Jakou myš? Přehled kvalitních herních myší a podložek...

Klávesnice, myši, volanty, tablet, joysticky, podložky, pedály, řadící páky, atp.
Odpovědět
sam_217
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Re: Jakou myš? Přehled kvalitních herních myší a podložek...

Příspěvek od sam_217 »

hm, tak to sem nevěděl, já takhle nehraju, ale máte pravdu, fakticky, zkoušel sem i tenhle (pro mě extrmém) pohyb jako na tom videu toho pro gamera - dal sem 800 DPI a nízkouo sens ve win takže na celej monitor sem potřeboval celou podložku (pak sem to zkoušel i s very low a 3200DPI) a při rychlym cuku jí utrhnu pokaždý....prostě nestíhá normálně se utrhne a ne že by pak počkala ona funguje hned potom když s ní hejbu ale když cuknu tak prostě neudělá ten pohyb kterej udělám já takže na CSko to myš asi rozhodně není, no já doufám že za ty prachy mi na CoD4 bude stačit a že budu spokojenej s ergonomií....zkusim ještě nějak zblbnout TCU to má taky na to vliv, protože podle toho co píšete vy, tak se vám jí pdařilo utrhnout jen někdy a ne pokaždý ne?
PC1: AMD Ryzen 5800X3D@default Noctua NH-D15S // X570 AORUS MASTER (rev 1.0) // 64GB Patriot Viper Steel 3600MHz@CL18-22-22-42 // 9070XT Pulse // MSI Optix MAG274QRF-QD - 1mrtvý quantum dot pixel!!! // Samsung PM961 (1TB NVMe), Crucial M4 256GB, Micron enterprise SSD1920GB, Crucial MX500 2TB... // LianLi O11 XL // SSR-850FX

PC2: Lenovo Legion 5 17ACH6H - Ryzen 7 5800H / 16GB / RTX 3070 mobile 130W TDP
h4__
Žlutá karta Bazar
Žlutá karta Bazar

Příspěvek od h4__ »

Při každém rychlém pohybu. Takže typicky když uhýbám před flashem, nebo když jsem v situaci, kdy musím hodně hrotit více směrů.
sam_217
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sam_217 »

hm tak je to pravda no, jinak ještě dodám že mi u laseru přijde zvláštní, že jkdyž vypnu TCU, tak my ta myš snímá snad ještě 5mm nad podložkou....jo a votestuju ještě jak stíhá razer Death Adder kterýho mám zabalenej v krabici..
PC1: AMD Ryzen 5800X3D@default Noctua NH-D15S // X570 AORUS MASTER (rev 1.0) // 64GB Patriot Viper Steel 3600MHz@CL18-22-22-42 // 9070XT Pulse // MSI Optix MAG274QRF-QD - 1mrtvý quantum dot pixel!!! // Samsung PM961 (1TB NVMe), Crucial M4 256GB, Micron enterprise SSD1920GB, Crucial MX500 2TB... // LianLi O11 XL // SSR-850FX

Sobo
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Sobo »

Ty mizerné rychosti snímání jsou obecný problém laserových myší, proto je nedoporučuju a PGs s nimi v podstatě nehrají. Jediný laserový senzor, který je už opravdu použitelný, je Avago ADNS-9500. K dnešnímu dni jej lze nalézt na Logitechu G500 a G9x, možná ještě někde(Xai??). Dle testů zvládá až 6m/s.
So, Lone Star, now you see that the Evil will always triumph, because Good is dumb! - Lord Dark Helmet @ Spaceballs
sam_217
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sam_217 »

Samozřejmě sem otestovaj svůj Razer DeathAdder, a cukal sem s nim jak blázen a neutrh sem ho ani jednou, takže ten je na CS asi ideální, bohužel j si ho nenechám, protože Death Adder není na fingertip grip, ale na palm grip, a já ovládám myš spíš prsty a jen kroucením dlaní ne celou rukou jak ten progamer, samozřejmě na palmgrip a tohle rychlý máchání ten Razer DeathAdder sedí fakt výborně, ale já hraju jinak.....

Opravdu, Optickej 3G senzor s 1800DPI a neutrh sem ho, máchám přes celou podložku furt stíhá...je prostě dobrej, už chápu proč si na něj přešel, kone se utrhně při každym takovym pohybu....kone by byla skvělá kdyby měla senzor jako DA no..ikdyž pravda je že na moje hraní ten senzor asi stačí, ale docela mi to příde jako šarlatántství, TCU senzor bla bla 72MHz Turbo!Core processor bla bla 128kB bla bla, stojí to 1700kč a přitom se ten senzor hned utrhne..ale pořád to má ergonomii a dobrý tlačítka což většinou bývá hlavní... k čemu je kus šutru s 200 000DPI senzorem kterej má 1,000,000 FPS a akceleraci 100 000G, kterej se neutrhne ani při 300000km/sm když se drží blbě...

Takže závěrem...roccat kone žádnej úžasnej laserovej senzor nemá, je to jen průměrnej senzor se zbytečnejma 3200DPI co se dá normálně utrhnout, ale na hraní s celkem high sens stačí a aspoň má podařenou ergo...

//BTW, docela by mě zajímalo jakej senzor používá tahle myš
http://www.alza.cz/cm-storm-sentinel-d139419.htm
A taky jakej senzor používá razer Imperator a Mamba? to sou myši s 5600DPI...jestli maj teda taky shit senzor tak potěš....

h4__
Žlutá karta Bazar
Žlutá karta Bazar

Příspěvek od h4__ »

Sentinel bude mít to samé, co G500 a Mamba. Imperator má také sensor Mamby a G500 (G9x...). Prostě nová generace laserů.
sam_217
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sam_217 »

Sentinel že má to samé??? Když sem ho vrátil právě kvůli nepřesnýmu senzoru??? :? :? :? :?

Sobo
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Sobo »

Sentinel má nějaký Philips senzor. Jeho největší probém je v tom, že se při pohybu a stisku tlačítka zároveň poměrně dost chvěje kurzor. Jinak to vypadá, že na Sentinelu celkem často vržou tlačítka a obecně to není moc dobrá myš. Nějaké info tady - http://www.esreality.com/?a=post&id=1808267

Jinak jsem se trochu porozhlédl a vypadá to, že nemálo lidí má problémy s Xai/Kinzu, zejména pak s positivní akcelerací - http://hardware.gotfrag.com/portal/foru ... ad/416400/ Jestli to je senzorem, nebo to za čas vyřeší firmware, težko říct.

EDIT: tady je ta positivní akcelerace na Kinzu - http://www.youtube.com/watch?v=P9O4h2OP1DI

Takže mi nezbývá, než na opravdové a bezproblémové hraní doporučit staré známé v podobě IntelliMouse, MX518, Diamondback, DeathAdder. :)
So, Lone Star, now you see that the Evil will always triumph, because Good is dumb! - Lord Dark Helmet @ Spaceballs
sam_217
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sam_217 »

No právě, mě tohle dělalo, ale při mnolhmep omalejší, pohybu, tenhle chlápek s tim musí hejbat ještě celkem rychle když má low sens a jede pomalu z kraje do rohu zdi, když sem jemě mířil se sentinelem, nebo jsem šel okolo nějakýho bodu a mířil sem na něj, při 5600DPI a asi 1,8 sensitivity ve hře, přitom pomalym pohybu sem zjistil že najednou mi nestačí podložka, nebo že ujedu docela pro mě nezvykle velkou dráhu a to mě omezovalo, prostě ta citlivost nebyla konsistentní, to bylo pomalu 8cm a rychle 4 u mĚ S HIGH citlivostí to poznám hned, když mířim a hejbu s myší na prostoru 2mm čtverečních, a pochybuju že to by vyřešil firmware, protože ten se aktualizoval když sem myš zapojil software to aktualizoval automaticky......a rozhodně se mi ot moc nezdálo ta myš, protože je tam hromada keců ale žádný informace o senzoru, docela se divim, že vůbec víš že tam je Phlips senzor, ale na tý myši není kolik ten senzor zvládá FPS atd.........

Pravda taky je, že ty tlačítka na sentinelovi byly jak ze starý kuličkový myši s tlačítkama starejma 10let a ten plast :X jinak vzhledem pěkná a tvarem taky ušla, ale hlavní problém byl ten senzor....to sem si řikal jako myš za 1600,- a mám Death Adder kterej mě přišel na 1300,- a senzor má lepší, tam je konsistence paráda a neutrhne se...takže taky doporučim death adder fakt solidní myš pro low sens a tam zapadá i IntelliMouse, která je konceptem skoro to samý co DA, DiamnodBack a MX518 vypadaj že sou to myši, který se nezafixujou příliš na ruku a tudíž se celkem hoděj na vysokou citlivost, tam bych zařadil i tu kone....a taky mě napadá, co SAITEK Cyborg Mouse? ten má 3200DPI senzor, to má stejnej senzor jako kone? Nemá s tim někdo zkušenosti?

Sobo
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Sobo »

Saitek Cyborg má maximální rychlost snímání 45 IPS(114cm/s), což je katastrofa, na hraní naprosto nepoužitelné. Kone používá senzor Avago 6090, stejně jako G9 nebo Gigabyte GM-M8000, který umí 65 IPS(165cm/s), což je jakž takž použitelné pro vysokou sensitivu, na nízkou už ale nikoliv. Jestli laserovou myš, tak jedině se senzorem Avago 9500.
sam_217
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sam_217 »

Aha, tak ještě že jsem do něj nešel :lol: a jakej senzor používá A4tech X750F nevíš?

Se docela vyznáš v těch senzorech, kde najdu tu informaci jaká myš má jakej senzor?

Sobo
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Sobo »

Na Googlu. :) A4tech X750F by jako snímač měl využívat Agilent 6010 CMOS čip a jeho maximální rychlost snímání je 1,15m/s = nepoužitelná. Ale dle mousescore benchmarku dosahuje jeho optická varianta velmi dobrých výsledků.
h4__
Žlutá karta Bazar
Žlutá karta Bazar

Příspěvek od h4__ »

Hlavně s A4Techy jsem měl osobní zkušenost. Tý firmě se vyhnout obloukem.
phz^
Žlutá karta Bazar
Žlutá karta Bazar
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od phz^ »

Dobry 4 roky vlastnim mys mx518, v tu dobu sem za ni dal slusnou palku ale vyplatila se, nic sni v zivote nebylo, mys padla hned do ruky a prosel sem si sni par online her (UT99-4 roky) cod 2, cod 4 qIII a nemuzu si na ni stezovat. dnes kdyz stoji par supu bych rekl ze je to pro zacatek rozumna volba;)
sam_217
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sam_217 »

Asi na tom něco bude, ikdyž mě se mx518 designově nelíbí, docela mě láká takovou myš vyzkoušet jeslti by mi náhodou nesedla, když si to tak člověk vezme tak moc velkej výběr v kvalitních myších nemá...
Kdo hraje palm grip tak ještě snese Death Adder, ostatní, ti maj nejspíš diamondback a podobný myši s velmi jednoduchym tvarem od razeru (krait, copperhead) a pak je tu logitech, kterej má akorát G5, MX518 a dál není co řešit, ostatní myši souzbytečně ergonomický, nebo sou prost špatný a neseděj, nebo maj prostě blbej senzor, jo ještě sem zapoměl na steelseries, který sou na tom podobně jako razer...a tim končí výběr....

//Jinak googlim jak hovado a nikde se nemůžu dopátrat že by se někde psalo jakej senzor má Mamba :lol: :(

Sobo
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Sobo »

Hmm, to je zvláštní. Na internetu jsem se dočetl, že Mamba používá Philips Twin-eye senzor, tzn. ten stejný, který je i v CoolerMasterovi a několika dalších.

Citace z jednoho fóra:
Philips has a laser sensor lineup called the Twin-Eye series they can be found in the Silverstone Raven, Cooler Master Storm Sentinel Advance, Razer Lachesis (previous flagship model), Razer Naga, Razer Orochi, Razer Mamba (current flagship model), Razer DeathAdder Revision, Razer Abyssus and the Razer Imperator. Razer has chosen to use Philips sensors now and even though they can match and even exceed the performance of the new Avago 9500 laser sensor on some surfaces they all have problems with jitter, z-axis tracking and the newer ones like the Cooler Master Storm Sentinel Advance, Razer Abyssus, Razer Mamba, Razer DeathAdder Revision and Razer Imperator have issues with pattern recognition meaning the sensor cannot read certain types of surface patterns even some microfiber patterns on a soft surface.
Ten chlápek píše o potížích s uskakováním kurzoru a problémech se snímáním na některých typech podložek.

A tady máš spoustu Razer myší včetně typu senzoru na wikipedii - http://en.wikipedia.org/wiki/Razer_USA

Jinak se mi podařilo najít další zajímavý test, který obsahuje i Mambu a pár dalších zajímavých myší - http://wikis.jp/interfacedevice/index.p ... d#r13eb7dc

Maximální rychlost není špatná, ale popravdě cokoliv nad 2m/s je overkill i pro low sens hráče, od této mety už je důležitější spíše chování senzoru. K čemu je mi třeba vysoká rychlost Mamby, když kurzor při mačkání levého tlačítka začne uskakovat?
sam_217
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sam_217 »

No, tak to je zvláštní. S těma senzorama - tak to vim hned kolik DPI atd má ta a ta myš ale já myslel že nemůžu vygooglit VÝROBCE SENZORU, a podle toho usoudit kvalitu jiných značek, když používaj třeba stejnej senzor, podle toho cos napsal, opravdu nevim, jestli bych si koupil nějakou myš z nový generace razeru (jako třeba imperator kterej se mi zamlouvá) když používaj stejnej senzor jako CM Storm Sentinel, podle toho testu je sice hezký, že se nedá urthnout tušim v grafu je že se vlastně nedá normálně utrhnout pač to zvládá 3m/s, takže Avago 9500 asi nebude v tomto ohledu jedinej použitelnej laser senzor, ale i ten PHILIPS, ale ten má docela velkou vadu na kráse, a to je důvod proč sem ho vrátil - ta akcelerace (positivní? nebo proč se tomu trak řiká?) jak píšeš, k čemu ti to bude když bude poskakovat při klikání a to samý k čemu mě byl Sentinel s 5600DPI Dvojitym laser senzorem, když při jemných pohybech se choval jako by měl 2x tak míň DPI, tudíž zase, senzor kterej se nedá utrhout ale nemá konsistentní DPI....nevim, jeslti maj takovej problém lidi i s mambou atd, nebo je to firmwarem, ale rozhodně to nebyla použitelná myš konsistence citlivosti je základ, ne jeslti se ten senzor utrhne už při 1,5m/s....to pak v tom případě všechny ty myši jako Razer mamba, novej DA, Imperator, Abyssus, Naga stojej za prd...
A tim samozřejmě i odpadá spolehlivost razeru jako kvalitní značky na senzory, s neždoucí akcelerací, nebo spíš dekcelerací senzoru se nedá FPS hrát...
taky mě docela udivilo, že na tom Philips senzoru se dalo nastavovat DPI poměrně dost detailně, minimálně šlo 200DPI a sou tam takový detaily že šlo nastavit i 1775DPI místo 1800 a takhle se ten senzor dal nastavovat po miniaturních krocích od 200 po 5600DPI...

Sobo
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Sobo »

Proč myslíš, že s těma novýma krysama nikdo nehraje? :) Teď myslím v profesionální sféře. Já osobně bych si dnes nekoupil nic jiného než DeathAdder (i ta nová verze má dle Razeru optický infra senzor, ten chlápek se asi upsal), MX518, IntelliMouse. Možná ještě Xai, ale tam už si nejsem jistý. Pokud nechceš problémy a myslíš to s hraním vážně, nebo prostě chceš opravdu to nejlepší, pak nemáš už moc dalších možností.
sam_217
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sam_217 »

No a to je zatra problém :lol: protože výběr podle senzoru je jen asi 4 myši, tak je problém s tvarem, někomu holt nesedne ani jenda do ruky...DeathAdder mám v krabici a už h nepoužiju protože přes výbornej senzor mě moc nevyhovuje do ruky...MX518 sem nedržel, G5 taky ne, ale hromadu jinejch jo a prostě mi nesednou, ale odhoadoval sem že mi logitechy nesednou protože na obrázcích vypadaj velký, nevim kolik mám taková MX518, ale pokud má na dýlku 13cm tak si myslim že by mi taky nesedla, celej problém je v přehanný ergonomičnosti myší, že sou pak zbytečně velký, nebo maj docela pitomě umístěnej senzor např G5 má podle mě špatně senzor u palce, steelseries je maj moc v zadu v myši takže to je vhodný akorát tak na palm grip atd atd atd.....jedině že by MX518 mohla bejt ideální, ikdyž koukám na ergonomiii zdáse mi to dost podobný s kone, ale nemůžu se někde dopátrat parametrů délka/výška/šířka....

Sobo
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Sobo »

MX518 má rozměry (67 x 127 x 44 mm šířka x délka x výška). Vlastním obě dvě, tak se pokusím je trochu srovnat. Pokud jde o celkovou velikost, jedná se v podstatě o rovnocenné myši. Hlavní rozdíl bych viděl v materiálu - MX518 má gumové boky, zbytek myši tvoří hladký plast, zatímco Kone má kompletně celý povrh potažený gumou, tedy až na ty dva svítící pruhy, které jsou z plastu. Pak jsou zde i určité ergonomické rozdíly - v nejvyšším bodě na hřbetě jsou obě myši poměrně stejně vysoké, ale směrem dopředu začne MX518 prudce klesat a tlačítka jsou už v poměrně velkém úhlu (ovšem nic, co by nějak vadilo). Roccat má ten sklon směrem dopředu o poznání méně prudký, tlačítka se tudíž ve srovnání s MX518 nacházejí ve větší výšce. Co ti vyhovuje lépe, musíš vědět sám. Druhý podstatnější rozdíl je pravá strana myši - u MX518 se zde nachází takový malý převis, pod kterým se schová malíček, prsteníček bych v ideálním případě viděl těsně nad převisem, pod kterým se schovává malíček (podotýkám, že já nejsem ten, co by hrál s prostředníčkem na kolečku, ten u mě ovládá pravé tlačítko). Roccat má pravou stranu jakoby useknutou, což mi příliš nevyhovovalo, protože tím vznikla taková poměrně ostrá hrana. Přes tuhle hranu jsem měl natažený prsteníček i malíček až na pravou stranu myši, takže mě ta hrana občas tlačila. Poslední rozdíly bych pak viděl v tlačítkách, které jsou na Roccatu o něco tužší, ale zase na ně lze vyvinout lehký tlak, aniž by došlo k výstřelu, to bylo u MX518 vzhledem k jemnějším tlačítkům o mnoho těžší. Dále bych ještě zmínil kolečko, které se u Kone dost těžko mačká (ale že to jde ztuha...), nicméně při scrollování je absolutně tiché a má hladší chod. MX518 při scrollování vydává hrkavý zvuk (avšak ne z důvodu nekvality, je to schálně), ale kolečko se snadněji zamačkává a jednotlivé kroky jsou mnohem výrazněji odděleny. Teflony má imho o něco lepší Roccat. I přesto, že je ve srovnání s MX518 o něco težší, tak klouže o trochu lépe. Ale při hraní se o nijak zásadní rozdíly nejedná. Weight-tuning je na Roccatu spíše pro smích, protože už i bez něj má dost těžkou prdel (ale doporuřuji 5g, jinak mi přišel až moc přetížený na předek).

Zítra si zajdu vyzvednout svého nového Roccata, ale nebudu ho ani rozbalovat, pokusím se ho v originálním balení s novou zárukou co nejrychleji prodat. :lol:

EDIT: jinak jestli ovládáš myš prsty, tak se podívej na Razer Diamondback. Senzorově stejný jako MX518, ale je menší a navrhovaný speciálně pro claw grip. Je to zvláštní, že Kone ovládáš prsty, protože mi na to příjde dost těžká, ale to je každého věc.
Odpovědět

Zpět na „Vstupní zařízení“