maj ošetřený AMD i Nvidia v ovladačích už hodně dlouho, že běžej na base clock. Dneska si musíš najít nějakej prográmek, apku, hru který nevychytali, takovej jeden jsem našel a spadne to na defaultu do pár vteřin.
- HEAD
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
Zvlastni me auto oc ukazuje hodne presne frekvence.1830-1840mhz pro pameti coz sedi na 100% a 2104mhz pro GPU coz taky sedi na 100%.
- Trek
- Začátečník

Proto to máš nestabilní, jestli to chápu dobře. Já jsem hrál např. s 2000Mhz 1.17V což taky jelo, ale teď to mám hodně stabilní, že i streamovat můžu např. a nespadne to.
Jak ověřuješ, že máš stabilní ty nastavení, co používáš za hry, aplikace?
Jak ověřuješ, že máš stabilní ty nastavení, co používáš za hry, aplikace?